BLOG

Néhány kérdés...

írta: turner ; 2010.11.17. 04:20

Nincs több akadály a Fidesz előtt. Az Alkotmánybíróság már nem szólhat bele többek között az adóügyekbe sem. Az apropó ugyebár a 98 százalékosos különadó volt.

Mindezekkel kapcsolatban felvetődik néhány kérdés:

1. Vajon mit akarnak a torkunkon lenyomni ... még?

Ha az utolsó bástya is eltűnik az adótörvények szabályozása elött, tulajdonképpen olyan adót rónak ki, amilyet csak akarnak.

Ne felejtsük el, hogy tartozunk. Hála az utóbbi 8 év fasza gazdaságpolitikájának, kurva sok pénzzel tartozunk többek között az IMF-nek és az EU-nak (mert ugyebár ha ők nincsnek Magyarország be is csődölt volna) . Idén még "csak" 170 mrd forintot, jövőre viszont 1150, 2012-ben 900 mrd forintot kell visszafizetnünk. Vajon honnan fognak ennyi pénzt előteremteni...?

2. Mi lesz később?

Orbánék elintézték az alkotmányos kontrollt. Nekik most jó. De... Mi lesz, ha -ne adj Isten- négy, nyolc akárhány év múlva kormányváltás lesz és a szocialista párt hatalomra kerül...? Az MSZP már bizonyította, hogy adók terén nem ismernek se Istent, se embert. Ha a lázári módszert alkalmazták volna, akkor

-már adóznánk az újonnan született gyerekek után járó anyasági- és gyermektámogatási juttatások után,

-nem akadályozhatta volna meg az AB a családi pótlékkal és a táppénzzel kapcsolatos szigorításokat,

-a honoráriumok után 44 százalékos adót fizetnénk,

-lenne házipénztár adó,

-lenne "elvárt adó",

-ingatlan és vagyonadó...

Mi lesz, ha drága szoci barátaink ismét hatalmora kerülnek? Vagy addig visszacsinálnak mindent?

3. A kivétel erősíti a szabályt?

Szóval az egész hajcihő az irgalmatlanul magas végkielégítések miatt van. Ezeknek a pénzeknek a visszaszedése támogatható is.... ha mindenkitől visszaveszik...

"Nem terheli majd különadó azokat a végkielégítéseket és felmondási időre járó béreket, amelyeket 2005. január elseje előtt megszűnt munkaviszony miatt később fizettek ki, miután a bíróság jogellenesnek ítélte az érintett alkalmazott elmozdítását." (Hírszerző)

Éppen Szász Károlyra és Sáray Évára (a PSZÁF egykori és jelenlegi elnöke és alelnöke) "öntötték" az utolsó pillanatban ezt a módosítást. Szász Károly zsebében összesen így 131 millió(!) forint marad...

Veszélyes vizeken a kormány. Nehogy visszanyaljon a fagyi...


szólj hozzá : mszp fidesz pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr982453541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása