BLOG

Az örök optimista...

írta: turner ; 2009.12.22. 08:00

Elég szarul áll a Népszava szénája, -valószínűleg ezért is- a szocialista miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attila eme baloldali gyöngyszemnek adott interjút. Mesterházy kitörő optimizmussal, az MSZP esetleges győzelméről vízionál. Persze elég hülyén nézne ki, ha arról beszélne, hogy szarrá verik őket 2010-ben...

Rögtön az elején kiugrott a vesém a röhögéstől, ugyanis az interjú készültekor Mesterházy még nem tudhatta a Századvég-Forsense közvélemény-kutatásának eredményét...

– Most, négy hónappal a választások előtt mit nevez sikeres szereplésnek?

– Sokkal jobbat, mint amit például az európai parlamenti választáson értünk el. Az elmúlt két-három hónap adatai azt mutatják, a szocialista párt elmozdult a mélypontról. Ha ez a trend folytatódik, akkor meglepetést okozunk.

Persze a közvéleménykutatási adatok semmit nem számítanak, de ha már Mesterházy is ezekre hivatkozik, akkor lássuk a legfrisebb eredményeket:

Fidesz: 31% (+5%)

MSZP:  9% (stagnált)

Jobbik: 6%

SZDSZ: Kevesebb, mint 1% (nem akarok röhögni, de muhahahahaa)

MDF: 3%

LMP: 2%

– Van már kialakult elképzelé­se arról, mit mondanak a kampányban?

– A leglényegesebb, hogy reális ígéreteket fogalmazzunk meg. Megmondjuk az embereknek, hogy egy-egy konkrét ígéretet hogyan és miből tudunk megvalósítani. Ehhez jó alapot ad a Bajnai-kormány több mint féléves tevékenysége, a sikeres válságkezelés. A 2009–2010-es év egyértelműen a válságkezelésről szól, a mostani költségvetés tehát nem választási költségvetés, hanem takarékos és feszes. De 2011–2012–2013-ban már lesz a magyar gazdaságban annyi többlet, amit felelősen kell majd felhasználni.

Itt már kevésbé röhögtem, inkább kezdtem feszült lenni... Ígéret? Ilyen gazdasági viszonyok mellett? Sikeres válságkezelés? 

1. Miattatok tartunk ott ahol.

2. Mi a siker? mínusz 6-7%-os GDP? (Régióban, ha nem Európában a legszarabb mutató)

TÖBBLET? Attila szerint hülyék vagyunk és nem olvasunk újságot? Nem olvassuk, hogy pont ezen időszak alatt kell az IMF hitel visszafizetnünk, évente 1000 milliárdot? Hülyék amott vannak Ati...

– Azt ígérte, kemény ellenfele lesz a Fidesznek. Hogyan és miben?

– Abban kell keménynek lennünk, hogy amikor meg akarják téveszteni az embereket, amikor kivitelezhetetlen dolgokat ígérnek a választóknak, akkor mi rámutatunk a hazugságokra. És el kell mondani az embereknek, hogy valójában mit jelent ez az ígéret, mennyibe kerül, mi a realitása, és ehhez képest az MSZP mit ajánl. Nagyon fontos, hogy amikor rámutatunk az ellenfél szemfényvesztésére, akkor is oda tegyük mellé, hogy ehhez képest mi mit szeretnénk.

Ha meg akarják téveszteni... Néhány mondattal ezelőtt épp ezt tette Mesterházy... Többlet. Ezúton emelnék hangot az MSZP megtévesztő kampánya ellen! Több, mint mínusz 3000 milliárd forint az én szememben kurvára nem jelent többletet!

És ez még mindig csak ízelítő... Ahogy a riporter mondotta zárszóként: "Izgalmas hónapok következnek." Valóban izgulok, hogy 2/3 vagy nem 2/3...


szólj hozzá : kampány mszp mesterházy

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr661614699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása