BLOG

Sakk a Fidesznek

írta: turner ; 2010.08.31. 07:30

Sakkot kapott a Fidesz. Ha nem fogadják el a Jobbik lusztrációs törvényét, azzal óriási támadási felületet terítenek magukra, hiszen részben hiteltelenné válnak, nyugodtan rájuk (is) lehet mondani, hogy a bebetonozott kommancsokat védik. Ha viszont elfogadják e törvényt, azzal saját bebetonozott kommancsaikat penderítik ki.

Legutóbb az MSZP komcsijairól volt szó, most a Fidesz olyan emberei következnek, néhányan azok közül, akik a pártállam rendszerét szolgálták -természetesen a teljesség igénye nélkül:

Mikola István

A faarcú, nem épp simulékony modoráról híres doki a Hazafias Népfront alelnöke volt. A Hazafias Népfront (rövidítve: HNF) sajátos társadalmi szervezet volt 1954 és 1990 között, amelynek célja "a magyar társadalom valamennyi osztályának, rétegének összefogása" volt. Egyéni tagsága nem volt, tömegmozgalomként működött. Az akkori politikai rendszer minden elemét, az MSZMP-t, a tömegszervezeteket, valamint a társadalmi és kulturális szervezeteket egyesítette. (Forrás: wiki)

Martonyi János

1979-ben került Brüsszelbe mint a Brüsszeli Kereskedelmi Kirendeltség kereskedelmi titkára, majd 1985-ben a Kereskedelmi Minisztérium főosztályvezetője. 1989-ben miniszterhelyettes, majd privatizálási kormánybiztos lett a Németh-kormányban. (Ebben az évben lépett be az MSZMP-be is.) (wiki)

Pozsgay Imre

Érdekes, hogy Pozsgay jelenleg az Alkotmány-előkészítő testület tagja. Pedig az öreg oszlopos tagja volt, mind az MSZMP KB-nak, mind a Hazafias Népfrontnak mind az MSZP-nek.

1956-tól az MSZMP tagja. 1957 és 1965 között az MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottsága Marxizmus-Leninizmus Esti Egyeteme igazgatója, majd 1968-ig a Bizottság agitációs és propaganda osztályának vezetője, 1969-ig annak titkára. Ekkor a KISZ KB sajtóalosztályának vezetőjévé nevezték ki. Kormányzati pozícióba először 1975-ben került, amikor kulturális miniszterhelyettessé nevezték ki. 1976-ben megkapta kulturális miniszterré történő kinevezését is, 1980-ban a minisztériuma megkapta az oktatásügyi feladatköröket is, a minisztérium pedig felvette a Művelődési Minisztérium nevet. Ekkor lett az MSZMP Központi Bizottsága tagja is. 1982-ben kiszorult-kiszorították a hatalomból. Utolsó intézkedései közül a legmaradandóbb az önálló társulatú budapesti Katona József Színház létrehozása volt. Papíron kiemelték, nem számított „bukott kádernek”, áttették a Hazafias Népfront Országos Tanácsába, ahol főtitkári pozíciót viselt. 1983-ban jutott be először az Országgyűlésbe. 1985-ban az akkor kialakított országos listáról szerzett mandátumot. 1988-ban az MSZMP Politikai Bizottsága tagja lett és visszatért a kormányba, előbb Grósz Károly, majd Németh Miklós miniszterelnöksége alatt államminiszter. Ebben az időszakban (1989–1990) a Tájékoztatáspolitikai, a Tudománypolitikai és a Nemzetiségi Kollégium elnöke is. (wiki)

Gyönyörű életrajz... A Jobbik javaslata szerint bizony neki is mennie kellene...

Ami viszont szinte garantálja, hogy ebben a formában a Fidesz nem fogja elfogadni a törvényt:

Schmitt Pál

1983 és 1986 között a Magyar Népköztársaság sportot irányító központi hatóságának, az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) az elnökhelyettese volt miniszterhelyettesi rangban, ebbe az időszakba esett a Magyarország által politikai okokból bojkottált 1984. évi nyári olimpiai játékok (Los Angeles) is. (wiki)

Csücskös lenne Pali bácsit kirúgni ilyen hamar-gyorsan...

De ide sorolhatnánk Stumpf István alkotmánybírót, aki a Hazafias Népfront alelnöke volt, Kövér Lászlót is, aki az egyetem elvégzését követően pár hónapig az MSZMP Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának munkatársa volt.

Mindezek tükrében én kizártnak tartom, hogy a Fidesz belemegy a törvényjavaslat megszavazásába -ebben a formában. Így viszont jogosan fogják a Fideszt támadni, s így szavazókat is fog veszteni -éppen erre hajt a Jobbik...

Nol.hu nyomán


1 hozzászólás : fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr482260657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gingicsakénlehetek 2010.09.18. 08:14:53

Amig a "magyar stázi" az úr a háttérben, addig milyen valóban új politikai vezetésről lehet beszélni? Kikkel? Legfeljebb magányos hosszútávfutók menetelnek, mint OV és néhányan.
Egyébként a stazi sem szűnt meg, "A mások élete" valódi üzenete a karakter, "aki német az felelős a stáziért, akik meg valójában csinálták, azok mind "nagyon szimpatikus" művelt és szenvedő ellenállók voltak.." a valódi képlet a képek között..amit itthon is próbálnak eladni a népnek. Aki itt változást csinál az a nép, az emberek, nem a kiváltságos réteg, azok többnyire most is csak a koncon marakodnak..kevés értékes kivétellel.
Ugyanakkor van remény, a Fidesz banki törvényekre tett javaslata, ami egyébként annyira nem új, hogy tőlünk nyugatra régóta általánosan alkalmazzák, elzárhatja az egyik legveszélyesebb pénzcsapot a millió többi közt és talán a nép is levegőhöz jut, és akkor lesz új vezető réteg is hamarosan, egy két generáció kell csak amíg többen visszatérnek..nyugatról és nem z "MR1" gondolkodik helyettük..

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása