BLOG

Ti egymásra mutogattok - mi szopunk

írta: turner ; 2011.01.13. 07:50 · 1 trackback

Ismét csúcsokat döntött az üzemanyagár. Mondanom sem kell, nem az a probléma, hogy 3 forinttal, hanem, hogy "kismilliószor" 3 forinttal emelték meg. Tavaly összesen 47 forinttal nőtt a benzin, és 55 forinttal a gázolaj ára. Azért ez nem semmi.

Ezzel kapcsolatban ugrott egymásnak az MSZP (Török Zsolt) és a Fidesz (Szijjártó Péter). Megy az egymásra mutogatás, miközben a jónép szopik, mint a torkosborz. Lássuk az érveket:

Török Zsolt:

Az MSZP szóvivője sajtótájékoztatót tartott az Országház épülete előtt (előtte, ha már a rendes munkahelye nem odabent van...hihihi), ahol is felszólította a kabinetet az üzemanyagokra rakódó jövedéki adó csökkentésére.

A történet kb. úgy néz ki, hogy "ideszartunk egy kurva nagyot, mostan tessék feltakarítani". Ugyanis a drága elődök -köztük éppen ő- voltak akik kétszer emelték meg a jövedéki adót, plusz egyszer az áfát. (Ja, mellesleg tönkrebaszták az egész országot, de ezt most hagyjuk.)

Zsoltika mondókájának itt még nem volt vége. Ezt idéznem kell:

"Az MSZP emellett az üzemanyagárak csökkenése érdekében elvárja a kormánytól, hogy felelős, a forint árfolyamát stabilizáló gazdaságpolitikát alakítson ki, illetve a demokratikus alapjogok ismételt biztosításával, például a médiatörvény visszavonásával állítsa helyre az országgal szembeni nemzetközi bizalmat."

Benzinár = médiatörvény? Török Zsoltnak sikerült ezt is összekombinálni. Ez kész bazze...

Szijjártó Péter:

A miniszterelnök szóvivője szerint a benzin és a gázolaj ára jelentős mértékben a Gyurcsány-Bajnai-korszak, vagyis a szocialista kormányok öröksége miatt emelkedik.

Nos, az már egyszer igaz, hogy drága szoci barátaink egy bűzölgő szarkupacot hagytak itt örökségként -gazdaság helyett. De talán a másikra mutogatás helyett cselekedni kellene. Vagy csak a szátok járt ellenzékben? Most, amikor lehetőség lenne rá lefossátok az üzemanyagárakat...

Meddig lehet ezt húzni? Maximum addig, amíg az ország közepéről is megéri majd külföldre menni tankolni.

A jelenlegi kormány ebből a szempontból ugyanazt csinálja, mint elődje: rövid távon akar sokat. Holott a magas üzemanyagárak magukkal rántanak MINDENT, ergó az inflációt is. Az embrek elégedetlenek lesznek stb stb... Hosszú távon ez biztosan megéri?


8 hozzászólás : mszp fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr472580149

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Benzin ár a csúcson: jövedéki adó csökkentés? 2011.01.21. 18:14:26

Szerző:  Ténytár „A mai napon egy újabb törvényjavaslatot nyújtunk be, amelyben [...] azt kezdeményezzük, hogy a kormány javaslatával

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2011.01.13. 11:32:24

Jól megfogtad a lényeget. Pontosan ugyanígy látom én is :)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2011.01.13. 12:00:45

@BéKa: ...már tényleg unom ezt az évek óta tartó politikát. "A másik tehet róla..." Mi meg egyre lejjebb kerülünk...

jacsi 2011.01.13. 13:18:51

Orbán kormány,az Alkotmány szellemével elleni erőszakos törvények megalkotásával semmi beveszi az emberek véleményét,amire állandóan hivatkoznak. A külföldi hazugságokat "mószerolást" Ők tették szinte már hagyománnyá /ellenzékiségük alatt/,a kormánnyal,illetve saját országunkkal szemben.Tisztelt fideszes barátaim bírálatuknál ezt is vegyék figyelembe!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2011.01.13. 15:29:01

@jacsi: Szerintem a külföldről való mószerolást már az első Orbán kormány alatt is nyomták a szocik... Ráadásul az őszödi beszéd fele akkora viszhangot nem kapott, mint a médiatörvény...

Horizont 2011.01.13. 17:32:01

@turner: Annyira szánalmasak! Mint az óvodában: óvónéni nem én voltam Petike volt, nem is igaz megmondalak apukámnak, óvónéni Zsoltika volt. Az MSZP nagyon jó lenne ha magába szállna és mélyen kussolna egy darabig. A Fidesz? Nagyon akarta ezt a győzelmet, hatalmat Orbán, régóta és mindenáron!!Valaki figyelmeztethetné a kollégiumi szobából, hogy a 2/3 nem örökre szól, sőt a sima hatalom sem! Ja, hogy közben mi szívunk? Kit érdekel? Őket tuti nem!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2011.01.13. 18:06:23

@Horizont: Fején találtad a szöget: tiszta óvoda :) Azt hiszem a Fidesz sok mindent le fog szarni, sőt jönnek a megszorítások, amint olvasom... Talán úgy gondolkodnak, hogy még messze van a köv. választás. Nehogy rábasszanak -már elnézést.
Az MSZP meg akárhogy is vergődik, az emberek nem felejtenek egykönnyen.
Mi meg szívunk, s ez tényleg senkit sem érdekel...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2011.01.14. 17:13:14

@anarcho78: Ez OK. Én csak azt nem értem, hogy miért nálunk a legdrágább a benzin a régióban, miközben a fizetések a béka valaga alatt vannak (de kérdezhetném ezt a vízdíj, a gáz, mindenféle rezsiköltséggel kapcsolatban)? Valamit nagyon, de nagyon elbasztak az utóbbi években...

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása