BLOG

Országimázs by Mohácsi Viki és Göncz Kinga...

írta: turner ; 2009.08.27. 08:00 · 1 trackback

Legelső kérdésem: ki az a Mohácsi Viktória, azon kívül, hogy egy exEP képviselő? Miért kérdezi pont őt a svéd televízió? Hogy jön ahhoz Mohácsi, hogy olyan gusztustalanságokat hazudjon, hogy: 

"...a fél (Magyar) Gárda, de minimum néhányan közülük még az amerikából ismert Ku Klux Klán csukjákat is hordják!"

 

Kedves Viktória! Elég volt az ön ámokfutásából. Ha igazából tenni akar a cigányságért -ha már az országért nem akart- akkor azonnal vonuljon nyugdíjba, vagy ahova akar...

 

Göncz Kinga Mohácsihoz képest amúgy kismiska. Ő azt sérelmezi, hogy a jól képzett roma fiatalok csak azért nem kapnak állást, mert romák...

Most ezek után vajon mit gondolnak a svédek drága jó hazánkról..? Miért akarja Mohácsi és társai végképp elérni, hogy Magyarországot valami balkáni országhoz hasonlítsák? Még egyszer: egyáltalán ki az a Mohácsi??

A teljes svéd szöveg fordítása a Vastagbőrön!


17 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr101341062

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mohácsi Viktória: áruló vagy áldozat? 2012.02.05. 11:53:39

  Mohácsi Viktória elhagyta az országot és politikai menedékjogot kér Kanadában, olvastam 3 napja. Egyből az Ilyen ország pedig nincs sorozatunk következő része jutott eszembe, de kiment a fejemből, nem lett belőle poszt. Aztán a hétvégi Népszaba...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2009.08.27. 19:11:05

Ku Klux Klán! Ez beteg vagy begombázott!

Horizont 2009.08.27. 21:30:15

Kár, hogy nem találkozott a Ku Klux Klánnal
Az igazival!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.08.27. 23:12:47

@jpmjpm: LoL :D
@Horizont: Na akkor nézne nagyokat azt hiszem :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.08.28. 10:49:41

Akkor ide is bemásolom, amit a vastagbőrre írtam ugyanewhhez a témához:

Ne a tükröt hibáztassátok, ha nem tetszik, amit benne láttok. Gyilkolták a cigányokat? Igen. Rasszista indokból? Igen. A Jobbik és a Gárda politikája a cigányok megfélemlítésére és bűnbakká kinevezésére épül? Igen. Szélsőségesek? Igen. Van eszmei közösség a gyilkosokkal? Van, mégha szervezeti nincs is.

Akkor meg? Én se örülök, hogy ilyen kép alakult ki Magyarországról, de azért elég nagy vargabetű ezt is a kormány nyakába varrni...

Mondjuk Mohácsi víziója a csukjákról persze túlzás, de gondolom ez a riport még az elfogás előtt készült, és a lényegen amúgy sem változtat.

jpmjpm 2009.08.28. 12:08:59

@Fedor:

Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem lehet kiejteni a szánkon a cigány szót, mert az valami förtelemeset jelent, kirekesztő stb.. Pedig ez a származásuk! Mégis mit kéne mondani rájuk?

Érdekes ha kiejtem a számon azt, hogy kínai, vietnami vagy bármelyik hazánkban élő bevándorló származását az nem jelent förtelmeset, pedig ők is jelen vannak az országunkban. Persze ők dolgoznak, nem ingyen élnek. Lehet, hogy ez a különbség???

Tehát jó lenne ha a cigányok is belenéznének a tükörbe. Persze ahhoz elöbb azt kell megtanulniuk, hogy a tükörre nem szarunk.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.08.28. 15:46:39

@Fedor: Mohácsi sokkal többet tett azért, hogy idáig fajuljon a helyzet, mint akárki ebben az országban. A Magyar Gárda már csak egy válaszreakció volt a tényleges helyzetre.
@jpmjpm: Azt vettem észre, hogy minden esetben "romának" hívják őket, de ha a sérelmükre követnek el valamit, akkor "cigányok". Ennél már csak az háborít fel jobban, amikor "romákról" és "nem romákról" beszélnek!! Már elnézést de én magyar vagyok, nem pedig "nem roma"...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.08.28. 16:18:44

@Fedor:

te honnan tudod, hogy rasszista indítékból ölték meg őket? azt hiszem, amíg nincs ítélet ill nincs lezárva a nyomozás, ezt nem lehet 100%ra mondani.

egyébként meg nehéz lenne magyarországon - de akár csak a környékén is - olyan valakit találni, akinek ne lenne vmiféle előítélete a cigánysággal kapcsolatban.

de ettől még nem leszünk rasszista gyilkosok.

nézzél sok Chris Rock showt, értsd meg a másik oldalt is.
"we are more racist than the white people. you know why? cuz we hate black people _too_!"

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.08.28. 16:26:32

@denever: Bizony előítéletek vannak, szerintem nem ok nélkül. Volt "szerencsém" olyan iskolába is járni, ahova többségében romák jártak -hála a környék adottságainak- és bizony nem gyengén terrorizálták az embert. Miért? Ártott nekik valaki? Kurvára nem... Csak úgy, mert ők ilyenek. Csoportban nagy arcok, egyedül meg gyávák.
Sajnos egy házban is éltem velük. A lehugyozott falak, leköpködött ajtók (illetve emberek az emeletről) mindennaposak voltak. 42 m2-en laktak vagy 12-en...
Tehát nekem 99%-ban rossz tapasztalataim vannak romákkal kapcsolatban, ahogy valószínű az összes embernek, akit rasszistának könyvelnek el. Valóban a romáknak kéne magukba nézniük, ok nélkül nem utálkozik senki...

jpmjpm 2009.08.29. 02:12:47

@turner: Tényleg ez eddig le sem jött, hogy én "nem roma" vagyok. Köszi, hogy figyelmeztettél!:)))

Nagy_Cthulhu 2009.08.29. 11:43:26

@Fedor: Na azért itt álljunk már meg egy pillanatra.
Egyszerűsítek, mert látom Te elég egyoldalúan szemléled a dolgokat. Nem ilyen egyszerű, nem fekete és fehér ez az egész.
Az általad követett sorrend:
1. Gyilkolták a cigányokat? Igen
2. Rasszista indokból? Ki tudja? Valószínűleg nem. Mivel nincs elkövetőnk (van pár szerencsétlen kopasz nagydarab akire ráhúzták a balhét, de hol vagyunk még jogerős ítélettől?) így még azt sem tudhatjuk hogy "cigány" vagy "magyar" az elkövető. Második kérdésed folyománya:
3. Gyilkolták a magyarokat? Igen. Nem hiszem hogy fel kell sorolnom a médianyilvánosságot kapott eseményeket, hogy a sok apró-cseprő helyi esetre; melyek országos médiába soha nem kerültek be; ne is térjek ki. (Borsodi vagyok, csak itt a környéken sok olyan esetről tudok, ahol idős embereket öltek, betöréses lopás során. A kutya nem foglalkozott vele.) Rasszista indíttatásból haltak meg ezek a nem cigány nemzetiségű emberek? Igen. Mert a cigány nem tör be cigányhoz. A 60 éves apámat körül állták tízen az utcán hogy mivan köcsög magyar. A házak falára fel van írva idézem: "Meghaltók magyarok"
Nem általánosítok, nem minden cigány tolvaj bűnöző, de a nagy részük, legalábbis itt, az. A hangsúly az arányokon van. Többször ölt-e cigány magyart, mint magyar cigányt? Igen. Többször rabolt ki/vert meg cigány magyart, mint fordítva? Igen. Ha a magyar visszaüt, akkor az rasszista, kirekesztő, jobbikos, gárdistásos, meg a tököm tudja mi. Felőlem a bőrük színe lehet kék is, nem igazán érdekel, nem ezek alapján teszek különbséget. Mindaddíg fogok emberként viselkedni valakivel, amíg ő is emberként viselkedik. Bőrszíntől függetlenül. Ha nem úgy fog viselkedni, tőlem ne várja el hogy toleráns leszek vele szemben.
Ja hogy ideológiai kapcsolat a gyilkosok meg a Jobbik között? Na ezt hívják demagógiának. A Jobbik politikai párt. Bármennyire is az emberek nyelvén kommunikál, az. Nem hiányzik neki hogy összemossák ilyenekkel. Nem, nincs eszmei közösség. Hány jobbikos vert meg/szúrt le cigányt? Egy sem. És fordítva?
Védhetjük itt a cigányokat, meg beszélhetünk integrációról, meg rasszistázhatunk. Kíváncsi leszek, ha ők lesznek majd többségben, fognak-e foglalkozni velünk ennyit. Kettőt találhatsz. Ne önként dugjuk már a fejünket a kötélbe!
Ja, és nem, nem vagyok Jobbik szavazó.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.08.29. 12:15:56

@jpmjpm: bizony, lassan nem Magyarország, hanem "NemRomaország" leszünk :)
@zero08: egyetértek veled!

Kartal (rezervált) 2009.08.29. 21:33:56

@turner: zeroval én is egyetértek.

van Magyarországon rasszizmus, nácizmus, fasizmus, kukluxklán? nincs. ennek bizonyítéka, hogy mohácsi viki, kolomporbi, horváth ali élnek. ha itt tényleg olyan helyzet lenne, mint amit lefestenek, már rég felhúzták volna őket az első szembejövő lámpavasra. de ha így folytatják ténykedésük, igen-igen tartok tőle, hogy még az is megtörténhet...

Szekuriti Blogger. · http://szekuriti.blog.hu 2009.08.30. 21:53:05

Nah, az első reakcióm az lenne, hogy Mohácsit agyon kell baszni egy szívlapáttal. Nem azért, mert cigány, hanem azért, mert egy hazudozó, büdös ótvaros picsa.

Másrészről, az elkövetkező 1 évben abból fogok élni, hogy a Jobbiknak óriásplakátokat tervezek :) Ez hogy tetszik:

Óriásplakát: Nagy betűkkel: Mohácsi Viktória, MSZP-SZDSZ kegyence , 2009. augusztus, Svéd lap neve: "A Magyar Gárda fele az amerikai Ku Klux Klán által is használt fehér csuklyát használja"

Alatta nagy betűkkel: Mohácsi ezen hazugsága miatt x (pl. egy felmérés száma) svéd most rasszista, cigányüldöző népnek tartja az EGÉSZ magyarságot

avram iancu 2009.09.02. 08:20:49

Cigányok, basszátok az anyátok!

DArchAngel 2009.09.16. 11:08:50

@Fedor: "lényegen amúgy sem változtat" - Ezt honnan tudod? Egy külföldinek fingja sincs az itthoni helyzetről. (Bár szerintem neked sem.) Annak a Ku-klux-klán csuklyáról a Klán fog eszébe jutni, és kész. Vajon mekkora botrány lenne, ha azt kezdenénk el kommunikálni - igen megalapozottan - hogy cigány családok, társaságok maffiamódszerekkel küzdenek a M.o.-i alvilág egy részének - nevezetesen az uzsora, védelmi pénz és prostitúció - megszerzéséért? Ha azt kommunikálnánk külföldre, hogy egy ilyen maffia-megmozdulásnak esett áldozatul Cozma? Hogy az elkövetőket egy emberként védte a helyi cigány vajda és az országos is?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.05. 20:48:30

@Fedor: pontosan ebből gondolom h te retardált vagy

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása