BLOG

Pali bá' politizál...

írta: turner ; 2010.10.30. 05:00 · 4 trackback

Épp a páromnak segítettem a konyhában, amikor a háttérből hallom a tv-ből, hogy "...most pedig Schmitt Pál köztársasági elnök közleménye következik."

Azt hittem, meghalt valaki...

...de mit hallok: Pali bácsi (Magyarország köztársasági elnöke) kőkeményen politizál főműsoridőben a magyar közszolgálati tévében. A téma: az Alkotmánybíróság kiherélése.

Jobboldali embernek tartom magam, de ezt azért nem kéne:

- nem kéne kipicsázni az alkotmánybíróságot,

- nem kéne a köztársasági elnöknek politizálnia a tévében (még ha ez cseppet sem meglepő).

Pali bá' legelőször is megvédte az alkotmánybírákat:

"Elbizakodással tölt el, hogy mindenki azt teszi, amire a megbizatása kötelezi. Az Alkotmánybíróság saját törvényi keretein belül hozta meg a döntését, az indokolatlan végkielégítések megadóztatását célzó törvénnyel kapcsolatban. Joga és kötelessége volt ezt a döntést meghozni az Alkotmánybíróságnak"

...node nem eszik azt olyan forrón.

Jó volt az Alkotmánybíróság, de..................

"Ugyanakkor az országgyűlés demokratikusan megválasztott képviselőitől sem vitathatja el SENKI (külön kihangsúlyozva -a szerk.) azt a jogot, hogy éljenek a választóktól kapott felhatalmazással, és mandátumukat a választók akaratának érvényesítésére használják. Ez nem csak joga, hanem kötelessége is a választott képviselőknek. Úgy látom, hogy a magyar Országgyűlés képviselői az említett törvénnyel kapcsolatban a választópolgárok akaratának kívántak eleget tenni."

...és pont.

Pali bácsi letette a voksát. Épp csak az a mondat hiányzott a végéről, hogy "Én a Fideszre szavaztam!"

Kedves fideszes politikusok! Ez olaj volt a tűzre. Az, hogy magatok alatt vágjátok a fát, nem elég kifejező. Ti szabályosan erdőírtást végeztek, amihez ráadásul a köztársasági elnök is aszisztál!

Rendben van, hogy le kell kommunikálni a dolgokat, na de ennyire!?


52 hozzászólás : fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr232408657

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A forradalom szörnyű logikája 2010.10.30. 13:21:32

Ha az ember elkezd a forradalom szörnyű logikája szerint gondolkodni, akkor csak előre lehet menekülni. A forradalom nem veszíthet csatát, nem engedheti, hogy a régi rend maradványai korlátot jelentsenek. „Mégis miért csinálják ezt?” So...

Trackback: Gyurcsány, az Alkotmány őre 2010.10.30. 11:58:13

 Folytatjuk sorozatunkat, melyben az AB jogkörét érintő javaslat verte hullámok hatásairól értekezünk. Szóltunk már a Fidesz kommunikációs baklövéséről; feltettük a kérdést, fontosabb-e az egyébként is változtatásra ítélt Alkotmány védelme, mint a...

Trackback: Megy a dezinformáció... 2010.10.30. 10:30:36

Orbán Viktor maszatol. A Zemberek Zembere meg tercel neki.Kedves tudatlan zemberek! Nem az a kérdés az AB határozata kapcsán, hogy erkölcsös-e hatalmas összegű végkielégítéseket kifizetni úgy, hogy az illetőt később visszahívják külsős tanácsadónak.Nem...

Trackback: Pali bácsi bábszínháza 2010.10.30. 09:50:29

Az első előadás váratlanul jött szembe. Nem váltottunk rá jegyet, mégis benne voltunk a közepében. Már nyolc éve elhangzott a figyelmeztetés: támadnak a múlt sötét erői. Ekkor tűnt fel Pali bácsi ismét, akkor még a háttérben. Mindjárt felismertem és tu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

töreki 2010.10.30. 09:57:09

Ezt az alkotmány bíróságot úgy ahogy van fel kell számolni és az összes eddigi tagot a szabad madárral az élen börtönbe zárni, mert tettestársak voltak az ország kirablásában és gyarmati sorba taszításában!

NYJetsTD 2010.10.30. 10:05:08

Jól van töreki bácsi, mindjárt hozzuk a gyógyszerét, addig feküdjün vissza az ágyba...

stamp7 2010.10.30. 10:09:46

NYJets, hozd a gyógyszerét, addig én szemmel tartom :)

belekotty 2010.10.30. 10:11:53

@töreki: töreki bácsi! Csak a wécére engedtük ki a gumiszobából, arról nem volt szó hogy leül a nővérpult gépéhez!

NYJetsTD 2010.10.30. 10:12:21

Rendben, addig beviszem a Pali bácsi adagját is...

Húsleves 2010.10.30. 10:20:44

Kedves turner! Lópikulát vagy te jobboldali. És dehogy vágja a FIDESZ maga alatt a fát, ne kavard az álmaidat a valósággal. A ti "demokráciátoknak" annyi köze van az emberek akaratához, mint a népi demokráciának volt. A hozzád hasonlókkal vannak tele a blogok, akik eljátsszák nekünk a "csalódott FIDESZ szavazó"-t. De ennek a választási eredmények és a közvéleménykutatások homlokegyenesen ellentmondanak. Az emberek eljutottak arra a szintre, hogy nem eszik meg a demokráciaféltő maszlagotokat, mert kiismerték már a "demokráciátokat", a retorikátokat, a pofátlanságotokat. Tavasz óta úgy vártátok a (szerintetek elkerülhetetlen) megszorításokat, mint a messiást. Mivel nem jött be, így rágódhattok megint azon, hogy mennyire nem demokratikus szerintetek, ha egy kormány él azzal a felhatalmazással, amit a választóktól kapott.

Iustizmord 2010.10.30. 10:24:50

milyen köztársasági elnök? palibá csak "átmenetileg megbízott közt.elnök-helyettes"

egyébként igen, el is nevethetbnénk zselégerinci felnempattanónak.

ahogy máshol is mantrázom.

Iustizmord 2010.10.30. 10:26:22

@Húsleves: így is van, a zemberek diktatúrát akarnak.

de mi ez a "ti azt akartátok?" már nem is valaki aki n em fideszfan?

Húsleves 2010.10.30. 10:32:45

@Iustizmord: a blog nem arra való, hogy itt tanítsalak meg arra, hogy a szöveget csak a szövegkörnyezetével együtt lehet értelmezni, tehát az általad kiollózott rész önmagában értelmetlen. Keress egy felzárkóztató pedagógust.

Walter Melone (törölt) 2010.10.30. 10:34:58

Kádár szelleme tovább él.

A sors furcsa fintora, h pont ezekben, akikről senki sem akarta feltételezni...

higgins1 2010.10.30. 10:43:19

"Elbizakodással tölt el, hogy mindenki azt teszi, amire a megbizatása kötelezi. Az Alkotmánybíróság saját törvényi keretein belül hozta meg a döntését, az indokolatlan végkielégítések megadóztatását célzó törvénnyel kapcsolatban. Joga és kötelessége volt ezt a döntést meghozni az Alkotmánybíróságnak"

Én csak egyet kérdeznék a Scmitt köztársasági elnök úrtól, a mi a isten haragos f..ért írta alá a törvényt annó, ha véleménye szerint kötelessége volt azt elmeszelni az alkotmánybíróságnak. Na erre kiváncsian várnám a válaszát, de azt hiszem mindenki tudja miért írta alá és miért fogja a jövőben is minden törvénynél ezt tenni...
Mellesleg fölösleges itt vitatkozni erről az egészről, úgyis lesznek olyanok, aki szerint ez tuti jó döntés a Fidesztől és lesznek akik szerint örök átok rájuk. A végső ítéletet majd 4 év múlva mondjuk ki egy újabb választáson, addig pont annyit tehetünk mint a sok Fidesznyik 2006-2010 között, duzzogunk és ekézzük a kormányt, de úgysem változik semmi (max annyi, hogy most már népszavazást sem lehet majd kiiratni:) ). Azt a választást pedig nem az dönti majd el hogy mit csináltak az alkotmánnyal, vagy az alkotmánybírosággal, hanem az hogy az értelmetlen rendkívüli adókivetésen kívül képes lesz e bármi strukturális reformra ez a kormány, márpedig erre ezzel a "szakértő" gárdával és az eddigi hozzáálással vajmi kevés az esély. Nem az a szomorú amit az alkotmánybírosággal tesznek (bár nem túl jófejség ez sem), hanem az amit a gazdaságban tesznek, ha így marad újabb 4 elvesztegetett év a strukturális reformokban és ezzel újabb 4 év távolodás a hőn áhított nyugati életszínvonaltól (ja ha valaki esetleg nem értene egyet, azt kérem, hogy csak 5 olyan dolgot soroljon fel a fidesz gazdasági politikájából és eddigi döntéseiből, ami nem adóemelésen,. adóbeszedésen, adókivetésen, vagy járulékelvonáson alapul és akkor szívesen vitatkozom a gazdasági kérdésekről is :) )

Húsleves 2010.10.30. 10:55:25

@higgins1: szerintem várjuk meg azt a általad vizionált újabb 4 év távolodást. Egyelőre az a helyzet, hogy hiába dolgozta a szocik még a választás elbukása után is gőzerővel azon, hogy megzsorítások legyenek, nem sikerült elérniük. A strukturális változtatásokra tényleg szükség van, de azok nem fejtik ki azonnal a hatásukat, ezért van szükség átmeneti intézkadésekre. Az pedig kifejezetten jó, hogy ezek az átmeneti intézkedések azokat sújtják, akik eddig elsumákolták a nyereséget. Például mennyire életszerű ugye, hogy a többszázmilliárdos bevételeket produkáló cégeknek (pl. Tesco) papíron nincs egy fia nyereségük sem. Az alapkérdésben egyetértünk: 4 év műlva (sőt már annyi sincs) mérlegre kerül a teljesítmény.

evergo 2010.10.30. 11:04:11

hm, nem tudom hova vezet a Fidesz kormányzása, nem tudom megítélni milyen következményei lesznek a jövőre nézve. Jelenleg ez az egyetlen opció, a másik oldal már bepróbálta a saját elképzeléseit, nem jött be. Csak egyet tehetek, imádkozom azért, hogy akik most vannak döntési helyzetben, tudják mit csinálnak és hosszútávon kihúzzák az országot a sz*rból. Ha nem ez lesz az eredmény, az végérvényesen hosszú időre elsüllyesztheti Magyarországot.
Azért "A cél szentesíti az eszközt" jól körülírja a mai helyzetet és a köztársasági elnök kismonológját.

Dervenkál Egon 2010.10.30. 11:04:19

"Elbizakodással tölt el, hogy mindenki....."

Elbizakodással???? A szövegíró egy szerencsétlen barom. Pali bá'-nak pedig üzenem, hogy nem a jelenlegi alkotmány áll a haladás útjában.

Link Elek 2010.10.30. 11:05:50

csak ovatosan kommentelok, akik a fidesz ellen mernek szolni, azoknak nev szerint fog jarni 98% vagyonado.
ha megszunik az alkotmanybirosagi kontroll az adok ugyeben, akkor SENKI sem tud semmit tenni, hogy jogosan, sőt alkotmanyosan elszedje a fidesz barkinek a teljes vagyonat. akar nev szerinti felsorolasban is.

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 11:07:41

@Húsleves: Nem jöttek be a "várt " megszorítások ? Hol élsz baszki ? Nem olvasol még jobboldali sajtót sem ? A bankok már emelték a kezelési költségeiket átlagosan 5 % - kal ! Boltba sem jár nálatok senki a családból ? Mindennek , ismétlem MINDENNEK megy fel az ára ! Ennyire nem lehetsz vak !? É s még csak most kezdődik , mert jövő évre prognosztizálják a plusz költségek ( amik a különadókból adódnak ! ) vásárlókra , ügyfelekre hárításának a javát !

Húsleves 2010.10.30. 11:10:05

Ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy ez az alkotmány, ami főleg azoknak a munkája, akik 89-ben a forrósodó talaj hatására kommunistákból hirtelen hú de nagy demokraták lettek - ez az alkotmány az emberekért van? Vagy hogy ez az alkotmány jó? Nam az emberek vannak a szabályokért, hanem a szabályok az emberekért. Ha a szabályok nem az emberek javát szolgálják, akkor meg kell változtatni. Természetesen nem lehet összevissza változtatgatni, kell hozzá elég erős felhatalmazás. Megkapták, tehát az emberek tehát joggal várják, hogy ne takarózzanak a szabályokkal, hanem változtassák meg, ha kell.

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 11:10:10

@Link Elek: Igen , a nevek már régen megvannak nekik , törvényeket meg majd kreálnak hozzá ! Szerencsére nekem nem kell félnem, csóró vagyok mint a templom egere .

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 11:12:20

@evergo: Bajnai már jó úton járt és ha nincs ez sok korrupciós botrány ( pont jókor !) , akkor tudod hol kap a Fidesz 2/3 - ot ?

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 11:15:07

@Húsleves: Ez az alkotmány NEM 1 PÁRT , HANEM ÖSSZPÁRTI KONSZENZUS révén jött létre ! Erre , mármint hogy az alkotmánybíróság jogkörét és a népszavazási kezdeményezések lehetőségét leszűkítsék, NEM KAPTAK FELHATALMAZÁST !

kodó tamás 2010.10.30. 11:17:28

nagyon durvának látom én is. a forradalmi hangulatban mint Nagy IMre. Soron kívül szól Mr. smitt a népéhez. Nyugalomra inti a nertársakat és kéri a kormányba helyezzük a bizalmat, mert a régi szabályokkal a forradalomban nem lehet elérni a célokat.

Artie 2010.10.30. 11:17:48

Elbizakodás? Bammeg, ez még magyarul se tud! Teljesen mást jelent, te fasz...

higgins1 2010.10.30. 11:18:36

@Húsleves: A szokásos duma a sumákoló milliárdos cégekről, igen pont ezek a azok amivel megetetik a népet miközben majd 2-3 forinttal drágább lesz a zsömi a tescoban, meg 50 forinttal több lesz majd a bankszámlád díj havonta, megasabb lesz a telefonszámlád stb. Nem arról van szó, hogy ezek a cégek etikusan vagy nem etikusan tették zsebre a milliárdos hasznot, hanem hogy a megadóztatásukból befolyt pénzt mire hazsnáljuk fel. Ha arra hogy csökkentsük a lakóssági adóterhelést, és közben a vállalati adóteher változatlan vagy akár növekszik (ugye a különadók miatt), attól nem lesz itt 1 millió munkahely, jobb közszolgáltatás, hatékony államigazgatás, növekvő beruházás. Azzal annyit érnek el mint Meggyesi "útelágazódásoka" Péter, megnő mesterségesen az életszínvonal addig amíg megvannak a különadók és egyéb elvonások. De hogy mi lesz utána azt is tudjuk (lásd 2006-2010).
Ha jól emlékszem pont a Fidesz mondta, hogy nem tűr halasztást a teljes elosztó rendszer új alapora helyezésem, ehhez képest nem hallotam semmit az egészségügy, oktatás, nyugdíj fejezetek átalakításáról... Magyarul maradt az alap ötlet, szedjük be a sápot valakitől, csak most ne a néptől közvetlenül, hanem a cégektől, aztán majd ha lecsorog az elvonás a lakóssághoz, akkor lehet "gonosz multizni", meg széttárni a kezet, hogy dehát nem tudunk mit tenni vele, mert ezek biza mint mocskos kapitalista szemetek, akik tönkre akarják tenni a szent nemzetet.
Ez továbbra is szánalmas szerintem...

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 11:18:56

Ezek a megszorítások úgy fognak létrejönni , mit ahogy a köcsög tornatanár nem felpofozza a renitens diákot , hanem FELPOFOZTATJA egy másik diákkal !!! És itt a "másik diák " a multik , bankok,különadóval megadóztatott szolgáltatók !

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 11:25:40

Veszélyes talajra lépett a Fidesz az ellenségkép kialakításával . Már ellenség a bankok , a multik , a távközlés , a gazdagok ( a Fideszeseken kívül ,ellenség az IMF és kicsit már az EU is . De amilyen könnyű az ellenségképet kialakítani ebben a szorult helyzetben , olyan nehéz lesz kezelni ! Mert a Fidesz észrevehetően ELLENSÉGEKET keres , akire a kiábrándult nép haragja zúdulhat !!

xenuka 2010.10.30. 11:28:10

Komolyan ezt mondta, hogy EL-bizakodással?

garamt 2010.10.30. 11:28:38

palibácsi politikai pályájáról már eddig is dalt lehetett zengeni, de ez most találóbb, mint bármikor előtte:
youtu.be/jjxbjysXUV0

Húsleves 2010.10.30. 11:38:03

@higgins1: a te szokásos dumádban a milliárdos cégek okozta károk bagatellizálásáról és ennek a fogyasztókra gyakorolt hatásáról meg ott van az otromba hazugság, hogy a különbség nem a jelenlegi intézkedések és a semmi között van, hanem az alternatíva amit a szoci gazdasági zsenik kínáltak (és kínálnának most is), hogy ne bántsuk ezeket a derék cégeket, hanem közvetlenül a lakosságot nyomorgassuk tovább. Innentől kezdve igen hamis érvelés azzal érvelni, hogy ha rákényszerítjük a tiszteséges üzleti magatartást azokra, akik eddig nem így gazdálkodtak, akkor azok a költségeiket áthárítják. Erre való a VALÓDI verseny. Ha a Tesco emeli az árait, akkor lesz konkurrenciája (zárójelben jegyzem meg, hogy néhány több óta már nem olyan vonzóak az árai, mint régen). Ha csődbe megy, akkor majd eladja (potom pénzért) a bádogdobozait, és majd átveszi a helyét arra alkalmas cég. Ez az amit a demokráciaféltők és a piaccal dobálózók hírből sem ismernek: a tisztességes piaci verseny, és az egészséges kiválasztódás. Valamennyit biztosan áthárítanak, de ez korántsem ugyanaz, mint közvetlenül a lakosságot terhelni. És még valami: az érem másik oldala, hogy a fogyasztónak is hatása van a gazdaság egészére. A lakosságtól közvetlen elvont pénzek csökkentik a vásárlóerőt. Úgyhogy ha nem haragszol, én megvárom az eredményt, mert én az eredmények alapján szoktam a teljesítményt megítélni. A szoci zsenik gazdasági teljesítményét már ismerem. Annál rosszabb nem lehet, csak jobb.

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 11:38:46

@kíváncsivagyok: És ezt tette egy ember a 30' - as években Németországban is....

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 11:39:39

@Húsleves: Igen , jobb.......szélsőjobb...

speedy1873 2010.10.30. 11:50:38

Kedves barátaim, kik könnyes szemű csodálattal és elzsibbadt karú lelkesedéssel tapsikolva örvendeztek pártotok és most már államotok -egyszemélyben OV- nagyszerű tetteihez, bakker olvassátok már el a 98%-os adóról szóló tv-t. Csak pont azok nem tartoznak a hatálya alá akikre folyton hivatkozik (pl: állami v. önk.tulajdonú cégek vezetői, ha ezek RT, KFT, stb társasági formában működnek). Az egész populista baromság csak az ostobáknak szóló legitimácó. Az AB jogkérének és az egész alkotmányos rendszerünk ilyen súlyú átalakítása, csak megalapozása a további olyan intézkedéseknek, melyek nyilván kiverik majd a biztit, csak éppen semmilyen tv. eszköz nem marad a védekezésre. Társadalmi érdekvédelmi szervezetek korlátozása, új adónemek (vagyonadó), államosítások stb. Egy új össztársadalmi kísérlet, egy nem létező gazdasági modell áldozatai leszünk újra. Úgy tűnik, hogy még túl sok ideológiai tápanyag maradt a kommunista szellemi környezetben szocializálódott "kedves" vezetőnkben.

Nem tudom, nem is érdekel! 2010.10.30. 11:53:01

Hogy nem szakad rá a plafon erre a szaralakra? Szégyen az országunkra nézve, hogy a közt. elnökünk a dilettáns kormány mellett áll ki, és lenézi a AB-t. Bár tudjuk, ez csak egy alkalmatlan pártkatona.

higgins1 2010.10.30. 11:59:55

@Húsleves: Te várjál csak szépen, addig akiknek meg ez a szakmájuk fogják a fejüket és sikítva röhögnek a negy nemzeti gazdaságpolitikán :)
A lakosságnál hagyott adóforintok fogyasztásnövelő hatásáról és annak hatékonyságáról illetve a tisztességes piaci versenyről meg majd beszélünk 1-2 közgazdasági diploma és némi piaci tapasztalattal később, addig javaslok némi makroökonömia és nemzetközi gazdaságtan könyv lapozgatását elöljáróban csak hogy lásd te is a valóság és a populista ígértek és dumák között). Persze nyilván ezek is csak szocialista csökevények, amiket elsöpör hamarosan a 2/3-os forradalom Orbán "közgazdász" Viktor új világgazdasági dokttrináival. De ki kell ábrándítsalak ezek a tanok már túléltek egy pár rendszert (kommunizmust, szocilaizmust, fasizmust) mert ha nem is tökéletesek, azért még mindíg alapjaiban kezelik a piaci alapvetéseket és szabályokat. Ja amúgy érdemes lenne néhány JOBBOLDALI közgazdászt is olvasgatnod (Heim Péter, tudod az a milliárdos, aki nem bankás és nem népnyúzó, mert ő és Pintér jogosan és tiszteséges szerezte a milliárdjait ellentétben a tolvaj Bajnai-Gyurcsány duóval), akik szintén nem értik hol vannak a szükséges strukturális reformok.
Mindegy van aki az állandó reménykedésben hisz csak, én már csak a tettekben és a tényekben, amiből eddig semmi jó nem sült ki az elmúlt fél évben, ezért tüntettem el minden pénzem külföldre, mielőtt valakinek eszébe jut hogy jóerkölcsbe ütközött az eddigi jövedelmem és utólag einstandolja bankszámlám :)
Eddig büszke voltam, hogy mindíg minden adót korrektul befizettem az államnak legyen az az első orbán kormány, vagy a szocik, de most már nem hagyok itt semmit, mert úgy tűnik elmúlt az az idő amikor büszke lehetett arra az ember ha sikeres és ebből pénzt keres, most már inkább rejtegetni kell a sikeredet, mert még a végén te is kapsz egy különadót...
Tehát továbbra is várom hogy valaki felvilágosítson, hogy a mostani pénzbehajtás miben különbözik a szocik megszorításaitól és ez miben kapcsolódik illetve illeszkedik a komplex évek óta meglévő fideszes szuperreceptbe, ami a semmi megszorítás és 4 év alatt amerikai életszínvonal ígéretével kecsegtetett a válsztások megnyeréséig.

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 12:00:37

@Ez a nemzeti összefogás, Szeged, Esztergom?: Hja , kérlek ez olyan mint az árukapcsolás : Orbánnal együtt jár...

korxi 2010.10.30. 12:02:34

@kíváncsivagyok: Bár a Fidesznek nemzeti az ideológiája, nem jobboldali a társadalomképe, hanem erősen baloldali.

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 12:04:17

És milyen jó , már mindenki elfelejtkezett Szijjártó Peti és tsai. forintgyengítő ámokfutásáról.... úgy-e , már nem is lényeges.. ?! Lesz még itt akkora szopatás, hogy elfelejtjük az AB -ot is....

gnme 2010.10.30. 12:07:27

Mr. Smith, lópatkoló kovács középföldéről.

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 12:10:28

@korxi: Ezt némileg cáfolja az egykulcsos adó , mert ki is jár jól vele ? : egyértelműen a tehetősek . Kik szopnak vele ? : a legalacsonyabb keresetűek ! Azt csak mellékesen mondom : Tegnap nyilatkozták szakszervezeti vezetők , hogy a minimálbér 4.5 % - os emelése CSAK AZ ADÓVÁLTOZÁSOK KOMPENZÁCIÓJÁRA ELÉG, ha az inflációt is követné LEGALÁBB 8 % minimálbér -emelésre lenne szükség és ezzel még csak szinten tarthatnák a csórók az életszínvonalukat ( ha annak lehet nevezni !?) Értjük ? 8 % emelés kellene a szintentartáshoz... és akkor hol van a JOBB ÉLET ?! Fogadjunk hogy nem lesz még 5 % se ! Na , jobb , vagy baloldali a Fidesz ?

blueskycoffee 2010.10.30. 12:10:48

A pontosság kedvéért: bizakodást mond a KE, csak a blogszövegben van elbizakodás írva

speedy1873 2010.10.30. 12:23:00

@kíváncsivagyok: Az a történelmi csúfság esete forog fent, hogy elemenként értelmezhetetlenné váltak ideológiailag a FIDESZ tettei. Igazad van, mert pl. az adórendszeren keresztül a magasabb jövedelműeket támogatják, de retorikailag, pl. az állam újraelosztó szerepének erősítése a muldiktól elvont jövedelmekkel, álltalában az állam és a kormány befolyásának erősítése az egyéb demokratikus intézmények csorbításával, színtiszta marxizmus. A korona meg beg bent lakik a parlamentben. Szerintem ezek is mind csak eszközök az átlag pólgár összezavarására. Mindig lesz ideológiai muníció, bármilyen politikai cselekedethez.

korxi 2010.10.30. 12:29:11

@kíváncsivagyok: Baloldali. Államosítás, állami tulajdon mindenekfelettisége, gázár világpiaci szint alatt tartása állami dotációval, általános kapitalizmusellenes retorika, stb. Sorolhatnám még másfél oldalon át. Ami eddig kiszivárgott SZJA változásokból, abban a tekintetben igazad van, tehát amit összefoglaltál az valóban nem kimondott baloldali irány, ezt nem vitatom. De ez érdembe nem változtat az összképen.
@blueskycoffee: Höhö, ezen én is fennakadtam. Semmire nem tartom smittpalit, de olyat azért ne adjunk a szájába amit nem mondott (elbizakodottsággal tölt el).

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 12:42:50

@speedy1873: Az nem csak retorika , hanem színtiszta cinizmus , hogy a multikon és a bankokon keresztül sarcolják meg a népet ! Vagy talán van olyan naiv ember e kis hazában , aki elhiszi hogy nem hárítják át a terheket - és ezt TUDTÁK ELŐRE !

dr kíváncsivagyok 2010.10.30. 12:45:53

@korxi: Hát , ha már nem Jobboldali - akkor nekem inkább Szélsőjobb ! Avagy nem csodálatos az a csend , ami tapasztalható a Jobbik felől ?? Azért is ilyen bátor Orbán Viktor , mert van még tartaléka.... még jobbra !

avionics 2010.10.30. 13:14:35

Érthető hogy a baloldali "érdekvédő" hozzászólók a régi alkotmányt védik ezerrel. Gyurcsányi is megmondta, 1990-es alkotmány jó alkotmány. Azt hiszik ha Pali bácsiznak, Zorbánoznak és legfőképpen magukat is becsapva csúsztatnak hazudoznak össze vissza, vissza lehet forgatni az idő kerekét. Itt az igazi rendszerváltás uraim. Ami eddig történt az még csak a bemelegítés. Sok sok hétvégét fogtok még "rettegő" blogolással tölteni. Pár év múlva undorodni fogtok magatoktól. Szar érzés mikor az ember szembesül saját tévedéseivel. Én már átéltem ezt, és büszke vagyok arra hogy nem 8 év után, hanem pont 8 évvel ezelött.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.30. 13:20:04

@Húsleves: mire célzol ezzel?
minden jó index blogger, és kommentelő tudja, hogy:
demokrácia = szdsz/mszp kromány
diktatúra = fidesz kormány
(az már csak mellékes, hogy akkor a pannon puma is dübörgött, most meg...pfff...)

minket holmi tényekkel, vagy következetességgel nem tévesztesz meg!!!4

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.10.30. 13:21:51

@kíváncsivagyok: igazad van, egyből a zembereket kellett volna sarcolni, közvetlenül, de a szemét fidesz nem ezt csinálta

bobby67 2010.10.30. 13:22:39

@Húsleves:Fura világ/álom?/ a "tietek".Le kellene venni már a kötést a szemetekről.Vagy egy kis törit ismételni, s okulni.Elmegy a kedvem az ilyen szemellenzős szófosástól...

Iustizmord 2010.10.30. 13:27:24

@Húsleves: bocs elfelejtettem hogy te egy kis buzi vagy aki képtelen személyeskedés nélkül írni. nyasgem.

hunyuan 2010.10.30. 13:28:28

@avionics: milyen rendszerváltás te ostoba? ezekkel??
ezekkel a kommunista, hazaáruló, ostoba, hulladék alakokkal?
leülhetsz fülkeforradalmár kiscsíra, egyes

avionics 2010.10.30. 13:40:00

@hunyuan: Te látom nagyon okosnak tartod magad. Te még ott tartasz hogy Orbán tehet mindenről. Hogy nem hagyta kibontakozni a nemzeti progressziót. Ne izgasd magad, a demokrácia nem az hogy a kisebbség vezet. Ültess el babot, ott majd látni fogsz kiscsírát.

ruszkaszov 2010.10.30. 14:44:54

@Húsleves: Elég ritka az olyan eset amikor valaki véleményét, és céljait teljes mértékben lefedi bármelyik politikus. Ha valamelyik indítvány nem tetszik neki, akkor nyugodtan szólhat ellene, még ha az indítványt benyújtó pártra is szavazott, mert nem tetszhet minden neki.

Ezek alapján az is demokratikus, ha a parlament feloszlatja magát, és diktatúrát alakít ki. Ez az indítvány növeli a parlament hatalmát, mert a képviselők által hozott törvények akár az alkotmány ellen is mehetnek, akár feles törvényekkel is. Ha valakinek nem jön be, hogy a mindenkori parlamenti egyszerű többség az alkotmány fölé kerekedjen, annak szíve joga. Szerinted az alkotmány annyira nem fontos.

proeskontra · http://kettosmerce.blog.hu/ 2010.11.03. 12:07:22

Kedves Turner!

Úgy vagy Te jobboldali, ahogy még nem is olyan régen vért izzadva ugyan Debreczeni Józsefet is jobboldalinak, konzervatívnak állították be, holott már jó mélyen volt Gyurcsány hátsó felében a nyelve...fogsz Te még Chartára járni, talán még kurvaanyázni is a pódiumról a sok fogatlannak...

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása