BLOG

A nap szerecsenmosdatása

írta: turner ; 2011.01.26. 06:50 · 1 trackback

Mindenekelőtt tisztázzuk a fogalmat, hátha valaki nem ismeri a fogalmat...

Szerecsenmosdatás:

A szerecsenmosdatás a ténytagadás egyik sajátos vállfaja. Olyan cselekvés (vagy cselekvéssorozat), amely során a cselekvő (vagy cselekvők) egy vagy több múltbeli, mindenféle szempontból (különösen kiemelve az általános erkölcsi nézőpontokat) védhetetlen, gyalázatos és/vagy felháborító nézetet, történést vagy cselekményt próbál kedvező  (vagy kedvezőbb) színben feltüntetni. (Alister blog)

Ezek után vizsgáljuk meg Schmitt Pál köztársasági elnök legújabb aranyköpését:

 

Palibá' a spanyol ABC konzervatív napilapnak nyilatkozta Törökország uniós csatlakozásával kapcsolatban, hogy szerinte a törökök 150 éven keresztül egy stratégiai szempontból fontos helynek tekintették Magyarországot.

Hja bazmeg, rá is ültek a nyakunkra...

Értem én, hogy már régen volt, meg hogy lehetett volna rosszabb is, de könyörgöm, mi a picsának hozzuk szóba a megszállást egyáltalán? Másképp nem tudunk nyalni a törököknek, ha már egyszer -ki tudja miért- nyalunk?

Ezzel kapcsolatban találtam egy fasza kis viccet a Mandiner kommentjei között:

Brezsnyev és Szulejmán szultán a pokolban arról beszélget, hogy a magyarok miért utálják jobban az oroszokat, mint a törököket, pedig a ruszkik csak négy évtizede vannak itt szemben a törökök 150 évével. A szultán három érvet mond:

Mi nem tettük kötelezővé a török nyelvet az iskolákban,

nem mondtunk olyan hülyeségeket a magyaroknak, hogy "ideiglenesen Magyarországon tartózkodó török hadseregcsoport",

és végül - ami a legfontosabb - nem tettük nemzeti ünnepükké a mohácsi vészt...

Talán élből ezzel kellett volna nyitnia Schmittnek, így Spanyolország és Európa még viccesnek is találná országunk első emberét. Bár lehet, hogy Putyin nem röhögött volna akkorát...


53 hozzászólás : tragikomédia

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr402614019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elnök Úr, mit csinált 1964-ben? 2011.01.28. 18:44:01

Megjelent egy cikk két héttel ezelőtt a Hírszerzőn, amely a kommunista titkosszolgálatok és a vívósport hatvanas évekbeli kapcsolatát elemezte egy előkerült irat kapcsán. Ebben az iratban feltűnik a jelenlegi köztársasági elnök neve is - hibásan leírva...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reccs 2011.01.26. 09:00:24

Nem beszélve arról, hogy a török időkben itt jelentős mértékű hazaárulás folyt, legalábbis a török kajareceptek, kávé, stb. területén, az orosz céklalevest meg valahogy nem vettük át :).

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.01.26. 09:04:02

Úgy látszik Pali bácsi mellé nemcsak egy magyar, de egy történelem szakos tanár sem ártana.

Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus 2011.01.26. 09:10:19

egy ilyen elképesztően buta ember hogy a jó fenébe tudott ilyen elképesztően jól helyezkedni az életben?

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.26. 09:13:27

Már elnézést,de nem tekintették stratégiailag fontos helynek Magyarországot a törökök?
Mi itt a hiba,nem értem?!
Illetve dehogynem:mindegy,csak köpködni lehessen.Grat!

veny 2011.01.26. 09:19:15

Üzenem Palibának, hogy stratégiai szempontból fontos helynek tekintem a Sándor Palotát...

czejp (törölt) 2011.01.26. 09:19:22

Ja szeressük a törököket, az oroszokat és most a kinaikat fogjuk megszeretni.

Dinkainka 2011.01.26. 09:19:23

Azért én kíváncsi lennék még arra, a Köztársasági Elnök Úrat miért ítélték el 4 hónap felfüggesztett börtön büntetésre?

staropramen 2011.01.26. 09:20:51

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.26. 09:13:27
Csak szólok, hogy a törökök Bécset is stratégiai szempontból nagyon fontosnak tekintették, hiszen többször is megpróbálták elfoglalni.
Az osztrák KE mégsem beszél marhaságokat.

puffatag 2011.01.26. 09:20:59

a mai nap szerecsenmosdatása kárász róberté, a tv2 reggeli műsorvezetőjéé... behívta kovács lászlót baszogatni, hogy miért pattog annyit az mszp... aztán mondott egy olyat, hogy ORBÁN A KEZDETEKTŐL MEGMONDTA, HOGY KÉSZEK MÓDOSÍTANI MÉDIATÖRVÉNYT!!! kovács elkezdte felsorolni, hogy ez hanyadik kör után volt csak, kárász kötötte az ebet a karóhoz, hogy orbán az elejétől kompromisszumkész volt.... úgy látszik, beérett a tv2 nyakába ültetett pindroch hírtv-s propagandista munkája

veny 2011.01.26. 09:23:56

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:
Ajánlanék kendnek egy házidolgozatot írni, mondjuk "Az eufemizmus mint a politikai demagógia eszköze" címmel, 2-3 oldal terjedelemben, valós példákkal színezve.

tyberius 2011.01.26. 09:26:20

Jó reggelt! Ez a diplomácia. Nem nekünk mondta Schmitt, amit mondta, hanem a spanyoloknak.
Valójában a magyarokon kívül kb. mindenki leszarja, mi történt Magyarországon 400-500 évvel ezelőtt. A törökök is - ahogy én láttam, egy cseppet sem ostorozzák magukat azért, mert ők akkoriban a "rokonoknál" vendégeskedtek (mert azért azt tegyük hozzá, hogy a törökök szegről-végről még a rokonaiknak is tekintenek bennünket, finnugor elmélet ide vagy oda).

Gazz 2011.01.26. 09:29:58

Sokan nem tudják, de az olimpiai (csapat) győzelme után egy edzésen gerinctörése volt, ezért kipróbálták rajt a titkos orosz fejlesztést, a gumigerincet. Ebben van egy huzal, az tartja feszesen, de ha azt meglazítják, akkor Palink simán hátra tud hajolni a lába között a saját fenekéig.
Felépülése után megpróbált újra visszatérni a sportba, ám egy ugrás közben leharapta a nyelvének a végét, amit le is nyelt, így örökre elveszett. Szerencsére a sportkórházban akkoriban dolgozott egy ügyes sebész, aki a Lomonoszov egyetem sebészeti klinikáján műtőssegédként részt vett egy forradalmian új szovjet plasztikai sebészeti eljárás kifejlesztésében. Az eljárás lényege, hogy a csonka nyelvűek nyelvcsonkjára súlyokat aggatnak, és arccal lefelé altatják őket, így pár éjszaka alatt a nyelv eredeti méretére nyúlik vissza. Az ügyeskezű sebész elvállalta Schmittet is, aki egy nap múlva már arccal lefelé, nyelvére rögzített súlyokkal feküdt az Alkotás úti kórház B épületének 2. emeletén. Sajnos azonban a derék doktort a műtétről hazafelé tartva elütötte a villamos, s így Schmitt Pált a szocializmus embertelen gépezete két hétig hagyta arccal lefelé feküdni az ágyon. Elmondása szerint az első héten rettenetes kínokat állt ki, ezután viszont a súly elérte a padlószintet, s nem fejtett ki további húzóerőt jelenlegi köztársasági elnökünk fontos beszédképző szervére. Mikor egy nővérnek feltűnt, hogy egy ideje nem nyög a titokzatos beteg, megpróbálta a hátára fordítani, ekkor döbbenten pillantotta meg Pali bátyánk szájából kilógó hatalmas szervet. Mivel érezte, hogy ő is felelős a beteg állapotának alakulásáért, óvatosan körülnézett, majd a hosszú nyelvet visszagyömöszölte a beteg szájába. Ezután erősítő injekciókat adott be az elnyűtt élsportolónak, amitől az hamarosan talpra állt. Lábadozása közben szívesen szórakoztatta betegtársait légyelkapó tudományával, ami nagyban hozzájárult a kórházi higiénia javulásához. A beszéd eleinte nehezen ment neki, de sok gyakorlással végül szinte tökéletesen visszanyerte korábbi formáját. Eközben a nővérkék csodájára jártak Pali bátyánk légykapó tudományának, s az egyik egy meghitt pillanatban felvetette neki, hogy e nemes orgánumnak más területeken is hasznát lehetne venni.
Így tévedt először Pálunk nyelve altesti tájakra.
A kórházból kikerülvén hősünk a pártbizottságra ment, hogy döntsenek további sorsáról. Hogy hogy nem, épp amikor Apró elvtárs jött szembe a folyosón, a gerincét feszítő madzag kioldódzott, s történetünk főszereplője egy olyan mély hajbókolást produkált önkéntelenül, hogy attól a tekintélyelvű Apró szeme teljesen elkerekedett. Rögtön szóba is elegyedtek egymással s a beszélgetést kisvártatva Apró szobájában folytatták. Ott Apró az amerikai filmekből - elsősorban a Kojak sorozatból - felszedett lazaságát fitogtatandó, cipőjét levetve lazán hátradőlt kényelmes bőrfoteljében, s lábát egy hanyag mozdulattal az asztalra tette. Mivel Apró zárt cipőket hordott, ezért lábának kipárolgása hamarosan egy döglegyet vonzott magához valamelyik sarokból. A légy leszállt Apró lábára, hősünkben pedig működésbe lépett a reflex, s egy gyors nyelvcsapással a legyet megsemmisítette. Aprónak igen tetszett a mozdulat, s jelezte Pálnak, hogy jó irányba haladnak a dolgok, de még dolgozzon egy kicsit az ügyön. Nemsokára Apró talpa már nem volt dögszagú, ellenben volt élsportolónk hatalmas nyelve annál inkább. A művelettel igen elégedett Apró hálából az Astoria igazgatói székét ajánlotta fel hősünknek, aki egy új emberként jött ki Apró irodájából. Ez volt az a pillanat, amikor rájött, olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek hatalmas előnyhöz juttatják másokkal szemben, amikor a karrierje egyengetéséről van szó. Ez hát a titka Pali bátyánknak, de mindenkit arra szeretnék kérni, hogy ne mondja tovább, ugyanis ezen információk napvilágra kerülése alapjaiban rengetné meg a magyar közjogi berendezkedést.

veny 2011.01.26. 09:34:14

@tyberius: "Nem nekünk mondta Schmitt, amit mondta, hanem a spanyoloknak."

Na pl. erről az elavult balfék beidegződésről kellene sürgősen lecuppanni végre. Gyurcsány is abba bukott bele, hogy azt hitte a hülyéje, van még olyan, hogy csak ennek vagy annak szól a mondat...

Rwindx 2011.01.26. 09:36:26

Az idézet egész pontosan így hangzott:
"többször beszélt már a törökökkel, akik eltökéltek arra, hogy végigjárják az EU-hoz vezető utat. Schmitt Pál megjegyezte: Magyarországnak valószínűleg még szerencséje volt, hogy a Földközi-tenger keleti régiójának népei közül egykor pont a török szállta meg az országot, hiszen nem kényszerítették rá a magyarokat a török nyelv megtanulására, sem pedig vallásuk felvételére, és 150 éven keresztül egy stratégiai szempontból fontos helynek tekintették Magyarországot."

Nem értem mi a büdös búbánatról szól a poszt. Vagy írni kellett valamit csak mert?

Arról nem akartok írni hogy reggel felkeltem és fogmosás közben 2 percig folyattam a vizet? Mert szerintem annak is van ugyanekkora hírértéke.
LOL

SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK 2011.01.26. 09:42:42

A náciorbán és gerinctelensmitt a hibásak mindenér'!!!!!

veny 2011.01.26. 09:46:54

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK: Mindenér' azér' nem, de amit ők maguk dumálnak össze, azért ki más felelne? :)

labi 2011.01.26. 09:46:58

Nem értem ebben mi a jobb színben feltüntetés, "szerecsenmosdatás"?

Hogy stratégiailag fontos volt, abban mi a benyalás?

Jobb színben feltüntetésre jobb pálda, az, hogy a szomszédos népek kirablását "kalandozásoknak" nevezik. :)

staropramen 2011.01.26. 09:48:18

@SAJNOS KIOPERÁLTÁK AZ AGYAMAT,EZÉRT TÜNTETNI JÁROK:
gerinctelensmitt (a te kifejezésed) semmiért nm felelős , semmiben nem hibás.
Az felel mindenért aki ezt a jellem és szellembajnokot oda tette ahol most éppen van.

csoko20 2011.01.26. 09:51:01

Ha jól értem Pali bá azzal érvel a törökök EU-ba történő beengedése mellett, hogy minket már egyszer amúgyis megszálltak. És tök jó volt a török érdekeket kiszolgálni 150 éven keresztül?!

Jó, hogy nem azt mondta, hogy jobb önszántunkból beengedni a hitetleneket, mint megvárni míg a ruméliai hadsereg janicsárjai Brüsszelbe vonulnak :)

Tényleg ennyit tud felhozni a törökök mellett???

wattafilling 2011.01.26. 09:51:16

Minden, smittpál iránti ellenszenvem ellenére azt hiszem, a post írója nem teljesen értette az általa hivatkozott mondatokat. Az ilyetén értelmetlenné vált fröcsögéssel viszont épp az ellenkező hatást érheti csak el...

a-kis-herceg 2011.01.26. 10:00:30

és a törökök erre mit mondtak? pl:

nagyon jo janicsárok, rabszolgák voltak a magyar felmenőid palikám! ja és a dédnagymamádat milyen jó volt soxor +qrni. az egész anatóliai hadosztály végig ment rajta.

Publius Decius Mus 2011.01.26. 10:04:11

Rugjunk bele Schmitt Pálba! Mé'? Háme' izé, asszonta, hogy a törököknek stratégiailag fontos volt Magyarország. Izé, monnyadmá na, hát ez felháborító! Külöben is jobbódali, azok meg mind nácik, így kell ezt érteni.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2011.01.26. 10:06:52

@wattafilling: Csatlakozom. Rühellem a csávót de kivételesen semmi hülyeséget nem mondott.

A nyavajgóknak pedig jelezném, hogy a törökök a MI érdekünkben kényszerültek helyőrséget hagyni Budán (hogy ne kelljen szinte évenként visszafoglalniuk Szapolyai részére), és hogy a 150 év alatt legalább annyira voltunk a szövetségeseik, mint az ellenfeleik. Hogy végül a Habsburg vonal nyert, annak pedig örüljön az akinek az ágya felett Metternich poszter lóg...

murok 2011.01.26. 10:12:05

"Magyarországnak valószínűleg még szerencséje volt, hogy a Földközi-tenger keleti régiójának népei közül egykor pont a török szállta meg az országot"

Ezt nyilatkozta a szerencsetlen, allamfokent. Vegulis ez a 150 ev csupan megszuntette a Magyar Kiralysagot, az okozott pusztitas csak a tatarjarashoz es a 2 vilaghaboruhoz merheto, de valoban, szerencsesek vagyunk.

Strategialiag fontos pont. Ja, csatater es kizsigerelheto fold.

room_101 2011.01.26. 10:17:18

Valamelyik brit követ mondta a barátságról:

Őfelsége kormányának nincsenek barátai,
Őfelsége kormányának nincsenek ellenségei,
Őfelsége kormányának érdekei vannak.

okostojgli (törölt) 2011.01.26. 10:28:44

Végül is Kovács Pali bácsi a déli harangszót is szóba hozhatta volna ami, ugye, a törökök nélkül nem jöhetett volna létre.

stim 2011.01.26. 10:29:33

ja, és a törököknek köszönhetjük Trianont is:(. Kiirtották az Alföld egyes területeinek 90%-át és máshonnan telepítettek be magyarokat amivel megnyílt az élettér a szlovákok és a románok előtt. Szóval nem volt az a megszállás olyan vidám csak utána volt, hogy nem volt aki elmesélje. Nem védem én az oroszokat de a középkorban hozzátartozott a civilek kiirtása is egy háborúhoz. Mostanában is hódolnak ennek a szokásnak helyenként de egyre kevésbé.

De a vicc az tetszett:)

stim 2011.01.26. 10:31:41

@okostojgli:

Ja, igen, vagy a szigetvári, egri, kőszegi, budai és egyéb végvári barátságos mérkőzéseket:D!

JohnHenry 2011.01.26. 10:36:40

több gond is van itt.

1. pali bácsi nem tudja, hogy a "keresztény alapokon nyugvó eu" prominens politikusai (fidesz/kndp fejesek is beleértve) ellenzik a török eu-csatlakozást? leginkább egyébként azért, mert a választóik xenofóbok és +szavazat, ha ők maguk is utálják a "cigányokat".

2. ha mégis mellettük érvel, akkor azt kell mondani, hogy mi ismerjük a törököket, itt voltak 150 évig, rend volt, béke, és nemzeti együttműködés (mohácsnál főleg)

(azt már csak én teszem hozzá, hogy azóta is abból próbál profitálni az idegenforgalom, hogy anno a törökök elmagyarázták nekünk, hogy nem szégyen naponta fürödni)

stim 2011.01.26. 10:37:32

@tyberius:

lehet, hogy a magyarokon kívül mindenki leszarja, hogy mi történt a magyarokkal 400-500 évvel ezelőtt de mi vagyunk a magyarok, nem tűnt fel? Én egyébként nem szarom le, hogy mással mi történt korábban ha neki fontos mert van érzelmi intelligenciám.

veny 2011.01.26. 10:39:18

@murok: Azért kíváncsi vagyok, mit lépnének mondjuk a derék spanyolok, ha a királyuk hasonló szellemben nyilatkozna a mór megszállókról... :)

soproni1 2011.01.26. 10:43:10

Nem tudja valaki véletlenül, hogy 48 márc. 15-én Petőfi elmondta-e a Nemzeti dalt vagy a 12 pontot, vagy csak West Pilvax buli volt ? Csakhogy az ezeréves igaz történelmünkről beszéljünk.

soproni1 2011.01.26. 10:45:11

@stim:

Az a baj, hogy sosem fogod megtudni az igazat, mert nem voltál ott. A Nemeskürthy prof meg úgy fogja kitalálni, ahogy az aktuális megrendelő óhajtja.

stim 2011.01.26. 10:45:49

Nekem nem hiányoznak a törökök az EU-ba. Szerintem a németeknek se. A törökök óta van Magyarország leszállóágban, azért ne örüljünk már annyira nekik. Jó, nyilván nem ezzel a sérelemmel kelek mionden nap (ma sikerült a blogírónak és Smitt Pálnak köszönhetően) A törökök által szétvert országra telepedtek rá az osztrákok, aztán amikor a Monarchia széthullott, jöttek a szlovákok, románok, mindenféle környező népek a liberális Károlyinak köszönhetően. 44-45-ben megkaptuk a németeket, aztán 40 évre az oroszokat.

Mindez nagy eséllyel nem történt volna meg ha a törökök nem irtják ki a Magyar Királyság nagy részét. Szóval az emberek embere a nevemben ne udvaroljon a töröknek a 150 évre hivatkozva, bassza meg.

sárkányfő 2011.01.26. 10:45:58

Kicsit hozzátennék a poszthoz, ha nem bánjátok.

A pontos idézet így szól:
"Schmitt Pál megjegyezte: Magyarországnak valószínűleg még szerencséje volt, hogy a Földközi-tenger keleti régiójának népei közül egykor pont a török szállta meg az országot, hiszen nem kényszerítették rá a magyarokat a török nyelv megtanulására, sem pedig vallásuk felvételére, és 150 éven keresztül egy stratégiai szempontból fontos helynek tekintették Magyarországot."

Lássuk sorban:

1. "Magyarországnak valószínűleg még szerencséje volt, hogy a Földközi-tenger keleti régiójának népei közül egykor pont a török szállta meg az országot"
Először is semmi szerencse, mert "a Földközi-tenger keleti régiójának népei" között nem volt a törökökön kívül senki nagyhatalom, mert a jelzett területet, az egész keleti régiót elfoglalták a törökök. Aki látott már életében térképet, mondjuk gimnázimban, történelem órán, az ezt tudja.
Másodszor mitől lenne ez szerencse? Egyetlen alternatíva volt még, hogy az osztrákok szállnak meg minket (nyugatról), és az jobb is lett volna, sokkal, mint ahogy mi magunk fel is kértük őket erre, amikor mér nagy gáz volt és rájöttünk hogy sajéát erőből nem tudfjuk feltartóztatni a törököt.

2. "hiszen nem kényszerítették rá a magyarokat a török nyelv megtanulására, sem pedig vallásuk felvételére"
Ez vicc? :)
A török birodalom egy hatalmas, multikulturális birodalom volt, mely működésének feltétele volt a meghódított népekkel szembeni nyelvi és vallási tolerancia. Ez a tolerancia nem belülről fakadt, hanem kényszerből, a realitások felismeréséből.
Túl nagy és túl összetett volt a birodalom ahhoz, hogy még ezt a terhet is ráverjék, így is csillagászati összegek mentek el a belső rend és stabilitást fenntartó célzott hadseregre.
Az iszlám ráadásul kötelezően előírja követőinek a hit terjesztését, akár erőszakkal is (lásd: dzsihád). Tehát a törökök saját hitük parancsa ellenére nem kényszerítették ránk a vallásukat, pedig igazán szerették volna, csak egyszerűen be kellett látniuk, hogy ha a birodalom 90%-a más nyelvű-vallású népeket tartalmaz, akkor épp elég erőt leköt a stabilitás fenntartása.

Miért kell egy pali bácsinak hülyeségeket beszélnie? Miért szólal meg, ha ehhez is dilettáns?

3. "és 150 éven keresztül egy stratégiai szempontból fontos helynek tekintették Magyarországot"

Most ennek örüljünk? Hogy zsíros zsákmánynak tekintettek? Ez már a minden határon túlmenő szervilizmus? Amikor az áldozat arra büszke, mennyire értékeli őt az elnyomója? Mi ez már, az ezer százalékos szervilizmus agyhalálhoz vezet?

stim 2011.01.26. 10:47:34

@soproni1:

javaslom, hogy ne csak blogokat olvass, hanem a Figyelőneten történészek pont ezzel a korszakkal foglalkoztak az elmúlt hónapokban. Persze neked erről is az juthat eszedbe ami neked erről eszedbe jut.

zsebatya 2011.01.26. 10:47:39

@Rwindx: Az már önmagában is sajátos meglátás, hogy valaki szerncsésnek nevez bármiféle megszállást, nem gondolod így?

stim 2011.01.26. 10:54:25

Tisztelem a sportolók erőfeszítéseit és az udvarias modort de azt hiszem államfőnek egy olyan embert kellene választani aki jártas olyan dolgokban amik egy államfő személyéhez illenek. Jogalkotás, törvényhozás, alkotmányozás.

Nagyra tartom és becsülöm Sólyom László ex államfőnket aki a karakán szókimondásával és az elveihez való ragaszkodással hiteles ember számomra mind a mai napig. Jó viszonyítási pont tud lenni minden utódjának véleményem szerint.

Átutazó 2011.01.26. 10:58:54

Elképzelem a jelenetet: Hunyadi János pestisben haldoklik Nándorfehérvár alatt 1456ban. Megjelenik egy időutazó, a király elé viszik, az elgyengült király remegő hangon kérdi, mi lesz az országgal, ha ő meghal. Mire az időutazó: "A fiad még feltartja a törököket, és bár hetven év múlva tönkreverik a magyarokat és elfoglalják az országot, szerencsések leszünk, hogy ők tették ezt, nem pedig valamelyik másik nép. Százötven éves kooperatív, jószomszédi viszony jön aztán, boldog kor, az utókor szeretni fogja. Utána pedig jönnek azok a mocsok Habsburgok..."

Dr Kangörény 2011.01.26. 11:09:24

Azért gáz, amit ez a hülye mondott, mert ennyi erővel akár a töltött káposzta receptját is felmondhatta volna, annak sincs semmi köze a témához.

bőrmók 2011.01.26. 11:10:32

Én szeretem a sportolókat, mert a sport az egy szép dolog

Pikk 2011.01.26. 11:19:41

Egyszer majdnem a főnökőm lett még az Astoria - korszakában :))

JohnHenry 2011.01.26. 11:19:45

@stim: miért utálod magadat ennyire?

szemtanú 2011.01.26. 11:20:14

Nocsak, az Elnök Úrnak humora is van, ellentétben a post írójával:(

csoko20 2011.01.26. 11:21:21

"Magyarországnak valószínűleg még szerencséje volt, hogy a Földközi-tenger keleti régiójának népei közül egykor pont a török szállta meg az országot,"

Ezt a finoman burkolt antiszemitizmust :))))))))

Gazz 2011.01.26. 11:27:33

Valahogy úgy érzem, a mostani rezsim mintha direkt hugyozna széllel szemben. Valamiért szeretik, ha az arcukba jön vissza az ammónia.

2011.01.26. 11:52:33

Speciel igaz, amit SP mondott. A nyugat már akkor sem törődött a magyarokkal, ahogy most sem. A török hódoltság kismiska volt a Habsburgokhoz képest - a Habsburg-történelemhamisítás hatása egyes hozzászólásokból is kitűnik.

Vis Maior 2011.01.26. 12:01:37

Az a baj SP-ben hogy szánalmas, de nem nevetséges.

Legalább lenne vicces mint GB akiről remek vices videókat készítettek:
www.youtube.com/watch?v=DZA4J1f_NFw

De nem, nekünk egy unalmas, szürke, buta fasz jutott.
Hogy a picsába kaphattunk egy ekkora senkit???

Kurva nagy szerencsénk volt, de tényleg!
Mátyás királynak meg az összes végvári vitéznek is szólni kellet volna hogy ne küzdjön ekkora szerencse ellen.

Az egy dolog hogy én hét évesen vettem szerecsendiót a boltban mert azt hittem hogy az szerencsedió (csalódott voltam mikor feltörtem), de a KE elnöktől ekkora benézés azért durva...

bőrmók 2011.01.26. 12:09:01

@Vis Maior: Igen, az a baj hogy még csak nem is egyéniség. Nincs benne semmi, de semmi szerethető.

Sirrah 2011.01.26. 12:14:28

Ha tanulmányozod a történelmet, akkor látni fogod, hogy a török megszállás nem olyan volt mint a szovjet, ugyanis az ország és maga a lakosság az anyagi kulturális javakkal együtt a török megszállás alatt megsemmisült. Történelmünk egyértelműen török előtti és utáni álapotra bontható. Utána már az ország területének jó részét nem népeítette be magyar ajkú lakosság, amit trianon jól láthatóvá is tett. Ez egy állapot nincs benne minősítés. Amit jó :) képességű államfőnk mondott csak egy tény. Nem kell annyira rettegni hogy kimondjunk dolgokat, az álszentség. Ettöl még tisztelhetjük a törököket.

reKorrekt 2011.01.27. 09:08:37

Ráadásul nem 150 hanem CSAK 145 évig voltunk török uralom alatt.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása