BLOG

Farewell Mr. Demszkáj!

írta: turner ; 2010.08.25. 04:25 · 2 trackback

Ez a pillanat is elérkezett! 20 év után Budapest "első számú embere" -még leírni is rossz volt- és vele együt az egész jelenlegi felállású fővárosi közgyűlés lehúzza a rolót. Utoljára üléseztek ugyanis a városházán, Gábor pedig utoljára ült a pulpitus tetejére... Van aki megy, van aki marad. Az örök liberál Demszkáj megy. Most már biztos...

Maga a blog még másfél éves sincs, mégis, Gábor megannyi témát nyújtott számomra... Búcsúzóul szemezgessünk Demszky néhány pillanatából -abszolút a teljesség igénye nélkül-, az elmúlt évekből:

Számomra talán az egyik legszebb momentum volt, amikor Gábort 2007. március 15-én tojászápor fogadta:

Volt aki még az eljárást is vállalta csak, hogy megkínálja Gabikát egy tojglival. A legszebb, hogy a Hírtv riporterének kérdéseire remegeő hangon, sírásra álló szájjal válaszolt.

Demszky egy-egy előadást is tartott, kirobbanó, giga-mega sikerrel:

Gábriell és a Hírtv viszonya egészen elfajult...

Olyan is előfordul, amikor Demszkyt lányos zavarba hozták:

De idén mácius 15-én sem kímélték...

Persze ide lehetne sorolni az egész 4-es metró bohózatot, azt, hogy főmuftiként "ő semmiről nem tudott", -Hagyó stb.- azt, hogy Budapest lehetőségeihez képest nem sokat fejlődött, hogy nincs egy nyilvános illemhely, alig van szemetes, hogy kutyaszarba lép az ember lépten-nyomon, hogy autóval lehetetlen közlekedni, hogy a BKV aranyárért lószar szolgáltatást nyújt stb, stb, stb...

Búcsúzom hát Gábor. Bár nagyon remélem, hogy még találkozunk veled mint gyanusítottal, vádlottal és mint elítélttel...


1 hozzászólás : demszky

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr492244456

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Demszky-titok 2010.08.27. 09:06:46

Demszky Gábor titka a gyakorlatilag megfoghatatlan és mérhetetlen teljesítményű főpolgármesteri tisztségben rejlik. (Fotó: Huszti István/Index) Demszky Gábor húsz éves főpolgármestersége most, hogy véget ér, egészen hihetetlennek tűnik. Úgy távozik,...

Trackback: Demszky tanácsokat intézett utódjához 2010.08.26. 16:05:54

Emelkedett hangulatban emlékezett meg főpolgármesterségének elmúlt húsz évéről Demszky Gábor a Fővárosi Közgyűlésen tartott búcsúbeszédében, és tanácsokat ajánlott leendő utódja figyelmébe. Az ellenzék részéről elhangzott: a fennkölt pillanatot nem kívánj…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frick László Emlékzenekar 2010.08.25. 04:49:27

Lényegesek maradnak ki minden Nebántsuk A Gábort arczképből.

Vegyük ki pl a képből a HírTV-t, nem lenne és anélkül? Vagy: Az egyre iszaposabban beszélő Demszky, az egyre inkább Oszkó-pupillájú. (Oszkó-pupilla: hiába vág tekintetébe a kameralámpa szúrós fénye, a pupilla nem szűkül, hatalmas, fekete, 1mm-es szivárvány'peremmel. ) Még "rendben volt minden"
ugye A Gábor-nak a múltjára tekintettel még a Szőlóbánnyász Cigánykúannyájja is elnéz .. nem ANNYIRA engedi bántani, mégis egy Név, ugye... Elnéztük Horvátországot, arról, hogy a FŐKEFE már akkor is (azelőtt is) csicskázott neki, tudtunk. Tudtuk, hogy ugyanúgy, mint most A Cigány... kifordítottország, ugye, tehát a Rákosi Viktor, a Gömbös, a Kádár Viktor, a Napóleon viktor beneszarjak.. hehe) Szóval a Gabi is haverialapon pötyögtette tele A Város intézményrendszerét, Dr Kecskére bízva a káposztaügyeket pl.
De megengedtük neki. Sőt, Tóta odáig ragadtatja el magát, hogy "Budapest Vőlegénye"

Namost, ha van még valami A Város -ban, az a szépség.. tényleg attól származik, aki még meg is érdemelte ezt a címet... (utcát is neveztek el róla)

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása