BLOG

Az igazságOszkó

írta: turner ; 2010.07.26. 08:25

Oszkó Péter érdekes figura -az MSZP többi politikusával egyetemben. Most, hogy tulajdonképpen semmit sem tehetnek a magyar gazdaságért, na most lett a legokosabb mindegyik.

Oszkó Pétertől hétről hétre hallhatunk valamilyen okosságot. Legutóbb tegnap este az ATV-ben hasonlította Orbánékat Gyurcsány 2006-os ámokfutásához. Szerinte az új kormány ugyanazokat a hibákat követi el, mint Gyurcsányék 2006-ban, amikor is a saját népszerűségüket szem előtt tartva szartak rá a költségvetési hiányra.

Vajon ha Oszkó  pénzügyminiszterként tesz ilyen megjegyzést, meddig ül a bársonyszékben? Nem sokáig az biztos. Mekkora szája van egyeseknek -utólag.

Oszkó figyelmeztet továbbá, hogy az IMF-EU kombóval nem jó ujjat húzni. Lehet, hogy igaza van, de tekintsünk ki néhány száz kilométerre keletre... Romániában eredetileg 3,6 százalékos hiányt céloztak meg, amit már tavaly(!) 5,9 százalékra, plusz idén további 6,8 százalékra emeltek. Van akinek enged az IMF-EU van akinek nem. Hogy ez kinek köszönhető, az előző, vagy a jelenlegi kormánynak az talány... Mindenestre érdekes az IMF és az Unió kettős mércéje is.

Emellett érthetetlen Oszkó (és az egész MSZP) hozzáállása a bankadóhoz. Az egyik ellenérv szerint ezt a pénzt a gazdaságtól veszik el. Elnézést, de lófaszt! Ezt a pénzt a színtiszta profitból halásszák le, amit drága bankjaink úgy tettek volna zsebre mint a szél.

Másik érv a bankadó ellen, hogy azt -talán, lehet, elképzelhető, bár a bankárok azt mondták, hogy nem így lesz- az ügyfelekre fogják terhelni.

Akik ezzel érvelnek, azok gondolkodjanak el azon, hogy vagy bankadó, vagy újabb kurva nagy megszorítások. Lehet választani. Ha a bankok ránk is terhelik -egy részét- már akkor is jobban járunk, mintha az egészet mi fizetnénk...

Oszkónak akkor kellett volna okos(abb)nak lennie, amikor lehetősége volt rá. Utólag könnyű, nem igaz?


8 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr522176429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Algopirin 2010.07.26. 12:15:56

Nem vagyok bankadó ellenes. De ránkterhelik az is tuti. Plusz ha ezt az adót csak 2-3 évig szedik (na ezt sem hiszem el) utána szerinted majd visszacsökkentik a díjakat a bankok? Hát a lófaszt csökkentik.
Úgy szar az egész rendszer ahogy van.
Nem tudok jobbat helyette.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.07.26. 14:46:11

@Algopirin: Szerintem nem tudják mindet ránk terhelni. Vagy 3x annyi fizetésképtelen hiteles lenne, mint most.

Más választás meg nem volt. Vagy így próbálkoznak, vagy mondjuk adóemeléssel (ahogy az IMF szerette volna). Hátha bejön...

Algopirin 2010.07.27. 09:31:10

@turner: az egyszerű lakossági folyószámlám így is évi 20-35 000 Ft-ba kerül. Pont nem hiányzik rá az a plusz tíz százalék, arról nem is beszélve, hogy az egykulcsossal is nemkicsit szarabbul járok.
Egyéb megoldás kéne.
Csaképp a bankok már vettek egy csomó törvényt, és vesznek is folyamatosan, saját helyzetüket javítva. Majd ha ez változik, akkor változik minden más is.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.07.27. 10:32:17

@Algopirin: Nem kell bemutatni, OTP-nél (legszemetebb) van számlám, hitelem, a gatyám rámegy. De ha azt a 200 milliárdot csak nekünk kellene megfizetni, szerintem szarabbul járnánk...

Horizont 2010.07.27. 17:13:35

@turner:
Szájtátva figyelem őket, hogy amióta jól kikaptak mennyire megokosodtak sorban :( Csak annyira hiteltelenek, hogyha azt mondják süt a nap az égen, hát kimegyek, hogy megnézzem tényleg úgy van-e:)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.07.27. 17:45:12

@Horizont: legalább annyira azok. Megdöbbentő, h számon kérnek kb 2 hónap kormányzást.... a ma született bárányok. Azt hiszik, hogy ezt a 8 évet meg csak úgy mindenki elfelejti...

Higany 2010.07.27. 21:29:30

Ma megmondták a TV2 híradóban, hogy a bankadó miatt csődbe is mehetnek a bankok. Bizony... (A cinikus kurva anyjukat!)

A CIB pl már emelte is a díjakat, jutalékokat.

Árkászati Hadimérnökség 2010.07.27. 22:08:11

Nem az a faszaság a bankadóval, hogy a terheik (vöhöhö: teher egy banknak...) növését szétterítik. Hanem hogy azokra terítik, akik velük így-úgy kapcsolatban állnak.
Szívni szív majd az is, aki a folyószámláját vezeti, és a társadalmi szervezetek éppúgy elesnek párezertől, mint a bérbőlfizetésből-emberek. De a terítés nagy részét azok kapják, akik hitelt törlesztenek.
Ezért tartom frankón igazságosnak: nem mindenki szív, mint amikor Őböszmesége és A Libás kormánya ránkdobta a trutymót, hanem főleg azok, akik a bankokkal együtt és nekik köszönhetően fedezet nélkül léptek előre (lakáshitel, gépkocsihitel, főleg). Sírnak, persze, meg nehéz is a felcsúszott részleteket befizetni havonta. De nehogy már a hitelt fel nem vetteknek le kelljen mondaniuk a (mostani, meg évek múlvai) gyarapodásról, élésről azok javára, akik a nagy "kockázatos ugyan, de hátha szerencsém lesz"-korban bevásároltak.
A vállalkozásra fordítható tőkét meg csak pótolja a kormány a banki hitelek helyett. Ebben azért bízom, mert egyrészt a bankok korábban sem voltak azok a nagy vállalkozás-hitelező jófejsrácok, tehát mindenki tudja, hogy valami másra, valami kormányzatira van szükség. Másrészt meg Zorbánéknak nem kell ötletért a szomszédba menni: a Széchenyi-tervet már egyszer megcsinálták.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása