BLOG

Anyanyelvünk halála

írta: turner ; 2010.11.13. 12:38 · 1 trackback

A Blikk birtokába jutott a Köztársasági Elnöki Hivatal (Pali bá' székhelye) alkotmányjavaslatának egy oldala. Az anyagról csak annyit, hogy helyesírásból a kettes szintet sem éri el -középiskolában.

Hab a tortán, hogy az anyagban 3 oldalon keresztül ecsetelik mennyire pusztul anyanyelvünk (végülis, íme a példa).

„Sokan úgy vélik, hogy az új kommunikációs formák valamilyen oknál fogva felmentést adnak az igényes és helyes fogalmazásmód, valamint a helyesírás szabályai alól (...) Ez a magyar nyelv halálos ítélete".

...ez meg a halála:


9 hozzászólás : tragikomédia

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr912446118

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindent az Alkotmányba! 2010.11.14. 11:37:35

Schmitt Pál szerint az erdőknek - sokak szívügyének - explicit, leírva is szerepelnie kell az új Alkotmányban. Szerintem meg a Rolling Stonesnak is. Az ugyanis az én szívügyem.Mielőtt a zöldek szemében kihúznám a gyufát, szeretném a leghatározottabban ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2010.11.13. 17:58:12

Köszi, hogy beraktad, a rádióban hallottam róla és kíváncsi lettem rá. Nem kellett volna. Mélységes nagy a csalódásom, másrészről nem igazán lepődtem meg Schmitt Pál teljesítményén. Nem tudom ugyan ki írta, melyik titkára, akárkije, vannak jó páran, de az ő hivatala, az ő felelőssége mi megy ki onnan!Siralmas. Meg egyáltalán az ő nagy hirtelen lett nagy vallásossága. Most láttam ahogy kezet csókolt a pápának. A szocializmusban meg mi volt??? Persze ő minden érában kezeket csókolgatott. Neki egész jól bejött.....Szar ember.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.11.13. 18:46:46

@Horizont: ...NEm is akartam ma írni, de úgy gondoltam, ez megér egy posztot :)
Én sem vagyok oda Pali bácsiért. Komcsi keresztény, neki mindegy... Szerintem van olyan hataloméhes, mint Feri.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.11.14. 08:34:42

Schmitt Pált teljesen félreértelmezik egyesek, így a poszt írója is. Ő a kereszténységet mint negatív példát szeretné megemlíteni az Alkotmányunkban. Mint a fejlődés, az erkölcs és a tisztesség visszafogóját. Istenen pedig ő természetesen Zeuszt érti. Nem is érthet mást, hiszen az Olimpiát Zeusznak köszönhetjük, amit több mint 1000 évre sikerült a kereszténységnek betiltani. Ha Schmitt Pál áttérne Zeusz helyett hamis Istenekhez, mint például a bibliai Jehova, vagy Echim, az önkéntes kizárással járna a nemzetközi Olimpiai Sport teljes jelenéből és történelméből. Tehát az ottani előírások szerint kitörölnék a nevét a képét és A FILMFELVÉTELEIT IS MINDEN ANYAGUKBÓL. Hiszen Zeusz az egy igaz Isten.

Punktum, Nemá

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.11.14. 08:42:59

Turáni jövendölés szerint mindaddig, amíg idegen vallás uralkodik hazánkban, itt mindig széthúzás és ellenségeskedés lesz magyar és magyar között:

"2009. szeptember 20-án olvasták fel a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét , amelynek a legfőbb mondanivalójával - talán első hallásra meglepő módon - mi is tökéletesen egyetértünk, noha az iromány tartalma eléggé önellentmondásos és általánosságban kritizálható is. Egyetértünk azzal, hogy a magyarság ősi tradicionális vallását és az attól teljesen idegen katolicizmust nem lehet összevegyíteni. Az általunk ismert -ősmagyar- jellegű vallási közösségek között, sajnos, nem leltünk egyetlen egyet sem, amely ne próbálkozna ezzel. Mint ahogyan egyre több európai országban feléled az ősök és vallásuk tiszteletének a hagyománya, úgy mi is igyekszünk feléleszteni mindazt, amit őseink a katolicizmus egyeduralkodása előtti természetes vallásukban tiszteltek. Más kérdés, hogy ők nem voltak olyan szerencsések, mint az az internacionalista vallás, amely a kommunista-szocialista időszakot is képes volt átvészelni. Ezzel szemben a mi vallásunk egykori intézményrendszerét lerombolták, vagyonát elrabolták, vallásos rituáléit betiltották, papjait legyilkolták, híveit üldözték, ráadásul pedig még a történelmi szerepét és az emlékét is meghamisították. Mindezt egy akkor alig ezeréves múltra visszatekintő, türelmetlen és látomásos vallás nevében követték el a történelem előtti időkből származó, sok ezer éven átívelő, organikusan felépülő tudásanyag megsemmisítése végett. E rombolás ideológiai alapjait a Római Katolikus Egyház teremtette meg, jórészt a gyakorlatba is átültetve azokat. Táltosaink a vallásuk és szokásaik sárba tiprása láttán jövendölést tettek. Ez volt az úgynevezett turáni "átok", amely szerint mindaddig, amíg idegen vallás uralkodik hazánkban, itt mindig széthúzás és ellenségeskedés lesz magyar és magyar között."

Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház vezetősége

vallaskritika.virtus.hu/index.php?id=detailed_article&aid=78751

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.11.14. 09:25:23

Egyébként az Államunk 1114 éves legalább. Tehát e tekintettben nem illene hazudozni és letagadni a valót.

Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása a Magyar Kormány felkérésére:

...Teljesen kétségtelen tény gyanánt az adatok tömkelegéből csak az bontakozik ki, hogy 888 előtt a magyarok mai hazánk területén nem telepedtek meg, és 900-ban mai hazánk területének elfoglalása be volt fejezve, a magyar állam meg volt alapítva...

1896. évi VII. törvénycikk

a honalapitás évezredes emlékének törvénybe iktatásáról

A magyar állam 1896-ban ezeréves megalapitásának és fennállásának ünnepét üli....

bővebben itt:

vilagnezet.blog.hu/2010/08/20/1114_eves_magyarorszag_a_magyar_torvenyek_es_az_mta_szerint

a zemberek 2010.11.14. 13:09:14

Gyerekek én elfogult vagyok, mert nem szeretem "Pali bácsit". Persze most már a nyelvtan tanárát sem. Jó lenne azért, ha nem változtatnák meg a helyesírási szabályokat, hogy igaza legyen az embernek!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.11.14. 19:10:31

@a zemberek: Én sem szeretem, pedig nem mondhatni, h MSZP-s vagyok :D

pounderstibbons 2010.11.16. 10:10:50

Gratulálok a Blikknek, hogy hozzájutott egy olyan anyag egyik oldalához, ami különben fenn van egészében a világhálón.

Na persze már nem elérhető a parlament honlapjáról, de máshonnan igen.

hirszerzo.hu/belfold/20101112_Schmitt_Pal_parlament_honlap_eltunt

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2011.01.13. 23:44:47

A Blikk korrektora... a hibák kétharmadát otthagyta, frankón nem hibás dolgokba meg belekötött. Nomen est omen, mindegy, ide tévedtem, és ezt muszáj volt beírni.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása