BLOG

Már most mindenki fizeti a bankadót...

írta: turner ; 2010.10.29. 04:35 · 5 trackback

Nem történt meg a csoda, igaz azt én személy szerint nem is vártam.

Néhány hónapja született meg a bankadó és nagyon úgy néz ki, hogy szeretett bankjaink nem is hagjyák ezt annyiban. Elkezdték ugyanis az ügyfelekre hárítani a költségeket:

A Bankometer.hu 24 magyarországi bank számlavezetéshez kapcsolódó kondícióinak, valamint a hitelekhez kapcsolódó díjak alakulását vizsgálta az elmúlt 13 hónapban.
Felmérésük szerint szembetűnő, hogy a hitelek kezelési költsége és a folyósítási díj a bankadó bejelentését követően közel 10 százalékkal drágult. A számlákhoz kapcsolódó díjak szeptemberben 12 százalékkal nőttek.

A bankadó bejelentése után átlagosan 30 százalékkal drágultak a bankfiókon keresztül bonyolított megbízások díjai, míg az internetes bankolás költségei is jelentősen drágultak, de ezzel együtt is jóval olcsóbb pénzügyeket az interneten intézni, mint a bankfiókban – olvasható a Bankometer.hu felmérésében. (FN.hu)

Irigylem annak az embernek a naivitását, aki elhitte, hogy a bankok nem fogják az ügyfelekre terhelni ezt a kurva nagy sarcot.

Igaz, Mokrai Mihály a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesületének elnöke nem is csinált ebből titkot:

A pénzügyi vállalkozások valószínűleg tovább fogja hárítani a bankadót, mert nem tudják kigazdálkodni. (...) Aki azt mondja, hogy a bankadó költségei nem terhelik majd az ügyfeleket, az nem mond igazat. Olyan ez, mint amikor megemelik az áfát: hosszú távon mindig a végfelhasználó fizet. Ehhez hasonlóan a bankadó szép lassan meg fog jelenni a pénzügyi szolgáltatások díjaiban. (Hírszerző.hu)

A zokogás kerülget, hogy ezt a bankok "nem tudják kigazdálkodni". (Magyarán a megszokott profitot nem tudják lehúzni).

A bankadót egy támogatható dolog lenne, hiszen azt, hogy a világ ekkora szarba került 2008-ban, éppen a bankoknak köszönhető. De ha ezt az utolsó fillérig ránk, az ügyfelekre terhelik, akkor megette a fene az egészet, a bankok röhögve kifizetik azt a néhány milliárdot, mi meg szopunk, mint a torkos borz.

Ja, és akkor még csak most jön a multikat sarcoló adó. Vajon benyelik a "nagyok"? Lófaszt.

Hogy nem közvetlenül az embereket húzza le a Fidesz, bizony okos húzás volt. De ne gondoljuk azt, hogy a jószándék vezérelte őket, inkább a politikai haszonlesés. Ha a bankok, multik áthárítják a költségeket, akkor nem a Fidesz csinált megszorításokat a kisembernek.......

Tudták jól a bankok, a multik, a Fidesz, hogy a végén úgyis mi fizetjük a cehhet. Én meg kezdem kurvára unni, hogy évek óta csak megszorítunk, látszata meg semmi...

(Karikatúra: Négymadár)


450 hozzászólás : fidesz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr942406842

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kelj fel Palcsi meséje 2010.10.29. 21:16:39

 Atyafiak, már éppen úgy terveztem, hogy nincs több mese mára, ám nem bírtam ki, csak leszen egy mai utolsó! Már vártam mikor szóla hozzánk Viktorunk egyik jelentős játszópajtása, kit nevezzünk Palcsinak, Kelj fel Palcsinak.Nem nehéz kitalálnotok ...

Trackback: A politikus róka és holló meséje 2010.10.29. 12:38:17

Atyámfiai, ti tudjátok, vannak örökérvényű mesék és vannak olyan fabulák, melyek némi fantáziával gyakran megújulnak. Alaptörténetünk ismert, rókánk ravasz, hollónk szótlan, ám mindketten ugyanarra vágynak, a kövér sajtra. Végül vörös barátunk a h...

Trackback: Nem lesz megszorítás 2010.10.29. 10:06:21

 Most komolyan, ezek az angolok, ezekkel nem lehet bírni. Megint azt feszegetik, hogy lesz-e megszorítás Magyarországon, mikor a Nemzeti Egységvezető már többször is elmondta, hogy nem lesz. Most komolyan, ezek nem figyelnek, nem olvassák a Magyar...

Trackback: Fizessen most valaki más 2010.10.29. 10:04:52

Mostanában hanyagollak. Az történik, hogy valaki megszerezte az azonosítómat és megpróbálja az oldalamat politikailag korrektnek tűnő bejegyzésekkel lejáratni. Bizonyára magad is csodálkoztál ezeken a bejegyzéseken, ahogy én is. De nem is ez a lényeg: ...

Trackback: A kisebbrendűségben szenvedő kondás meséje 2010.10.29. 09:52:22

Atyámfiai, kicsit elkésve, de remélem még tetszésetekre, szeretnék egy egyszerű mesével megörvendeztetni Bennetek.No, szóval, még mielött Viktor gyermekünk csodálatosan rettentő elefántiázisában nem szenvedett, hetyke kis kondás legény volt. Szép nagy ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.10.29. 09:56:24

zsír... Én is megakartam írni ezt a posztot, amikor elolvastam az fn-n a hírt... Megspóroltad ezt most nekem. :-) Négymadár képe zseniális...

belekotty 2010.10.29. 09:57:48

Pedig az Ember Aki Sohasem Hazudott, azt mondta nem lesznek megszorítások, ne a zemberekkel fizettessék meg.

shorty 2010.10.29. 09:58:02

"azt, hogy a világ ekkora szarba került 2008-ban, éppen a bankoknak köszönhető" ez azért kicsit összetetteb kérdés, de amúgy teljesen 1etértek

Zoli 29 2010.10.29. 09:59:02

"Irigylem annak az embernek a naivitását, aki elhitte, hogy a bankok nem fogják az ügyfelekre terhelni ezt a kurva nagy sarcot."

Miért gondolják egyes bloggerek, hogy attól, hogy leírnak egy csúnya szót (pl. "kurva" vagy "fasz"), attól menők lesznek?

_Ske_ 2010.10.29. 09:59:14

Nem is értem, ki hitte azt, hogy nem így lesz. Lehet örülni, hogy mekkora ötlet, de a végén akkor is a mi zsebünkből veszik ki a pénzt. Hogy közvetlenül, vagy közvetve, az gyakorlatilag mindegy. A Bajnai kormány legnagyobb érdeme, hogy ők legalább kerek perec megmondták, hogy mindenkinek be kell szállni a bizniszbe. A Fidesznek ehhez nincs és nem is lesz gerince. De fizettet velünk.

egerészölyv 2010.10.29. 10:00:30

Turner, nem értem, mi a bajod.

Ha Orbán hagyja megszaladni az államadósságot, akkor Charta-tüntetést rendezel.

Ha Orbán, ezt kivédendő, megszorításokat vezet be, akkor Charta-tüntetést rendezel.

Ha Orbán ezt megszorítások nélkül akarja kivédeni, akkor Charta-tüntetést rendezel.

Ha Orbán megszortások nélkül akarná kivédeni, de a bankok válaszlépése következtében ez megszorításként jelentkezik, akkor is Charta-tüntetést rendezel.

Hány az óra, Vekker úr? Végülis mit akartok?

goph-R 2010.10.29. 10:01:26

@shorty: attól nem lett összetett a kérdés, hogy bonyolult egyenletek mögé rejtik azt a tényt, hogy a bankok sóhersége miatt volt a 2008-as válság. Szerintem.

egerészölyv 2010.10.29. 10:03:11

@Tyson925: kár, hogy nem írtad meg. Akkor már két poszton is tudnánk röhögni ezekben a humorínséges időkben.

egerészölyv 2010.10.29. 10:04:30

@belekotty: döntsd el (inkább magadban), megszorításokra van inkább szükség, vagy a multik megsarcolására. Kis szédület van a fejeteken belül, skacok.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.10.29. 10:04:38

@_Ske_: ez nem gerinc kérdése, hanem hogy az emberek nem szeretnek szembesülni a valósággal, ezért a fidesz úgy csinálja meg a megszorításokat, hogy nem annak hívja őket

Ez olyan, mint amikor az orvos bábozással tereli el a gyerek figyelmét, amikor beadja neki az injekciót. A nép nagy része ebből a szempontból gyerek, ezért kell ez a szemfényvesztés.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.29. 10:05:17

@egerészölyv: Ez jó duma, csak éppen az a gáz, hogy a Zorbán a választások előtt azt ígérte, hogy majd jól, nagy arányú adócsökkentésekkel felpörgeti a gazdaságot. Erre jól adókat vetett ki, nem is egyet, és nem is keveset.
Naezmiez?

egerészölyv 2010.10.29. 10:05:44

@Zoli 29: azért, mert ha te írod le, akkor kimoderál. És akkor mindenki láthattya, hogy egyedül-egyedül-egyedül ő a Tyukodi pajtás.

jozicsenko 2010.10.29. 10:05:58

hmmm, valahogy mindenki elfelejtett egy fontos apróságot

bajnai/gyurcsány az elb.szott gazdaságpolitikájuk miatt felvett 2008 őszén egy rakás hitelt, ugye?

ezért a köv. 3 évben több ezer mrd Ft-ot kell visszafizetni, ugye?

a bankok meg nyaljanak sót: az unióban a pénz / tőke / munkaerő, stb szabadon áramlik: lehet a pénzt máshova is utaltatni: ausztriába, szlovéniába, szlovákiába: euro van, bank is van, nincs ennyi költség: a magyar bankok a válság elött is vastagon nyereségesek voltak, a válság alatt sem omlottak össze (2008ban 8 hónap alatt hozták össze az eddigi legeredményesebb évet? hogy is?) szóval: igen, el lehet innen menni: orbánék meg ne az államkasszába zavarják be a nyugdíjmegtakarításokat: irányítsák hazai takarékszövetkezetekbe, ahonnan lehet hitelezni hazai cégeket

akinek meg nem tetszik, költözzön a holdra (vagy telavivba, ugye, hisz náci aki ellent mond)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.29. 10:07:17

@agyvihar: Itt inkább az "injekciót ad" helyett a "vérét szívja" kifejezést használnám. .-D

egerészölyv 2010.10.29. 10:07:53

@newtehen: hazugság. És? (Vagy Hirn szavaival: na és?) Ha Kopernikusz megölte az anyját, akkor nincs Naprendszer?

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.29. 10:08:46

@jozicsenko: Az emberek nyugdíj-megtakarításából akarnád hitelezni a minimálbéres, bodzaszedő vállalkozókat. Grat...

nincs_nick 2010.10.29. 10:09:03

Az áthárítás ellen te tehetsz a legegyszerűbben, kár ezen sírni. Én pl. olyan banknál voltam, ahol az éves számlavezetés 6eFt-ba került, amihez még társult 2eFt kártyadíj, cserébe mindössze havi kétszer vehettem fel ingyen pénzt saját automatából és csak a netbankos átutalás volt ingyenes. Mindezt azért, hogy forgathatták a számlán lévő pénzemet.

Most olyan helyen vagyok ahol bárhol és bármikor ingyen veszek fel pénzt, ingyen utalok, nincs kártyadíj és ráadásul jóval olcsóbban tudok külföldön pénzt felvenni. Nekem is sok ismerős van, aki évek óta fizet 3-4eFt-ot is akár OTP-s számlájára, mert lusta átmenni és után sem néz. Ilyen mentalitás mellett persze, hogy emelni fognak a bankok. Amint kicsit is tudatosabbak lesznek az ügyfelek, egyből észbe kapnak a bankok is, de addig minek is tennék.

A hitel emelkedését pedig kár a bankadóra fogni, a bankok törlesztést emeltek akkor is, amikor a svájci frank árfolyama csökkent a csd-vel és a svájci alapkamattal egyetemben. Ismerős ügye is emiatt PSZF bejelentéssel ért véget, meg is büntették a bankot kemény 10m forintra. Itt kéne keresgélni inkább. Nem 10mFt-os büntetések kellenének, hanem legalább 2-300 milliósak, egyből rend lenne banki szinten...

egerészölyv 2010.10.29. 10:09:17

@_Ske_: éppen ezért nyertek a szocialisták minden eddiginél elsöprőbb fölényben áprilisban és októberben.

Squid 2010.10.29. 10:11:43

@egerészölyv: Szerintem a kollégának azzal van baja, hogy elküldjük a vérbe az EU/IMF párost, mert hogy gazdasági szabadságharc van és gtfo a karvalytőkének... Ezekután kvázi pontosan egy IMF hitelnyi pénzt húznak be a Zemberektől "nyugdíjvédelem" és "multi/bankadó" néven, amig mindenki tapsol, mert a tetves multik & bankok most megkapták a Néptől jól.

Eközben annyi történt, hogy OV azért nem vette fel a következő IMF hitelt, mert az kamatokkal és feltételekkel járt vola és ugye ha a Zemberektől veszi föl 2/3 fülkeforradalmilag szépen becsomagolva, akkor nem csak kamatot nem kell fizetnie, de semmilyen számonkérhetőség sem lesz.

Tökegyszerű... (gratula a fidesz szavazóknak!!)

J.W. Booth 2010.10.29. 10:12:11

Itt nincs szó naivitásról, amit irigyelni kellene.

Az emberek döntő többsége tudta, hogy ez így fog történni. A bigott fidesz-hívők pedig nem AKARTÁK elhinni, és továbbra sem fogják. Mert mivé lenne a világ, ha a Vezér egyszer, véletlenül nem mondana teljesen igazat?

A csorda még együtt béget, de talán majd elfogynak.

egerészölyv 2010.10.29. 10:12:25

@mauser: "most olyan helyen vagyok..." - az Andamán-szigeteken?

Zoli 29 2010.10.29. 10:12:45

Amúgy lehet sipákolni, hogy a bankok velünk fizettetik meg, ettől még tény: a kormány ezúttal nem a lakosság zsebéből vette ki a pénzt, hogy betömködje a költségvetési lyukakat, a bankok pedig nem fogják tudni a teher egészét áthárítani az ügyfelekre.
Akik kifogásolják a populista bankadót, azok egy kérdésre válaszoljanak: Mit szerettek volna helyette: Adóemelést? Járulékemelést? Energiaáremelést? Nyugdíjcsökkentést? Tessék választani.

egerészölyv 2010.10.29. 10:13:50

@Squid: ha annyira hülyék a Fidesz-szavazók, akkor milyen nagy hülye az, aki képtelen volt demagógiával magához édesgetni őket...

ostván 2010.10.29. 10:14:11

Azon gondolkodtam, hogy 2/3-os kormányunk nem is igyekszik olyan lépéseket tenni, amivel megakadályozná ezt az áthárítást. Nekem úgy tűnik, bekalkulálták. Végezze el a piszkos munkát valaki más a Vezérlő Párt helyett. Így kevésbé sérül a népszerűségi mutató (talán).

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2010.10.29. 10:15:28

Ellent mondanék, van látszata.
Továbbra is vígan működhet egy drága, korrupt, vizfejű államgépezet, továbbra is oszthatunk ötre-hatra segélyt/36 éves katonazenészeknek jól megérdemelt öregségi nyugdijat/42 éves CBA biztonságisoknak rokkantnyugdijat...

egerészölyv 2010.10.29. 10:16:15

@J.W. Booth: azért vedd észre a nyílegyenes utat a 2006-os győzelmetektől a 2010-es megsemmisítő vereségetekig - pontosan a nagyképű, lekezelő mucsaizásotok miatt... Amihez képest a szemkilövés is smafu, meg a Legőszintébb Igazságbeszéd is.

egerészölyv 2010.10.29. 10:17:01

@csizsikpizsik: ennek leépítése nem megy gyorsan. De kivédhetetlenül be fog következni.

pali923 2010.10.29. 10:17:08

@egerészölyv: Arra gondoltál már, hogy miért is kellenek a válságadók? Az egykulcsos szja bevezetésével keletkezik a költségvetésben úgy 300Md-os lyuk. Ráadásul az egésszel a nagykeresetű és/vagy sokgyerekesek járnak jól, nagyon sok ember semmit nem fog érzékelni belőle, esetleg egy kicsivel rosszabbul jár. Ezt a lyukat meg befoltozzák a válságadókkal, amit persze nem engednek áthárítani a mocskos szemét tesconak, meg a bankoknak (haha). A bankköltségek meg a parizer valamiért mégis drágább lesz, de ehhez persze semmi köze a kormánynak, ugye?
Ennek ellenére mégis lesz charta-tüntetés, ja a tesco ellen.

Gyárfás 2010.10.29. 10:19:32

Hát nem tudom az én költségeim nem emelkedtek.A hitelem nem változott, a számlavezetési,és pénzfelvételi díjaim ugyanúgy ingyenesek.

Huhoghatnék, de nincs mire, ha valaki ÉSSZEL él és nem csak birkaként fizet annak nem emelkedtek az összegei.
Ha sok a költség váltsatok, jelenleg 3! bank is kínál elfogadható feltételekkel ingyen bankszámlát.
éljetek vele.

egerészölyv 2010.10.29. 10:19:44

@pali923: az egykulcsos szja fogyasztást generál. éghozzá minőségi fogyasztást. Ha a kispénzűek pénzét emelgeted, akkor csak a kínai ipart támogattad. Igazságtalan? Arisztokratikus? IGEN.

belekotty 2010.10.29. 10:20:23

@egerészölyv: Orbán azzal nyert hogy van PROGRAMJA, nem lesz megszorítás, fellendíti a gazdaságot, megszünteti a korrupciót.
Ebből semmi nem igaz, fogalmuk sincs mit csináljanak, csak megszállnak mindent és felszámolnak minden ellensúlyt.

ostván 2010.10.29. 10:20:26

Zoli 29: Azt, hogy felnőttnek tekintsék az embert, akivel meg lehet beszélni, hogy gond van, hogyan lépjünk előre. Széleskörű konzultáciok alapján kikristályosodó irányvonalakró népszavazással dönteni (nem arról, hogy legyen, vagy ne megszorítás, hanem arról, hogy ha ezt lépjük, akkor annak ilyen következményei lesznek, ha azt, annak olyan, és arról dönthetnénk, mit vállalunk).

egerészölyv 2010.10.29. 10:20:50

@Gyárfás: ingyenes a számlavezetésed? Akkor miden verik le rajtad? A kamatokon? A kockázataidon?

is 2010.10.29. 10:20:58

@egerészölyv: keres/cserel: Orban -> Gyurcsany. Hany az ora vekker ur 2006 ota? vegulis mit akar a FIDESZ a hatalmon kivul? van valami programja, amibol ezt megtudhatjuk, vagy hetente lottosorsolast vegzunk, hogy a fenti negy verziobol eppen melyiket futtatjuk kommunikaciosan? mert aprilis ota itt mar mind a negyet sikerult kiprobalni.

en annyit varok, hogyha Orbantol mar sosem, legalabb toled halljuk azt, hogy ez bizony pontosan ugyanaz, amit Gyurcsany csinalt 2006 utan, es akkor vagy Orbant is utalod, vagy elnezest kersz az elozo negy evert TOLEM, mert tolem vettel el negy evet el a hulyenepszavazassal, Orban tamogatasaval, es a mostani ket raszavazassal.

vinyi 2010.10.29. 10:21:14

Irigylem azokat az embereket (mint pl. turner posztoló), akik mérhetetlen naivitásuknak (és/vagy pártállásuknak) köszönhetően azt gondolják, hogy amit eddig a bankok kis hazánkban műveltek, az általános Európában. Jelentem: nem az. Nem kell messzire menni, csak ide Európába (Ausztria), hogy tudjuk: Raiffeisen és Raiffeisen között mekkora, de mekkora különbség van.

egerészölyv 2010.10.29. 10:21:56

@belekotty: most mintha azon sírnál, hogy nincs megszorítás, vagyis hogy Orbán nem hazudott. Vagy randomizáltad? Egyszer így, egyszer úgy sírsz?

belekotty 2010.10.29. 10:23:58

@egerészölyv: "döntsd el (inkább magadban), megszorításokra van inkább szükség, vagy a multik megsarcolására."
- De vazze, mi ezt mondtuk a választások elött hogy nincs más út, Orbán meg ennek ellenkezőjével kampányolt.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.10.29. 10:24:06

ha a bankok tovább srófolják felfelé az egyébként is magas díjakat és marzsokat (amelyek nyomán európai összehasonlításban kiemelkedően profitábilisak), mi ügyfelek lassan csak elkezdjük összehasonlítani a különböző ajánlatokat, és a kedvezőbbet választjuk majd.

ez az úgynevezett VERSENY.

Squid 2010.10.29. 10:24:12

@egerészölyv: "ha annyira hülyék a Fidesz-szavazók, akkor milyen nagy hülye az, aki képtelen volt demagógiával magához édesgetni őket... "

Orbitális hülye természetesen, de ez még nem változtat azon, hogy más hülyesége nem mentség az övékre. Pont azért lettek megválasztva, hogy ne legyenek hülyék, mert hülyéből már volt elég. Gondolom érted mit akarok mondani..

Tudom nem kellemes érzés rájönni, hogy effektíve nem változott semmi a csomagoláson kívül, mert ugyanolyan tróger banda ül a kormánynál mint az előző csak más néven. Vedd te is a fáradtságot és probálj saját gondolatokat és saját véleményt alkotni az előrágyártott forradalmi ideológia helyett.

Nem volt itt forradalom, sem megváltás, sem rendszerváltás.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2010.10.29. 10:24:52

szegény átlagember! de hát ő akar olcsó teszkós árut, sok sok hitelt, jó világot...

indapass2009 2010.10.29. 10:24:57

Jó lenne már nem felülni annak a maszlagnak, hogy a bankok a válság okozói. A válságnak egy okozója van és az a papírpénz, amit töménytelenül lehet nyomtatni. A papírpénzt pedig pont ezért találták ki és ezért kényszerítették az embereket, hogy ne fizessenek arannyal (igen, gyakorlatilag az állam készerítette erre őket).

A deflációs ijesztgetések is szánalmasak és megalapozatlanok. Ezzel akarják eladni, hogy az infláció jó dolog. Aki nem vette volna észre az elektronikai iparban (és nem csak itt) évtizedek óta defláció van mégsem dölt össze.

belekotty 2010.10.29. 10:25:18

@egerészölyv: "most mintha azon sírnál, hogy nincs megszorítás, vagyis hogy Orbán nem hazudott. Vagy randomizáltad? Egyszer így, egyszer úgy sírsz?"

- Mondd te egyáltalán tudsz olvasni?

movhu 2010.10.29. 10:25:50

Még jó, hogy a Citibank 0 Ft-os számlacsomagomban még mindig minden ingyenes :)

Sirak_kiraly 2010.10.29. 10:26:43

Szerintem első megközelítésben igazad van, azaz a megszorítás az megszorítás akkor is, ha a bankok, tecsók, telkó cégek áthárítják "a zemberekre" a terheket, előbb-utóbb úgyis mi fizetünk.

Második nekiufutásra már nem ennyire egyszerű a helyzet. Az áthárítás mértéket (a különadó hány százalékát fizetem igazából ÉN) elvileg valahol 0 és 100 között van, szinte biztos hogy nem 0%, de nem is 100%, de hogy mégis pontosan hol, azt nagyon sokminden befolyásolja, sőt a végső egyenleg megvonását számos egyén dolog is eltéríthet. Mire gondolok?

- egy adó áthárítása (pl ÁFA) a vásárlóra mindig az ún. árrugalmasság kérdése. Ha a vevő rugalmatlan, nem tud vásárlásaina csökkentésével reagálni az áremelésre, akkor a 100% áthárítás is előfodulhat (iskolapélda: szívgyógyszer), a cég megemeli az árat amennyivel akarja, mert őgyis megveszem. A másik szélsőség a teljes rugalmasság (iskolapélda ásványvíz volt valamikor), ha megemelik az árát, veszek másikat, vagy végső soron iszok csapvizet. Általában a kettő közé áll be a végeredmény: kicsit drágábban adják a cuccot, amiből kicsit kevesebbet veszünk, így részben az eladó nyeli be az adót, mint költséget, részben a vevő. Számos olyan dolgot érint a különadó, amit szerintem nagyon is lehet csökkenteni: energia (lehúzom a fűtést, nem 24 fok lesz alsógatyában szaladgáláshoz télvíz idején, hanem pl 20-21, vagy akár neadjisten 19), kevesebbszer pakolom púposra a tecsókosaramat (aki volt már egyszer is tecsóban tudja miről beszélek, van miből leadni), kevesebbet telefonálok (az utcán mindenkinek a fülére van ragadva a telefon, miközben pár éve nemhogy létszükséglet, de egyenes bunkóség lásd BUNKOFON elnevezés, volt a mobil).
A bankköltségekről pedig: én 0 FT-os bankszámlán vagyok, nekem nem lesz emelés, ha lesz lehet megyek máshova, itt az idő hogy tudatosabbak legyenek az emberek. Ha nem azok, akkor különadó nélkül is rengeteg költséget vasalnak be a bankok, ez is van jelenleg.

- a különadó által generált áthárítás nagyon hasonlít egy ÁFA azaz forgalom arányos adóztatáshoz: ha be vagyok jelentve ha nem ÁFÁt muszáéj fizetni, és a bankok, tecsók, telcomok, energiaszolgáltatók áthárítását is meg fogom fizetni, ha akarom ha nem. Azaz a beszedhetetlen SZJA helyett így szedjük be az adót, ahelyett hogy az eddigi megoldást alkalmazva arra a kevés lúzerre hárítanánk, akitől be lehetett szedni eddig is. Sőt, tőlük is kevesebbet szedünk. Paradox módon ez bizonyos szempontból igazságos megoldás!
- haramdrészt ha még be is szedik azt a pénzt, amit másik kezükkel addig SZJA-ban szedtek be, vagy elvonások formájában, sokkal nagyobb szabadságom van NEKEM egyszerű állampolgárnak. Csökkenthetem, ha akarom a fogyasztásomat esetleg nem is annyira létszükséglet szinten fogyasztott javakból, (kevesebb csipsz, távhő, SMS, stb), ezt legalább megtehetem (vagy az ellenkezőjét) míg az adómat nembefizetni lehetetlen. Nekem tetszik. majd én eldöntöm hogy az áthárítástól drágább cuccokból mennyit és főleg honnan veszek, hiszen verseny van. HA meg nincs, mert kartellbe összeállva egyszerre emelnek, még mindig mondhatom hogy senkitől nem veszek, cagy mindenkitől kevesebbet.

- végül amit már mondtam: az áthárítás piaci mechanizmus, és eddig is működött: a tecsó bizony ránk hárítja át az: ÁFÁ-t, SZJA-t, bérterheet, beszerzési árat, rezsit, menedzser audiját, mindent, amit csak tud. Nyereségadót nem, mert nem fizetnek, nullára hozzák ki pl ósan 5 éve nem fizet (!). Gondolom nem akarjuk erre fel az összes adóterhet eltörölni, hiszen úgyis átháríták... akkor mért pont a különadóról gondoljuk másképp?? győzzön a jobbik, építsék be a költségeikbe, aztán meglátjuk hogy alakul az áthárítás, 30%, 70% vagy akár 0% lesz, de mindeképp piaci alapon alakul majd ki.

segabor 2010.10.29. 10:26:54

Rossz a cím. A bankok MÁR beszedték a bankadó összegét. Most mégegyszer beszedik. Ennyi.

bounty123 2010.10.29. 10:27:11

A netes utalás drágult, Nézzük csak. Bankon kívülre és belülre is 0ft volt, 0ft maradt. Hát ez nekem nem tűnik drágulásnak.

Gyárfás 2010.10.29. 10:27:42

@egerészölyv:

azon, hogy kapnak fix utalást havonta 160e Ftot.
A költségeimet monitorozom, nincsenek titkos díjak ameddig betartom a megállapodást.Így azzal, hogy a banknak milyen okból éri ez meg nem foglalkoztat.Nyilván középréteg megszerzése, a biztos fizetők begyűjtése későbbi ajánlatokhoz stb. a megbízható bevétellel rendelkezőkből álló ügyfélportfólió érték.
De ezen nem gondolkodom, csak számolok.Ha nem éri meg azonnal lelépek.

belekotty 2010.10.29. 10:27:48

@indapass2009: Nem a papírpénz a hibás, hanem a virtuális pénz.
Az a virtuális elektronikus pénz, ami a banki tartalékokban lévő jelzálog portfóliókban van és amikről kiderült hogy nincs, messze nem annyi. Ebből jött a hitelválság, ami az egészet okozta.
Persze ennek az az eredeti oka, hogy a fejlett világ régóta többet fogyaszt mint amit megtermel.

egerészölyv 2010.10.29. 10:28:44

@is: Orbán is löveti a szemeket? Orbán is bejelenti, hogy haha, kis hülyék, hazudok reggel, éjjel meg este, aztán mit tudtok csinálni? Trükkök százait alkalmazom, ti meg ne firtassátok? Orbán is azt mondja, nyamvadt, idétlen, antiszemita mucsai az, aki Gyurcsány híve?

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.10.29. 10:29:43

@egerészölyv: Nekem azt meséld el ezekben az ínséges időkben, hogy nem adócsökkentésekről volt szó még a kampányban? Az adócsökkentés az miért azzal jár h több adót fizetek?

egerészölyv 2010.10.29. 10:30:13

@belekotty: és mire mentetek azzal, hogy "mondtátok"? A béka popója alól kuruttyoltok elő... :(

egerészölyv 2010.10.29. 10:31:39

@belekotty: téged csak nehezen. K. rossz a stílusod.

J.W. Booth 2010.10.29. 10:32:07

@egerészölyv: Látom te vagy a mai fidesz-delegált erre a blogra. Klassz meló lehet.

Gondolom, nem vagy annyira hülye, hogy ezt ingyen, vagy valamilyen haszon reménye nélkül tennéd.

Egyet véss az eszedbe, de alaposan: aki a fideszedet és a Vezért kritizálja, az nem mind "komcsi" vagy "libsi" (sőt egyre több a volt fidesz-szavazó). Egyszerűen csak elég van a gusztustalan hazudozásból és balfaszkodásból, amit a mostani kormány csinál.

Jó reggelt!

egerészölyv 2010.10.29. 10:34:03

@Tyson925: hazudtak neked, te meg szívsz. Van ez így, komám.

nincs_nick 2010.10.29. 10:34:33

@egerészölyv: Nem, továbbra is kis hazánkban, de már a Gyárfás által is említett 3 más bank egyikénél. Én nem közbeszerzés-nyertes vállalkozó vagyok, hogy mindenféle szigeteken kéne vezetnem a számláimat.:)

Giedi 2010.10.29. 10:35:15

Végigolvasva a kommenteket az szűrhető le, hogy csinálhat Magyarországon bárki bármit, az az okosok szerint úgy sem lesz jó, mert itt mindenki tudja a frankót csak éppen a soros döntéshozók nem.
Ezzel már együtt kell élnünk.
(Belegondolt abba valaki, hogy ha valami csoda folytán belebukna ebbe az egészbe a fidesz, akkor milyen lenne a következő kormány?)

adibadi 2010.10.29. 10:35:31

@pali923:

Miért felejti el mindenki, hogy a Fidesz alig változtatott az MSZP által elfogadott adórendszeren? A 17%-ot levitték 16-ra és nem alkalmazzák a 15M-es szuperbruttó felső határt. Ennek a hatása marginális, az említett 300Mrd nagy részét az MSZP kormány foglalta törvénybe...

indapass2009 2010.10.29. 10:35:41

@belekotty: A papírpénz virtuális pénz mivel önmagában nincs értéke (1000 Ft és 20000 Ft címletű papírpénz között nincs különbség, csak az emberek fejében). A közgazdászok úgy is hivják, hogy "fiat money" (igen, fiat).

egerészölyv 2010.10.29. 10:36:40

@J.W. Booth: aha, tehát az az érved, hogy a Fidesztől kapok fizetést. Felteszem, nemsokára az elgurult gyógyszeremre, a szabadnapos ápolónőmre, a sajnálatosan bezárt OPNI-ra, általában pedig megroggyant egészségi állapotomra teszel majd kecses, roppant eredeti célzásokat, ahogy a komcsik szokták.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.10.29. 10:37:20

@egerészölyv: Jah értem. Akkor talán kevesebb aroganciával kéne megnyílvánulni... Vagy hazudni lehet? Éjjel, nappal?

Gyárfás 2010.10.29. 10:37:40

@egerészölyv: oda ahol olcsóbban kezelem a pénzem.

De ezt pont nektek magyarázzam, akik értik a piac jótékony hatásait?:)Ameddig ekkora a piac, mindig lesz olcsóbb.

Csak magamat ismétlem, ha azt veszed észre, hogy a számlavezetési díjaid nőttek akkor ne sápítozz, hogy jajj jajj bankadó, mert ez nem egy monopólium, hanem egyszerűen keress olcsóbbat.
Hidd el találsz.

Ez a cikk kb. arról szól hogy jajj emelkedett a kenyér ára a sarki boltokban, és én ezt elhiszem, és meg sem próbálok elmenni egy másikba megnézni, hogy nincs e olcsóbb.

orient 2010.10.29. 10:37:46

@Zoli 29: azt szeretném ha az állam magán spórolt volna végre.

BKV, MÁV, Önkormányzatok(ez mondjuk elcseszve mert már önk. vál. előtt kellett volna az új rendszer).

Mondjuk én a bankadóval egyetértek, multiadóval már kevésbé...

egerészölyv 2010.10.29. 10:37:57

@Giedi: Gyurcsány lenne a kormány. Az lenne a szép viláááág! :D

Whitedog 2010.10.29. 10:38:48

@jozicsenko:

A takarékszövetkezetek hitelezzenek a te betétedből, de ne az én nyugdíjjárulékomból!

Ez a populista népbutítás ami itt megy már szinte a Rákosi korszakot idézi gaz tőkésekkel és a szenvedő néppel, akit a kormány megvéd. Miközben csak egy igen drágán működtethető totális államgépezet fenntartását akarják keresztülvinni minden áron.
Én a Mercedes és az Audi helyében már gondolkodnék, hogyan húznék el innen valami kiszámíthatóbb országba - mielőtt ők is sorrakerülnek. Ahol nem szokás az év utolsó hónapjában kivetni sarcokat, és ahol a polgárok megtakarításait nem kobozhatja el egyetlen tollvonással az állam.

A mai kormány szellemi holdudvarának ez a protestáns etika, a cinizmus alóli felszabadulás, a számonkérhetőség politikai kultúrája?

igazságos 2010.10.29. 10:38:54

Számoljunk. 1. Elveszik a magánnyugdíjakat, mert az állam már nem tudja fizetni az állami nyugdíjakat.
2. Fizetjük minden termékben a 20-25%-os áfát.
3. A bankok beépítik az árakat, a hitelesek is többet fizetnek, meg a sima bankszámla tulajdonosok is. Tehát még onnan is lehúznak rólunk még bőrt.
4. Munkabér nem emelkedik, a 16%-os adókulcssal a szegény minimálbéresek jó nagyot szívnak, megint, pedig még egyesek nem is kapják meg a fizetésüket. A gazdag, sokgyermekes család meg röhög a markába.
5. Gáz, áram, rezsi szintén emelkedik, abba is beépülnek a dolgok, meg mi fizetjük azokét, akik lopják, meg nem fizetik a számlát, meg a dolgozók kedvezményeit, azokba is benne van az áfa.
Most már csak az a kérdés, hogy mi marad az átlagembernek? Még a maradék önbecsülése, de már attól is megfosszák, hogy egyáltalán reklamálhassanak, mert a kormány úgyis azt csinál, amit akar, így tehát teljesen felesleges.
Komolyan, be kéne vonulni a börtönbe, az most már jobb hely, mint kint görnyedni.

egerészölyv 2010.10.29. 10:39:28

@Tyson925: nem lehet. Rohadtul utáltam Ferkó zavaros, hőbörgő hazudáscunamiját is.

pali923 2010.10.29. 10:40:35

@egerészölyv: Ja, az akkor mindjárt más, akkor így már demokratikus...
Egyébként milyen fogyasztást generál az, ha a gazdagabbak még gazdagabbak lesznek? Sűrűbben cserélnek majd Mercedest, vagy több zsiráfot lőnek majd Afrikában?

egerészölyv 2010.10.29. 10:40:58

@Gyárfás: ha átmész egy másik bankba, ugrott a felhalmozott kamatod. Hidd el, ki van ez találva.

orient 2010.10.29. 10:41:17

@egerészölyv: ez igaz. Remélhetőleg ez sokat fog dobni a gazdaságon és kifehérednek végre a jövedelmek itthon.

KolompárRómeó 2010.10.29. 10:41:20

CIB: felére csökkent látra szóló betéti kamat (jó, mindegy, hogy havi 16, vagy 8 Ft-ot kapok mínusz kamatadó), illetve 50%-kal megnövelt kp-felvételi díj. Persze, hogy nem terheli.

Szakértő? az nem volt 2010.10.29. 10:41:35

A bankok büdös k...a anyját. A válság idején is beléjük öntötték a pénzt. Rohadjon meg az összes pénzes szemétláda bankos!!!

egerészölyv 2010.10.29. 10:42:33

@pali923: ne nevettesd már ki magad! Ki nem sz-ja le a "demokráciát"? Vége van, meghalt végelgyengülésben.

IGEN, ha több Mercedes fogy, lendül felfele a gazdaság.

Netkalóz (törölt) · http://narancsfolde.blog.hu/ 2010.10.29. 10:44:29

az sem lehet sikeres akinek banki kapcsolata van.
én itthon tartom a pénzt valutában meg egyéb befektetésekben....semmi meglepetés nem érhet.

Gyárfás 2010.10.29. 10:44:32

@egerészölyv:

milyen felhalmozott kamatom? a folyószámlámon?THM 0.1 % miről beszélsz?Ha valaki a folyószámlán akar maga kamatot az nem normális.
A befektetési számlám , ill. a megtakarításaim egyikén sem vetem észre a bankadó nyomait.

Véded a védhetetlent.

egerészölyv 2010.10.29. 10:44:46

@orient: mivel még mindig nem ELÉGGÉ arisztokratikus, kicsiny lesz a hatása. Az adózást degresszívvé kell tenni, sőt, fizessen a gazdag KEVESEBBET, mint a szegény - épp úgy, mint a nemesség annak idején.

adibadi 2010.10.29. 10:44:55

@Whitedog: Az ugye mindenkinek világos, hogy a magánnyugdíj pénztárakból a majdani nyugdíjunk 25%-a jön majd, azaz a 75%-a mindenképpen az államtól jön / jönne majd. Tehát itt most az a vita (mivel a 75%-ot nem tudud a saját megtakarításaiddal befolyásolni), hogy hogyan lehet a maradék 25%-ot maximalizálni. Ehhez kristálygömb kellene... Pl. lesz-e válság, mikor nyugdíjba megyek, mert akkor a biztosítómnál felhalmozott részvényem elértéktelenednek és bukom a 25%-ot...

igazságos 2010.10.29. 10:45:10

@egerészölyv: igazad van, itt az van, amit Orbán Viktor akar. Ki mit gondol, nem érdekli. Tiltakozással se fognak elérni semmit.

egerészölyv 2010.10.29. 10:45:38

@Gyárfás: fogalmam sem volt, hogy csóringer vagy és nincs lekötve egy filléred sem.

Silent Bob 2010.10.29. 10:46:08

@pali923: Ja, aki 3 kilót keres, az mind zsiráfra vadászik Afrikában. :D

igazságos 2010.10.29. 10:46:44

@adibadi: Itt arról van szó, hogy az állam már most nem bírja fizetni a mai nyugdíjasokat. Azért akarja a magánnyugdíjakat, hogy abból egy darabig fizetni tudjon. Csak ezt a népnek nem kell megtudnia.

egerészölyv 2010.10.29. 10:46:48

@igazságos: Kövér Lászlót ne hagyd ki. Ő még kavarhat. Érdekes módon egy ideje "beteg", mint Dimitrov szaki.

ampelmann 2010.10.29. 10:47:24

hülyeség a poszt. Ugyanis igy nem a kormány szorit az embereken hanem a köcsög bankok. Nah de az embereknek meg van a lehetősége hogy ne használja a bank bizonyos szolgáltatásait, rögtön fizetéskor kivegye a pénzét egyszerre... de adót fizetni kell államnak!!! Az ellen kibujni nehéz illetve büntetendő.
Saját farkadba haraptál...

belekotty 2010.10.29. 10:47:29

@egerészölyv: Talán a szemellenződ és a dislexiád az oka.

egerészölyv 2010.10.29. 10:47:49

@Silent Bob: képletesen értette, lehet, hogy tatura Közép-Amerikában.

egerészölyv 2010.10.29. 10:48:50

@Silent Bob: képletesen értette, lehet, hogy tatura Közép-Amerikában.

Ha másodszor megy ki, bolond a fórummotor.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.10.29. 10:49:07

@egerészölyv: "vagyis hogy Orbán nem hazudott."
Az előbb írtad h hazudott... (márpedig adócsökkentés helyett adóemelés lett, és ez nálam kimeríti a hazugság fogalmát)

egerészölyv 2010.10.29. 10:49:53

@belekotty: de csak talán. Van más verzió is. Bár nem tűnsz túlságosan valami hajdenagy rendszerező elmének...

il_ 2010.10.29. 10:50:03

aha, ehhez képest én meg annak örülök, hogy végre kezd gyakorlat lenni, hogy nem huzogatnak le a bankok számlavezetési, pénzkivételi, utalás, faszom díjakkal, hanem egyre inkább tök ingyenes mindenhol, ami kb több ezer pluszt jelent nekem havonta.
És ez pont idén ősztől lett gyakorlat.
A hitelem meg nem a Zorbánék alatt lett normálból geci drága

Gyárfás 2010.10.29. 10:50:07

@egerészölyv:

Figyelj droid, javaslom az újraolvasást, hátha akkor megérted amit írtam.

És ne kárálj, hanem ha nem tetszik a bankod lépj le, mert amit csinálsz ebben a formában nem több egy Lenkenénis sipítozással.

orient 2010.10.29. 10:50:07

Magánnyugdíj elvétele nagy hiba. É sokan végig sem gondolják mekkora sumákolás megy:

1. Fidesznek igaza van, ők jobban kezelik a nyugdíjamat mint az alapok, ok rendben elhiszem.

2. Mivan ha 4 év múlva sehol sem lesznek és mondjuk megnyeri a választást az LMP aki koalícióra lép az TP-vel(ki tudja milyen új párt) és ők szétlopkodják az állami vagyont, vol nyugdíj, nincs nyugdíj.

Milyen alapon tudja garantálni nekem most a fidesz, hogy a köv. 30 évben mindig olyan kormányunk lesz, aki nem herdálja el a pénzem??? Honnan tudják ők ezt? Vagy ha így gondolják akkor ezzel elismerik hogy az mszp-szdsz nem is lopta szét az állami vagyont, hanem minden nyugdíjbefizetésünkkel nyagyon is jól gazdálkodtak 8 évig? Valami nagyon nem stimmel itt...

Powerklein 2010.10.29. 10:50:11

Segítek kedves poszt író, nem az emberekkel fizetteti meg, hanem max azzal tudja illetve azokkal, akiknek banki kapcsolata van!! Főleg vmilyen hitelterméke! Hál Istennek egyre több embert ismerek meg akinek semmilyen banki kapcsolata nincs, se szla. vezetés, se hiteltermék, sőt inkább egymás között oldják meg esetleges pü-i kérdéseiket. Úgy gondolom nagyon sarkítva írja le a dolgokat, elfogultan.
Segítek, ki tudnák gazdálkodni ha akarnák!! Simán! Több itthon müködő hitelintézet nem itthon adózik!!! Ez mi ha nem felháborító, botrányos, szánalmas! Igen is akkor vmilyen formában ha már Mo-on működik ide is fizessen adót. (pl Fiókteleppé alakul és Írországban adózik! így rá nem vonatkozik a magyar társasági adó, sem egyéb...) sarcot rájuk.

Silent Bob 2010.10.29. 10:50:15

@egerészölyv: Én meg úgy értettem, hogy az kb. egy normális mérnöki fizetés (lenne). A "gazdagság" nem itt kezdődik.

Uzi 2010.10.29. 10:50:39

@indapass2009: A papírpénzt és a bankrendszer "pénzteremtő" képességét nem kellene temetni, sokkal több jó származott már belőle mint rossz. A piacon nem megfelelő (túl kevés)pénzmennyiség gátolja a reálgazdaságot is, nem is kell ehhez túl mélyre túrni a közgazdaságtanban.
Természetesen nem szabad minden határ/szabályozás nélkül elengedni a gyeplőt.

egerészölyv 2010.10.29. 10:50:42

@Tyson925: mert a marha bankrendszer miatt inkább elvered a pénzed.

Laslow · http://laslow.hu/ 2010.10.29. 10:51:06

Egy másik baj is van a bankadóval: megnövekedtek/-nek most az ügyfelek költségei, azonban amikor a bankadó megszűnik, a költségek egy fillérrel sem fognak csökkenni! A bankok meg fogják tartani profitként a mostani bankadó összegét.

egerészölyv 2010.10.29. 10:51:33

@Tyson925: ha valaki azt mondja, 2×2=4, akkor AZZAL nem hazudott. Eddig megvan?

Szűtté mamá? Szűjjé! 2010.10.29. 10:51:53

De miért ne hárítanák tovább? A Bank sem szociális intézmény. Ha Nektek pékségetek van és a kormány kivet a kiflire 50 százalékos extra adót, megnézem, hogy mikor nem hárítjátok tovább.

igazságos 2010.10.29. 10:52:19

Magánnyugdíjban az a legjobb, hogy ha meghalok, ne az állam örököljön már, hanem a gyerekeim. Még ha kevesebbet is kapok, mint amennyit befizettem, abból más ne élősködjön.

egerészölyv 2010.10.29. 10:52:48

@Gyárfás: "nem több egy sipítozással"? Milyen nyelven kísérleteztél?

adibadi 2010.10.29. 10:52:51

@igazságos: A nyugdíj mindig is szolidaritási alapon működött és szerintem úgy is fog a jövőben is... Azzal, hogy a bruttód 8%-át "befekteted" ( mondjuk 300.000 bruttó esetében havi 24-et) nem fogod tudni finanszírozni a nyugdíjas éveidet... Mindig az aktuálisan aktívak fogják eltartani a nyugdíjasokat. Azon kell "dolgozni", hogy mire nyugdíjba megyünk, többen legyenek az aktívak!

sport olló 2010.10.29. 10:52:56

Én most váltottam a Raiffeisennnél a nullás díjcsomagra, így azóta a banki költségeim kereken 0 forintba kerülnek...

Akkor most mit terheltek rám? Nem értem.

Goose-T · http://blacksabbath.blog.hu/ 2010.10.29. 10:53:31

Baszki, gondolkozz már egy kicsit. Ha valami véletlen folytán mégis az MSZP nyer (a többi pártot ne is vegyük számításba, nem volt reális esélyük), akkor meg az lett volna, hogy csavarnak még egy kicsit a jövedelemadón, bevezetnék még egy-két ilyen-olyan adót, újabb hitelt vesznek fel az IMF-től, és ennyi. Szerinted ez hova vezetett volna? Azt láthatjuk, hogy az elmúlt 8 évben mit értek el. Ami most történik, azt nevezik radikális változásnak. 19-re lapot húzott a Fidesz, tökös dolog volt. Várjunk 2-3 évet, meglátjuk, hogy bejön-e.

orient 2010.10.29. 10:53:46

@igazságos: ez is meg amit én is írtam...

egerészölyv 2010.10.29. 10:54:24

@sport olló: az alacsonyabb kamatot, Dr. Bubo bubo.

belekotty 2010.10.29. 10:54:55

@egerészölyv: Te meg egy betonfejű, ostoba fideszesnek tűnsz... :-)) De ez már sokaknak feltűnt.
Úgyhogy véleményed rólam egyenesen kitüntető.

Whitedog 2010.10.29. 10:55:33

@egerészölyv:

Lassan csak neked nem derül ki, hogy Orbán egész politikai pályafutása csak trükkök ezreiből áll. Valahogy nem tudott felnőtt demokratikus politikussá válni.

Csak erre rámegy egy ország, mert csak ahhoz értett, hogy tudja a fél országot szembeállítani másikkal - ahhoz viszont nagyon.

A listás szavazatok 53%-val ez az "álkoalíció" kapott több mint 2/3-nyi parlamenti mandátumot bianko felhatalmazással, de csak hatalomtechnikai húzásokra futotta - és még annyi tartás sincs bennük, hogy bevállaljanak adóemeléseket. Inkább ráosszák azokra a bankokra és kereskedőkre, akiket ők sarcolnak meg.

Ami adócsökkentés, az meg igazából a nyugdíjjárulékok felélése - hát ez aztán teljesítmény!

egerészölyv 2010.10.29. 10:55:55

@belekotty: sok kis komcsinak, beza. Aztán? Tudsz valami jobbat? Elalszom rajtad, komolyan.

ampelmann 2010.10.29. 10:56:03

@Laslow: akkor ne bankolj annyit és majd akkor a bankok csökkentik!!! csökken a kereslet majd a szolgáltatásuk iránt és majd akkor csökkentik a költségeket hogy megint többen használják... Ennyire nem lehettek rövidlátóak.

A poszt meg arrol szól hogy OV a hibás mert a bankok emelik a költségeiket. Hát persze, menj tüntetni szarházyval meg kurvásfletóval

Goose-T · http://blacksabbath.blog.hu/ 2010.10.29. 10:56:16

Ja, meg ez a gazdagok járnak jól duma is kurva idegesítő. Az mióta gazdag, aki bérből és fizetésből él?

igazságos 2010.10.29. 10:56:29

@orient: Bocs, ne legyek már szolidáris azokkal, akik jogosulatlanul rokkantnyugdíjasok, mint pl. az erős ember, aki fogaival elhúzta a kamiont. Miért én fizessem a zabálását? Meg ne legyek szolidáris azokkal, akik egész életükben egy kapát nem emeltek fel, nem dolgoztak, mégis kapják a nyugdíajakat. Meg ne legyek szolidáris azokkal, akik negyven évesen több, mint százerer forint nyugdíjat fizetnek, csak mert 25 évig rendőr, vámos volt, méghozzá úgy, hogy berakatta magát.
A normális nyugdíjasokkal, akik nem lottóra költik, hanem gyógyszerre, azokkal szolidáris vagyok. Meg azokkal is, akik egész életükben beledöglöttek a munkába, mégis csak 60 ezret kapnak, ami meg gyógyszerre kell.

egerészölyv 2010.10.29. 10:56:32

@Whitedog: akkor miért szavaztál rá?

johevi 2010.10.29. 10:56:47

Most ezen tényleg meg kellene lepődni? Sajnos nem. És a német tulajdonban lévő Mtelecom is szarni fog a sávszáélesség bővítésekbe, többi telcom cég is szarni fog a fejlesztésekbe, bevásárlóközpontok meg ki tudja mivel fognak szivatni. Már az is elég ha nem adnak szatyrot, mekkora szívás mindent beönteni a csomagtartóba...

para_noir 2010.10.29. 10:56:54

1. Ki gondolja, hogy a bankok nem emeltek volna enélkül is? Szó sem volt bankadóról, de az én hitelem kétévvel ezelőtti, válságkori 50%-os emelkedése még egy petákot sem csökkent. A bank szipolyoz, ehhez nem kell bankadó, az csak ürügy.
2. Az csúsztatás, hogy ezzel az emberek vannak megsarcolva. Ugyanis, míg az személyi adó emelése közvetlen veszi ki a pénzt a zsebemből, addig a bankok által állítólagosan a bankadó miatt megnövekedett költségek egy szolgáltatás igénybevételéhez kapcsolódnak, tehát a szolgáltatás nem, vagy csökkentett igénybevételével beleszólásom van az elvonás mértékebe. Nagyon nem ugyanaz, mintha egyszerűen x ezer forinttal kevesebb van a fizetési papíromon.
3. Rinya, rinya, rinya.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.10.29. 10:57:26

@egerészölyv: Oké, megvan. Látom kicsit nagy az arogancia de mindegy. Tovább? Komolyan nem értem, h lesz a kurva nagy hazugságból igaz. Tényleg, elmondhatsz tőlem komcsinak, bárminek, de meséld már el, miért lesz kevesebb januártól a fizum? (hamár volt szorzás, általános iskolában tanultuk a kacsacsőrt. Na a decemberi fizum, és a januári fizum közt a kacsacsőr nem a megfelelő irányba mutat, ez a problémám)Miért lesz drágább minden? Mikor NEM EZ LETT MONDVA? ez van, nem értem. Vállalom. Meséld el kérlek.

J.W. Booth 2010.10.29. 10:58:13

@egerészölyv: Nem akarlak bántani, csak utálom, ha személyeskednek.

Szerintem te nem a birka fiszesek küzé tartozol (ez a legrosszabb fajta), hanem egyszerűen a másik oldal gyűlöletéből táplálkozol (ez, azt hiszem, teljesen oké).
De, ha látod a balfaszságait a kormánynak, azért ne védd őket, mert

- nem hazudtak, hazudnak kevesebbet, mint az elődeik, sőt...
- nem lopnak illetve nem akarnak kevesebbet lopni, mint az elődeik
- nem kormányoznak jobban, vagy rosszabbul, mint az elődeik

A leginkább bántó különbség viszont az, hogy az embereket teljesen hülyének nézik, és lekomcsiznak mindenkit, aki nincs velük. Te is ezt teszed.

Az "aki nincs velünk, az ellenünk van" hozzááláás meg egy egészen más oldalról, más korból ismeretes.

egerészölyv 2010.10.29. 10:58:27

@Tyson925: azért lesz kevesebb a fizetésed, mert képtelen vagy piackonform állásban elhelyezkedni.

Gyárfás 2010.10.29. 10:58:58

@egerészölyv:

A pár szóból álló szókészletedről csak te tehetsz:)persze mint látszik, el lehet boldogulni egy T9 szótár szókészletével is, csak mint a példád mutatja az eredmény szánalmas.

Visszatérve a banki költségekre, azon kívül, hogy kárálsz, sipítozol, jajongsz, és siratóasszonyokat fogadsz, hogy mindenkinek elmond, hogy emelkedtek a banki költségeid, MIÉRT NEM KERRESEL OLCSÓBBAT?

igazságos 2010.10.29. 10:59:17

A bank emelése meg várható volt. Aki nem ezt mondja, az kétszínű. Orbán mondta, hogy majd a PSZÁF, na persze, nevetnem kell. Azok is lepaktáltak a bankokkal. Szóval, az embereket senki nem védi meg a bankokkal szemben. Hitelesek megsegítése se nem lesz soha az életbe, mert azt a gazdagok és a bankok nem engedik.

egerészölyv 2010.10.29. 10:59:24

@J.W. Booth: na, ez realista. Orbánékat kizárólag azért védem, mert úgy gyűlölöm Gyurcsányt, mint a jó keresztény Torquemada.

para_noir 2010.10.29. 10:59:38

@johevi: Ja van autód? Akkor talán vegyél vissza a rinyából te is, majd ha a napi parízered kerül veszélybe, akkor sírj. Az élet meg megáll, ha nem nő a sávszél, két órával többe fog kerülni Sylvia Saint munkásságának letöltése. Istenem, konzumidióta barmok mindenhol.

gorcsev54 2010.10.29. 10:59:45

@Zoli 29: Ne aggódjál meg lesz mindegyik,csak ki kell várni,nem is sokáig!

nincs_nick 2010.10.29. 11:00:01

@pali923: Észre kellene venni, hogy a bruttó 400-500-600eFt-os fizetés az egy senior mérnök (értsd 10-15 éve a szakmájában dolgozó hatalmas szaktudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkező mérnök) fizetése itthon, miközben No-ban ekkora fizetés után már segélyt kapnának... Ezeket az embereket legtöbbször már csak a hazaszeretetük és családjuk tartja itthon, mert még most is két kézzel kapkodnak utánuk külföldről.

Keresett mérnöki pozíciókban már odáig fajult a helyzet, hogy friss BME-s végzettek is 500eFt-os fizetési igényt simán bedobnak állásinterjún, mert tudják, hogy ha itthon sokallják, akkor majd elmennek kétszer-háromszor-négyszer több nettóért külföldre. Olyan munkaerő hiány van az elcseszett adórendszer miatt ilyen területeken, ami már a költségvetést fenyegeti.

Sok fejlesztőcég több adót fizet így be így a munkatársain keresztül az államnak, mint a nagy csinnadrattával idehozott Hankook gyár. Ezt már az MSZP is észrevette, nem véletlen a 15M-ig kitolt 17%-os adó, amit ők is bevezettek volna jövőre.

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.10.29. 11:00:13

@johevi: "Már az is elég ha nem adnak szatyrot, mekkora szívás mindent beönteni a csomagtartóba... "
Éljen a környezettudatosság! :-D

zachy 2010.10.29. 11:01:01

@Zoli 29: "Akik kifogásolják a populista bankadót, azok egy kérdésre válaszoljanak: Mit szerettek volna helyette: Adóemelést? Járulékemelést? Energiaáremelést? Nyugdíjcsökkentést? Tessék választani."

Lehet, hogy a kiadási oldal csökkentését és államháztartási reformot? Végül 2/3-os parlamenti többséggel akár ezt is meg lehetne valósítani, ha már 20 év alatt egyik kormány sem merte bevállalni. Az is igaz, hogy ez nem lenne túl populáris...

egerészölyv 2010.10.29. 11:01:21

@Gyárfás: kocódj már le az "olcsó bank" téveszméjéről...

Tyson925 · http://economy.blog.hu/ 2010.10.29. 11:01:41

@egerészölyv: Wow. Ez ám a válasz. Mi van ha nem AKAROK?

egerészölyv 2010.10.29. 11:02:46

@Tyson925: akkor köszönd magadnak, ne másnak.

gorcsev54 2010.10.29. 11:02:51

@shitgun2:Csak várd ki a többit aztán rinyálhatsz te is!

ampelmann 2010.10.29. 11:03:09

@mauser: jah.... bevezettek volna. Persze :)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.29. 11:03:14

Csípem, hogy adóemelésre ez a válasz, hogy hát akkor ne vásárolj, fűts annyit...
Az a gáz, hogy a családok (főleg a kisgyerekes) már rég az elviselhető minimumra lőtték be a fűtést, és már rég óta máról-holnapra élnek, és csak a minimumot vásárolják, abból is a legolcsóbbat...
Bár ezt egy II kerületi villából nehéz megérteni, mint ahogy azt is, hogy ezek az emberek ilyenkor dolgoznak, és nem itt kommentelnek...

J.W. Booth 2010.10.29. 11:04:12

@egerészölyv: Sokan, azért szavaznak a szocikra, mert a Viktort gyűlölik.

Szerintem az tenne, leginkább jót a politikának, ha ez a két ember eltűnne belőle végleg, és talán újra lehetne kezdeni.

egerészölyv 2010.10.29. 11:04:45

Kezd leülni a tempó, tisztelt orbánofóbjaim. Amúgy is rohannom kell megírni a heti jelentést Navrának, mert ugrik a Fidesztől kapott fizum...

orient 2010.10.29. 11:05:40

@igazságos: mond csak. Én egyetérettem veled, hasonlóan gondolom csak azzal egészítettem ki, hogy hiába bánik a pénzzel jobban ESETLEG a fidesz, biztos nem tdja garantálni, hogy ez így lesz a következő 30-40 évben is minden kormány alatt. Ergo a következő kormányoknak is megelőlegezi, hogy majd jól bánik a befizetésünkkel. Milyen alapon? Időgépe van?

egerészölyv 2010.10.29. 11:06:15

@J.W. Booth: rendben, én benne vagyok. Nagyon is! "Tűnjön el Orbán és Gyurcsány a közéletből!" - ha sikerülne frappánsabb címet találni, tömegmozgalmat kellene indítanunk. Nyernénk, mint a huzat. Lophatnánk kedvünkre!

Whitedog 2010.10.29. 11:06:21

@adibadi:

Nagyon okos véleményed van, de szerintem három héttel ezelőtt még te sem gondoltad, hogy erről fogsz értekezni. Nem gondolod, hogy a költségvetés utolsó pillanatban való benyújtásakor nem időszerű átfogó nyugdíjkoncepciókat megvitatni?

Ami most megy nyugdíjvita címén csak szélhámoskodás, hogy lehet kínkeservvel megindokolni a szimpla lopást.

Lásd még a híreket, hogy Matolcsy minisztériuma Orbán bejelentése előtt még a magánnyugdíjpénztárak megerősítését támogatta. Azzal kapcsolatban meg, hogy ki tartja el a nyugdíjasokat, hogy az állam vagy saját maguk - normális országokban nem úgy vitáznak, hogy megvan a döntés és utána keresnek hozzá érveket. Az biztos, hogy a mai tendencia mellett csak bevándorlással növelhető számottevően a népességszám - semmilyen politkus lázálmára nem fognak nők tömegesen 4 gyereket szülni. Ja persze lehet itt még új Ratkó korszak....

_nyuszi_ 2010.10.29. 11:07:16

nem tudom, hogy Orbánt fröcsögve szidóknak megvan-e, hogy No.-ban, Franciao.-ban és Ausztriában is lesz bankadó.
akkor ez most hogy is van?

ampelmann 2010.10.29. 11:09:33

@márnyuszi.: és Ausztriában meghatározatlan ideig!

Gyárfás 2010.10.29. 11:09:43

@egerészölyv:

Koccolj már le a TUDATLANSÁGOD okozta "szemét drága" bank téveszmékéről.
Használd az eszed, és akkor nem kell itt siránkoznod.

Drága a hitel? koccolj le, drága a számlavezetési díjad, menj máshová, nem elég a EBKM? keress jobbat, vagy keress kockázatosabbat.
Itt siránkozol ahelyett, hogy tennél a sorsodért.
Tudatlan vagy, tájékozatlan, és olyan ember aki MÁSBAN keresi a hibát, és MÁSTÓL várja a megoldást.

Az a baj, hogy TE testesíted meg a magyar átlagembert aki bement 18 évesen az OTPbe nyitott egy számlát és azóta fogalma sincs róla, hogy mi mennyi.csak siránkozik, hogy jajj levesznek pénzkivételkor, jajj mennyi a számlavezetési díjjam, jajj fizetni kell az átutalásért.

EGYETLEN ÉRVED SINCS, csak MANTRÁZOD hogy drága bank, szemét bank.
idióta.

Whitedog 2010.10.29. 11:09:49

@egerészölyv:

Jó a humorod. Vikotrra szavazni? Majd a kommunizmusban.

pereszke 2010.10.29. 11:11:06

@Zoli 29: A vicc az, hogy az általad felsoroltak mindegyikére szükség van. A kérdés csak az volt, ki hogy tudja eladni a birkáknak.
Nemzeti Együttműködés Viktornak eddig sikerült, 2,5 millió idióta beszopta, hogy magyarkodással, zászlólengetéssel, zsidózással ezek kiválthatók.
Halkan megsúgom, nem fog menni. A jelenlegi helyzet az, hogy a kormánynak még a mai napig nincs programmja, leszámítva hogy isten majd mesegít mostantól az alkotmány szerint is otthoni pálinkafőzés közben. Ennél kicsivel többre lesz szükség.

orient 2010.10.29. 11:11:27

@zachy: Ezt én már rég leírtam itt neki. Kb. naponta 10x, 10 különböző blogba beírom. Meglepődsz ha azt mondom soha semmi válasz nem jön rá?

1. vagy bérírnokok és nem akarnak válaszolni.
2. vagy ezzel meg vannak fogva, mert ez igaz bizony és nehéz elismerni.
Könnyebb populista baromságokkal etetni a népet. Szerintem most közvélemény kutatás kihozná hogy az összes jobbik szavazó fideszes lett. Pontosan az ő terveiken mennek most, csak ezt megspékelhették volna egy államig.reformmal is. Választ tudod, valahol ki kell lapátolni a lóvét...

Eyesis 2010.10.29. 11:12:05

1. a bankadó úgy tudom nem örökre szól, vagyis nem fair egyből ráterhelni azokra, akikből élnek..

2. tescoban drága a parizer? menj a kis közértbe, ott olcsóbb lesz, hiszen nem a termelőt külön adóztatták meg..

3. szerintem a középréteget erősítik, hogy legyen adóbevétel is..

jog-ász 2010.10.29. 11:12:31

igy van mindenki fizeti, ez nem is kérdés. az én bankom is jogosult a kezelési költséget évente egyoldaluan változtatni és változtatta is..hülye aki nem hiszi el.

nincs_nick 2010.10.29. 11:12:36

@ampelmann: Igaz, kicsit erős volt a szóhasználat.:D Szóval csináltak erre is "reformot". Csak ezzel is jelezni akartam, hogy akkor kárt okoz a magas adóteher keresett szakmákban, hogy már az MSZP is észrevette...

Whitedog 2010.10.29. 11:12:37

@márnyuszi.:

Egy különbség van, hogy a németeknél ez garanciaalapba megy, ha a pénzügyi szektort megint kissé feldúlnák. Nálunk meg egy pazarló államra - mert a költségvetési hiányt azt valamiből fedezni kell.

adibadi 2010.10.29. 11:13:02

@Whitedog: Gondoltam, csak nem sejtettem :-) (hogy klasszikust idézzek).
Szóval énszerintem ez egy könyvelési trükk, amit nem akart az Orbán kormány megcsinálni, szerették volna a költségvetésben szerepeltetni a magánnyugdíj pénztári befizetéseket, hogy a hiányunkat ne növelje. Ezt lehet vitatni, én személy szerint egyetértek vele. Sajnos az EU nem így döntött. Erre a döntésre született ez a válasz, ami a mi szempontunkból tényleg nem a legjobb, de szerintem a kialakult helyzetben a szükséges rossz... Úgyhogy én inkább az EU-ra haragszom...

stratez 2010.10.29. 11:13:02

A bankadót attól a pillanattól kezdve fizetjük, hogy világra jöttünk, úgy hogy hagyjuk ezt a virnyákolást, ezt a mostanit sem most kezdjük fizetni, hanem már 2008 óta, amikor Gyurcsány bejelentette, hogy ide aztán ez a válság be nem gyűrűzik...

Id. Lencsés István 2010.10.29. 11:13:56

Tudjuk a legnagyobb nyertes az OTP és a foci!

Whitedog 2010.10.29. 11:16:57

@Eyesis:

Azt gondolod, hogy az extraadók tényleg csak 3 évig tartanak majd? Az alkotmánybíróság felszámolása nem abba az irányba mutat, hogy ezek bármilyen ígéretüket be akarják tartani.

Az szja csökkentést igaz megcsinálták, persze azt nem tették hozzá, hogy igazából a nyugdíjpénzeket lopják el hozzá - erről te tudtál a választások idején?

_nyuszi_ 2010.10.29. 11:17:04

@Whitedog:
elnézést, ki kormányzott 2002-óta?

arconfosom 2010.10.29. 11:18:28

"Irigylem annak az embernek a naivitását,"

aki elhite, hogy nem fizeti már most is!!!

GYURCSÉNY FEBRUÁRBAN 600 MILLIÁRD (!) FORINTOT ADOTT A BANKOKNAK, AZ IMF HITELBŐL.

Kedves naiv posztoló, szerinted azt a hatszázmilliárdot ki fogja visszafizetni, ha nem te?
Szerinted hány bankár nem kapta meg az éves prémiumát, Magyarországon?
Tippelj. Nulla

becike4 2010.10.29. 11:19:27

@Silent Bob: Három kilóból max az állatkertben vadászhatsz zsiráfra.

Spiro 2010.10.29. 11:19:55

Az indokolhatatlanul magasan tartott THM-ek a devizahiteleseknek a ~6000MRD Ft-nyi állományon évi ~300MRD Ft extra befizetőt jelent (nagyságrendjeiben ez teszi ki a Bankszektor nyereségét is, hiszen a többi üzletág a válság miatt döglődik).
Ez a 300MRD nem kerül elfogyasztásra (ez látszik a ~7500MRD Ft-os kiskereskedelmi forgalom ~4%-os visszaeséséből), ami 75MRD ÁFA kiesést és további 40MRD egyéb adó, illetve járulék kiesést okoz. Továbbá ez munkahelyek megszűnését is jelenti.

A fogyasztás kiesése miatt csökkenő adóbevételekre a Bankadó nem jó válasz, mert e helyett a THM maximumát kellett volna törvényben szabályozni a különböző értékű fedezeteknek megfelelően a hiteleket (pl. az EU viszonyoknak megfelelően), és az emberek zsebébe maradó +300MRD elfogyasztása is pótolta volna az adóbevétel kiesést. (ez egyébként sokkal szélesebb körben talált volna támogatásra). A Bankadó a THM maximalizálással ellentétben közvetve ~0,4% GBP kiesést is okoz.

Azonban ehhez tényleg kellett volna valami koncepcióval rendelkezni, és nem kapkodva összehányni mindent.

ca2 2010.10.29. 11:20:48

Irigylem azoknak az embereknek az együgyűségét akik a pártdirektívák logikájával mindent meg tudnak magyarázni, mint poszt írója!
Először is, most akkor a bankok az ügyfelekkel fizettetik meg a bankadót, vagy kivonulnak, vagy leépítenek, vagy öngyilkosok lesznek...? El kéne dönteni, hogy melyikkel riogatunk, mert a gondolatmenet így nem túl koherens.
Másrészt, akkor ne adóztassuk már a sarki péket sem, mert nyilván az is a kenyér árára terheli az adót, amit meg Mari néni fizet meg.
Egyszerűbb ha a pék adómentes lesz, és a kenyér áfá-ját, a pék nyereségadóját stb, stb levonjuk Mari néni nyugdíjából, nem? Hiszen a pék úgy is rá terhelné...

Publius Decius Mus 2010.10.29. 11:22:03

Csak szólok, hogy nem mi vezettük be elsőnek, hanem a svédek. Azóta bevezették az amcsik, a németek, több úniós ország, a héten az osztrákok és még határídőt sem adtak meg mint Orbánék, örök érvényű.

Miről is beszélünk hapsikám? Az, hogy fújfújorbán, meg, hogy mindennek van előnye meg hátránya is, az nem valós vitatéma! Hozd vissza Ferit, az majd fölvesz egy újabb kölcsönt, tovább duplázza a rezsidet amit ha nem fizetsz homeless leszel, de boldog agyalágyult, liberális demokrata lehetsz!

karnak 2010.10.29. 11:22:43

@egerészölyv:
kevesebb parasztvakitast, szerintem az atlagember kiszolgaltatotssaga, tudatlansaga, johiszemusege es naivitasa mint alap arra, hogy megetessenek vele maszlagot nem korrekt.
minimalis korrektseget talan.

Whitedog 2010.10.29. 11:25:16

@adibadi:

A nyugdíjjárulékok elszámolási rendszere nem most lépett életbe, eddig is így volt. De az nem teljesítmény, hogy felrúgom a szabályokat, és kijelentem, hogy nekem van igazam.
Épeszű ember tudja, hogy a költségvetési hiány az egy egyenleg, csak kiadással sose fog csökkeni. Csak sajnos jó sok szavazópolgárral elhitették, hogy a matematika törvényeit ez a felcsúti gyerek felülírhatja. Hát msot szívjuk.

Eyesis 2010.10.29. 11:27:00

@Whitedog: mit tud a magyar ember a választásoknál? Na ez egy szép új téma lehet.. A legtöbb embert nem érdekli a politika, a politikusok meg bármi áron szavazatokat akarnak. Mivel nem történik semmi, ha nem tartja be az ígéreteit, max a következő választásoknál nem rájuk szavaznak, így lehazudja nekünk a holdat minden politikus.
Pont az első pofon az volt, mikor az mszp jött ki győztesen 2002ben, jól látszik mire voltak berendezkedve... (4 évre...) persze 2014ben mi alapján fognak szavazni? hát nem fognak pár (max 4) évnél korábbra emlékezni az emberek, az tuti!
itt a rendszeren kéne változtatni, de nagyon...

Fideszman 2010.10.29. 11:28:57

@J.W. Booth: Figyelj komcsi, gyurcsányi alatt itt a legsötétebb kommunizmust éltük át ez tény. 2006-ban ártatlan békés egyetemista, családos embereket nyomorítottak meg, kilőtték a szemüket, viperával verték őket félholtra szinte. Földön fekvő fideszes nyugdíjasokat rugdaltak, csak azért mert fideszes.
Orbán Viktor és a fidesz végre legyőzte ezt a választásokat elcsaló bandát, megkapta az emberek kétharmad szavazatát, az ország többsége mögötte áll.
Szerintem hagyd hogy azt csináljanak amit jónak látnak, hiszen ők értenek ehhez, veled ellentétben. Ők kiváló szakemberek akik az ország érdekeit és az emberek érdekeit nézik, ellentétben az országtönkretevő mindent szétlopó és mindent elrontó tolvaj hazug maszoppal és szimpatizánsaikkal akik csak az oligarhák és a külföldi nagytőkések érdekeit nézték. Loptak csaltak hazudtak éjjel nappal reggel délben és este, ha ezt elfelejtetted volna. Nem ártana hiteles forrásból tájékozódni, pl Hír Tv, Echo Tv, Magyar Nemzet. Akkor tisztában lennél azzal mit is művelt gyurcsányi és a tolvaj hazug nemzetrontó bandája.

karnak 2010.10.29. 11:29:39

@jozicsenko:
igen, ertesz hozza ez latszik.
a takszovokkel kapcsolatban egy a lenyeg, a takszovok (jelenleg is az OTIVA miatt), feltokesitese az allami felugyelet erosodeset, az allami szerep noveleset jelenti.. a penzpiaci szektorban is.
nem mas ez mint duma, arrol szol, hogy ha feltokesitenek bizonyos barati takszovoket, bankokat, akkor felugyelik, hogy hova aramlik penz, es hova nem.
a hazai kereskedelmi bankok altalaban ugyanis nem allnak kormany befolyasa alatt, ami majd megvaltozik.

mirol szol ez? nem a marika neni, jozsi bacsi, kovacs csalad nulla ft-os szamlavezeteserol

van ugyanis ebben az orszagban egy gazdasagnak hivott valami, amit vallalkozasok mukodtedtnek, jobbara cegek termelnek, epitenek autopalyat, stbstb.

egyszeru: ha megmondom kinek adok penzt es mire, akkor eldontom ki marad eletben valameddig.
ha megmondom kinek adok munkat es penzt akkor meg valaki nagyon jol jar. talald ki, ki.

Spiro 2010.10.29. 11:29:59

@arconfosom:

Csak az OTP és az FHB kért kapott deviza hitelt, és már rég visszafizették.

Az IMF hitel pedig az MNB deviza tartalékát növelte meg, így valójában sosem került elköltésre, kvázi erődemonstráció miatt volt erre szükség (tessék megnézni a statisztikákat).

Egyébként 2008 eleje óta folyamatosan +200-600M/hó a külker egyenlegünk, ami azóta közel 5-6MRD-dal szintén növelte a deviza tartalékot.

Ezért is jaszkarizhat mosta a FIDESZ az IMF-fel szemben, mert az IMF hitel felvétele nem volt mindenképpen indokolt, de jobb volt védőhálóval besétálni a porondra.

mojszipupi 2010.10.29. 11:31:18

Az egészben egyébként az a legtermészetesebb h áthárítják. sagia77 jól írja, ezek nem szociális intézmények.

Orbánt fél év alatt olyan népszerűségi buktát könyvelt volna el ha bejelenti h mégis megszorítások lesznek h még ferit is lepipálta volna. Így kénytelen volt azt hazudni h majd a csúnya kapitalista cégek fognak fizetni a lakosság helyett. Kitűnő PR fogás és ehhez ő nagyon ért. Ebben profi. A politika erről szól. Teljesen mindegy minek hívjuk ha mi fizetjük úgyis nem? Nekem teljesen mindegy. Ami viszont kurvára nem mindegy az a mértéke. Merthogy a így sokkal többet fognak kivenni a zsebünkből a cégek mintha meghatározott mértékű megszorításokkal élne az állam.

mojszipupi 2010.10.29. 11:33:23

@lázár jános a fidesz segglyuka: "Orbán Viktor és a fidesz végre legyőzte ezt a választásokat elcsaló bandát, megkapta az emberek kétharmad szavazatát, az ország többsége mögötte áll. "

Az ország jelentősen kisebb része áll mögötte ez így korrekt

Fideszman 2010.10.29. 11:35:31

@mojszipupi: Hiába próbálod kissebbíteni a kétharmados győzelmet ami az emberek többségét jelenti, attól még nem lesz igazad. Persze egy komcsitól mit vár az ember, gondolom visszasírod a gyurcsányi kommunista államot ami a legsötétebb Észak Koreai elnyomást idézte.

orient 2010.10.29. 11:35:42

@Eyesis:
1. IGAZ, és pofátlanok is a bankok évek óta

2. Ezzel nem értek egyet. A tescoba nagyon sokan nem az árakért járnak. pl én sem. sosem vennék fos tesco gazdaságos mérgeket. De pl. vannak francia sajtok, jó borok és sok minden más minőségi termék ami magyar láncoknál sosincs. Nem akarok állandóan erőspistát enni, trappistával a CBA-ból. Magyar boltok olyanok, mint gyerekkoromban voltak a komcsik alatt, szar termékválaszték, csak most drága is. Magyar termelőket úgy kéne támogatni ahogy máshol teszik. Közvetlen támogatással. Azzal mert a multi drágább lesz senkinek sem lesz jobb. Magyar lánc nem lesz olcsóbb ettől. Sokan a multikhoz fognak járni mert sok termék csak ott van! És ezzel elérjük azt hogy alapvető élelmiszerek dráguljanak, pedig eddig is drágább volt mint akárhol máshol nyugat-európában.

3. Ez is igaz. Szerintem nagyot is fog fehéredni a gazdaság remélhetőleg...

egyszerhopp 2010.10.29. 11:37:13

Az egész írás hüjeség !

Mi, bankárok vagyunk a zország elittye !!!

Szevasztok, pubikák, hozzátok a lovettát, ez parancs !

Pusza: CSÁNYI SANYI (ov súgógépe)

Fideszman 2010.10.29. 11:37:29

@mojszipupi: Még annyit te nagy matekos, akik otthon maradtak az 5+ millio ember, ők azok akik rábízták a döntést a többiekre, akik a fideszt választották, így az otthon maradtak is beleegyeztek a kétharmados győzelembe, tehát kb 7-8 millió ember áll a fidesz mögött, biztos fáj hallani ezt egy komcsinak. Nálatok kb van még 80-100 nyugger azt jónapot.

trocadero 2010.10.29. 11:37:34

Korábban írták, és tegnap én is tapasztaltam, hogy egyre több banknál van ingyenes számlavezetési és ingyenes készpénzfelvételi csomag.
Amúgy érdekes lenne kiszámolni, ha a bankadót az emberekre terhelték volna, mondjuk Áfa emelés formájában, az hány további bedölt hitelest eredményezett volna, és ez mennyire terhelte volna meg a bankokat.

p.bubus 2010.10.29. 11:38:10

Kollégák, aki szerint ez most a nagy áttörés ideje, soha nem látott reformok történnek, annak fingja sincs a közgazdaságtanról.

A strukturális reformoknak nyoma sincs!

Ami most zajlik nem más, mint pénzbehajtás, ti meg itt örömködtök ennek????

A bevételi oldal megjelenő összeg növelésével biztosítják az egyensúlyt, amikor a kiadási oldal csökkentését kéne elérni.

A nyugdíj-reform szükséges, de ez nem egyenlő a tagdíjak ellopásával, és egyáltalán nem reform.

Egészségügy: hol vannak a tervek? Én eddig csak a 300 forintos vizitdíj helyetti 3200 forintes leletdíjról hallottam, ugye ez ellen is szerveztek népszavazást?
A másik, amit eü téren terveznek a gyógyszertár-láncok kitúrása a piacról, (a tv-ben az illetékes érve: a nagyobb városokban sok a gyógyszertár, a kistelepüléseken kevés, és ez sérti a kistelepüléseken élők jogait; vagyis a megoldás az, hogy legyen mindenhol egyforma szar)

Sajnos egyre jobban látszik, hogy vannak olyan fidesz szavazók, akik inkább rajongók és egyetlen elvük szerint élnek: a fidesz mindig mindent jól csinál, aki ezt nem így hiszi, az kommunista.

Sajnálom őket.

ca2 2010.10.29. 11:38:35

Továbbá megkérdezném, hogy a bankok eddigi adóját ki fizette meg?
És egyáltalán, bármilyen vállalkozás adóját ki fizeti meg?
Aki megveszi a termékeit vagy szolgáltatásait.
Akkor minden adót el kell törölni és egyenesen a fogyasztóktól kell elvonni ezeket az összegeket,nem?
Persze hogy a zemberek fizetik meg az adót féleszűkém, de az adóztatásnak pont az a lényege, hogy azok az emberek, akik az adott szolgáltatásért vagy termékért fizetnek, és nem általánosságban mindenki, mint ha az mondjuk egy szja emeléssel szednék be ezeket a pénzeket.
A te logikád szerint nem kellene létezni a jövedelemadón kívül semmilyen adónak, azt viszont jól fel kellene emelni, mert végül is minden adó az adózók jövedelméből kerül megfizetésre áttételesen...
Nagy koponya vagy! Biztos szdsz szavazó lehettél az eszed alapján!

Caprica99 2010.10.29. 11:38:58

@lázár jános a fidesz segglyuka:
mert nem az emberek többségét jelenti a kétharmad, hanem a szavazók többségét!
Rohadtul nem ugyanaz, csak ezt ti valamiért nem vagytok képesek felfogni!!

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.29. 11:41:02

@lázár jános a fidesz segglyuka: "..hiszen ők értenek ehhez, veled ellentétben. Ők kiváló szakemberek akik az ország érdekeit és az emberek érdekeit nézik.."

OMG...

Caprica99 2010.10.29. 11:41:50

@lázár jános a fidesz segglyuka: elég vicces érvelés!
Akkor pl. a csecsemők és a halottak is a fideszre szavaztak, mert hát ők sem mentek el és ez SZERINTED!! azt jelenti, hogy aki nem ment el, az a fideszre szavazott!
Hát egy nagy lóf@@szt!
LOL!

adibadi 2010.10.29. 11:42:23

@Whitedog: Szerintem az komoly teljesítmény, ha a szabályokat úgy tudom módosítani, hogy az nekem jó legyen! Pontosan itt van a lényegi különbség a 2 tábor között!

ca2 2010.10.29. 11:42:43

@p.bubus: "Én eddig csak a 300 forintos vizitdíj helyetti 3200 forintes leletdíjról hallottam,"
Hogy te miről hallottál az tök mindegy!
Van most ilyen? Nincs!

salander 2010.10.29. 11:44:02

@arconfosom: Egyedül az OTP meg az FHB kapott 1,5 milliárd eurós hitelt + swap keretet az MNB-től. Az OTP már vissza is fizette. A külföldi tulajdonú bankokat az anyacégnek kellett kiváltani. (Őket meg a saját kormányuknak.)

Caprica99 2010.10.29. 11:44:56

@lázár jános a fidesz segglyuka:
"2006-ban ártatlan békés egyetemista, családos embereket nyomorítottak meg, kilőtték a szemüket, viperával verték őket félholtra szinte. Földön fekvő fideszes nyugdíjasokat rugdaltak, csak azért mert fideszes."

Meggint csak MEGALOL!
Szegény "ártatlan fideszesek", akik gyújtogattak, borogattak, verekedtek!

csiszi 2010.10.29. 11:48:10

@adibadi: "Ehhez kristálygömb kellene... Pl. lesz-e válság, mikor nyugdíjba megyek, mert akkor a biztosítómnál felhalmozott részvényem elértéktelenednek és bukom a 25%-ot..."

Azért ez nem ilyen egyszerű. Ahogy közeledsz a nyugdíjkorhatárhoz, a részvényeid fokozatosan átváltják biztonságosabb, de kevesebb hozammal kecsegtető eszközökbe, például állampapírba. 2-3 évvel előtte már közel 0 részvényed lesz, így ha pont akkor jön majd egy új válság, az téged nem érint majd.

Fideszman 2010.10.29. 11:48:17

Úgy látom komcsi darázsfészekbe nyúltam. Hát igen nehéz lehet elviselni ezt az időszakot, hiszen nektek most kuss a nevetek. Remélem a fidesz valahogy átalakítja a választási szabályokat 4 év múlva, hogy ilyen hazug nemzetellenes tolvajok ne juthassanak be a parlamentbe. Ma Magyarországon a fidesz az egyetlen józan választás, ők azok egyedül akik az emberek érdekeit nézik az oligarha offshore lovagokkal szemben.
Mennyi libsibibsi komcsi agymosott van még mindig. gyurcsányi amit tett amiatt a siralomházban lenne a helye emberek százezreit tette tönkre, ellopta tőlük a pénzt, 20 000 milliárd hitelt vett fel a nevükre, amit nekik kellene kifizetni ha nem lenne Orbán Viktor és a fidesz. És nem elég hogy 20 000 milliárdot vett fel közben ezermilliárdokat menekített ki magának kamionokkal külföldi bankokhoz, de még ki is lövette a békés tüntetők szemét.

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2010.10.29. 11:48:33

Imádom ezt a gonosz bankok szöveget. Meg hogy ők tehetnek a válságról. Mármint a hazaiak. Pont annyi közük volt hozzá, mint Mo.nak a világpolitikához. Viszont sehol a világon ilyen mértékű bankadót nem kell fizetni.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2010.10.29. 11:51:22

a bankadó jó hír, és szerintem sem tudják kigazdálkodni a negyedéves sokszázmilliárdból...
még jobb hír lenne az egyházakat megadóztatni adótámogatás helyett...

gorcsev54 2010.10.29. 11:52:42

@Publius Decius Mus: Azért ennyire nem egyszerű a képlet.Amerikában ,Svédországban stb. is egy kulcsos 16% Szja van?Csak úgy a példa kedvéért.

Fideszman 2010.10.29. 11:53:07

@Caprica99: Nevethetsz, az igazság az hogy maszopos bérhuligánok verték szét a várost és tolták rá magukat a békés fideszes naggyűlésre. Ezek tények, a hír tv is mondta, megvannak a felvételek VHS-en, mindent felveszek.
Mivel magyarázod, hogy a busz amivel a maszopos várost szétverő bandát hozták, egy volt maszopos képviselő nevén van? Mivel magyarázod, hogy több álruhás álrendőrt láttak akik maszopos képviselőkkel beszélnek a lépcsőházakban arról, hogy hogy lehetne a fideszes naggyűlésre rátolni magukat? A saját szemeddel is látható dolgokról nem is beszélve, szemkilövetések tucatjai, gumilövedékkel szándékosan fejre célzó álrendőrök azonosító nélkül, példátlan rendőri erőszak ami csak a legsötétebb banánköztársaságban szokás. Ez volt gyurcsányi kommunista állama. A mostani 56os ünnepen hol láttál balhét? SEHOL. Mert végre eltűntek a közéletből az idegenszívű hazaárulók akik ingerelték a népet.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2010.10.29. 11:53:23

pl. "ajánlja fel jövedelemadójának egy(-két) százalékát a nyugdíjkifizetésekre"

Caprica99 2010.10.29. 11:54:15

@Eyesis:

"1. a bankadó úgy tudom nem örökre szól, vagyis nem fair egyből ráterhelni azokra, akikből élnek.."

Hány éves vagy te királyfiú/lány?
Még hiszel a mesékben?

"2. tescoban drága a parizer? menj a kis közértbe, ott olcsóbb lesz, hiszen nem a termelőt külön adóztatták meg.."

Jártál te már életedben kisközértben?
Ott még a jövő hetet is beleszámolják egy termék árába.
Pl. a parizer, tej, kenyér dupla annyiba kerül, mint a tecsóban.

"3. szerintem a középréteget erősítik, hogy legyen adóbevétel is.. "

Érdekesen gondolkodsz....
Az átlagfizut (és alatta) kapók mind jól megerősödnek majd most, hogy kevesebb pénz lesz a borítékban, jól megsarcolják a bankok, drágább lesz a tévé, internet, az áram, gáz, és amúgyí minden más!

gorcsev54 2010.10.29. 11:55:12

@lázár jános a fidesz segglyuka: Te már megint ironizálsz?Ne aggódj lesz még acél golyó is ,nem csak a szemeknek.

egerészölyv 2010.10.29. 11:55:45

@J.W. Booth: téged se "lekomcsiztalak", csak hasonlítottalak hozzájuk azt követően, hogy Fidesz-bérencnek tituláltál.

gorcsev54 2010.10.29. 11:57:32

@Caprica99: Menjél és vásárolj a Tescóban és vegyed a szart.

adibadi 2010.10.29. 12:02:05

@csiszi: Akkor majd abban reménykedem, hogy az átváltás előtt se legyen válság :-)

Félretéve a tréfát, a magánnyugdíj pénztár szerintem sem egy elvetendő rendszer. Létrehozhat egy win-win szituációt, ahol te is jól járhatsz (persze nem garantált...), viszont hosszú távon ez az államnak biztosan jó, mivel a kockázatot saját magáról átterheli az egyénre. Ha kevés a nyugdíj, az azért van, mert keveset kerestél illetve a járulékot nem megfelelően fektetted be...

Caprica99 2010.10.29. 12:02:47

@lázár jános a fidesz segglyuka:
"...a hír tv is mondta..."
Na most dobtam el az agyam! :DDDDDDDDDDDDDDDD
A Népszabi meg azt mondta, hogy a fideszesek (és jobbikosok, na meg fradiszurkolók)) voltak, akik gyújtogattak, a tévészékházat támadták. :D

Azért van ám nálad egy logikai bukfenc...
Szerinted az normális dolog, hogy a kormány bérhuligánokat rendel saját maga ellen tüntetni?
Most persze, hogy nem tüntettek, mert aki eddig szervezte a tüntetéseket, az most épp kormányoz kétharmaddal.

És megint mondom, az mszp-re minden rosszat rá lehet fogni - de hogy kommunista lenne....
Komolyan, nézd már meg, mit jelent ez a szó!!

egerészölyv 2010.10.29. 12:03:52

@Whitedog: ja? Te teljesen független, tárgyilagos szocialista vagy? Miért nem ezzel kezdted? Így kezeltelek volna :=(

SiKom 2010.10.29. 12:04:42

Már 8 éve mindenki fizeti a bankadót.

De eddig csak a pénzt szedték be rá a bankok, mert adó még nem volt :-)

egerészölyv 2010.10.29. 12:05:13

@Gyárfás: huszadszorra ismételgeted a hülyeségeidet imamalomszerűen. Ne mantrázz, hanem próbáld felfogni, hogy ha 0 a számlavezetési díjad, akkor kamatban, hozamban, kockázatban verik le rajtad.

ca2 2010.10.29. 12:05:42

@nexialista: teljesült a kívánságod!
A jövedelem szerző tevékenységük után az egyházak is adóznak...
Csak azok nem riogatják azzal a népen, hogy "jájj, ne má'... mer' akkor majd rátok terheljük..."
Pedig nyilván ők is ráterhelik...
Mert hogy a dolog másképpen nem is működhet.

egerészölyv 2010.10.29. 12:06:13

@becike4: extrudált állateleséggel.

Caprica99 2010.10.29. 12:06:40

@gorcsev54: gyere hozzánk a kisközértbe, ott eddig még csak romlott felvágottat és húst sikerült az asszonynak kifognia, bármikor is ment.

A tecsóban legalább lehet minőségi borokat, francia sajtokat, pármai sonkát is kapni!
A kisközértben van párizsi, trappista meg kannás bor!
Nesze, egyed!

egerészölyv 2010.10.29. 12:07:56

@karnak: nem értesz valamit? Csak szólj.

Fideszman 2010.10.29. 12:08:03

@Caprica99: a népszabi a maszop agymosó gépezete, remélem a fidesz majd megszünteti vagy ellehetetleníti a működésüket. A Hír TV teljesen független, hiába próbálják besározni a komcsik.

"Szerinted az normális dolog, hogy a kormány bérhuligánokat rendel saját maga ellen tüntetni?"

Látszólag nem az, de a komcsik nagyon eszesek tudnak, lenni főleg ha lopásról és figyelem elterelésről van szó. Hagy kérdezzem már meg, szerinted amíg tartott a balhé a háttérben mennyi pénz tűnt el az államkasszából? Több 10 milliárd ftot nyúltak le a háttérben gyurcsányiék, offshore számlákra, ugye így már nem is olyan furcsa ez a huligán balhé..

Egyébként meg az emberek maguktól mentek ki mert elegük volt a kommunista elnyomásból, a fidesz csak a naggyűlést szervezte ahol mindenki békés volt.

egerészölyv 2010.10.29. 12:09:13

@egyszerhopp: há' ez nagyonnyó volt, egon.

egerészölyv 2010.10.29. 12:10:35

@Caprica99: sőt. A bioszféra kevesebb mint 0,00000000000000000000000000000000000001%-a szavazott arra a dögre, oszt' mitakar.

ca2 2010.10.29. 12:11:23

@adibadi: Ki mondta, hogy az mnyp rossz?
A rendszer rossz ami Mo-on van. Ezt egyébként nem mi találtuk ki, hanem az IMF kényszerítette az összes volt szoc országra a 90-es években. Lett is belőle gond mindenhol...
Ahol jobb volt a gazdaság és a tőzsde ott kisebb, ahol ettől függetlenül is az "elkúrás" ment ott nagyobb...

Serio (törölt) 2010.10.29. 12:11:35

Van egy hatalmas különbség.

1. Elég egyszerűen el lehet menni ahhoz a bankhoz, amelyik a legolcsóbb. Olyan országba költözni, ahol az SZJA a legalacsonyabb, ettől sokkal nagyobb nehézségekbe ütközik.

2. Bárki megteheti, hogy kevesebbet telefonál vagy lekapcsolja a villanyt mikor elmegy otthonról. Arra viszont, hogy az SZJA-n takarékoskodj, csak az a mód kínálkozik, hogy dolgozz kevesebbet, vagy "kapcsold ki" (szüntesd meg) a vállalkozásodat.
Mindkettő enyhénszólva gázabb mint a fenti alternatíva.

egerészölyv 2010.10.29. 12:12:19

@Caprica99: vóna egy liberális alapelv, koma - magatehetetlen, harcképtelen, földre tepert emberek fejét nem rugdaljuk. Akkor sem, ha utáljuk őket. Akkor sem, ha leesett az azonosítónk. De ezt te mint főkartács ugye nem tudhatod.

karnak 2010.10.29. 12:12:31

@egerészölyv:
Neked úgy tűnik, nem értek valamit? Most ezzel valóra vált, fogalmam nincs, mit nem értek, szóval szólok, nem értem a kommented célját.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.29. 12:12:50

@gorcsev54: Te nem hogy tecsóban nem vásárolsz, hanem szerintem sehol sem, Inkább még a szüleid... Bízd is inkább rájuk ezentúl is, úgy látom ez Nálad annyiban kimerül, hogy "kaja a hűtőben..."

steve69 (törölt) 2010.10.29. 12:13:16

Ki gondolta komolyan, hogy nem mi fizetjük a révészt??

igazságos 2010.10.29. 12:13:24

@orient: Így van. Úgyhogy én maradok a magánnyugdíjban, az állam meg tőlem beledögölhet, meg az élősködők is. Úgyis rajtam kívül még hét embert eltartok a fizetésemből. Gyereket meg majd akkor fogok halomra szülni, ha az állam biztosítja, hogy normális lakást vehessek magamnak, meg meg lehessen élni rendesen. Pedig nem kell ehhez milliomosnak lenni, csak gondolni kellene a kisemberekre is, nem csak a gazdagoknak benyalni. Mert most az megy. MSZP legalább próbálkozott, a kocsik utáni adókkal, meg a százmilliós házak utáni adóval. Pedig nem szeretem egyik pártot se, de igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy attól nem lesz több a fogyasztás, ha a szegényeket még jobban megsarcolják.

egerészölyv 2010.10.29. 12:15:42

@karnak: akkor magyarázzam vagy sem, kanrák?

egerészölyv 2010.10.29. 12:17:16

@igazságos: jó választás. Hadd hízzon a Gyurcsány-bandérium.

Fideszman 2010.10.29. 12:17:46

@egerészölyv: erről van szó egerészölyv, most néztem bele az egyik kazettámba, egy csomó olyan felvétel van ahol jól kivehető, ahogy az azonosítatlan álrendőrök magatehetetlen félig már eszméletlen mozogni képtelen embereket rugdalnak és verik a fejüket viperával. Nem tudom a kedves maszoposok mivel magyarázzák, hogy az egyik rendőrhorda (sünsünsün) azt kiabálja, hogy, "kapjátok el azokat is, a fidesz gyűlésről jöttek!" Azzal meg ne jöjjön senki, hogy nem lehet molotov koktélokat meg égő kukákat dobálni a gyurcsányi elnyomó álrendőrökre, hiszen akkor kommunizmus volt így jogos volt a lázadás.

egerészölyv 2010.10.29. 12:19:29

@lázár jános a fidesz segglyuka: valahogy úgy látom, ártatlanok megkínzását (több is volt ennél, jól ismert) nem lehet azzal menteni, hogy csúnyarossz más emberek meg csóvát vetettek egy terézvárosi kukafedélre.

Rwindx 2010.10.29. 12:20:28

Megnéztem a számlavezető bankom által alkalmazott díjakat, mi változott. Rám nem terheltek semmit, semmilyen oldalon. Ennyi.

egerészölyv 2010.10.29. 12:21:16

@Rwindx: akkor nyilván piszkos mucsai vagy, orbánista dög. :)

Fideszman 2010.10.29. 12:23:30

@egerészölyv: én 129 megkínzásos esetről tudok, bent a fogda mélyén, rengeteg fideszes jobb oldali testvérem adta szó szerint a vérét a szabadságért. Számomra ők 56 igazi örökösei, az idei tavaszi és őszi forradalmárokkal együtt.

Raka1885 2010.10.29. 12:24:02

Semmi sem kötelező...

egerészölyv 2010.10.29. 12:24:58

@lázár jános a fidesz segglyuka: talán nem túlzás a nagy szavak használata. Gyurcsányék súlyos árat fizettek a brutalitásukért és az azt követő szennyes propagandájukért.

igazságos 2010.10.29. 12:25:23

@egerészölyv: inkább ők, mint az élősködő senkik. Amúgy meg mindig a gazdagok fognak diktálni, akármelyik pártban vannak. Szegényeknek kuss a nevük.

egerészölyv 2010.10.29. 12:26:18

@igazságos: legyél nagyon körültekintő a jövődet érintő döntéseidben.

EMU 2010.10.29. 12:27:18

"Irigylem annak az embernek a naivitását, aki elhitte, hogy a bankok nem fogják az ügyfelekre terhelni ezt a kurva nagy sarcot." - tulajdonképpen a fülkeforradalmárokra gondolsz, azokat irigyled, akiknek akár a szájába is sz.rhatna a felcsúti ostoros, akkor is imádattal böfögnék vissza a propagandaszöveget. Ugyanis kizárólag ezek az emberek voltak annyira sötétek, hogy mindenfajta gondolkodás nélkül szopták be a gumicsizmás szöveget, hogy itt ugyan nem lesz a zemberekre hárítva semmi. Ez a sajnálatra méltó, szánalmas bégetés szerinted naivitás, szerintük fülkeforradalmom, szerintem viszont már-már lobotómia.

room_101 2010.10.29. 12:30:43

Nem tudom, miért ez a csodálkozás? Egy ősrégi módszerről van itt szó: már a középkorban a királyok is ki"outsource"-olták az adószedést mindenféle helyi kisebb-nagyobb hatalmasságoknak, akár kereskedőknek, jutalék fejében.
Így nem a királyt utálta meg a nép, hanem az adószedőket.
A király meg éppen nem nézett oda, ha kissé agresszív eszközöket vetettek be az adószedők.
Nem a fidesz szarja a spanyolviaszt, bármennyire is szeretnék magukról ezt elhitetni.

gorcsev54 2010.10.29. 12:33:08

@Caprica99: Akkor rossz kis közértet választottál.De én kifejezetten azt nem írtam ,hogy kis közértben vásárolok csak azt ,hogy nem a Tescóban. A minőségről csak annyit ,hogy első Tesco -s vásárlásommal kapásból benyeletem a romlott húst és szalámit.

Gyárfás 2010.10.29. 12:33:25

@egerészölyv:

:)örülök, hogy ezt a "vitát" lefolytattuk.
Annyira primitív vagy, hogy az már fáj.

Nyilván egy tanulatlan suttyó parasztfalváról, aki megtanult 4 általánosságot, és itt hajtogatja.
Sem érveid, sem igazad, sem példáid sem közgazdasági ismereteid nincsenek. Ha lennének akkor nem szajkóznál.

Amúgy itt az alkalom, fejtsd ki, hogy hogy a 3 0ftos piacon lévő bankszámlánál, mik azok a költségek amikben "leveri rajtam" a költségeket. Gyerekünk ne légy rest, nyugodtan nézz utána, aztán írd meg nekem, hogy miért is járok szarul.
Ez egy konkrétum, nem a primitív agyad puffogása.

Fideszman 2010.10.29. 12:33:42

@EMU: Remélem az ilyenek is bekerülnek gyurcsányi mellé a cellába. Komcsi.

igazságos 2010.10.29. 12:35:38

@egerészölyv: Azt fogom tenni. Alaposan meg fogom fontolni, és úgy döntök.

Egyébként nagyon buták azok az emberek, akik egyik-másik pártot szidják. Mindegyik egy kaptafára van, úgyhogy ezen veszekedni elmebetegségre utal.

Publius Decius Mus 2010.10.29. 12:35:46

A posztíró még a saját problémáját sem ismerte fel. A probléma nem a bankadóban van, hiszen érdekes jelenség, hogy amikor IMF hitelünk pénzét a bankokba öntötte Ferenc és Gordon, akkor azok hogy-hogynem nem adtak több hitelt, viszont a nyereségük az egekbe szökött.

Namármost ha továbbadják a fogyasztónak részben, vagy egészben, vagy még nagyobb mértékben a bankadót, az azért van, mert illegálisan kartelleznek, a hülye naív liberálisok meg azt hiszik, hogy a piaci törvények érvényesülnek. Hiába játszunk mi demokráciásat, meg szabad piacosat, ha a pénzpiac szereplői függetlenek az államtól és együtt bámit megtehetnek. Persze lehetne karbatett kézzel is ücsörögni és még több pénzt adni nekik a saját adósságunkra mint Ferenc és Gordon barátaink.

EMU 2010.10.29. 12:37:43

@lázár jános a fidesz segglyuka: hahahaha, ne nevettess, még remélned sem sikerül épkézlábat, de a remény hal meg utoljára hülye gyerek, amúgy anyád a komcsi, és igen, pont rólad meg a fajtádról írtam, ezt kivételesen sikerült felfognod.

Táskás Tóni 2010.10.29. 12:38:37

@lázár jános a fidesz segglyuka: Nagyon békésen hugyoztak és szartak a tüntetők a parlament előtt, utána békésen felgyújtották az MTV székházat és , ha már ilyen békés tömeg összegyűlt , akkor a székház előtti kocsikat is felgyújtották. Azután a békés tömeg felszedte a Szabadság téren a köveket és a rendőrőket kezdték el vele dobálni, majd rendőrautókat borigattak.. A több tízmilliárd ft-ot pedig Kocsis nyomatta A MVM-ből kilopva a delejes ember pártkasszájába , ezért lehet még mindig a BKV élén Kocsis , az ügyészség másfél éve nem nyomoz, gondolom várnak az elévülésre ,mint Simicska egy nap alatt értékesített több ,mint 10 Apeh FELÉ ELADÓSODOTT CÉGÉNÉL.

inebhedj - szerintem 2010.10.29. 12:38:53

1. Sem az üzleti, sem a magánszámláinkon nem változott a kondíció.

2. Hitelesebb lenne az írásmű, ha volna egy összehasonlító kimutatás arról, hogy mondjuk az elmúlt 10 évben hogyan változtak a banki kondíciók, és ehhez képest az érintett bankadó milyen kiugró, drámai, és trendtől eltérő drágulást eredményezett.

3. Szerintem azokon kívül, akik sajnálják azokat, akik azt hitték, hogy a bankok nem terhelik tovább a terheket vagy azok egy részét, senki nem hisz abban, hogy volt olyan, aki azt hitte, hogy a bankok nem terhelik tovább a terheket vagy azok egy részét, ebből következően ilyenek nem voltak.

4. Ha tehát bevételre van szükség, de iziben (mindegy, hogy miért), akkor a közismerten veszteséges bankok (és azon keresztül persze az ügyfelek forgalmának közvetett) megadóztatása értelemszerűen etikátlanabb, társadalom- és emberiségellenesebb tett mondjuk a közvetlen forgalmi vagy jövedelemadó emelésnél?

Valamiért engem ez arra a szegény, meghurcolt Alkotmánybíróságra emlékeztet, amelynek tagjai, ismerősei, rokonai, szomszédjai nem tudják hová tenni a jóerkölcs fogalmát, csak a fejüket vakargatják lányos zavarukban, ezért kénytelenek visszamenőleges hatállyal megsemmisíteni egy jogszabályt, ami amúgy sem tetszene, mert visszamenőleges hatályú, márpedig visszamenőleges hatállyal törvényt vagy határozatot hozni a jóerkölcsbe ütközik.

Vagy mi. :)

gorcsev54 2010.10.29. 12:42:34

@newtehen: Annak kifejezetten örülnék ha a szüleim vásárolnának mert az azt jelentené ,hogy élnek (bár már amikor 72 évesen anyám hozzánk költözött már akkor én vásároltam)Csak ennyit ,mivel hogy én vagyok szülő és meglehet , hogy mind két lányom annyi idős mint te,igaz külön élnek már és nálunk az a divat, hogy mi keressük meg a rá valót.És mivel az egyik lányom Skóciában él van fogalmam az ottani Tesco és az itteni Tesco árú minőségéről és árairól.

Táskás Tóni 2010.10.29. 12:44:45

@egerészölyv: Ezek szerint Sárközy sem demokrata. A tudósításokat elnézve elég sok embert helyre tesznek ott is , van ott minden ,vízágyú ,lövedékek ,letartóztatások . Nagyon helyesen nem hagyják a csőcseléket.

Fideszman 2010.10.29. 12:45:44

@Táskás Tóni: Látom a balos libsikomcsi propaganda jó munkát végzett nálad. Kár hogy az elmúlt 8 évet elkúrtátok, hazudtatok reggel délben és este. Ezt hajtogasd magadnak aztán húzódj be a sarokba és maradj csöndben komcsi. Alig várom a következő választást, remélem a határon túliak is szavazhatnak majd valamilyen formában, aztán viszontlátásra 20 év múlva komcsik.

dr kíváncsivagyok 2010.10.29. 12:45:56

Nagyon-nagyon hülyének kell lennie annak, aki elhiszi , hogy itt a bankok , multik , energia és távközlési cégek fogják fizetni a plusz adókat ! És ha továbbítják a terheket a fogyasztókra már nem is a Fidesz megszorításairól beszélünk ? Ennyire hülyék lennénk ?

Falusi (törölt) 2010.10.29. 12:46:18

tilccccsák be a bankometert!:::)).....is

gorcsev54 2010.10.29. 12:46:49

@lázár jános a fidesz segglyuka: És mind mind Fideszesek voltak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A betyárját.Emelünk majd nekik emlékművet,az 56 -os mellé és arany betűkkel ráírjuk Fidesz,csak a vezért nem írjuk rá mert az elszaladt.

Táskás Tóni 2010.10.29. 12:48:28

@Serio: Tehát szerinted is megszorítások jönnek ,amit leírtál az azt mutatja. Semmivel sem fogunk jobban élni ,mint "négy éve", mi az a nagy javulás , ja hogy pár százezer ember jólétét rányomják ma több millióra?

Rwindx 2010.10.29. 12:48:52

@egerészölyv:
és fasiszta, náczi is természetesen, hogy az apróbb hibák se maradjanak ki :)

belekotty 2010.10.29. 12:50:16

@newtehen: "Te nem hogy tecsóban nem vásárolsz, hanem szerintem sehol sem, Inkább még a szüleid..." - Ebben nagyon melléfogtál, gorcsevet konkrétan régóta ismerem.

Alikam 2010.10.29. 12:50:46

Ha lenne a bankoknak, vagy legalább az egyiknek esze, simán marketingelhetne úgy, hogy náluk biztos nem számolják fel az ügyfeleknek a bankadót...

2010.10.29. 12:51:14

Talán ha a kormány előtte leült volna tárgyalni, hogy erre van szükségünk, ennyi időre, de nem kellene a lakosságra terhelni, akkor ők is tettek volna javaslatot. Egy, a gazdaság közé vágott adócsomagra, amiről annyi a kommunkáció, hogy ezt most elvesszük, hogy meddig marad és milyen formában lesz végleges még kidolgozzuk menet közben. Aki erre azt tudja mondani, hogy úgysem háritják át, az a nevemben most vágjon egy fülest magának és azonnal tiltsa el magát a közügyektől.

Fideszman 2010.10.29. 12:51:34

@gorcsev54: nehéz elviselni, hogy te nem vagy 56 örököse mi? Te csak a szovjetek érdekeit kiszolgáló komcsi besúgók örököse lehetsz ahogy elnézem. Szívesen látnék mindenkit börtönben aki nem működik együtt a mostani kormánnyal vagy nem ért egyet, mivel az ellen áll a jobb életnek és a változásnak. A kommunista diktatúrát támogatóknak meg rácsok mögött van a helye.

karnak 2010.10.29. 12:54:36

@egerészölyv: igen magyarázd el mit nem értek, madár.

Táskás Tóni 2010.10.29. 12:54:58

@lázár jános a fidesz segglyuka: A nyolc évet 2/3 -ban a delejes ember és a pártja kúrta el azzal ,hogy mindenre nemet mondott. Úgy nyomta az országot a delejes ember és pártja , mint nadrágon a görcs. A görcsöt , pedig ki kell vágni.Amugy hallottam ,hogy ujabban a delejes ember a pécsi homoszexuális gazdasági bűnöző püspök vagy érsek kezét csókolgatta ,ugyhogy kétszer is gondold meg ha a delejes ember közelébe kerülsz és le akarnád smárolni.Buzi-e vagy?

belekotty 2010.10.29. 12:55:46

@ca2: "Én eddig csak a 300 forintos vizitdíj helyetti 3200 forintes leletdíjról hallottam,"
Hogy te miről hallottál az tök mindegy!
Van most ilyen? Nincs!

- Akkor olvasd el a fideszes tervezetet az egészségügyre!
Ugya majd akkor is mész ellene szavazni? Ha ugyan még az alkotmányban lesz a népszavazás intézménye.

belekotty 2010.10.29. 12:58:01

@lázár jános a fidesz segglyuka: Úgy van! Minden komcsit börtönbe! Kivéve azt aki hűséget esküszik 0. Viktornak, Az Embernek Aki Sosem Hazudott, a Legbefolyásosabb Seggnek, a Magyar Kétharmad Köztársaság királyának. :-))

Táskás Tóni 2010.10.29. 12:59:49

@Kilo166: A kormány helyett Orbán egy személyben dönt , lassan már Matolcsi "okossága" sem kell hozzá. Nincs is programjuk ,sajnos nem volt mit elővenni a fiókból.Soha nem volt ellenzékben semmire válaszuk a nem szón kívül.Orbán bekattant, a pártja és a kdnp már alig bírják a tempót.

Fideszman 2010.10.29. 13:02:53

@Táskás Tóni: bírom amikor szenvednek a komcsik, tőlem Orbán azt csinál amit akar, csak a komcsik ne legyenek hatalmon, más nem számít. Az a lényeg, hogy ne tudjanak lopni.

gorcsev54 2010.10.29. 13:02:53

@lázár jános a fidesz segglyuka: A helyzet az, az barátom ,hogy nem a te szüleid voltak kúrva közel a sitthez 56 után és nem te ültél a csepel teherautón két évesen ami sajnos nem jutott át a határon.A komcsi besúgásról csak ennyit, hogy ki minek az örököse azt inkább ne firtassuk,a jobb életről meg majd akkor beszélj ha megvalósul mert az ugyanúgy csak álom mint eddig.Örülök ,hogy kommunistának tartasz mert eddig csak rasszista fasista trapista voltam

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:03:31

@gorcsev54: Igen a delejes ember elszaladt egy golyóálló sötétített kocsival , az utolsó szavakat már a sofór mellől ordította ki. Máriusz meg kiküldte a rendőrök ellen .

Tibike15 2010.10.29. 13:04:49

ez már durván a századik hasonló írás. igen, lehet, hogy lehúzzák az embereket, de itt még mindig van némi mozgástere az embernek, tudja valamennyire befojásolni a kiadásait. Például megkeresi a legolcsóbb bankot, ha sokallja a havi számlavezetést és nem gondolja, hogy szálavezető bank automatikusan egyenlő a legnagyobb magyar bankkal, ahogy sokank gondolkoznak.

Az IMF hitelt valamiből vissza kell fizetni, akik eddig mulatnak, most fizessenek.

Amúgy meg ez mégiscsak igazságosabb adófatja, mert a terepjárós nulla adót fizető "vállakozót" is eléri így vagy úgy. Egy szja emelés meg azon ritka embereket csak, akik adót fizetnek.

gorcsev54 2010.10.29. 13:05:29

@lázár jános a fidesz segglyuka: Majd lop helyettük más csak törvényesen!!!

Fideszman 2010.10.29. 13:05:32

@gorcsev54: "és nem te ültél a csepel teherautón két évesen ami sajnos nem jutott át a határon"

Hát ez biztos, én nem menekültem volna el a saját országomból te hazaáruló gyurcsánybérenc komcsi. Ha igazi 56-osokkal akarsz találkozni akik nem történelemhamisításból élnek, akkor látogass el egy fidesz naggyűlésre, ahol láthatsz pár igazi 56-ost Orbán Viktor mellett a színpadon.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.10.29. 13:06:39

@gorcsev54: @belekotty:
Az a helyzet, hogy az internet névtelenségébe sok minden belefér. Még a két Nick is. Amúgy valami ilyen válaszra vártam, de hogy a szintedre süllyedjek:Nekem mindég egyel több gyerekem van mint neked, és mindig egyel idősebbek, mint a Tieid....

Fideszman 2010.10.29. 13:07:53

Mi vagyunk 56, 89 és most 2010 örökösei, ezt pedig semmilyen komcsi elnyomó nem veheti el tőlünk. Idén felszabadítottuk az országot a sötét diktatórikus gyurcsányi rendőrállam alól. Vége a szemkilövetés korszakának kedves "elvtársak".

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:08:05

@lázár jános a fidesz segglyuka: Az a lényeg ,hogy ne tudjanak lopni a komcsik ,hogy még több jusson a delejes embernek és pártjának , meg a fideszes rabló polgármestereknek.Speci és mindkettőtől gazemberségnek tartom a lopást, és utálom a pedofil homoszexuális álszent papokat és az azoknak kezet csókoló "vallásos" politikusokat.

Spanish VVax 2010.10.29. 13:09:14

orbán egy körmönfont disznó...igy nem tudnak rá mutogatni a Zemberek, hogy csúnya orbán bácsi..igy szépen közvetetten vetette ki a sarcot a népre a beszedéssel meg megbizta a bankokat. Ezerszer rosszabb gyurcsánynál ez a nyominger. Gyurcsány egy balfasz volt, de öszöd után legalább őszintén szopatott minket. Ez meg belehazudja a nyenyit a Zemberek arcába aztán hátulról meg adagolja a mérgezett tőrt.

Fideszman 2010.10.29. 13:09:14

@gorcsev54: Bizonyíték?? Én csak maszopos tolvajokat látok minden héten bilincsben. Orbán Viktorról gondolod nem került volna elő rejtett felvétel ha hazudnak? Nem került hiszen ő nem hazudik ellentétben gyurcsányival akit rajtkaptak de nagyon csúnyán. Bevallotta hogy reggel délben és este hazudott.

Spanish VVax 2010.10.29. 13:10:48

@lázár jános a fidesz segglyuka: magad sem hiszed el a népfrontos dumádat. Felszabaditottuk. Fel hát. Akkor eszegesd a bankadót nyominger.

Spanish VVax 2010.10.29. 13:12:05

Magyarországon egy igazi gátlástalan főkomcsi van és az orbán. Egyetlen baja az volt a kádár rendszerrel hogy nem ő volt kádár.

Fideszman 2010.10.29. 13:12:52

@Spanish Vax: A bankadó a bankoké nyominger komcsikám. Orbán Viktornak előbb hiszek mint az agymosó ballibsi médiának akik azt hajtogatják, hogy majd az emberekkel fizettetik meg a bankok az adót. Orbán Viktor megmondta, hogy nem lesz rá lehetőségük. Tőlem hazudozhatsz akármit, tudom régi komcsi szokás.

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:14:06

@Tibike15: A terepjárós ember most sem fog fizetni inkább többet keres. Amugy Orbán és emberei mind terepjárósak.Viszont több millió ember rosszabbul fog járni ,hiszen az átlag 200eft Mo-on és a várható javulás 400-500 eft-nál kezdődik. Tehát több millió emberrel finanszíroztatja meg Orbán pár százezer ember még jobb létét.

Spanish VVax 2010.10.29. 13:14:43

..csak kádárral ellentétben, aki egy puritán fickó volt, orbán egy pénzéhes, hatalommániás pszichopata aki százmilliós villában lakik és 2002 és 2006 között bécsbe járt pszichiáterhez...és ez a nyominger patológiai eset az ország minisztere !

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:14:52

@ekszpert: Humanoid még csak most készül szívni.

gorcsev54 2010.10.29. 13:15:11

@Tibike15: Ez mind igaz lenne ,ha csak Szja létezne.(úgy látszik az emberek csak azt ezt ismerik ,ami az egész költségvetetésben csak 2500-3000 milliárd évente csak tudnám az a fránya többi honnan van)Nem azok fizetnek akik eddig mulattak,bár jó lett volna közéjük tartozni.

Spanish VVax 2010.10.29. 13:16:38

@lázár jános a fidesz segglyuka: komcsi ám az anyukád aki a világra tojt, te elbaszott köcsög. Én 89ben ott álltam orbán elött amikor belehazudta a pofánkba a hazugságait nagy imre újratemetésén. Te nekem nem ugatsz, nem öriztünk együtt libát Öszödön, szart sem tudsz a világról.

Fideszman 2010.10.29. 13:17:20

@Spanish Vax: hol van a bizonyíték hogy Bécsbe járt kezelésre te hazug komcsi? Ezt is a liberális buzi média terjesztette csak, meg az ilyen hazaárulók mint te. Milyen jogon mersz te így beszélni az ország Miniszterelnökéről? egy miniszterelnökről sem lehet ilyen hangnemben beszélni, kivéve ha baloldali hazug komcsi.

nexialista · http://nexialista.blog.hu 2010.10.29. 13:17:39

@ca2: és mindet bevallják mint az orvosok?

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:17:44

@Spanish Vax: Én szívesen mutogatok a delejes emberre , hogy milyen álszent szemét genya zsarnok és amikor módomban áll meg is teszem , de azért a bandája sem semmi.

Fideszman 2010.10.29. 13:19:53

@Spanish Vax: Én meg minden fidesz naggyűlésen ott vagyok és 12 éve gyűjtök kopogtató cédulákat a fidesznek öcsém. Nehogymá nekem akard megmondani mit tudok meg mit nem. Tudom, hogy gyurcsányi tönkretette az országot és az ilyenek miatt mint te tartottunk a csőd felé. Idén végre győztek az emberek és elzavartuk a komcsi nemzetellenes idegenszívű diktatúrát fenntartó rezsimet. Orbán Viktor helyreállítja a demokráciát és ez fáj a kis komcsiknak.

adibadi 2010.10.29. 13:20:02

@Táskás Tóni: Azért ez messze nem igaz... Bármelyik statisztikát nézem, az adózók jelentős többsége jobban jár az új rendszerrel. Az tény, hogy az általad említett kategóriában minimálisan (kivéve, ha sok a gyerek) és minnél magasabb az adózó jövedelme, annál jobban jár.

belekotty 2010.10.29. 13:21:01

@newtehen: "Az a helyzet, hogy az internet névtelenségébe sok minden belefér." - Ja például hogy ismeretlenül azt gondold róla hogy a szülei tartják el. Mekkora egy barom vagy!

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:21:37

@lázár jános a fidesz segglyuka: Igazad van már régen járt kezelésen okt. 23-án is túl sokat rángatózótt és közben idegesen nyalogatta a száját. Vagy túl sok volt a szipu vagy tul kevés .

bierkamp 2010.10.29. 13:21:59

NEMZETI HAZUG ORBÁN ÉS BANDÁJA pont az ellenkezőjét mondta. Na hülye magyarok...???? szívtok mint a kis borz...Örültök, Erre szavaztatok? Erre adtatok felhatalmazást?.. .. a szemét gonosz törpe mindíg ezt szajkózza!!!

passenger 2010.10.29. 13:22:37

Engem ebben az egész bankadó körüli hisztériában egyedül az agyatlan kommentelők zavarnak. Konkrétan azok, akik lelkesen tapsolnak ahhoz is, hogy a bankokat adóztatják, meg ahhoz is, hogy az szja egykulcsos lesz. Hogy a bankok ennek az adónak egy részét, esetleg az egészet átterhelik, az várható volt, a mértéke valószínűleg nem akkora, hogy az átlagember különösebben megérezze. No de mi is történik az így beszedett plusz milliárdokkal? Az egykulcsos szja bevezetésével gyakorlatilag ennek nagyobbik részét szétosztják a magas jövedelműek között, akiknek egy része ezeknek a bankoknak a vezetője. Igy tehát a bankokon keresztül az ügyfelektől beszedett pénz végül a bankárok zsebeiben landol. És ehhez a "hívők" még lelkesen tapsolnak is. Gratulálok!

ca2 2010.10.29. 13:22:38

@belekotty: Te figyi, próbáljatok egyszer arról írni ami van!
Én megértem hogy kell az üzemanyag a rettegdébe, de folyamatosan arról megy a vita a zindex fórumokon, hogy a libsi bérriogatók szerint mi lesz...
Az elmúlt 8 évben érdekes módon nem aggódtatok legfeljebb csak azon, hogy "mi lesz ha jön a zorbán meg a barna eső..."
Ha most a bajnai lenne a miniszterelnök és választások után felvett volna újabb 20 milliárd euró imf hitelt hogy kihúzzuk valahogy 2014-ig akkor mindennel meg lennétek elégedve és hevesen magyaráznátok, hogy "mindenki értse meg, hogy neki is áldozatot kell vállalnia ,és különben is a 98-02-es orbán kormányzás miatt tartunk itt, akinek meg nem tetszik annak el lehet innen menni..."
Most meg riogattok, hogy mi fogjuk megfizetni a bankadót?!
Na ne mond már?! Ha nem hívod fel rá a figyelmemet hülyén halok meg!
A regisztrációs adót nem mi fizetjük meg? Vagy a pék nyereségadóját?
Inkább azért fizetek adót, hogy megállítsuk a további eladósodást mint azért, hogy legyen mire hivatkozva újabb hiteleket felvenni (ha lesz megszorítás lesz hitel az imt-től alapon...)
Hogy jó-e amit a fidesz csinál?
Annál biztosan jobb mint ha minden ment volna tovább az eddigi úton.
Hogy ebben is vannak keserű pirulák? Na ne már! Ki gondolta volna?! Én azt hittem ,hogy ha a vikire szavazok akkor egycsapásra minden visszarendeződik amit az elvtársaid elkúrtak...

bierkamp 2010.10.29. 13:22:59

Az O.V. és a Gumigerinc Palkó pénz koldulására amit levélben küldözgetnek (adakozáshoz),
ne adjatok egy büdös vasat sem, a 350 milió adakozott dollár sohasem érkezett meg a haiti károsultakhoz azok ma is éheznek és szenvednek sátorban, ez a 100 forint sem érkezik meg sehová máshová, mint valakinek a saját zsebébe, egyébként is kártérítésre kötelezik a vállalatot, meg a vezetőit, és a Soros meg a Pataky már adott 400 millió forintot,...azt is elsumákolták ...mire kell még, mennyi kell még,mi hiányzik? az, hogy tegyenek is valamit és ne dumáljanak, rablók, hazugok."

Fideszman 2010.10.29. 13:23:10

@adibadi: erről van szó, előttem is itt vannak a statisztikák, most töltöttem le a hír tv oldaláról. Szinte minden adózó jól fog járni. Orbán Viktor megígérte a radikális adócsökkentést és itt van. Jó lenne betiltani azokat a ballibsi médiákat akik azt hajtogatják, hogy 200-300 alatt csak veszteni fognak az új adókkal az emberek. Ekkora ordas hazugságot utoljára a gyurcsányi diktatúrában hallottam.

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:24:30

@adibadi: Jövőre kiderül , én is csak nyilatkozatokból vettem amit írtam és nem politikusoktól.Csak az a baj ,hogy pont azok a csórók várják a nagy javulást , akik alig fognak valamit is érzékelni esetleg még rosszabb is lehet az életszinvonaluk.

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:26:53

@lázár jános a fidesz segglyuka: Sok idő van még amíg visszarakják rád a kényszerzubbonyt a klinikán? Csak nem ott találkoztatok a delejes emberrel, onnan az ismeretség?

gorcsev54 2010.10.29. 13:26:57

@lázár jános a fidesz segglyuka: Mint mondottam "örülök ",hogy komcsi vagyok! Neked nincs is okod elmenekülni mert a legnagyobb "ténykedésed " valószínű hogy tátott szájjal hallgatóztál a Fidesz gyűlésein a vezér szónoka alatt és ezért még az az elvetemült Gyurcsány sem akart elvitetni az AVH -val, amiről lehet ,hogy csak annyit tudsz ,hogy mit jelent az a három betű.Minden nap találkoztam 56 -osal amikor felkeltem és köszöntem anyámnak míg élt és nem kellett Orbán Viktor mellett keresnem,mert nem csak azok voltak 56 -osok akik fegyvert is fogtak hanem azok is akik némán álltak az orosz tankok elé-és abban az egyben nyugodt lehetsz hogy rájuk is könnyen börtön várt utána de legjobb esetben is évekig szar meló és zaklatás

Fideszman 2010.10.29. 13:27:32

@ca2: hát igen, ezek a libsi bérrettegők mindenhol ott vannak. Szánalmas, az elmúlt 8 évben csak azt tudták hajtogatni, hogy zorbán a hibás 98-2002 miatt azért nem megy az országnak, most megint orbán a hibás blabla, pedig az igazság hogy 98-2002 között sosem volt még olyan jó állapotban az ország, mi voltunk a régióelsők, példaként említettek meg minket minden európai országban. Szárnyalt a forint, közel voltunk az euro bevezetéséhez, aztán jött 2002-és megváltozott minden, elkezdtünk zuhanni a mélybe a nagy sötét kilátástalan semmibe. Jött a hazugság korszaka, a békés ünneplésnek lőttek, jött a tojásdobálás a szemkilövetés és a gumilövedékek korszaka. Példaként már csak néha említenek meg minket nyugaton, a példátlan rendőri brutalitás példájaként. 8 év sötét kommunista elnyomó diktatúra. Köszönjük maszop.

belekotty 2010.10.29. 13:31:02

@ca2: Még mindig nem érted. Nem azzal van a baj amit csinál pénzügyileg, hanem ahogy csinálja és hogy nem ezzel nyert választást az Ember Aki Sohasem Hazudott. Nincs semmiféle gazdaság élénkítő lépés, nincs valódi adócsökkentés, nincs államapparátus, eü, nyugdíj, oktatás szintű reform, csak burkolt megszorítás.

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.10.29. 13:31:23

Jól nyomjátok :D Csak így tovább! :DDD

Fideszman 2010.10.29. 13:31:49

@gorcsev54: engem ne oktass ki 56-ról. Sok fideszes egyetemista barátommal nagyon sokat beszéltünk róla az idei ünnepen is, amíg vártuk Orbán Viktor beszédét. Találkoztam Kudlik Júliával , Koko-val és Pataky Attilával is. A maszop gyűlésen nem látsz egy sportembert sem, vagy híres személyiséget, mert oda csak 85 éves komcsi munkásőrök járnak.

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:32:26

@ca2: Orbénék is folyamatosan veszik fel a hitelt csak nem az IMF-től mivel nem tudtak az IMF- nek hosszú távu ktgvetést bemutatni, így az EU ÉS AZ IMF FELÁLLT A TÁRGYALÁSOKRÓL,őK NEM ÁLLNAK SZÓBA A KORMÁNNYAL NEM PEDIG FORDÍTVA.Az állampapírral történő finanszírozás pedig sokkal drágább , hiszen a piaci kamatok magasabbak az IMF kamatainál. Ez kb 150 milliárd plusz a ktgvetésnek.

Alex2000 2010.10.29. 13:36:51

EZ EGY RAKÁS SZAR AMI EBBEN AZ ORSZÁGBAN VAN GYEREKEK! AKKOR OLDÓDIK MEG, HA KIHAL EZ A NÉP.

gorcsev54 2010.10.29. 13:38:14

@newtehen: Örülj neki és annak is ,hogy a szintemre "süllyedtél", de legalább nekem nem kell a te szintedre emelkednem ,hátha "kevés " lenne hozzá a képességeim és még nagyon meg kéne erőltetnem magam.De én is örülök ,hogy te ilyen magas szinten állsz.Sajnos én már nem igen növelhetem a gyermekeim számát bár a "módszert" azt én is szeretem.Na vajon mi okom lenne mondjuk a gyermekem számáról valótlant állítani?

Fideszman 2010.10.29. 13:40:39

@gorcsev54: "Na vajon mi okom lenne mondjuk a gyermekem számáról valótlant állítani?"

Egy komcsinak nem kell túl sok ok arra hogy hazudozzon azért, hogy több pénzt harácsoljon össze. Az ilyen offshore lovagok mint te, voltak a legnagyobb kedvezményezettek az elmúlt 8 év kommunista rendszerében.

ca2 2010.10.29. 13:42:46

@belekotty: "Nincs semmiféle gazdaság élénkítő lépés, nincs valódi adócsökkentés, nincs államapparátus, eü, nyugdíj, oktatás szintű reform, csak burkolt megszorítás. "

Hát igazad van! Milyen kormány az amelyik 4 hónap alatt nem képes megreformálni az egészségügyet, nyugdíjrendszert, oktatást...?! Szégyenletes!
Ha a libás kormányozna 4 hónap alatt az reformok hatásai már réges-régen érződnének az európai szintre emelkedő várható élettartamban meg a nyugdíjrendszer stabilitásában...
Legalább az újabb 20 milliárd eurót felvehették volna az imf-től, de még arra sem voltak képesek!
Példát vehetnének a libásról, meg a feriről! Azok mennyi mindent megreformáltak 8 év alatt!
És a tavalyi hiány is csak fél százalékkal volt több mint azt tavasszal állították...
És azok még ráadásul demokraták is voltak! Nem antidemokratikus módon próbálkoztak mint a multik adóztatása, meg az alkotmány piszkálgatása...
Azok karakán legények volta. Puff oda a gumi lövedéket a rohadt csürhének...

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:44:34

@belekotty: Ne legyél naív , azzal is baj van amit csinál Orbán , Te magad írtad le ,hogy miért.

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2010.10.29. 13:45:28

pontosítanék: a Fidesz azért veti ki ezeket a különadókat, hogy 1) tökösnek látsszon ("le az extraprofittal és a multikkal") 2) ne őket tegye felelősség a romló életkörülményekért a lakosság 3) mert idióta, és azt gondolja, hogy ez a megoldás a gazdasági problémákra.

a gazdasági problémák EGYETLEN tartós megoldása, hogy a lakosság gazdasági intelligenciáját és állampolgári morálját (munkamorál, adómorál, családmodell) OKTATÁSSAL növeljük. ehhez képest mindig csak maradványpénzek jutnak az oktatási rendszerbe, és fő szempontként a pedagógus, mint szavazó jelenik meg. mondjuk minek is várnánk startégiai szemléletet ...

gorcsev54 2010.10.29. 13:45:53

@lázár jános a fidesz segglyuka: Én nem kioktatlak!És hála isten még 85 éves sem vagyok csak remélem , azt nem tudom ,hogy maszop gyűlésre járnak -e sportolók híres emberek stb. mert én még egyen sem voltam,leszek még a tv -ben sem nézek de te honnan tudod? Tehát ebből következik hogy "kurva nagy komcsi "lehetek.Az életem a párt,és Gyurcsány Ferenc a rokonom a példaképem és az istenem és minden este imát mormolok érte.

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:47:23

@ca2: Bocs, de Orbánék azt mondták , hogy mindenre kész receptjük van .Két hét és javul a közbiztonság , hát elég sok bankot rabolnak azóta is.Az viszont igaz ,hogy tinilányokat keményen bevisznek.

Fideszman 2010.10.29. 13:48:02

@ca2: Pontosan ezek a komcsik nem látják mi történt itt. Én minden nap 4-5 órát nézem a hír tv-t hogy képben legyek. A feri meg a libás tönkretett mindent 8 év alatt, ezek meg számon merik kérni Orbán Viktoron, hogy miért nem tett még mindent helyre 4 hónap alatt.. szánalmas agymosottak.

astor12 2010.10.29. 13:48:41

@lázár jános a fidesz segglyuka:
Csak egy kérdés:
Nem vagy te véletlenül bayer zsoltika billentyű hordozója?

Táskás Tóni 2010.10.29. 13:49:32

@Nick_: Az állampolgárok intelligenciáját a fidesz jó pár éve rombolja , mára már szinte mínuszba ért.

Fideszman 2010.10.29. 13:50:46

@gorcsev54: Onnan tudom, hogy sokszor megdobáltuk ezeket a komcsikat tojással, akkor láttam hogy az átlag életkor 85+. Meg az egyik vén trotty azt mondta nekem hogy munkásőr volt szóval még egy tojás és elvitet recskre.

ca2 2010.10.29. 13:52:29

@Táskás Tóni: "mivel nem tudtak az IMF- nek hosszú távu ktgvetést bemutatni, "
Te, 2000-ben meg az volt a bajotok, hogy miért 2 évre készül a költségvetés...!
Egyébként meg mi az, hogy nem tudtak költségvetést bemutatni?!
Az országnak van egy költségvetése, amit a libás kormánya készített (helyesebben az imf indiai strómanja a nevükben)
Ezt az imf jóváhagyta, bár mint kiderült eleve hazugságokon alapult, mivel a tavalyi hiány jóval több volt a bevallottnál...
Tehát az idei évre volt költségvetés, amikor a választási kampányban a fidesz azt mondta, hogy elképzelhető, hogy új költségvetést készít akkor ti vinnyogtatok a leghangosabban...l
A jövő évi költségvetés pedig gondolom június-júliusban még nem elvárható, hogy kész legyen, különösen nem 2 hónap kormányzás után...
Akkor milyen költségvetés nem volt?
Az imf kiakadt a bankadón, szerinte inkább a nyugdíjakat kellet volna csökkenteni és elbocsátani a közszféra 15%-át, akkor lett volna újabb hitel...
Na de minek is lett volna?!

Fideszman 2010.10.29. 13:53:52

@Táskás Tóni: neked gondolom nem az inteligenciád változott, mert az már a mínusz után van valahol egy másik számrendszerben, ellentétben a pénztárcád biztos duzzadt amíg nyaltad a diktatúra seggét az elmúlt 8 év komcsi rendszerében. Gondolom te is azok közé tartozol akiket bánt hogy Orbán Viktor a magyar emberek érdekeit nézi és nem a new york tel aviv tengelyen lakók érdekeit.

2010.10.29. 13:54:15

@lázár jános a fidesz segglyuka: Neked ki a komcsi? Aki annak vallja magát vagy aki úgy viselkedik? Mert aki annak vallja magát, az a Munkáspártban ül, aki pedig úgy viselkedik az a kormányban és a holdudvarában. És ne fáradj a zsidózással sem, mert az sem vagyok.

KovA 2010.10.29. 13:58:14

Függetlenül attól, hogy sokmindent csinál hülyén a kormány (pl adóelengedés alapú gyermektámogatás, végkielégítések pusztán összeghez kötött szolgálatiidő függeltlen megsarcolása, majd sértődötten nekiugrás az alkotmánybíróságnak) - ez a robinhoodadóztatás nem az.

Ugyan mi az alternatívája - okos blogolóm - vetette volna ki közvetlenül a hiányt megint és sokadszor a kisemberre, míg a bankok, multik hosszú évek során tömögették degeszre a zsebüket ? Ha valakinek akkor nekik vannak tartalékaik, nem a családoknak/munkavállalóknak.

Az várható volt, hogy részben áthárítják a plusz terhet ránk - de mégsem teljes egészében annak valamennyire gátat vet a versenyhelyzet - míg, ha ránk vetették volna ki e sarcot ők aligha vállaltak volna ebből egy garast is.

Nemigen látom, hogy kiszámoltad volna mennyit is tudtak továbbhárítani ... ez így csak hatásvadász fröcskölés.

Fideszman 2010.10.29. 13:58:18

@ca2: Hiába mondod nekik, Orbán Viktort akkor se szeretnék, ha sör folyna a csapokból és ingyen benzin járna mindenkinek az ingyenautó mellé.
Ők ilyenek, komcsik. Nem érdekli őket a nemzet, meg hogy csak néhány hónapja van kormányon a kormány. Jönnek mindig ezzel a két hét alatt rend lesz meg azonnali adócsökkentés. Az ilyen komcsik egyszerű emberek nem tudják értelmezni az ilyen mondatokat. A "két hét" és az "azonnali" a politikában egy valójában 1-3 évet felölelő intervallum, ennek ellenére az azonnali radikális adócsökkentés amit Orbán Viktor megígért már itt is van 4 hónap után. Újabb pofon a maszoposoknak.

gorcsev54 2010.10.29. 13:59:37

@lázár jános a fidesz segglyuka: Valóban "offshore lovag" vagyok életem csupa kedvezmény volt főleg a Ferenc alatt együtt privatizáltuk el a vagyont és a múltkor a Hagyó nekem is küldött egy nokiás dobozt(csak a francba valahogy a postán elkeveredett vagy lenyúlta valaki)de holnap találkozok a Ferencel a balatoni közös üdülőnkben kés megkérdezem vagy majd az új nemzetbiztonsági hivatal kinyomozza ki lopta el.

Fideszman 2010.10.29. 13:59:57

@Kilo166: Komcsi az aki nem ért egyet Orbán Viktorral és a mostani kormánnyal, azzal a kormánnyal akit az emberek kétharmada megválasztott, a többség. Azért komcsi mert ha nem támogatja a nemzeti kormányt azt azt jelenti, hogy nemzetellenes és nem támogatja az új világot amit Orbán Viktor megígért, de ha figyelted volna a beszédét, azt is mondta hogy ez csak együtt sikerülhet. Ez a lényeg.

ca2 2010.10.29. 14:00:27

@Táskás Tóni: És a kész recept az azt jelenti, hogy 4 hónap alatt az összes nagy rendszert meg lehet reformálni?
Ez nem egy bolt, hogy leveszem a polcról ami kell:
"Nézzük csak, 20 dkg eü reform, 2 doboz élénkítő csomag...", vagy hogy gondolod?
Ha tesznek bármilyen lépést - mondjuk a jövedelmeknek azt a 80%-át is megpróbálják adóztatni amelyik arányában 1/15-öd adót fizet mint a maradél 20%- akkor meg vinnyogtok, hogy "ááá, mi fogjuk megfizetni, bújtatott megszorítás...antidemokratikus... piacellenes...

ca2 2010.10.29. 14:01:19

@lázár jános a fidesz segglyuka: "Hiába mondod nekik, Orbán Viktort akkor se szeretnék, "

Én se szeretem!

Fideszman 2010.10.29. 14:03:56

@ca2: Ennek ellenére szépen véded a kormányt, remélem nem valami fideszen belüli Orbánt megfúró besúgó vagy, mert azt jelenteni fogom a megfelelő embereknek..

gorcsev54 2010.10.29. 14:03:58

@lázár jános a fidesz segglyuka: Ezt a törvényt nem én hoztam (bár én súgtam a Demszkynek is, kaptam is egy horvát országi nyaralót a szomszédjában) de legalább megígért egy 4-es metrót a mi városunkba is

paaj 2010.10.29. 14:07:19

Meglep ez valakit, hogy áthárítják? Lehetett tudni előre. Sajnos ez a kormány azt hiszi rendelettel meg törvénnyel meg tudja mondani egy multicégnek/banknak akárminek, hogy mit mennyiért adjon vállaljon stb. Látszik, fingjuk sincs a piacgazdaság működéséről. Szomorú de tény mindig a fogyasztó, felhasználó fizet a végén mint most is.

buddha 2010.10.29. 14:09:02

@lázár jános a fidesz segglyuka:valamelyik kórházban dolgozol? te nagyon komoly dolgot szívsz,ez nem fű,ekkorát flashelni

Táskás Tóni 2010.10.29. 14:12:13

@ca2: Szerinted milyen mércét ütött meg a 29 pont, az első intézkedés csomag ? Az előtte ft-elbaszó görög válságozással.

ca2 2010.10.29. 14:12:58

@lázár jános a fidesz segglyuka: Gondolom ov nem arra vállalkozott, hogy a haverom lesz, így tök mindegy, hogy szeret-e vagy én szeretem-e őt!
Arról ugatunk 20 éve, hogy radikális változások kellenek, de ha bármilyen változás van akkor beindul a vinnyogás...
Mégis mit kéne csinálni?! Újabb 20 évig imf hiteleken tengődni?
Valamelyik okos írja itt, hogy ha nem imf akkor más forrásból kell finanszírozni, mert az államkötvény is egy hitel...
Ez igaz, csak az államkötvény vásárlója nem ugat bele a gazdaságpolitikánkba és nem érdeke, hogy adósságspirálban tartson...
Ha ov is addig jut a reformokkal mint a libás meg a gyurcsi akkor 4 év múlva húz ő is a politikai pöcegödörbe a komcsik mellé...
Ha többre megy akkor lesz még egy dobása...
Ehhez nem kell szeretni.

Táskás Tóni 2010.10.29. 14:15:01

@lázár jános a fidesz segglyuka: Egy dologra nagyon vigyázz. Ha a NENYI-re matyizol ,nehogy félreértse a fidesz , mert te leszel az első akit elvisznek , utána már hiába magyarázod ,hogy csak merő áhitatból történt!

belekotty 2010.10.29. 14:15:10

@ca2: "Ha ov is addig jut a reformokkal mint a libás meg a gyurcsi akkor 4 év múlva húz ő is a politikai pöcegödörbe a komcsik mellé...
Ha többre megy akkor lesz még egy dobása...
Ehhez nem kell szeretni. "

- No most egyetértünk!

ca2 2010.10.29. 14:19:21

@Táskás Tóni: Na most a "29pontra" az általatok istenként emlegetett imf mondta, hogy komoly stabilizáló lépéseket tartalmaz.
Na most mégis szar volt? Akkor most adjunk az imf véleményére vagy ne?!
Ft elbaszásról meg ne nagyon beszéljünk, mert a 285/euro árfolyamnál most "rohadt zorbánoztatok", amikor meg a libás alatt volt ilyen az árfolyam a lápi lidérc (lendvai) könnyes szemmel ünnepelte magát a parlamentben, hogy mennyi áldozatot hoztak a devizahitelesekért, hogy most már nem 310 az euro...

Táskás Tóni 2010.10.29. 14:25:32

@ca2: Te legalább alkalmas vagy arra , hogy vitatkozzon az ember érvekkel , még ha néha indulattal is De ez a segglyuk komplett bolond. Mindenki elfogadja , hogy másképp is hozzá lehet fogni a gazdasághoz, nincs csak egy recept. Ami randa a fidesztől az a gusztustalan kommunikáció.Válság adóknak hívják a kivetett giga adókat. Nincs válság csak a kormánynak a 16% szja miatt kb 300 milliárd ft-ra van szüksége. Ez nem jó üzenet még Orbán szerint sem.MNYP. Először Orbán azt mondta ,hogy kell a pénz a ktgvetésbe.Most furulyás Selmeci szerint az emberek pénzét védik . Gyurcsány hazudott. Oké. ORBÁN MIT CSINÁL ? HAZUDIK ÉS ÚGY, HOGY KÖZBEN MIND4ENKIT HÜLYÉNEK NÉZ.

Táskás Tóni 2010.10.29. 14:28:50

@ca2: Nem hallottam arról ,hogy az imf komoly stabilizáló lépésnek nevezte volna a 29 pontot. Gondolom a 200 milliárd bankadóra gondoltak. Amugy nem rokonom az imf, ezek szerint velük sem értek egyet.

Fideszman 2010.10.29. 14:31:48

@Táskás Tóni: Ha engem bolondozol le akkor a nemzetet bolondozod, ugyanis én veled ellentétben része vagyok a nemzeti együttműködésnek. Orbán Viktor nem hazudik, mondj egy hazugságot tőle. Nem tudsz, csak vádaskodni. gyurcsányitól annyi hazugságot tudnék mondani, hogy lefagyna a blog ha elküldeném mindet. Komcsi.

Pajszer Művek 2010.10.29. 14:31:57

Messze nem a teljes lakosság használ banki termékeket és messze nem azonos arányban. Azoknak akiknek van egy relatív számlavezetési díjuk és havi egy készpénzfelvételük, tehát nem túl aktívak, azoknál szinte nem is fog jelentkezni ez az emelés. Ha meg fog, akkor mennyiben? Az eddigi 300 forintnyi számlavezetési díj felmegy 350-re? Tényleg drámai. :) Szerintem vállalható ár, hogy ne legyen adóemelés és lakossági megszorítás.

Ráadásul versenyhelyzet van és több bank kommunikációjának fókuszában a díjmentes vagy nagyon olcsó számla áll mint horog-termék, ezen várhatóan nem fognak jelentősen változtatni.

Azt kell megérteni, hogy a bankok / mobilszolgáltatók, stb. a tranzakciók számossága miatt keresnek jól. Bármilyen emelés az egyént (pont a szumma összeg teríthetősége miatt) alig érzékelhetően érinti.

Gazdasági következtetéseket nem bölcs politikai indulatból levezetni, mert csak saját hozzá nem értésedet bizonygatod vele. Indulattal nehéz pótolni a szakértelmet.

ca2 2010.10.29. 14:35:24

@Táskás Tóni: segglyuk meg bierkamp provokátorok.
Minden fórumon megjelennek és
az egyik szerint a "azonnal a Dunába kell lőni a zsidó mszp-s nyugdíjasokat", a másik szerint meg "azonnal ki kell robbantani az orbán ellenes antifasiszta felkelést és ő már tudja is, hogy hol fogják osztani a fegyvereket..."
Ilyeneket vagy olyan ír aki kifogyott az anyagból, vagy olyan aki provokálni akar...

birkabarka 2010.10.29. 14:35:27

Aki hülye, azt mindig lehúzzák. CSak szólok, a MAgnet banknál évekre vállaják a szerződésben, hogy a normál használat közben egy fillér költséged sem lesz a folyószámláddal kapcsolatban, semmilyen címen. És még nyitni is ingyen lehet. Szóval, ha valakivel szórakoznának a bankok, ott a lehetőség. Hagyaja ott őket a fenébe! Nekem csak a magánszámlámon havi cca. hármezres megtakarításom van. (És akkor még a többit nem is említettem.)Szóval, ha fontos, hogy ne húzzanak le, ne sírj, hanem cselekedj!

belekotty 2010.10.29. 14:36:12

@Pajszer Művek: Nos kedves feszítővas gyár! Az alap matematikát viszont könnyű pótolni. nem valószínű hogy a bankok lemondanak a hasznukról, úgy hogy ezerféle módon beépítik a szolgáltatásaikba. Tehát végül kifizeti az ország.

SiKom 2010.10.29. 14:36:35

@Pajszer Művek:
Valaki kiszámolta, hogy a kereskedelmi multik megadóztatása azt jelenti, hogy kb. termékenként +10 fillér áremelés.

Tehát ha vettél 1 kiló banánt, akkor az most 300 Forint helyett 300,1 Forint lenne.
1 kiló kenyér pedig 200 helyett 200,1 Forint
stb.

birkabarka 2010.10.29. 14:36:49

@Pajszer Művek: Van ahol semmi díj nincs és nem is lesz egy darbig a szerződés szerint. Manget.

birkabarka 2010.10.29. 14:38:44

@belekotty: Kivéve, ahol nincs díj és nem is lesz, egy darabig (amíg a szerződés szól) biztos.

Táskás Tóni 2010.10.29. 14:38:45

@lázár jános a fidesz segglyuka: Ha te vagy a nemzet akkor igen ez a nemzet bolond, hogy ilyen tagjai vannak.Azt meg eddig is tudta mindenki, hogy a delejes ember kezelésre szorul. Vajon mennyien maradtok ebben az általad képviselt ki-bebaszott nemzetben 4 év múlva?Hála az égnek már csak 3és fél.

Pajszer Művek 2010.10.29. 14:41:01

Én un. prémium ügyfél vagyok, kimondottan aktívan bankolok. Eddig 4-5.000 forintot fizettem havonta, most a verseny miatt több(!) szolgáltatásért csak 1.000 (!) forintot kell majd fizetnem. Ezt, ha felemeli a bank a bankadó miatt mondjuk 1.500-ra nem fogok szívrohamot kapni. :)

Teljesen megértem birkabarkát aki bölcsen jár el, hogyha nem aktívan bankol akkor minimalizálja a költségeit. Neki ez a szempontja. Nekem ellenben az, hogy nagy múltú, sok fiókkal rendelkező banknál legyek, ahol erős a személyes kapcsolódásom, sok mindenben segítenek és a kialakult személyes és jó viszony miatt erős a bizalom. Ennek is megvan a maga előnye. De ha valaki olcsón akarja intézni, akkor bizony csak szét kell nézni mint barka és megtalálod amit keresel!

De az a tapasztalat, hogy az ügyfelek többsége a megszokott bankját nem szívesen adja fel (csak ha valami negatív hatás éri)kevésbé költségérzékeny.

Táskás Tóni 2010.10.29. 14:48:07

@ca2: Akkor ebben meg is állapodhatunk.Az a szörnyű itt Mo-on , hogy olyan hevülettel védi a két tábor a maga politikusát , hogy inkább egymásnak ugranak és egy értelmes mondat nem hangzik el semmiről.Tudomásul veszi mindenki , hiszen nem vonulnak az utcára , hogy Orbán másképp próbálja megoldani a gazdaság problémáit ,mint elődei. Csak ne hazudjon és ne hülyítse az embereket. Ez megalázó a magyarokra nézve. Szakértők kellenének a kormányába és nem tehetségtelen seggnyalók. Matolcsit már a jobboldal is kiröhögi , Orbán pedig nem szakember, hanem politikus. Amugy Orbán erőszakos személyisége távol áll tőlem , de pillanatnyilag én is csak azon tudok szurkolni, hogy az Orbán féle megszorítások sikerrel járjanak különben mindenkinek csak a NENYI marad.

Fideszman 2010.10.29. 14:48:23

@ca2: apád fasza a provokátor te álfideszes görény, régóta figyellek, aki neked nem tetszik azt rögtön megpróbálod átrugdosni a hazug maszoposok közé

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.29. 14:48:28

Nem ezt hazudtad Orbán!

Orbán rokon , fiatal egyetemisták!

Ha jól nyaltok segget, van otthon villanyvonat meg "mecsbox", a fideszes jó oligarchák között van rokon, koma, jó barát, akkor bizton számíthattok a diplomaosztás /kivétel Dájcs fürj Tamás/ után egy óriás cég első számú vezetői kinevezésére.
Vezetői gyakorlat az ne legyen!

Lásd O. Viktor sose dolgozott oszt, sokszor bukott miniszterelnök, király lett!

Reméljük Vitézy Dávid rokon legyőzi az ördögöt / O. Viktort /, mint a bábmesében a Vitéz László is!

Készülj az első tüntetésre!

ca2 2010.10.29. 14:49:34

@belekotty: ÁÁÁ...!!! Minden adót kifizet az ország! A pékét is.
Akkor senkit sem kéne adóztatni csak a lakosságot mert a többi úgy is áthárítja?
Ne csináljátok már ezt!

Pajszer Művek 2010.10.29. 14:49:40

@belekotty: Nem fogják tudni teljes egészében áthárítani a verseny miatt, ez látszik. Az áthárítást pedig fogyasztásod arányában fogod fizetni. Aki keveset mobilozik, olcsón bankol (árérzékeny vagy alacsonyabb jövedelmű) ő kevesebbet is fog fizetni. Én például többet de nem izgat mert nem vagyok árérzékeny.

Ez tehát egyfajta vagyontranszfer a jobb jövedelmi helyzetben levő, többet fogyasztók részéről a kevesebbet fogyasztók felé.

Ez közgazdaságilag helyes, hiszen az tud fizetni akinek van miből és szociálisan is helyes hiszen a szegényebbeket kevésbé sújtja.

Összességében a nagy tranzakciószám miatt pedig szinte érzékelhetetlen lesz az emelés mert el fog terülni a lakosságon.

Arról nem beszélve, hogy mivel Mo-on a társasági adóterhek sokáig nem számítottak túl versenyképesnek, ügyes országok közötti költség allokációval ezek a multik igyekeztek minél kevesebb adót fizetni itthon és kivitték a profit egy jó részét kedvezőbben adózó országokba. Ez érthető részükről de azért látszik, hogy a most mártírként feltüntetett multik sem épp a tisztesség szobra.

ca2 2010.10.29. 14:50:40

@lázár jános a fidesz segglyuka: Akkor meg csak az anyag lehet a magyarázat...

lepojka 2010.10.29. 14:51:12

És akkor még csak a bankokról beszélünk, aminek tapasztalatai nálam is ugyanezek, de ezentúl sajnos a Telekom már azt sem várja meg szégyentelenül, amit türelmi időnek szoktunk nevezni, minden indok nélkül az -e havi számlát 600 forinttal emelték. Ide ötszáz oda hatszáz és az isten nem kaparja le a kormányról, hogy ezek nem megszorítások. Most akkor a kommunikáción kívül mennyiben különbözik ez a Gyurcsányista kormánytól. Ideje lenne hogy ne nyaljuk már be ezt a sok sok szembe köpést.

Minden kedden megmosom a pöcsömet 2010.10.29. 14:52:37

A teszkó már drágított, de még mindig olcsóbb a cébéánál!

Soha a büdös életebe be nem teszem a lábam a CBA-ba!

Fideszman 2010.10.29. 14:52:48

@ca2: te büdös liberálbolsevik nemzetrontó munkásőr besúgó, követni foglak mindenhova és leleplezlek, mész a libás meg feri után bilincsben te is meg a te fajtád is

Pajszer Művek 2010.10.29. 14:53:33

Én a UPC-nél vagyok, itt nem emeltek semmit. :)

bóbitás lótetűfing 2010.10.29. 14:55:40

Az a kurva nagy sarc kb. 0,5%. Szegény bankok bruhahhhhaaa, bruhahhhhaaaa.

Táskás Tóni 2010.10.29. 15:00:12

@Pajszer Művek: Az élőmunka terhét kellett volna versenyképessé tenni, a beruházásokat és a foglalkoztatást az inspirálta volna.

ca2 2010.10.29. 15:00:52

@lázár jános a fidesz segglyuka: "mész a libás meg feri után bilincsben"

A libás meg a feri már bilincsben vannak, vagy mi az, hogy utánuk..?
Amúgy meg azt hiszem megértettem a helyzetedet.
Sztem te azért vagy így kibukva a baloldalra mert bezárták at OPNI-t.

JR69 · http://komlomedia.hu/ 2010.10.29. 15:02:31

@ca2: Ne szólj be neki, mert véged :D
Én se tudom eldönteni, hogy ez komoly, vagy csak egy görbe tükör...de nagyon jól nyomja. Jobb mint az esti sóóóder :DDD

Táskás Tóni 2010.10.29. 15:02:49

@Minden kedden megmosom a pöcsömet: Igazad van én már régóta nem járok cba-ba . Drága szemét szar bolthálózat. Tele import áruval , a multkor is import mérgezett zöldséget találtak náluk.

attbar 2010.10.29. 15:02:58

@lázár jános a fidesz segglyuka:
"Orbán Viktor helyreállítja a demokráciát" --> ez a hónap kommentje :):):):)

Szeretem a széleslátókürű embereket :)

2010.10.29. 15:05:00

@lázár jános a fidesz segglyuka: Jézusom! OKTATÁSI REFORMOKAT AKAROK!

attbar 2010.10.29. 15:05:52

@Pajszer Művek:

Szerinted a banki tranzakciós díjak csak a magánembereket érintik?
Jézus hogy milyen emberek vannak... És szerinted az a több 10 millióFt amit a vállalkozások fizetnek évente az mi??? Aki mellesleg könnyen lehet hogy a munkáltatód.

Kicknick 2010.10.29. 15:06:48

Én nem fizetek.
0 ft-os bankszámla oszt csókolom.
Minden ugyanúgy ingyen van mint előtte.

Pajszer Művek 2010.10.29. 15:07:34

Én a Tescot utálom mert szörnyű a zöldség-gyümölcs minősége, ehetetlen (igaz olcsó) a pékáru. Beleszaladtam párszor másnapra megromló felvágottba és hasonlóba. :(

Kivancsi 2010.10.29. 15:09:18

Haaat akinek magyarorszagon bankszamlaja van az??
Sikeres ember nem lehet :):):):)

Europa legtobb orszagaban ingyenes bankszamlak vannak....
Azaz semmit nem kel erte fizetni... Vagyis nulla, zero 000ft!!
Mit adanak ezert:
- ingyenes szamlavazetes
- ingyenes debit kartya
- ingyenes korlatlan ATM hasznalat
- ingyenes korlatlan internet hasznalat
- ingyenes korlatlan cash kezeles a penztarban
- ingyenes orszagon beluli penz kuldes-fogadas
- ingyenes egyes EU orszagokba a nemzetkozi penz kuldes fogadas..

Na most ha felemelik ezt +30% al?? :):) tegyek :):)

Mit mongyak a Mo gi bankoknak??
El lehet menni haza ahonet jottek es probaljanak megelni a Magyar kondicios listakkal otthon...
Valuszinuleg ezt nem thetik meg mert nem is engedik nekik hogy lehuzzek atbasszak az ugyfeleket!!
Sajnos ebben nagyon ludas az OTP!!
Minden piacra belepo az OTP -t veszi mintaul...
Hat igen kell lovi a fityesz barat Csanyi kocsognek epiteni a sajat birodalmat...
Mi meg egyenlore csak a tokefelhalmozas korszakat eljuk Mo-on...
:):):)

bandos 2010.10.29. 15:20:48

Tisztelt turner!

Gondolkodjon el azon, hogy a bankok hogyan működnek: Tudniillik, mindig pont annyiért adják a hiteleket, pont olyan törlesztőrészleteket állapítanak meg, pont annyit húznak le az emberekről, amennyit maximum tudnak. Ilyen téren szinte kartellként működnek a különböző bankok, és profitmaximalizálásukat úgy valósítják meg, hogy annyit köveletnek, amennyiért még pont úgy dönt a hitel felvevő, hogy felveszi azt a bizonyos hitelt. Attól még, hogy őket megsarcolják 200 milliárd FT-tal, nem tudják ezt simán úgy áthárítani, hogy rosszabb feltételeket szabnak meg: Eddig is és ez után is annyit húznak le rólunk, amennyit csak tudnak. És mivel eddig is a határon működtek, ezután is ott fognak, a határ pedig nem mozdult el egy centit sem.
A multikkal hasonló a helyzet: Ők sem azért adják olcsóbban az árukat, mert az nekünk, vásárlóknak jó: Hanem mert emiatt mész el az Auchanba a helyi közért helyett, mert az árkülönbség miatt megéri ott bevásárolnod. Ha az adót rátennék szimplán az árukra, akkor nem érné meg odamenned, és végük is lenne. Nagyon okos a törvény, hogy a súlyos adók a nagyokat terhelik, a kicsiket (akik így is fulladoznak már) békénhagyják. Amúgy pedig a vásárló döntése, hogy akkor is megvenné-e a túrórudit, ha 60 ft helyett 80 lenne: Nem biztos.
Ami a lényeg: Igazság van abban, hogy törekednének ők áthárítani a megszorításaikat, de ez csak kis mértékben fog működni. Hazugság, hogy nem fog csökkeni a profitjuk.

Gera 2010.10.29. 15:23:29

Én a kormányainkat irigylem. Mennyivel egyszerűbb ostoba birkákat folyamatosan ilyen ötletszerű demagóg ostobaságokkal terelgetni, mint egy értelmes, valós elvárásokat támasztó országot kemény munkával tisztességgel elkormányozni.

Pajszer Művek 2010.10.29. 15:29:50

Nem értem miért kell ilyet írni, hogy "ilyen emberek vannak" főleg, hogy nincs is igazad.

A bankok tranzakciós díjbevételének elenyésző hányada származik a nagyvállalatokból, nem túl jelentős része a kis és középvállalati szegmensből. Jelentős, jövedelmet komolyan generáló tranzakciószám a lakosssági oldalon van.

Kisvállalati oldalon az utóbbi időszakban számos bázis és hasonló elnevezésű, a korábbinál sokkal olcsóbb számlavezetési díjú csomag született az eltelt időben, a CIB bázis üzleti számla például 299 forint...nevetséges díjak.

Ráadásul a vállalati ügyfelek sem árérzékenyek, sokkal inkább a hitelhez jutás alapján választanak bankot,nem érdekli őket pár száz forint különbség a csomagok díjában. Egy vállalat éves költségeiben a pénzforgalmi banki költségek jelentéktelen arányt képviselnek.

Más kérdés a hitelezés, ott számít jelentősen a kamat mértéke, de egyrészt jelentősen csökkent a vállalatok és a lakosság hitelfelvételi kedve, másrészt erős a verseny, nagy emeléseket nem bír el a gazdasági környezet és a bank is eredmény és kihelyezés-kényszerben dolgozik.

Okosabb ha először érvelsz és utána minősítesz másokat, mert amikor az érvelésed megdől akkor égsz mint a Reichstag.

lanyi 2010.10.29. 15:38:23

Igazatok is van...

Sokkal jobb lett volna ha úgy cselekszik a kormány mint az elődei.Itt bajnaira meg gyurcsányira gondolok.Vagy mint romániában.
Csökkentették volna a nagyanyád nyugdíját 25 %-al.Ja és a fizetésed is.

Aha jobb lett volna...

Ahogy a költő mondja:

Aranyeres arcú barátaim az úrban.:)

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.10.29. 15:41:46

És ez lesz az új adóval is, amit majd a távközlés, kereskedelmi láncok is ránk hárítanak majd. Amikre csak azért volt szükség mert a seggnyalók (kósa,szíjártó) össze-vissza beszéltek, meg megrendült a bizalom, és esett a forint is.

SiKom 2010.10.29. 15:43:25

@lanyi:
"Vagy mint romániában."

Romániában a közalkalmazottak bérét levették 25%-al. És még 20-25%-ot kirúgtak.
A nyugdíjakat 15%-al akarták visszavenni.

Ezt várta volna a sok balliberális!

SiKom 2010.10.29. 15:44:08

@Kivancsi:
"Mit mongyak a Mo gi bankoknak??
El lehet menni haza ahonet jottek es probaljanak megelni a Magyar kondicios listakkal otthon..."

Ausztriában is most vezetik be a bankadót. Hova fognak menni az osztrák bankok??

szevér 2010.10.29. 15:47:16

@Kilo166: jövőre kapsz reformokat, s legalább nem lehet a műszakira emelt testneveléssel bejutni. Hoppá

Kivancsi 2010.10.29. 15:51:55

@SiKom: Jonnek hozzank mert itt meg majd a bankado is olcsobb lesz ;););););:)
Vagy elintezik okosban-mutyiban... fityesze zsebebe csusztatnek egy-ket morzsat ;):)

Pajszer Művek 2010.10.29. 15:56:39

Azért van egy olyan aspektusa is a történeseknek, ami a hivatalos kormányzati kommunikációban soha nem fog elhangzani.

A nemzetközi pénzügyi, befektetői körök egyszerre szeretnének fantasztikus profitú részvénytársaságokat és részvényeket látni meg államháztartási egyensúlyt. Ha nincs államháztartási profit rángatják a forintot, ha van, nyafognak hogy de miért nekik kell ezt megfizetni különadókkal.

Ők azt szeretnék, hogy nekünk ( a lakosságnak) legyen egyre kevesebb bevételünk és abból legyen stabilitás, de azért a befektetéseik védve legyenek. Nem kétséges, hogy a profitból busásan tudnak megfizetni belföldi politikai támogatókat és sajtót, hogy az ő érdekeiket szolgálják.

A mostani kormány ezt nem engedte, bölcsen. A két cél együtt túlzottan mohó és negatív hatásokkal járna.

Nem véletlen, hogy ez nem tetszik külföldön és egyből az összes nemzetközi lapban a hazai ellenzék támogatásával megszülettek a negatív hangú cikkek, sőt mint megtudtuk csattog a fasizmus Budapesten. :))Ez egyértelmű gazdasági célú, de politikaiként jelentkező nyomásgyakorlás, de hát azért jó a kétharmad mert erős támogatottsága van a kormánynak hogy ellenálljon ezeknek a törekvéseknek.

Más kérdés, hogy mindig hüledezve nézek azokra akik amellett érvelnek, hogy közvetlen lakossági megszorítások legyenek, mert az állítólag nekünk jó. Én nem kérem, köszönöm. K

icsit fizessen most más is, az eddig a piaci torzulásokat elszenvedő és megfizető lakosság kicsit hagy lélegezzen fel. A forintot sem lehet rángatni azóta annyira (bár jövőbe nem látok) és ez egy bázis lehet a gazdasági növekedéshez.

Hangsúlyozom, hogy lehet ha a fontos strukturális átalakulások a tűzoltás után megvalósulnak. Ha nem, akkor ugyanolyan kockázati kitettségünk lesz mint eddig. :(

Pajszer Művek 2010.10.29. 15:57:58

@Pajszer Művek: Államháztartási egyensúly profit helyett, bocs.

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.10.29. 15:57:58

Orbán rokon , fiatal egyetemisták!

Ha jól nyaltok segget, van otthon villanyvonat meg "mecsbox", a fideszes jó oligarchák között van rokon, koma, jó barát, akkor bizton számíthattok a diplomaosztás !kivétel Dájcs fürj Tamás/ után egy óriás cég első számú vezetői kinevezésére.
Vezetői gyakorlat az ne legyen!

Lásd O. Viktor sose dolgozott oszt, sokszor bukott miniszterelnök, király lett!

Reméljük Vitézy Dávid rokon legyőzi az ördögöt / O. Viktort /, mint a bábmesében a Vitéz László is!

Készülj az első tüntetésre!

attbar 2010.10.29. 15:59:38

@Pajszer Művek:
Szórakoztató :)

Ismered azt a kifejezést a multiknál hogy elvárt fedezet? A tulajdonosi kör nagyon szívesen befizet 200mrdFt-ot, ebben biztos vagyok, és örülök hogy engem nézel hülyének... :)

Fideszman 2010.10.29. 16:02:54

@Esztergom a nemzeti összefogás városa, törpe!: én is fiatal egyetemista vagyok, fideszes világ életemben, éltem a múlt rendszerben is. Az első 2 évemet. Már akkor is utáltam azt az időszakot, ez a propaganda szöveg meg pont erre az időszakra emlékeztet. Azt hiszem ezt is jelentem a megfelelő embernek.. nem sokáig szidhatod itt Orbán Viktort

Pajszer Művek 2010.10.29. 16:05:38

Senki nem @attbar: Senki nem mondta, hogy szívesen fizeti be a multi, ezt hol olvastad? Senki nem fizet szívesen.

Köztem és a multi között két különbség van. Eddig szinte mindig csak én fizettem ő meg nem. Én nem tudok, ő meg igen. Hát így járt.

Ez itt tényleg egy barikád, az egyik oldalon a lakosság áll a másikon nagy bevételű multicégek. Meg lehet nézni, ki melyikért aggódik.

Hígagyú 2010.10.29. 16:06:00

"@lázár jános a fidesz segglyuka" nevű felebarátunk, vagy most került ki az óvodából, vagy vitriolba mártott billentyűzettel figurázza ki, az agyilag teljesen leamortizált orbánhívő tipust.
Én az utóbbira tippelek, mert ekkora marha valószínűleg csak a karikatúrában létezik.

Kivancsi 2010.10.29. 16:08:08

@lázár jános a fidesz segglyuka: fityeszes-pufajkas :):):)
szerintem az egesz csaladod meg meg a faterod is AVH-s volt :):)

bandos 2010.10.29. 16:08:46

@Pajszer Művek: Egyetértek, jó értelmes kommenteket olvasni. Az ezekre adott igénytelen fröcsögések nem kérdőjelezik meg a tényszerű érveket. Az én pár sorral efeletti írásomra sem tudtak reagálni.

Pajszer Művek 2010.10.29. 16:09:15

Azért megjegyezném mindkét oldalra, hogy a való életben remélhetőleg nem így kommunikáltok, mert az szomorú lenne.

Shinjuku 2010.10.29. 16:11:58

@lázár jános a fidesz segglyuka: hehe... nagyon egy ontudatos csecsemo lehettel... Le a komcsi tejporral... :)

Shinjuku 2010.10.29. 16:16:53

@Pajszer Művek: Te a cikkhez szoltal hozza? Egyaltalan olvastad?... De ha nem hiszel az itt leirtakban, sokkal egyszerubb a dolog: nezd vissza iden ev elejetol a bankszamlakivonanaidat es hasonlitsd ossze a koltsegeket rajta... Mindjart kiderul hogy a poszter igazat mond... aztan a kulonbseget szorozd meg nagyjabol tizmillioval (mert van akinek tobb bankszamlaja is van) es kiderul hogy osszesen mennyi pluszbevetelt vertek ra a bankok a lakossagra a bankado miatt... nem csodalkoznek ha ismeros lenne az osszeg nagysagrendje.

Pajszer Művek 2010.10.29. 16:22:06

@Shinjuku: Olvass vissza lécci, levezettem a saját banki költségeim alakulását. És rám nem igaz. Nem tudom miből gondolod, hogy minden bank emelt és mindenkinek?

Például a legnagyobb lakossági számlavezető bank (OTP) elnöke bejelentette, hogy idén semmiképpen sem emelnek, tehát a 10 milliós szám kapásból nem igaz.

Olvass vissza semmi kedvem ismételgetni magam 100-szor. Le van vezetve, hogy miért nem igaz a postban levont következtetés.

belekotty 2010.10.29. 16:22:16

@Hígagyú: Utóbbi... már régóta figyeljük...

belekotty 2010.10.29. 16:23:23

@Pajszer Művek: "Eddig szinte mindig csak én fizettem ő meg nem." - csak ő tovább tudja hárítani

Pajszer Művek 2010.10.29. 16:28:01

@belekotty: De van különbség. A lakossági megszorítás mindenkit érint. Az áthárítás azokat a fogyasztói csoportokat, akiknek magasabb a jövedelmük tehát többet fogyasztanak.

Ráadásul itt-ott bármennyire is torz, de verseny azért van.
És a lakosság tűrőképessége véges. Sokan inkább visszafogják a költést, lemondanak bankszámlát kevesebbet mobiloznak satöbbi. Az emelés tehát szumma bevétel csökkenéssel is jár. Ezért az árazást mindig igyekeznek profitoptimalizáló egyensúlyi számításokhoz kötni. Egyszerűbben: nem igaz az, hogy minél jobban emelek annál több a bevételem. Ez egyszerá közgazdasági alaptézis.

Tehát véges az átháríthatóság mértéke és ha már meg is történik mint mondtam, nem mindegy kit érint.

Pajszer Művek 2010.10.29. 16:30:39

@Pajszer Művek: Bocs, bevétel csökkenéssel is járHAT.

Pajszer Művek 2010.10.29. 16:34:27

A határhaszon alapvető fontosságú fogalom a mikroökonómiában: ez határozza ugyanis meg azt a maximális pénzértéket, amit a fogyasztó a vizsgált jószág egy pótlólagos egységéért még hajlandó megfizetni.

attbar 2010.10.29. 16:34:50

@Pajszer Művek:
Igen, ebben igazad van. Én a multikért is aggódok. Ahol a lakosság jelentős része dolgozik... Mert azt biztosra veszem, hogy az extraadó kiesését valahol meg kell teremtenie a managementnek. Ezt sok módon lehet de a két legjellemzőbb:
- emeljünk árat
- ha nem tudunk árat emelni spóroljunk az élőmunkán

Mindkettőt mi szívjuk meg.

Cliff 2010.10.29. 16:40:54

en csak azt nem ertem, hogy az index most hogy a svajci valuta "benezett" 200 ala egyetlen cikket sem bir irni ezzel kapcsolatban, bezzeg amikor riogatni kellett, akkor naponta irtak a cikkeket. mocskos álliberalis buzik

Pajszer Művek 2010.10.29. 16:41:50

@attbar: Ez igy van, a költségcsökkentés egy módja a profit növelésének. Perzse azért induljunk ki abból, hogy egy átlag multi azért jelentősen túlterhelt munkaerővel dolgozik a vadkapitalizmus és a gyenge szakszervezeti érdekérvényesítés miatt. Ezt a meglevő állományt további elbocsátásokkal terhelni korlátozottan lehet. Persze lesznek, de kérdés, hogy mekkora mértékű és arányban áll-e az így elszenvedett veszteség a nyereséggel hogy nem kellett lakossági megszorításokat hozni.

Mivel ezt elég bonyolult lenne számolni, nem merek semmit mondani rá, érzésem szerint az elbocsátásból származó negatív hatás jelentéktelen a nyereség mellett (államháztartási stabilitás).

Sirak_kiraly 2010.10.29. 16:51:46

@Pajszer Művek:
Nagyon jó! Én is hasonlóan érvelgetem még az elején...
örülök hogy egyre több ember átgondolja kicsit més oldalakról, közgazdaségialg is hog mi miért van, vagy lehet....

Pajszer Művek 2010.10.29. 16:52:17

Ha már így belejöttem az okoskodásba :)

Van azért ezeknek az intézkedéseknek komoly negatív hatása is. Ennek megértéséhez kell kis kitekintés, előre is bocsi ezért. :) Próbálom rövidre fogni.

Szal Mo speciális gazdasági szerkezete miatt a válságban sok közepes, de alapvetően exportra termelő cég vesztette el beszállítói státuszát, elsősorban az autóiparban, de szélesebb körben a gépgyártásban is. Egy esetleges lassú gazdasági bővülés esetén a megrendelők újra fel fogják mérni azt hogy kivel építsenek ki beszállítói kapcsolatokat, egy magyar céggel vagy egy vietnámival.

Persze millió tényező fog szerepet játszani a döntésnél, de bizony egyáltalán nem mindegy, hogy milyen benyomás alakul ki a jogbiztonságról, arról, hogy a Német-magyar iparkamarában miket hallanak Magyarországról és milyen vonatkozású hírekkel kerültünk be a sajtóba.

Ha ezt végignézed: tankozás a főtéren, zavargások, vörösiszap, lehetséges államcsőd, romló deviza, nem várt különadó...hát nem biztos, hogy én rohannék ide befektetni vagy stabil partnerként tekintenék egy ilyen országra.

És bár úgy gondoljuk, hogy nem fontos, a tőkének igenis fontos az ország reputáció és a a stabilitás.

Tehát a rövid távú haszonért megint feláldozzuk a jövőt (ahogy az MNYP ügyben is) és kezd kissé fárasztó lenni, hogy az eltelt 20 év erről szól, hogy feléljük a saját jövőnket és sajnos mindig reálisnak tűnő indokok alapján. De ettől még feléljük.

Tehát ez is egy nehezen számszerűsíthető hatás és innentől a különböző hatások összeadások számítása nagyon bonyolul és hogy az eredő pozitív lesz-e vagy negatív-e, igazából hitvita. Nem véletlen, hogy politikus alkatok vitatkoznak róla nem közgazdászok.

A tény, hogy most rövidtávon kellet lépni, "hosszú távon meg mindannyian halottak vagyunk". :)

attbar 2010.10.29. 16:52:19

@Pajszer Művek:
Legyen igazad, csak én nem osztom az optimizmusodat. A tulajdonosi kör leszarja hogy milyen módon teremted elő az ígért osztalékot, csak legyen meg: ne fizessünk 13. havit, nyírbáljuk meg a juttatásokat, emeljünk árat. Az energiaszektor az ennél is szerencsétlenebb eset, mert ott nem teheted meg hogy váltasz. /Megteheted csak nagyon korlátozottan/
Az egyetlen ahol szerintem van a kormánynak keresni valója, az a telekommunikáció, mert az erősen EU szabályzott. Persze erre a Telenor rögtön bejelentette hogy kukázza a jövő évi beruházásait: ez persze negatívan hat a költségvetésre.

Lámpavas 2010.10.29. 16:55:04

Miről beszélsz szép öcsém?
2 bankszámlám van, két különböző bankban, mindkettőre 0, azaz nulla forintot fizetek, pedig elég intenzíven használom őket.
Nemrég kaptam az egyiktől egy SMS-t, hogy november 1-től 7%-ra EMELIK a látraszóló BETÉTI kamatot!
Miről hablatyolsz itt?
Mit kelted a hangulatot?
Vagy csak hülye vagy a bankoláshoz?

Serio (törölt) 2010.10.29. 16:58:03

@Táskás Tóni:
"Semmivel sem fogunk jobban élni ,mint "négy éve", mi az a nagy javulás , ja hogy pár százezer ember jólétét rányomják ma több millióra?"

Nem...

Egyrészt ezzel az aktív emberek (és hozzátartozóik) járnak jól. Igazságtalannak hathat, hogy "a gazdagok" járnak jól, de nem b+, nem az a "gazdag" aki havi 200 nettót keres, hanem a Gyurcsány meg a Csányi.

Másrészt ezzel a munkát, termélést ösztönzi a kormány (de legalábbis nem bünteti), és a fogyasztási oldalra teszi át a terheket - tehát pl. energiatakarékosságra és tudatos bankválasztásra is nevel.

Akármerről nézem, csupa örvendetes dolog.

atv2010 2010.10.29. 16:59:08

@ca2: most sincs költségvetés, októberben

Pajszer Művek 2010.10.29. 17:00:09

@Lámpavas: megjegyzem annak a 7%-os látra szóló kamatnak az apróbetűjét szerintem olvasd el: :D

mokas_gizi 2010.10.29. 17:02:33

Tisztelettel:

Arra azért nagyon kiváncsi lennék, hogy az a bankadót EU többi országában pl Ausztirában is az ügyfelekre hárítják rá vagy ezt csak itt tehetik meg a bankok, mert van egy olyan érzésem hogy a demokratikusnak mondott többi ország vezetői nem engedik ezt meg a bankoknak, a bankok meg nem is bróbálkoztak be...

Bankok hatalmas nyereséggel dolgoznak simán kitudnák termelni, a másik poén hogy a bankoknak köszönhető a válság, amit VELÜNK fizettettek meg + még mi az adófizetők támogattuk őket nehogy csődbe menjenek és utána abból a "segélyből" fizettek ki milliókat jutalmakra, amit utána vissza fizettek, mert egy picit nagy volt a felháborodás...

atv2010 2010.10.29. 17:02:51

@lázár jános a fidesz segglyuka: miről beszélsz? az azonnali adócsökkentés azért volt sürgős, hogy a zorbánt támogató gazdagoknak több legyen a zsebükben.

mokas_gizi 2010.10.29. 17:04:13

IMF a világ legnagyobb maffiája...!!!
Van egy dokumentumfilm ami bemutatja IMF és társait amíg ők nem voltak addig probléma sem volt azt meg lehet találgatni mely kiválasztott népnek köszönhetjük ezt az egészet...

Pajszer Művek 2010.10.29. 17:06:11

@attbar: Azért a tulajdonos kör is tisztában van a válság szó jelentésével. Az energiaszektorban igazad van, ott nincs mit tenni. Az begyűrűzik mindenbe és inflál keményen.

Egyedül talán ott is a lakossági fogyasztás visszafogására ösztönöz, persze ahol öreg van meg gyerek a háztartásban, ott nincs mit visszafogni...de autókázni majd kevesebbet fog mindenki (bár nem hiszem ebben, kényelmes a magyar :)) ami a környezetnek is jó azért.

Hát ja, ezt én is hallottam, nem lesz 4G a távközlésben, azért úgy érzem tudok aludni ettől a hírtől. :)

Ezek a beruházás visszafogások is kérdésesek nekem, mert egyrészt a kedves igazgató urak szeretnek nagy beruházási összegek felett diszponálni... :) A másik meg ha egy beruházásnak kellő jövedelemtermelő képessége van hosszútávon, akkor úgyis meglépik előbb-utóbb, meg itt is van verseny.

De a negatív hatás vitathatatlan itt is, csak a mértéke kérdéses.

órarugógerincű felpattanó 2010.10.29. 17:10:33

Nem tudom feltűnt-e a szakértő uraknak, hogy a bankok akkor is emelik a díjaikat, ha nincs bankadó.

mokas_gizi 2010.10.29. 17:16:13

@órarugógerincű felpattanó:

Igen csak nem ilyen mértékben és nem 20-30% mint némelyik bank némelyik szolgáltatását...

Pajszer Művek 2010.10.29. 17:19:13

Hát amíg nem volt ez a tavaly(?) bevezetett etikai kódex, úgy emeltek ahogy akartak, sőt még egyoldalúan is emelhettek.

És bizony volt 20-30%-os emelés, vagy például a végtörlesztési díj egyösszegű bevezetése a hiteleknél. Azért valamit konszolidálódott a helyzet, de infláció követően akkor is emelhetnek (többnyire emelgetnek is) évente egyszer ha nem változott a jogszabályi környezet. Szal nehéz lesz kimutatni hogy melyik emelés a rendes emelés és melyik extra.

megszentségtelenítethetetlenségeskedéseitekért 2010.10.29. 17:19:46

"Hogy nem közvetlenül az embereket húzza le a Fidesz, bizony okos húzás volt. De ne gondoljuk azt, hogy a jószándék vezérelte őket, inkább a politikai haszonlesés. Ha a bankok, multik áthárítják a költségeket, akkor nem a Fidesz csinált megszorításokat a kisembernek.......

Tudták jól a bankok, a multik, a Fidesz, hogy a végén úgyis mi fizetjük a cehhet. Én meg kezdem kurvára unni, hogy évek óta csak megszorítunk, látszata meg semmi..."

valóban ez az utóbbi idő történéseinek lényege

Lámpavas 2010.10.29. 17:20:15

@Pajszer Művek: nincs kisbetű, több éve ott van a számlám!
Ezek tények. A többi hangulatkeltés és tehetségtelenség.
Lúzer rinya.

Pajszer Művek 2010.10.29. 17:23:51

@Lámpavas: Azért csak van valami feltételhez kötve. :o

Azért fura nekem, mert általában a rendes lekötött betéti kamat sem éri el a 7%-ot, látra hogy tud valaki ennyit adni? De persze lehet, hogy egyedi kondícióid vannak. Szokatlan, de nincs okom kételkedni benne. Figyelni kell az biztos.

Martian (törölt) 2010.10.29. 17:24:50

"Irigylem annak az embernek a naivitását, aki elhitte, hogy a bankok nem fogják az ügyfelekre terhelni ezt a kurva nagy sarcot."

Végülis csak törvényhozás kérdése, hogy a túlzottan áthárító bankokra vizsgálatokkal, kemény büntetésekkel rámásszon a PSZÁF, az APEH... ha már kétharmad, akkor élni kell vele, nem félúton megállni.

Pajszer Művek 2010.10.29. 17:26:02

@megszentségtelenítethetetlenségeskedéseitekért:
A lényeg inkább az, hogy a fenti Csányi nyilatkozatra hivatkozva állítom, tényszerűen nem igaz és hangulatkeltő a poszt címe, hogy "Már most mindenki fizeti a bankadót".

Lámpavas 2010.10.29. 17:28:10

@Pajszer Művek: Persze, 5 MFt. feletti összeg.
100e Ft-on milyen kamatról beszélünk?

Pajszer Művek 2010.10.29. 17:33:28

A külföldi bankokról még annyit nem árt tudni, hogy alapvetően azért jöttek Magyarországra, mert az olcsó deviza forrásukat itt drágán ki tudták helyezni devizahitelek formájában. Nem véletlen, hogy az OTP több éves lemaradással szállt csak be a devizahitelezésbe. Akkor mindenki hülyézte őket és rajtuk nevetett a sok külföldi bankár...

Adták is ki a sok bizonytalan adósnak a hiteleket, csak jöjjenek a számok. Az OTP és az FHB sokkal konzervatívabban hitelezett.

Aztán hogy ez a lufi kipukkadt, számottevő ügyfélkör, akin tranzakciós díjat lehetne szedni vagy a megtakarításait kezelni csak pár nagybanknál koncentrálódik, már nem olyan fényes üzlet a hazai piac a külföldi bankoknak... Most jött ez a bankadó is hát boldogtalanok a bankárok, szűkül a piac. Sírnék én, de ki okozta a válságot és a jelzáloghitel lufit...? Mohók egy picit a legények.

Valószínűleg az a döntési pont most, hogy az euró bevezetéséig megéri-e nekik korlátozott aktivitással maradni. Akkor ugyanis újra felértékelődik az olcsó forrásuk. Amelyik meg elmegy, menjen.

Pajszer Művek 2010.10.29. 17:35:08

Lámpavas: Igy már okés. :)

vakvarju 2010.10.29. 17:39:50

@gorcsev54: Basszús! Én meg azt hittem, hogy Vitézy úr horvátországi szállodáiból kaptál egyet. Bocs, hogy félreértettem valamit.
@SiKom: Nem, a sok balliberális az egyszeri, nagyarányú adócsökkentést várta.
@Martian: Az APEH a nagy arcú Lázár Jánosnál is "rámászhatna" és talán kiderülne, hogy 35 éves kora ellenére miből van ilyen nagy vagyoni háttere?
Egyébként mit jelent az, hogy "jó erkölcsbe ütköző módon"? Ez egy jogi kategória?
@Pajszer Művek: A bankadót mindenki fizeti. Ez ilyen egyszerű!

Anti Anyag (törölt) 2010.10.29. 17:46:50

Ez egy baromság, nekem nem drágult semmi, pedig 2 banknál is vagyok.

Vagy csak a balliberálisoknak drágul?

Pajszer Művek 2010.10.29. 17:56:49

@vakvarju: Az a baj ezzel, hogy akkor sem igaz, ha a közgazdaságtant elfogult politikai lózungokra akarod egyszerűsíteni.

HaCS 2010.10.29. 18:04:24

@vakvarju:

"Az APEH a nagy arcú Lázár Jánosnál is "rámászhatna" és talán kiderülne, hogy 35 éves kora ellenére miből van ilyen nagy vagyoni háttere?"

politika.blogter.hu/306640/kepviseloi_koltsegterites_-_avagy_hogyan_jar_jol_mindenki

A listát egy bizonyos Lázár János vezeti (2002-2006 kb.18 millió HUF).
Asszem akkoriban, valami ilyen választ adott, hogy neki ez törvény szerint jár.

eventus 2010.10.29. 18:06:26

ÚÚ bakker, az ingyenes pénzfelvételem (mivel csak pénzfelvétel révén érint) 10 -12 % lett drágáb!!!!
Na jó...van egyszeri éves díj. Akkor kb 200 forintot fizettem egy több száz miliárd forintos kiigazításra.... 200!!!

Szélmalomharcos 2010.10.29. 18:44:08

A választás óta mást se hallani mint hogy rakétázik fel az euró meg pláne a svájci frank. Ősszel amikor az IMF bácsi picsán lett rúgva rögtön rázendített a kórus hogy bedől a forint, jaj nekünk, de aztán ebből se lett semmi. Most meg a bankköltségek küldenek padlóra, ugye erről szól a poszt, ezer forint felvétele a bankomatból kétezerbe fog kerülni? Valakinek meg kell fizetnie a hülyeadót, haha

papamaci1 2010.10.29. 18:58:17

Ha egy árú megdrágul, kevesebbet vásárolnak belőle.
Ha a banki szolgáltatások megdrágulnak hát kevesebbet kell igénybe venni őket.

Ha nem tetszik a TV-műsor, hát nem nézel TV-t.
Ha drága a mobil percdíja, kevesebbet telefonálsz.
Ha drágul a TESCO, más láncnál vásárolsz. (A sarki henteshez, fűszereshez mész.)

Ha nem használsz naponta bankot, nem tudnak tőled annyi pénzt lenyúlni.

Egyszerű ez.....
Egy dolgot kell eldöntened: a szombat van-e az emberért, vagy az ember a szombatért ?
Te vagy a kapitalizmusért, vagy az van teérted ?

papamaci1 2010.10.29. 19:00:19

Ha egy banknak, multinak, mnyp-nek nem tetszik itt: elmehet. Jön majd helyére más : a piacért. Tudjátok: kapitalizmus.

fingerbangs 2010.10.29. 19:12:21

nálunk a cégnél nagy szar van, az adót a bevételre vetették ki nem a nyereségre, nekünk nagy bevételünk van de nyereség semmi, az még sok év mire lesz, de ha be kell fizetni ezt az adót akkor csődbe megyünk
nagyon remélem, hogy történik valami fordulat az ügyben

Pajszer Művek 2010.10.29. 19:12:41

Amúgy meg érdekes, hogy a posztíró az elmúlt 13(!) hónapra hivatkozik, bankadó mikor is merült fel? :)

Yasashi Tanuki 2010.10.29. 19:24:24

Mielőtt a postíró elkezd ijesztgetni vethetne egy pillantást valamelyik kereskedelmi bank pl. a CIB bank weboldalára.
www.cib.hu/maganszemelyek/kondiciok/szamla_ebank/index
Itt van egy PDF dokumentum linkelve a kondícióváltozásokról JÚNIUS 26.-i keltezéssel. Ha június 26.-án került ki a dokumentum egy nagy banknál ezt biztosan megelőzte pár hónap átfutási idő, szvsz kevéssé valószínű, hogy a bankadó motiválta az emelést. A bankadót július végén szavazták meg.

Persze az is lehet, hogy ezek a bankok annyira dörzsöltek, hogy mivel biztosra vették a bankadót már előre felemelték a díjaikat, ugye?

2010.10.29. 19:37:18

@Lámpavas: Várom, hogy melyik bank ez. Szeretném ellenőrizni a kondiciókat, mert egy ilyen bank, (ha létezne Mo-n) engem is érdekel.

gorcsev54 2010.10.29. 19:40:25

@vakvarju: Ja egyesek így úgy gondolják, délután azért nem voltam itt (biztos nem is hiányoztam, van rajtam kívül épp elég okos)Oszkó úrral voltam épp az offshore cégünk nyereségét osztottuk el.Vitázy úrhoz még nem tudok hozzászólni ,még nem zsíroztuk le a dolgokat meg nehéz hirtelen az Mszp-ből átmenni a Fideszbe,legalább is van akinek.Az Apeh még senkire nem mászott rá aki nem hülyék közé tartozik vagyis a mindenkori politikai elithez tartozik(Ja bocsi Orbán ellen volt vizsgálat)-majd Viktor megmondja mi ütközik a jó erkölcsbe.

Martian (törölt) 2010.10.29. 19:48:51

@vakvarju: Az APEH a nagy arcú Lázár Jánosnál is "rámászhatna" és talán kiderülne, hogy 35 éves kora ellenére miből van ilyen nagy vagyoni háttere?

...ahogy Leisztinger, Gyurcsány, stb. esetében is.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.10.29. 19:52:49

Mi ez, valami ifjúszoci szakkör? Úgylátom volt akinek már oviban is nokiásdoboz volt a jele. Sok kis majom, megérdemelnétek egy igazi diktatúrát.
Megtanulnátok mi a különbség okostojások. Szégyelljétek magatokat ha ennyi év gyalázatos hazaárulás után van pofátok ennyi ordas hazugságot összehordani most amikor végre helyükre kerültek a dolgok.
Öreg, te döntöd el hogy bankolsz vagy másra költöd azt a pénzt amit végre a zsebedben hagynak. Ha a bank emel,(hú borzasztó szociális problémának érzem) akkor ne bankolj annyit, van választásod, szorongassa a Békesi, a Bokros meg a többi idióta penészes bálványotok a ti tökötöket, ne a dolgozni, boldogulni akaró emberekét ebben az országban.

Végre van jövőkép, nyíltan felvállalt értékek mentén meghatározott nemzetstratégia, végre a társadalompolitika határozza meg a gazdaságpolitikát és nem fordítva.
És aki ezt mint egy droid, le"lózung"-ozza annak valószínűleg ugyanúgy hiányzik a morális iránytűje mint a ballib kormányoknak.

Na ide minden piros gerelyt! :-)

esef 2010.10.29. 20:35:00

A multik a multiadó mellett megkapják majd a megnövelt termékdíjat is, szóval megint a "nép" fog szívni azzal is. Mert senki ne gondolja, hogy a 3-10x magasabb termékdíjat nem fogják továbbhárítani...

pöcögtető 2010.10.29. 20:54:11

Inkább ez mint a Kókadt & Gyurcsány féle vizitdíj ami ma már 1200-1500Ft körül lenne vagy esetleg a blogoló szeretne inkább a hitele mellett még évi 100K vagyonadót fizetni az ingatlana után miközben az euró árfolyama valahol 400-500Ft körül van ?

2010.10.29. 20:57:33

Bizonyos bankoknál már elindultak a "véletlenek",pl.a citi hazai ATM-jéből felvett pénz után levon 1500.-Ft kezelési költséget,úgy tekinti a gép a KP felvételt,mintha külföldön vették volna ki.
Akinek van SMS szolgáltatása,arra egy értelmezhetetlen üzenet jön. Akinek meg nincs,nézze meg az egyenlegét.
A reklamációra ígéret van,de visszafizetés még nincs.
A baj,hogy a bakok és a multik nem csak a befizetett adójukat fogják ráterhelni az ügyfelekre,ha nem annak többszörösét!

2010.10.29. 20:59:31

@Karmadealer: "öreg, te döntöd el hogy bankolsz"
Aha. Főleg ha fiatal vagy, frissen házasodtál és lakást szeretnél. Mivel kerülheted meg a lakáshitelt?

A "nyíltan felvállalt értékek" meg egyenlők azzal, hogy legyen minden poszton fideszes ember, akkor is, ha nem ért hozzá, akkor is, ha az előző is kiválóan tette a dolgát, akkor is, ha ahhoz törvényt, alkotmányt, világot kell felforgatni.

BaLee 2010.10.29. 21:14:50

Látom itt nagyon sokan hozzászoktak a hosszú évek alatt, hogy itt csak a dolgozó állampolgárt lehet megadóztatni.

Jobb lett volna ha a bankadó meg a többi (hatalmas nyereségeket elkönyvelő) cég helyett mindezt rólunk húzzák le? Lóf*szt.

Hogy valamennyit áthárítanak az ügyfelekre? Ezt sajnos nem lehet kiküszöbölni.

Jelzem, hogy 2 hete mentem át egy olyan bankhoz, ahol nincs számlavezetési díj, se utalási díj, se egyéb költség. Nem tart sokáig, hogy te is találj hasonlót.

Így is jó 10 évig hagytam, hogy az OTP lehúzzon (náluk miután a Junior kártya kedvezményei lejártak minden pénzbe került, nem is kevésbe).

gorcsev54 2010.10.29. 21:17:33

Tanuljátok már végre meg aki nem feltétlen híve a mindent tudó Viktornak csak egy kis enyhe kritikát meg mer engedni az szoci libsi és semmihez sem ért és akadályozza a jövőkép meg mit tudom én mit kialakulását,tehát nincs rájuk szükség, és különben is 4 év múlva úgy is csak egy jelölt lesz a szavazó cédulán,de nem baj legalább olcsóbb lesz, sőt ha nem is lenne szavazás az lenne a gazdaságos, meg addigra már mindenki felnő a Fidesz eszmei és gazdasági magasságaihoz tehát bármilyen szavazás oka fogyott lesz.

mazo 2010.10.29. 21:19:29

@gorcsev54:
Szítsátok csak a hangulatot a bloggíróval együtt kis férgek,
mehettek vissza a patkánytársaitok közé

Melee 2010.10.29. 21:23:11

Ahhoz, hogy ne terhelhessék tovább a bankok és a multik az adóterhet a köznépre előbb meg kellett volna teremteni ennek jogi hátterét.
No de ez esetben ugrott a multiktól jövő párttámogatás.
Ekkor jön a verbálisan megoldjuk verzió, amit most is tapasztalunk.

belekotty 2010.10.29. 21:30:50

@mazo: A féreg te vagy, ráadásul a legbutábbak közül , te narancsféreg!

Lámpavas 2010.10.29. 21:41:30

@Kilo166: kérlekszépen:
Citibank TOP
AXA VIP

gorcsev54 2010.10.29. 21:41:35

@mazo: Nem szítok semmi hangulatot, a blog írójához semmi közöm és a patkányokkal legfeljebb csak te laksz.(Akkor patkányozzál másokat ha azok patkányoznak téged )

randomuser1 2010.10.29. 21:44:53

sztem a történelem nagy tanulsága h sok embernek kell szegénynek lennie ahhoz h kevesen gazdagok lehessenek. nem vikikirály tehet róla h a fasz jó oldalára született, mi meg nem :)

torró 2010.10.29. 21:55:21

Úgy látom ez hosszú éccaka lesz! A multkor hiányoltam a hozzászólásokat, na most lehet olvasni.Látom megy az adok kapok.Rögtön az elején hogy gyorsan átnéztem a NET bankom állását nekem még nem emelkedett semmi.Eddig!Egyébként meg lófasz a bankok seggébe mert nincs még egy ilyen magas htm-l rendelkező ország mint a miénk.Eddig midíg azzal dicsekedtek hány milliárd nyereséget söpörtek be. És nem is zárkóztak el az adótól.Akkor?
Hogy a FIDESZ is fog elkövetni hibákat az is biztos. Csak itt az a kérdés Mekkorát és mennyire érinti a kis embert.Csakhogy ők sem hülyék mert tudják mi lehet a vége a mellé fogásoknak.
Így szerintem kell itt két év mire tiszta kép lesz. és akkor lehet vonulni.Ha! Vagy kicsit kikecmergünk.Csak akkor mibe kötünk bele? Az meg hogy valakinek más a véleménye, hát,az szabad.DE azért még nem kell egymást lebarmolni.Egyébként számtalan esetben muszáj módosítanunk,mert kiderül hogy téves infónk volt.De még mindig jobb mint ragaszkodni valami hülyeséghez.

kicsinadal 2010.10.29. 22:10:26

@éberség elvtársak: a citinek a magyar piac nagyjából a kerekítési hiba kategória, úgyhogy ő azt csinál, amit akar, max nem lesznek lakossági ügyfelei, csak az itthoni amcsi cégek, de az pont tökmindegy neki. Az érdekes inkább az, hogy mit csinálnak majd a komoly lakossági bankok (Erste, Raiffeisen, K&H). Na és persze a nagy zöld háziöleb, az OTP. Én azt hiszem, hogy a bankadó olyan méretű, hogy ezt 1-1-ben nem lehet átterhelni, és nem is fogják. az Erste pölö már veszteséges is lett... És minden bank az lesz itthon idén, kivéve az OTP. Ezért is nyígtak annyit. Persze, hogy az ügyfelek is szívnak, de aki azt hitte, hogy nem fognak, az nem látja az erdőt Orbán viktortól...

Fideszman 2010.10.29. 23:21:38

@Martian: a jó édes kurva anyádat LÁZÁRRÓL VAN SZÓ ARRÓL BESZÉLJ NE TERELJ TE TETVES NARANCSKÖCSÖG

KékFény6 2010.10.30. 01:17:47

Éppen ma néztem meg, hogy az OTP vállalkozói folyószámlájánál a papíros átutalás ugyanannyiba kerül, mint az internetes. Korábban az utóbbi kedvezőbb volt. És sejteni lehet, hogy nem az internetes árára hozták le a papírost...

Silverf@x 2010.10.30. 12:24:32

Szerintem még mindig túl sok pénze van mindenkinek.

Silverf@x 2010.10.30. 12:45:28

BTW valakinek megvan ez az elemzés? Vagy titkos? 3 banknál vezetek számlát és egyiknél sem tapasztalok árnövekedést, sőt továbbra is vadásznak rám. Elég nagy a verseny. Ha bármelyik emelne, egyszerűen felmondanám.

Lámpavas 2010.11.01. 12:12:32

Most számoltam ki a jövő évi kötelező biztosításaimat: a motoromra 7500 helyett 2500-öt fogok fizetni, az autómra pedig 57.000 helyett 25.000-et.
Ezek a tények. Lófasz van itt nem áthárítás!
Márpedig a biztosítók is fizetik a csúnya-csúnya válságadót!
Egyszóval ez a blogbejegyzés egy ordas nagy baromság, csúsztatás, hazugság, hangulatkeltés, szabadnépes népbutítás.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása