BLOG

Fizessetek a lánglovagoknak!

írta: turner ; 2010.11.09. 08:00

2004. május 1-je óta áll a bál a tűzoltók kifizetetlen túlórái miatt. Az Európai Unióba való belépésünkkel ugyanis Magyarország számára -mint minden tagállamban- kötelező érvényű lett az az irányelv, mely szerint a tűzoltóknak a heti 48 órán felül végzett munka túlmunkának minősül. Biztos van, aki ezt sajnálja, én speciel egy percig sem, tőlük soha...

2004 óta magasról szarta le a Gyurcsány-, a Bajnai-, s napjainkban -a jelek szerint- az Orbán-kormány is a Legfelsőbb Bíróság által jogerősen megítélt, összesen 2 milliárd forintot érő 1,5 millió túlóra rendezését. Legalábbis ez derült ki a Belügyi Érdekegyeztető Tanács ülésén:

 

A vita során teljesen egyértelművé vált, hogy a kormánynak és így a tárcának sem állt szándékában az előző kormány által jogszabályba foglalt és így elismert u. tűzoltó túlórák kifizetése hiszen a 2011 évi költségvetés az erre szükséges több milliárd Ft-ot nem tartalmazza. Ezt a kötelezettségvállalást nem ők tették -tette hozzá az államtitkár.

...ja, ha nem ők ígérték, akkor már nem is kell kifizetni? Magasról teszünk a Legfelsőbb Bíróság ítéletére? Hogy is van ez?

A legaljasabbak az utóbbi 6 év kormányai  voltak egytől-egyik, akik 6 teljes éve szartak bele az uniós normákba, a tűzoltók pénzére.

De ami a jelenlegi kormány művel, az a hab a tortán. Itt lenne az ideje kiköszörülni a szocik által okozott csorbát! Nem pedig hárítani azzal, hogy "ezt mi nem ígértük meg"... Már csak azért is, mert minden egyes nap szarakodás plusz 1 millió forinttal terheli a költségvetést.

Úgy tűnik, hogy most már a tűzoltók sem hagyják annyiban:

Ha azt látják novemberben, hogy a kormány teljesen elzárkózik az ügyben, megindítják a pereket (több ezer per indulhat párhuzamosan) a munkáltató tűzoltó-parancsnokságok ellen.

A túlóradíjat a bírósági döntések után leinkasszózhatják a parancsnokságok számláiról. Tisztában vannak azzal, lehet, hogy az inkasszó nyomán fizetést sem tudnak adni a parancsnokságok, sőt üzemanyagra sem maradhat pénz, de elfogyott a türelmük. (Index.hu)

Azt hiszem nem kell ecsetelni, hogy ez milyen következményekkel járhat. Vajon mit szólt volna Gyurcsány Feri, ha leszarják a villájában keletkezett kisebb tüzet? Mit szólna Orbán Viktor vagy Pintér Sándor, ha forrás hiányában nem vonulnának ki a tűzoltók?

Tessék fizetni nekik. Talán jobban megérdemlik, mint bármely a felsővezető néhány hónap, vagy év munka után a milliós végkielégítéseket...


3 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr302434168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása