BLOG

Amikor még Demszkynek sem kellett a metró...

írta: turner ; 2010.10.01. 08:50

"A túl drága négyes metró helyett alternatív megoldást javasolt a Demszky Gábor sajtótájékoztatóján megszólaló SZDSZ-es szakértő..."

Ugye milyen furcsa? Ugye milyen hihetetlen? Pedig a hír nem kacsa! Igaz, nem is mai, 20 évvel ezelőtti hírekből szemezgetünk.

Bizony Demszkyéknek sem kellett mindig 4-es metró. Két évtizede, 1990 szeptember 22-én a Magyar Nemzetben jelent meg a hír: „az SZDSZ a fővárosi önkormányzati választási kampányában a direkt politizálás helyett konkrét elképzeléseit, szociális, közlekedési vagy kulturális programját kívánja minél szélesebb körben megismertetni”.

Ezen a sajtótájékoztatón hangzott el Péterffy Ágoston az SZDSZ budapesti listájának harmadik helyén szereplő jelölt, Demszky szakértőjének szájából az is, hogy:

"Nélkülözhetetlen néhány sürgős intézkedés meghozatala. Így például a kezdet kezdetén le kell állítani olyan beruházásokat, mint a dél-buda-rákospalotai metró, hiszen ez a mintegy 30 milliárdos beruházás helyettesíthető egy 10 milliós megoldással. Fel kell gyorsítani az elsősorban pénzügyi okok miatt lelassult építkezéseket (M0-ás autópálya, Hungária körút, az észak-déli metrószakasz)."

Megjegyzendő, az egész sajtótájékoztató a 3-as metró új szakaszának (Árpád-híd - Újpest Központ) átadásakor készült, ami azóta sem folytatódott, az M0-ás pedig a mai napig nincs készen...

Micsoda pálfordulat! Ma már mindez elképzelhetetlen... Ha 200 billióba került volna, Gáborunk akkor is megépítette volna a pénznyelő alagutat. Vajon mi történhetett? Elment az esze Gábornak (nem hinném)?

Mára ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy az a kurva metró ára meg sem térül. Hogy minden magyar állampolgának 50 ezer forintjába kerül, beleértve Józsi bácsit is egy eldugodt tanyán, Gizi nénit is egy Isten háta mögötti faluban, akik a büdös életben nem fognak a 4-esen utazni...

HVG nyomán

 


3 hozzászólás : demszky

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr682336337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2010.10.01. 17:31:42

Ez jó volt....érdekes.Lehet, hogy maga Demszky se tudná megfogalmazni a pálfordulása okát.
20 éve volt? Az a baj, hogy a politikusok többsége olyan jellemtelen, hogy még egy hét elteltével se mondja ugyanazt, ha az érdeke vagy a kapcsolata úgy kívánja.Kaméleonok:)
Sok kis dolog "összeállva" jelzi, hogy hol is tartunk. A béka segge alatt....Metróval vagy metró nélkül is:(

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.10.02. 12:24:44

@Horizont: Szerintem tudja miért: PÉNZ :D Szerintem mindennek ez az oka...

Vincenzo90 2010.10.13. 22:06:28

Ugye-ugye. Nem a mi értékrendünk változott, hanem az SZDSZ-é. Csak a Jobbik.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása