BLOG

Egy kis semmiség Kolontáron és környékén

írta: turner ; 2010.11.10. 09:55 · 1 trackback

Tegnap előtt kipattant egy kisebb botrány a vörösiszap-katasztrófa kapcsán. Az ajkai kórház ugyanis egy 25 milliós számlát nyújtott be Kolontárnak.

Manapság, amikor boldog, boldogtalan segíti a térséget, mondhatni elég perverz dolog számlákkal bombázni a katasztrófa által leginkább sújtott települést. Igaz, ami igaz, lehetett volna ezt másképp is elrendezni, de mint kiderült, nem épp az ajkai kórház a legnagyobb ludas a dologban.

A kórházakat ugyanis az OEP fizeti, katasztrófahelyzetekben akkor, ha a regionális tisztifőorvos azt elrendeli. A helyi szerv ezt mégsem tartotta indokoltnak, így értelemszerűen az OEP sem fizet:

A Magyar Hírlap információi szerint a kolontári vörösiszap-tragédia után a közép-dunántúli regionális tiszti főorvos, Müller Cecília nem tartotta indokoltnak az egészségügyi katasztrófahelyzet kihirdetését, ezzel szembefordulva a kormányzati határozattal. A sérültek ellátásában érintett kórházak olyan levelet kaptak kézhez, amely szerint nem indokolt az egészségügyi katasztrófahelyzet elrendelése, ezért a sérültek ellátását normális keretek között oldják meg. A rendelkezés megszegőinek napi ötszázezer forint büntetést is kilátásba helyeztek. Mindezek alapján sem az ajkai, sem a veszprémi, sem a győri kórház nem rendelhette volna el a készenlétet, nem tarthatta volna bent munkaidőn túl az orvosait, és az ügyeletet sem erősíthette volna meg. Mégis megtették, mivel hivatásuk és orvosi esküjük erre kötelezte őket.

Az még csak hagyján, hogy el sem ismerik az egészségügy katasztrófahelyzetet, de hogy még napi fél millió Ft büntetéssel fenyegetik a kórházakat, ha ellátják a lúgtól megégett betegeket... Őrület...

Végülis nem történt semmi extra, csak egy kis tározó öntött ki...

 

 


szólj hozzá : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr542437882

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kámán Balázs - TULP DOKTOR ÉS A MEGRENDELT HALOTT (3) 2010.11.11. 12:26:04

Rembrandt | Tulp mester anatómialeckéje | 1632 (részlet)3. RÉSZ... Aris Kindtet rablásért halálra ítélték, a kivégzést (akasztást) pedig – a tudományt újmódi buzgalommal tisztelő kor szokása szerint – úgy időzítették, hogy a Waagebouw-beli ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása