BLOG

Szanyi mondja Rogánnak, hogy nagyfejű...?

írta: turner ; 2010.08.24. 04:30

Bizony elég lagymatag ez a kampány -csak nem beletőrődnek az eredménybe? Harcra fel uraim! Napokat kell várni egy-egy Szanyi aranyköpésre, vagy, hogy Tarlós "Megalszikaszámbanatej" István böffentsen egyet.

Egy szó, mint száz, Szanyi végre villantott valamit. Most se tessenek nagy dolgokra gondolni, csak a szokásos duma: a Fidesz, és annak politikusai = fos. Na de a körítés...

"Az MSZP szerint a felelőtlen gazdálkodás miatt van 14 milliárd forintos adóssága az V. kerületi önkormányzatnak.(...)

A Belváros-Lipótváros önkormányzatának épülete előtt tartott tájékoztatón Szanyi Tibor közölte: minden egyes V. kerületi lakónak 520.000 forintos adósságot jelent ez a tartozás. (...)

Hangsúlyozta: ha valaki az őszi önkormányzati választásokon fideszes politikusokra voksol, akkor szembesülnie kell azzal, hogy az elmúlt négy évben jelentősen növelték az általuk vezetett önkormányzatok adósságait. (...)

Hozzátette: idén már az is megtörtént, hogy az V. kerületi önkormányzat egymilliárd forintot vett fel egy hiteltartozás kifizetésére" (Nol.hu)

...mondja ezt annak felelősségteljesen gazdálkodó pártnak képviselője, amely 8 ezerről 20 ezer milliárd Ft-ra tornászta fel az államadósságot nyolc év alatt, s ezzel 800 ezerről 2 millió forintra növelte egy magyar állampolgár adósságát -beleértve a csecsemőket és az aggastyánokat.

...mondja ezt annak pártnak a képviselője, amely nyolc éven át kettős mércét alkalmazott az MSZP-s és Fideszes önkormányzatok között, s hacsak nem borult szegfűbe egy egész város/falu, garantáltan kevesebb pénz jutott a településnek -rákényszerítve őket hitelfelvételre...

...mondja ezt annak pártnak a képviselője, amely a gazdasági válság kirobbanása után néhány hónappal 25 milliárd dollár hitelt volt kénytelen felvenni az állam további finanszírozására és régebbi hiteleinek kifizetésére...

...mondja ezt annak pártnak a képviselője, amely a gazdasági válság miatt annyi lóvét vett el az önkormányzatoktól, hogy azok földönfutóvá váltak.

Ráadásul az V. kerület elég dinamikusan fejlődik -valószínű épp a hitelekből- így Szanyi választása kifejezetten szar volt.

Jaaa, ott dolgozik Rogán Antal...

Azt hiszem modernkori demokráciánkban nem volt még párt ennyire szar helyzetben. Mégis furcsa kettősség jellemzi az MSZP-t: a legesélytelenebbek, emellett mégis nekik van a legnagyobb pofájuk -holott az ország bajairól még mindig leginkább ők tehetnek.

Persze mit tehet a "legerősebb ellenzéki párt"...? Viszont bele kellene gondolni, hogy az emberek azért emlékeznek még erre-arra. Nem felejetik el olyan könnyen az utóbbi nyolc évet...


45 hozzászólás : kampány mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr332242866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka_a_gall 2010.08.24. 08:41:51

_Remélhetőleg_ nem felejtik el. Láttam én már karón varjút. :(

seusokincs 2010.08.24. 08:44:55

A fideszes önkormányzatok eladósodása sajnos tény, ezt ne vitasd csak azért, mert szoci politikus mondta. Ezen önkormányzatok 2006 után egy év alatt 0,5%-kal növelték meg a költségvetés hiányát, fel is merült sokakban, hogy szándékosan fúrják a konvergenciaprogramot. Talán arról is hallhattál, hogy egyes önkormányzatok (itt az én környékemen az össze városi) központi utasításra vett fell hitelt (bocsátott ki kötvényt), egyes képviselők elkottyantották, hogy nem is tudják, mire kell még a pénz, akik pedig tudták, többnyire folyó kiadásokra költötték beruházások helyett. A helyzet odáig fajult, hogy két éve Varga Mihály is panszolta az önkormányzati adósságok megnövekedését (most erre nyilván írod majd: épp azon FIDESZ képviselője mondja ezt, amely által vezetett képviselőtestületek annyira megnövelték az adósságállományt...).
Amikor pedig olyat írsz, hogy az MSZP ideje alatt mennyi adósság állítódott elő: nos, amíg ezt csinálták, a szavazók támogatták is őket, és én úgy emlékszem, hogy a FIDESZ is meg akarta őrízni a "szociális vívmányokat", úgyhogy ebben politikai és szavazói konszenzus volt, majd amikor 2006-ban költségvetési szigorra és államháztartási reformokra váltottak, a választók elfordultak tőlük azok felé, akik a status quo megőrzését (kb. "úgy lesz mindenkinek jobb hogy senki érdeke nem fog sérülni") ígérték.
Ha Rogánék megtérülő beruházásokra vettek fel hitelt, akkor az jó, és Szanyi bírálata is csak olyan, amit a FIDESZ-től tanult. Csak emlékeztetőül: 2002-2003-ban a szoci kormány adósságrendező hitelt vett föl, lecserélték a régi adósságokat kedvezőbb kamatozású újakra, amit a FIDESZ úgy kommentált, hogy a szocik "újabb" hitelekkel adósítják el az országot.

dr. trafik nomac 2010.08.24. 08:49:09

Viszont a XIII-kernek nincs adosaga, az MSZP ideje lejart, de azert az onkormanyzatokat jo lenne kulon kezelni a parttol. Most ha nem a kormanypart embere nyer valahol, akkor azt a varost (kerultetet) kinyirjak ? Nyilvan nem, sosem volt ilyen. Viszont ha egy okormanyzat adossag nelkul jol mukodik, az szoljon csak be a tobbinek, partallastol fuggetlenyl, mert az adossagallomanyok igencsak megnottek, jo reszben az onkormanyzatoknak koszonhetoen, es nem latom, hogy barki is gatat venne ennek, azt meg plane nem latom, hogy ki fogja ezt kifizetni.

tlac 2010.08.24. 08:50:31

és még csak jövő héten vetik be az olyan nagyágyúkat, mint H.Kovács, Szocialista Ildikó és maga a boss is előjön kipihenten. Biztos rágódott mit is lehetne mondani.
Fletó csak hab lesz a tortán, tuti elmegy pár veterán gyűlésre magát hallgatni
:)

laci_52 (törölt) 2010.08.24. 09:00:51

Ezt úgy mondja Szanyi, mintha a szoci vezetésű önkormányzatoknak nem lenne komoly adóssága. Itt van a XVIII. kerület: 16 éve az MSZP vezetése alatt áll, rendesen el van adósodva emellett rengeteg helyi probléma nincs megoldva állítólag pénzhiány miatt.

kicsijuti 2010.08.24. 09:09:00

@seusokincs: @nomac: látom sokaknak hiányos memoriája

A Lampert beszédre nem emlékeztek?

www.hirtv.hu/belfold/?article_id=119228

Artie 2010.08.24. 09:11:50

Nem vagy te "kicsit" eltévedve a számokkal? A fityisz már négy éve is a kétmilliós faszsággal kampányolt.

Egyébként ha egy percnél többet foglalkoztál volna életedben közgazdaságtannal, akkor tudnád, hogy ez az "egy főre vetített adósság" csak valami újságírói maszlag, közgazdaságilag teljesen értelmezhetetlen (természetesen pont így baromság Szanyi egy főre vetítése is).

Gondolom, ha fejenként két gurigát be kéne fizetni mindenkinek, hogy nullázzuk az államadósságot, de ez mondjuk egy heti GDP lenne, nem fájna. De nem annyi, ez kb. egy havi GDP.

Anti Anyag (törölt) 2010.08.24. 09:31:41

Miután az MSZP-SZDSZ a MSZP-SZDSZ-es önkormányzatokba öntötte a pénzt - Ezt Lampert M. ki is fejtette - elég nagy genyóság ez Szanyitól.

gonosztojás (törölt) 2010.08.24. 09:47:41

Höhö...
én balos önkormányzatu kerületben lakom, és az adósságunk az egekben..szívesen cserélnék adósságot egy V. kerületivel..

gonosztojás (törölt) 2010.08.24. 09:53:19

@kicsijuti:
A XIII. kerület tényleg prosperál, ezt el kell ismerni. A zott lakó ismerőseim fidesz szavazók, de polgármesternek a Tóth kell nekik továbbra is.Állítólag sokan vannak így jobbos szavazók, mindenesetre érdekes.Gonodolom a narancsszínű választási stábnak rengeteg álmatlan éjszakáz okoz ez a tény a tavaszi választások óta.

parttalan 2010.08.24. 10:02:31

Tény, hogy a leginkább eladósodott pártszínezetű önkormányzatok többsége fideszes vezetésű.

holnaPinap 2010.08.24. 10:06:50

szanyi legalább beszél. hülyeségeket, de legalább úgy tesz mintha politizálna. a többiek hol lapulnak? a böllérsaller akkor is lecsap ha nem emelik fel a fejüket.

Ringlósztár 2010.08.24. 10:08:02

@seusokincs:
Erről van szó.
Az egy főre jutó eladósodottság tekintetében a bajnoki dobogó:
1. Hódmezővásárhely (SOHA más nem volt hatalmon, csak KDNP-FIDESZ, jelenleg Lázár)
2. Ötker (Rogán, FIDESZ)
3. Kaposvár (Szita, FIDESZ)
ezek mind olyan távlatos beruházásokhoz felvett hitelek (pl. uszoda), ahol rengeteget lehetett lopni, közben az önkormányzat a közüzemi számláit sem fizeti.

Ringlósztár 2010.08.24. 10:09:00

@gonosztojás:
Ismered a pontos adatokat, vagy csak beszélsz a levegőbe?

dr. trafik nomac 2010.08.24. 10:12:59

@Anti Anyag: Aha azert kellett repulotereket nyitni, meg diszburkolatot pl. Amugy meg ha onkormanyzatilag picit is ismeros vagy tudod, hogy a megyei szintu dontesekben tulsulyban votl a fidesz az elmut 4 evben, es a penzek elosztasa a helyi intezmenyekben is e szeritn alakult. Az onkormanyazati intezmenyek (iskolak egy resze), meg csak pusztult tovabb. Szoval nem igaz az, hogy pat szintu finansziroza lett volna, de ha volt is, azt ellensulyoztak a megyei intezmenyek. Mindazonaltal tok mindegy melyik aprt, rohadjon meg minden onkormanyzat ahol hitelt vettek fel, a MSZP, es a FIDESZ egyutt jut a pokolra, maximum ne megyszerre :)

gonosztojás : Azert az onkormanyzatok mereteben, es mukodesi koltesegeben eleg nagy elteresek vannak, az V. eleg pici, a hitelallomanyat is ehhez kell merni, de mondjuk az V. ker az eleve egy kiemelt hely, nem erdemes kobanyahoz hasolnitani pl.

sprenczl 2010.08.24. 10:13:49

Azért én nem felejtem el az utóbbi 8 évet....diplomázás, mn-iség, fos fizetések, ezzel párhuzamosan drágulás, de az elvtársak rohadt jól éltek és nagyokat loptak. Emlékszem 2006-ban néhány lumpen azt pofázta, hogy azért jobbak ők, mert már loptak eleget és nem nagyon fognak már....nem jött be.

dr. trafik nomac 2010.08.24. 10:15:05

Kedvencem, hogy milyen jo fej a Kosa, mert hogy fejlodik Debrecen, ja az adossaga BP-hez merheto.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.08.24. 10:16:55

"...mondja ezt annak pártnak a képviselője, amely nyolc éven át kettős mércét alkalmazott az MSZP-s és Fideszes önkormányzatok között, s hacsak nem borult szegfűbe egy egész város/falu, garantáltan kevesebb pénz jutott a településnek -rákényszerítve őket hitelfelvételre..."

Ez mondjuk így ebben a formában nem igaz, de attól még a többi sajnos jogos.

konrada 2010.08.24. 10:20:59

@parttalan:

Hát 2006-ban akkora zakót kaptak a szocik az önkorm. választáson, hogy a töredéknyi számú általuk vezetett önkormányzatnál ha darabszámra annyi volna eladósodott, mint a fideszes vezetésűekben, úgy még nyerniük kellett volna jó pár településen.;-)

gonosztojás (törölt) 2010.08.24. 10:28:22

@Ringlósztár:
Mármint? Miről?
A két ismerősöm két választási bizottságban dolgozik. A szavaztszámláláskor sok minden furcsaság előkerül.Például ha pártszinten a fidesz viszi a pálmát, akkor hogy lehet szerinted hogy egyéni esetekben kiegyenlítődik vagy átbillen a súly? na már most állítólag Angyalföld nagy része elégedett a Tóth munkájával.Akkor ebben a jobbos szavazók is ludasok (vagy bölcsen meggondoltak?)Így viszont az ellentábornak fel kell kötni a gatyát.lehet hogy a jobbos alternatívaként indított ellenjelöltet nem tartják megfelelő szinten felkészült jelöltnek, én sem szeretem a tehetségtelen pártkatonákat.

azAttis 2010.08.24. 10:30:47

@Artie: tökéletesen értelmezhető, hogy egy főre mennyi jut az államadósságból.

Jelenleg az ország adóssága nem egy havi GDP hanem éppen az _éves_ GDP 80%-a felé tart.

Illetve "fiszisz"?? hello! esetleg Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Homeoffice 2010.08.24. 10:40:37

@azAttis:

Látom a Kossuth tér fun boyst megint kiengedték a pártközpontból.

Mielőtt bárki is hasraesik Viktor és csapata előtt, nézzétek már meg az euró és frank árfolyamot.
Egyébként angyalföldiként és jobbosként Totyára szavazok.

votvalamikor 2010.08.24. 10:41:25

...nyolc éven át kettős mércét alkalmazott az MSZP-s és Fideszes önkormányzatok között, s hacsak nem borult szegfűbe egy egész város/falu, garantáltan kevesebb pénz jutott a településnek...
Na, ez tényszerűen nem igaz. A többi rendben van...

ben2 2010.08.24. 10:49:40

@nomac:

Ehhez képest hogy fejlődik Budapest? Azért az mégis csak különbség, hogy míg Kósáék a felvett pénzekből a várost fejlesztik, addig Budapesten a nokiás dobozokat tömik.
Szvsz igaza van a cikknek: ha létezik téma, amit egy szocinak pironkodva kerülnie kellene, az pont a városfejlesztés és az adósság viszonya, ugyanis önmagában az adósságállomány növekedése nem feltétlenül baj, ha emellett fejlődik a város, a szocik azonban a felvett hiteleket egyszerűen ellopták.
Ami meg az önkormányzatok eladósodását illeti: ez egyike volt a "trükkök százainak". Nyolc éven át a költségvetésben szándékosan alulfinanszírozták az önkormányzatokat miközben növelték a feladataik számát, majd a "haveri" önkormányzatokat célzott támogatásokkal és előre lezsírozott pályázatokkal segítették ki, nem mellesleg a helyi MSZP-s képviselő sikeres lobbytevékenységének állítva be az extra bevételt, ezáltal a költségvetésből támogatva annak helyi kampányát.
Ehhez képest már a költségvetés elfogadásakor nyilvánvaló volt, hogy az állam által az önkormányzatokra lőcsölt feladatokhoz nem adnak kellő mennyiségű pénzt, ami nem más, mint az államháztartási hiánycél szándékolt alultervezése, és amikor ezt az akkori ellenzék a költségvetési vitában számonkérte, rögtön jött a populistázás.
Na ezért mókás most Szanyi a számonkérő nyilatkozataival. Ez az a klasszikus mszp-s cinizmus, ami miatt akkorát taknyoltak a választásokon és - remélhetőleg - fognak mégegyszer október 3-án, ugyanis elmaradni látszik a nagy fidesz bukta, amit oly előszeretettel vizionáltak a parlamenti választások idején a balos megmondóemberek.

sztd 2010.08.24. 10:59:08

"Persze mit tehet a "legerősebb ellenzéki párt"...? Viszont bele kellene gondolni, hogy az emberek azért emlékeznek még erre-arra. Nem felejetik el olyan könnyen az utóbbi nyolc évet..."
1990-ben fél év alatt kb. elfelejtették a 40 év negatívumait. Ha most másként lesz, akkor az inkább az 1990-es Antall és 2010-es Orbán közötti különbségnek lesz köszönhető, és szerintem kevésbé a Zembereknek.
Szóval kell pár év, hogy a szocialisták meggyőződjenek, hogy már más időket élünk mint 1990-ben, és 2014 nem lesz 1994. Sőt! Az én meggyőzésemmel is ez a helyzet.

Beefboneknock (törölt) 2010.08.24. 11:01:26

lassan elkezdődhetnének az akasztások, hamar rend lenne

newcy67 2010.08.24. 11:07:27

Miért van az, hogy a b.füredi szökőkút (Tagore sétány eleje) és a győri (Széchenyi tér) annyira hasonlít anyagában, technikában 1másra? Ugyanaz volt a "beszállító"?

Amúgy egészen belejött Rogán az önkormányzati politikába. Megújult, tud kommunikálni és a kamerák előtt már nem úgy néz ki, mint a csipás macska. Jól áll neki a kerületi polgármester szerepe.

Ringlósztár 2010.08.24. 11:09:46

@gonosztojás:
Az adott önkormányzati egység lakosainak egy főre jutó adósságáról.

hodara 2010.08.24. 11:24:46

Egy apróság.Az összeg felét MSZP vette fel.Nem látszik mire költötték.Szanyi ezt benézte!!!!Azért ez ciki.
Meg az a baja,hogy azért mert CHF alapú mennyit buktak rajta.
Az a baj ,hogy a forint alapú még mindig drágább.
Szanyi egy igazi vadbarom

pokesz70 2010.08.24. 11:26:43

Ugye arról az apró tényről nem tetszik elfelejtkezni, hogy az önkormányzatok adóssága az államadósság részét képezi?? Mert valóban drámaian nőtt az államadósság az utóbbi 8 évben, de ebben nem kis szerepe volt a fideszes önkormányzatok kötvénykibocsátásainak is (pl. Kósa úr 400 milliárdnál tart). És csak halkan, csendben jegyzem meg, hogy ezek a kötvénykibocsátások sokszor a fidesz központi utasítására, direkt az mszp-kormány terheinek a növelése érdekében történt...

hodara 2010.08.24. 11:33:48

@pokesz70: Azért történt mert annyira csökkent az az összeg amit az önkormányzatok kaptak a feladatok meg nőttek.Ezért kellett a kötvénykibocsátás.Meg az uniós pályázatokhoz szükség van önerőre.
Amúgy ezt az Oszkó is bevallotta!!!

Protestant 2010.08.24. 11:46:25

@hodara: az hogy az összeg felét az MSZP vette fel, konkrétan hazugság. A 2006-os Steiner-Rogán átadáskor az V. kerület hitelállománya 1 és 2 milliárd között mozgott (ha jól emléxem, 1.9Md volt a Vagyonkezelővel együtt, és olyan 1Md anélkül), most meg 14Md. A 13Md-os különbségből a Főutca program olyan 3Md-ot emésztett fel. Hol a maradék 9-10Md? Mert nem igaz, hogy a fejlesztésekre ment el, a Főutca projekten kívüli fejlesztések jó része még Steiner idejében valósult meg, sőt pl. a Szent István tér még azelőtt, Karsai polgármestersége idején. Puskás és Rogán ebben tényszerűen hazudik.

hodara 2010.08.24. 11:50:53

@Protestant: Oké öreg.Erről megvannak a szerződések.Azokkal vitatkozol.
Amúgy ez volt a hivatalos állásfoglalás tegnap.

Anti Anyag (törölt) 2010.08.24. 11:54:22

@parttalan: Mellékelesen ha megnézed, ezek azok a kerületek, ahol történt is valami.

Újpalota, Zugló - ezek ma is ugyanúgy néznek ki, ahogy 20 éve. Ha valami változott, ahhoz az önkormányzatnak nincs köze.

Viszont, pld. Zuglóban már az összes sportlétesítményt eladták, gondolom, újpalotán is eladták amit lehetett.

A mellett, hogy el vannak ezek is adósodva rendesen.

konrada 2010.08.24. 12:06:32

@newcy67:

Nézd: ahogyan hajat sem tud minden ember rendesen vágni, autót profin megszerelni sem (pedig ezek viszonylag kis eszközigényűek), úgy térépíteni sem. Sőt, mivel kevesebb tér van, mint hajas fej és gépkocsi, kevesebb arra felkészült céget bír el a piac.

Tehát nem sokat tévedek, ha azt írom: megfelelő szakemberekkel, eszközökkel, gyakorlattal rendelkező cég azon a piacon tán 1-2 tucat, ha van. Így nem csoda, ha több helyen is érződik az, ha hasonló koncepció alapján készültek el. (Azt persze nem állítom, hogy azt a kevés kivitelező cégből nem választanak kapcsolataik alapján, de azt igen, hogy a hasonlóság a piac mérete miatt nem küszöbölhető ki. )

ben2 2010.08.24. 12:10:55

@pokesz70:

Már egyszer leírtam, de ezek szerint nem árt az ismétlés: a Veress-Gyurcsány féle költségvetési trükközés egyik fő eleme volt, hogy az önkormányzatokra hárított állami feladatokat szándékosan alulfinanszírozták, így igyekeztek a hitelfelvétel politikai felelősségét szétteríteni az önkormányzati szektorban.
Pl. a kórházak működési költségének kétharmadát megvonták a központi költségvetésben, így az önkormányzatra hárították a döntést: vagy vállalja a kórház bezárását, vagy privatizálja, vagy hitelből üzemelteti. Ezáltal a Gyurcsány kormány el tudta érni, hogy a központi költségvetésben tetszetős hiánycél szerepeljen, az Eu és a piaci szereplők tapsoljanak és csak később jöjjenek rá, hogy átverték őket, mert a hiánycélról már az elején tudták a bennfentesek, hogy tarthatatlan, csak az egész balhé áttolódott az önkormányzati szektorra.
Valójában ezzel a politikával a költségvetésen javítani nem lehetett, sőt az állammal szembeni bizalom durva megcsappanásával járt, viszont a Gyurcsány kormány ezáltal mindig egy kicsit maga előtt tudta tolni az elkerülhetetlen bukást és addig is lehetett még egy kicsit lopni.
Ezért felháborító, hogy most a szocik úgy tesznek, mint az általuk 8 éven át gyakorolt költségvetési trükközésnek és hazudozásnak semmi köze nem lenne az önkormányzatok adósságállományához.

ben2 2010.08.24. 12:12:17

@pokesz70:

Már egyszer leírtam, de ezek szerint nem árt az ismétlés: a Veress-Gyurcsány féle költségvetési trükközés egyik fő eleme volt, hogy az önkormányzatokra hárított állami feladatokat szándékosan alulfinanszírozták, így igyekeztek a hitelfelvétel politikai felelősségét szétteríteni az önkormányzati szektorban. Pl. a kórházak működési költségének kétharmadát megvonták a központi költségvetésben, így az önkormányzatra hárították a döntést: vagy vállalja a kórház bezárását, vagy privatizálja, vagy hitelből üzemelteti. Ezáltal a Gyurcsány kormány el tudta érni, hogy a költségvetésben tetszetős hiánycél szerepeljen, az Eu és a piaci szereplők tapsoljanak és csak később jöjjenek rá, hogy átverték őket, mert a hiánycélról már az elején tudták a bennfentesek, hogy tarthatatlan, csak az egész balhé áttolódott az önkormányzati szektorra. Valójában ezzel a politikával a költségvetésen javítani nem lehetett, sőt az állammal szembeni bizalom durva megcsappanásával járt, viszont a Gyurcsány kormány ezáltal mindig egy kicsit maga előtt tudta tolni az elkerülhetetlen bukást és addig is lehetett még egy kicsit lopni.
Ezért felháborító, hogy most a szocik úgy tesznek, mint az általuk 8 éven át gyakorolt költségvetési trükközésnek és hazudozásnak semmi köze nem lenne az önkormányzatok adósságállományához.

karatekutya 2010.08.24. 12:47:16

Gyenge írás tények nélkül, 100 IQ alatti népek hergelésére kiváló.

Kb. 10 évvel ezelőtt egy internet szolgáltató úgy reklámozta valamelyik 56 kbites hozzáférését, hogy "lépjen be Ön is az internetezők 120 milliós táborába". Ez egy ötlettelen, szar reklám volt és a 4 milliárd légy nem tévedhet logikára épült.
Amikor "Szanyi"-t egyetemlegesen felelőssé teszed az előző "felelősségteljesen gazdálkodó párt" összes hibájáért, akkor pont ugyanezt a sza@r retorikát alkalmazod. Most már csak azt kell kiderítened, hogy büdös-e a lába, vagy iszik-e, mert ezek is lényeges pontok, főleg ami az V. kerületi eladósodást illeti.

Páneurópai Harci Kos 2010.08.24. 12:49:41

Minden pénzt megtér hogy ne a Steiner vigyorgó fejét lássam.
u.i. balosként a Rogánra nyomtam, biztos ami biztos:))

AkarkiJ 2010.08.24. 13:08:32

V. kerületben az önkormányzattól minden gyerek kap bkv bérletet, és mindenki kap fűtéstámogatást - függetlenül attól, hogy rá van-e egyáltalán szorulva, vagy nem. Hitelből.

Népszerű így a polgi, de azért kicsit felelőtlen dolog ez. Nem csoda, hogy szeretett volna átugrani főpolgi helyettesnek, hogy a szart már más kezelje.

Ugyanaz a gyakorlat van helyi szinten, mint országosan, csak a szinezet más. Hitelből népszerűséget finanszírozni sajnos nem ősi román szokás.

cogito..sum 2010.08.24. 13:09:25

Fiuk megint pártszimpátia alapján itéltek.Rogán kapott egy kerületet,de nem tudta mit kell csinálni.de adosságot??
KI FIZETI MEG?????ez a kérdés nem a Fidesz.

Szittyós Feri 2010.08.24. 14:20:12

@Fedor: "Ez mondjuk így ebben a formában nem igaz, de attól még a többi sajnos jogos."

Erről:
index.hu/velemeny/jegyzet/2010/01/06/mukodeskeptelen_tortenet/

mi a vélemény, kisvakond?

krj 2010.08.24. 16:31:19

ettől függetlenül az adósságállomány aggasztó méreteket ölt önkormányzati szinten. és 2006 óta nem nagyon csökkent sehol, sőt...

seusokincs 2010.08.25. 17:03:26

@ben2: Tényleg nem árt az ismétlés, és igaz, hogy Gyurcsányék is csinálták ezt, de a folyamat korábban kezdődött.

gingicsakénlehetek 2010.09.18. 09:09:09

@gonosztojás: Ez azért van mert a XIII kerület keletebbre van mint Szeged, és a visszatérítéseket Tóth a sógorán meg Szanyin keresztül intézte, abból tudnak még mindíg kampányolni..

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása