BLOG

A nap képe - Armageddon 2011

írta: turner ; 2011.04.04. 08:20

Kép: Photoshop-briganti.blog.hu


5 hozzászólás : humor

Buci a hazárdőr

írta: turner ; 2011.04.01. 06:45

Eljött a nap, megszületett a verdikt Stohl Buci ügyében: 28 hónap letöltendő börtön maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt. Ennek háromnegyedét mindenképp le kell ülnie Stohlnak, mindenképpen börtönben. Az ítélet nem jogerős.

Vajon mennyire súlyos ez az ítélet (az RTL Fókusz című műsora és Ördög Nóra szerint az)? Úgy gondolom, hogy ez mindenképpen járt neki. Ugyanis:

tovább is van...
269 hozzászólás : bulvár pofátlanság

Schmittizzé'!

írta: turner ; 2011.03.30. 06:10

Na ez nem semmi! Mostantól megtekinthetjük milyen lenne az internet, ha azt -tegyük fel- Palibá' szerkesztené! A Schmittify.com-on bárki olyan helyesírással tekinthet meg bármilyen weboldalt, mint amilyennel szeretett köztársasági elnökünk rendelkezik.

Eme blog egy piciny darabja pl. így néz ki megschmittizve:

Érdekesség, hogy a megschmittizett Index.hu-n egy easter egg-gel, nevezetesen egy Palibá'-nak szóló versikével is találkozhatunk (rákattintva nagyobb) :) 

Schmittizésre fel!


szólj hozzá : humor

Nesze neked kultúra!

írta: turner ; 2011.03.29. 06:45

Van az Országgyűlésben egy bizottság, nevezett Kulturális és sajtóbizottság. Eme bizottságnak vagyon egy elnöke: L. Simon László.

L. Simon László író, szerkesztő. S hogy miket ír? Na az a "nem mindegy"!

2003-ban született verses kötetét olvasva minden irodalom tanár harakirit követne el. (Mellesleg a Nemzeti kulturális Örökség Minisztériuma is támogatta eme gyönyörűséget még Medgyessy idején.)

Nos, öveket bekapcsolni, 18 éven aluliaknak a jobb fölső sarokban lévő X gombot megnyomni, íme kormányunk kultúrkatonájának verseiből néhány részlet (szó szerint idézve):

tovább is van...
3 hozzászólás : pofátlanság


A vér nem válik vízzé...

írta: turner ; 2011.03.28. 06:10

Értem én, hogy Kína a világ vezető hatalma, de ez a rövid hír mindent elárul az MSZMP utódpártjáról:

Dr. Ujhelyi István az Országgyűlés alelnöke 2011. március 25-én a Parlamentben fogadta a Kínai Országos Népi Gyűlés alelnökét, Őexc. Uyunqimg asszonyt. A megbeszélésen szó esett a két ország közötti viszonyról, valamint a Kínai Kommunista Párt és a Magyar Szocialista Párt partneri kapcsolatáról.

Ujhelyi István a Magyar Országgyűlés képviseletében májusban látogatást tesz Kínában. Pekingben a Népi Gyűlés vezető tisztségviselőivel folytat majd megbeszéléseket.

Izgatottan várom az észak-koreai vezetők látogatását!

Úgy látszik a vér tényleg nem válik vízzé...

Fotó és szöveg: mszp.hu


3 hozzászólás : mszp

Wintermantel Elvis

írta: turner ; 2011.03.09. 05:55

Nos ugyebár adva vagyon Tarlós legújabb ötlete, mely szerint Elvis Presley-ről közterületet akarnak elnevezni. Azok után, hogy '56-ban együtt érzett a magyarokkal, ezt meg is érdemli, ezzel tényleg nincs is semmi baj. A Budapest.hu-n szavazni lehet, hogy hol legyen az Elvis Presley tér, -utca, -út stb...

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármesterének mindenképpen meg akarja nyerni a kerületének az Elvis nevet. Olyannyira, hogy egy ilyen képet is hozzácsatolt a szavazásra buzdító levélhez:

 

Ha a polgármester úr oda írja, hogy a szavazás megnyerése esetén be is öltözik, tuti a siker!


1 hozzászólás : tragikomédia

Az elszámoltatási holló

írta: turner ; 2011.03.07. 06:20

"Nem vizsgálhat mindent "az utolsó fűszál eltűnéséig mind a 3200 magyar önkormányzatnál" - mondta az elszámoltatási kormánybiztos a Népszava kérdésére, hogy kiterjeszti-e az ellenőrzést az LMP két parlamenti képviselőjének nyílt levele nyomán az Esztergomban, az önkormányzat előző, fideszes vezetése idején történt gyanús ügyekre is. Budai Gyula kifejtette: az ezek kivizsgálását a parlamentben kérő Schiffer András LMP-frakcióvezetőnek is azt válaszolta, erre jogszabályi lehetősége sincs." (Hírszerző.hu)

Erre bezzeg nincs jogszabályi lehetőség. Egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy nem akarjuk...

Fájó ezt kimondani, de most igaza van az LMP-nek. Ha már egyszer elszámoltatásról beszélünk, akkor az vonatkozzon mindenkire (még ha fideszes is az illető). Mellesleg Meggyes Tamást egész nyugodtan kivághatnák a Fideszből -nem hogy még védik a valagát... Nem hinném, hogy akkora botrány lenne belőle...

A rajz Gomba karikatúrája...


1 hozzászólás : humor pofátlanság

Tibor az ARC

írta: turner ; 2011.03.01. 04:25 · 1 trackback

Azt hiszem egy ország röhögött fel hangosan a tavalyi választások hajrájában amikor Mesterházy Attila kimondta azt, amit talán még ő maga sem hitt el:

"Az MSZP egy becsületes párt, becsületes emberek értékalapú közössége."

Jómagam feltettem akkor a kérdést: "lehet ezt még fokozni?" Nos, Szanyi kapitány bebizonyította, hogy lehet:

"Az MSZP igenis becsületes, a közjóért tenni akaró emberek gyülekezete!"

...és ez csupán a felütés...

tovább is van...
szólj hozzá : mszp pofátlanság

Fölment a cukrom...

írta: turner ; 2011.02.28. 04:00 · 2 trackback

Engedtessék meg, hogy idézzek Szabó Márton a Kopint-Tárki vezető kutatójának nyilatkozatából. (Azoknak idéznék, akik bevásárolni járnak, és finoman fogalmazva megdöbbentek az utóbbi hetek elszállt árain...):

"A kutató cáfolta azt az állítást, hogy eddig drasztikus élelmiszerár-növekedéssel kellett volna szembenéznie a magyar fogyasztónak.

A cukor esetében, ez év januárjában 1 kilogramm cukor 222 forint volt a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, míg 2006-ban ennél 27 forinttal drágább is volt a cukor kilója, azaz elérte a 249 forintos árat."

A riport február 25-én kelt. Had cáfoljam hát a cáfolatot:

A kép nem éppen egy luxus árairól híres szupermarketben készült...

Esetleg a kutató úr is Ausztriában vásárol cukrot?

Valaki árulja már el, hogy mi franctól szálltak el ilyen szinten az árak (pl. a cukrot tavaly még 50 százalékkal olcsóbban vettük)?

Megjegyzem, a fizetésem 3 éve változatlan. Helyesbítek: idén csökkent...


502 hozzászólás : válság pofátlanság

Szolgálati közlemény

írta: turner ; 2011.02.25. 09:41

A következő poszt február 28-án jelenik meg...


szólj hozzá :

Nokiás után whiskys doboz?

írta: turner ; 2011.02.22. 09:45

Csak nem Hagyóval egyeztetett Juhász Feri? Vajon hány milla fér bele egy whiskys dobozba? Majd az ügyészség kideríti...

Gomba karikatúrája.


szólj hozzá : humor korrupció

Csak nem Ő az...?

írta: turner ; 2011.02.17. 07:00

Találós kérdés:

Vajon ki látható a képen?

tovább is van...
szólj hozzá : humor

Évértékelés luxuskivitelben

írta: turner ; 2011.02.16. 06:20 · 2 trackback

Talán emlékeznek még néhányan Gy. Ferenc tavalyi évértékelő beszédére. (Itt árulták anno az őszödi beszédet 1000 magyar forintért.)

A tavalyi évértékelés a zuglói Körcsarnokban volt (eredetileg a Syma csarnokban lett volna, de ott szarul mutatott volna foghíjas lelátó, itt meg kifejezetten előnyösen nézett ki a teltház). Mindez a választások hajrájában történt, tehát jöhettek a nyugdíjasok ezerrel. (Nem akarom én őket bántani, de -egy két kivételtől eltekintve- más nem nagyon volt kíváncsi Ferire.)

tovább is van...
7 hozzászólás : gyurcsány pofátlanság

Palibá' is megérkezett a Parlamentbe...

írta: turner ; 2011.02.15. 06:30

Isten hozott Palibá'!

Eredeti fotók: Fidesz.hu


szólj hozzá : fidesz humor

Feri amnéziája

írta: turner ; 2011.02.14. 12:05

Úgy látszik az ország Ferije csak arra óhajt emlékezni, amire ő akar. Ahogy a  Halas Tv felvételén látszik, Fletó szerint egyetlen egy ember szemét sem lőtték ki a 2006-os tüntetések alkalmával -még véletlenül sem.

tovább is van...
szólj hozzá : gyurcsány pofátlanság


A nap nyugtalanjai

írta: turner ; 2011.02.08. 04:20

Kuncze Gabiék összegyűltek egy kis rettegésre:

A képen látható úriemberek egytől egyig be vannak szarva. Be vannak szarva, mert most már aztán tényleg óver a demokráciának, újra beköszöntött a Kádár-korszak, egy beszari zsarnok irányítja az országot, Viktor mindenhová a saját embereit helyezi (mintha nem ez lenne az első dolga mindenkinek, aki hatalmat kap ebben az országban), egy szó, mint száz: a demokráciának és a köztársaságnak úgy unblock befellegzett!

Számára aztán tényleg vége mindennek...

Már csak azt nem értem, hogy ha a köztársaság, a demokrácia, a sajtószabadság megszűnt, akkor hogy a bús picsába tudtak ezek az emberek (pont ezek) összegyűlni ilyen dolgokról óbégatni?! Tán nem veszik észre, hogy most is azt mondanak, amit akarnak...?

MH nyomán, fotók: Csudai Sándor


5 hozzászólás : szdsz tragikomédia

Öt pofátlan kérdés Maszopéktól

írta: turner ; 2011.02.07. 04:25 · 1 trackback

Hamarosan eljön Viktor évértékelőjének nagy napja. Megszokhattuk már, nem ez lesz az első, sem az utolsó.

A Magyar Szocialista Párt nem is tétlenkedik, máris intézett Orbánnak öt, az MSZP-től megszokott, extra pofátlan kérdést. (Melyekre kollektíven válaszolhatnánk egy "Pont ti ugattok, menjetek a picsába!" mondatot.) Lássuk ezeket:

tovább is van...
szólj hozzá : mszp fidesz pofátlanság

Matolcsy: nyelvtanból 1-es!

írta: turner ; 2011.02.04. 11:48 · 1 trackback

"Matolcsy Schmitt Páltól vett nyelvleckét?" -teszi fel a kérdést a Világgazdaság. Valahogy sejtettem, hogy olyan szöveggel találkozhatunk, amelyet nem érdemes nevezni a helyesírási versenyen, s mennyire igazam lett.

A következő mondat olvasható Matolcsy György, Olli Rehn gazdasági ügyekért és monetáris politikáért felelős biztosnak írt, a gazdasági reformokról szóló levelében:

"A 2010 második felében, és a 2011. év kezdete óta hozott fontos, a munkahelyteremtést támogató és a munka adóterhét csökkentő intézkedéseken túl az új program szerkezete biztosítani fogja, hogy a fiskális konszolidáció eredményei fenntarthatók lesznek hatékonyságát".

Úgy látszik jelenlegi kormányunknak egyre jobban meggyűlik a baja a helyesírással. Vagy csak ugyanaz az írnok dolgozik mindenhol?

(A teljes levél itt olvasható.)


Update: Javított Matolcsy minisztériuma - Csak fordítási hiba volt


28 hozzászólás : tragikomédia

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása