BLOG

Hazugságcsomag - Gyurcsány, Bajnai, Veres: válság 2008

írta: turner ; 2009.09.29. 08:01

Remek összefoglalót készített az Inforadio Gyurcsányék kommunikációjáról 2008 augusztus-október környékéről. Ja, hogy mi is történt akkor? Beköszöntött Magyarországra az utóbbi 70 év legkeményebb pénzügyi-gazdasági válsága. Akkortájt még ezt is letagadták Fletóék. Sőt, ebben a pár hónapban indította el az MSZ(M)P a "Beindultunk" fedőnevű kampányát. (Mármint az ország indult be, nem pedig ők, mondjuk lopás terén, utólag ezt megkérdőjelezném.) Alant a legpikánsabb elszólások:

A Népszabadságban 2008. augusztus 27-én írta Gyurcsány: "túl vagyunk a nehezén" -mindeközben a szakértők nyolc hónapja a gazdasági válságról beszéltek. Szeptember 11-től zuhanni kezdett a budapesti részvénytőzsde indexe.

Feri először szeptember 26-án a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének rendezvényén tett említést arról, hogy egyáltalán válság van -vagy mi a szösz. De itt sem állt ki őszintén az emberek elé, rögtön két hazugságot is lenyomott:

Hazugság 1: "A válságnak minimális hatása lesz Magyarországra."

Hazugság 2: Gyurcsány adócsökkentést és reformokat is ígért. (Mit is vártunk Feritől...?)

Micsoda időzítés: ahogy megjelentek az MSZ(M)P első "Beindultunk" plakátjai éppen akkor érte el a BUX az első mélypontját...

Október 2. Veres János (ex)pénzügyminiszter: "a krízis nincs elsődleges hatással Magyarországra". Ugyanezen a napon Bajnai Gordon (az meg ki? Hja a jelenlegi miniszterelnök) "gyorsuló gazdasági növekedésről" beszélt.

Október 6-án Izland gazdasága a tönk szélére kerül, Európában autógyárak, banok csuknak be, de Fletó nincs beszarva. Egyáltalán nem tart a krízis hazai hatásaitól...

Október 13-án (eddigre az OTP papírjai mélyponton, a költségvetést többször átírták, a forintot csak a jegybank tudta megmenteni, Fletóék kidolgoztak egy 12 pontból álló válságkezelő programot) Gyurcsány bejelenti: "sikeresen kivédtük a válság első támadását". Hatodikán még válság sem volt...

Október 18-án a Nemzeti Csúcs-nak nevezett cirkuszon Ferenc végre előállt a farbával: "az országot csak a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Központi Bank hitele mentette meg, mert a kormányt felkészületlenül érte a világválság". 

Azért még jó, hogy bevallotta... Emlékszem addigra a munkahelyemtől több, mint 100 embert elbocsájtottak, a fizetésem meg kb. 30%-al lett kevesebb.

Ennyit tehát Fletóról, Bajnairól, meg a válságkezelésükről. Ezek után hisz még valaki nekik? Persze, hogy igen. Sajnos...


Oszd meg másokkal!

Bookmark and Share

 

 

 


1 hozzászólás : gyurcsány válság bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr51412745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nero Bianco 2012.09.18. 15:41:19

Aki azt gondolja, hogy egy válsághelyzetben a kormányzatnak azt kell kommunikálnia, hogy "hűdeszarban vagyunk", az konkrétan hülye.

Annál nagyobb kárt egy válság kitörésekor, mint azon ajvékolni, hogy válság van, hát nem nagyon lehet csinálni.

A 2008-as válságkezelés az akkori kormányzat részéről teljesen profi és korrekt volt.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása