BLOG

Az év fizetésemelése Járai Zsigának

írta: turner ; 2010.11.25. 06:20

A kormány szerint az alkotmány lefekteti, hogy „mindenkinek joga van olyan jövedelemhez, amely megfelel a végzett munkájának", ezért a jegybank frissen kinevezett felügyelő bizottsági elnökének javadalmazását havi bruttó 1,2 millióra emelné. (Napi Gazdaság)

Ugye mindenki emlékszik arra a kurva nagy botrányra, amikor a Fidesz kormánya egész Európa tiltakozásának ellenére lecsökkentette Simor András jegybank elnök fizetését 8-ról havi 2 miskára...? (Megjegyzem, egyetlen percre sem fogom Simort sajnálni, hisz a havi 8 millió Európában dobogós fizetés volt...)

A botrány elült a békát lenyelték...

Csakhogy azóta Járai Zsigmond is visszaszteppelt a magyar nemzet bankjába, mint a jegybank felügyelőbizottságának elnöke.

 

Eme pozíció apanázsa a mindenkori jegybank elnök fizetéséhez VOLT igazítva. De mivel Simor lóvéját a negyedére csökkentették, így a FB elnökének a jussa havi 300 000 Ft-ra csökkent.

Most, hogy Járai ismét Nemzeti Bank alkalmazottja, igen csak kettős lett a mérce... (Hisz mi az a havi 3 kiló egy Járai Zsigának?! Borravaló kérem szépen...)

Már maga az a tény is felháborító, hogy 1,2 millióra emelik a here-vere, Hawaii-dizsi-napszemcsi állásért járó pénzt (az eredeti négyszeresére!!!), de hogy mindezt az Alkotmány mögé bújva teszik...? A pofám leszakad bassza meg.

Mert ugyebár: 

Mindenkinek joga van olyan jövedelemhez, amely megfelel a végzett munkájának.

Hányan lehetnénk kurva gazdagok ebben az országban, ha ez így lenne nem igaz...?

Vagy ránk nem érvényes a legnagyobb törvény?


5 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr382471765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2010.11.25. 17:05:28

Van a politikus és vagyunk mi!Ég és föld. Mindenben.
Szegény Járait csak nem égetik szaros 300 ezerrel?
Joguk van olyan jövedelemhez... Akkor már kitört volna köztük egy éhséglázadás!!!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.11.25. 19:53:46

@Horizont: Nem csak politikusok... A melóhelyemen pl. ugyanez a helyzet a felsővezetéssel. Magunknak fizetésemelés, melós meg leszarva...

Horizont 2010.11.25. 20:12:21

@turner: Igen ez a móka is megy! Lehet szidni a szocializmust, de ott a kisembernek is löktek valamennyit, arányosan a nagyokhoz képest:)Most meg a látszatra se adnak, a melósok le vannak szarva,nem is érdekli őket, hogyan miből él a kisember!
Hihetetlen folyamatok játszódnak le....Szegény fiatalok!

Horizont 2010.11.25. 20:17:34

@turner: ja és egy nagyon fontos hír kis hazánkban:Csányi megelőzte Demjánt a milliárdosok listáján! Basszus ez boldogsággal tölt el, hogy ilyen honfitársaim vannak!:((

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.11.25. 20:50:19

@Horizont: Nem is tudom, melyikért hullajtsak könnyeket :D Akkor úgy látszik jól megy a szekér az OTP-nek.(Igaz, minden szarért leemelnek vmennyi pénzt a számlámról...)

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása