BLOG

Simor pénze kőbe vésve...

írta: turner ; 2010.07.13. 07:00

Nem mondom, irigylem a Magyar Nemzeti Bank dolgozóit. Ha a kormány -mint munkáltató- szar anyagi helyzete miatt a felső vezetők fizetését akarja csökkenteni, akkor az Európai Központi Bank egy lebaszás kíséretében ezt megtiltja (pedig Simor ugyananyit keres, mint az Európai Központi Bank elnöke -röhej).

Milyen jó lett volna, ha a -nem is létező- "Raktárosok Világszövetsége" perrel fenyegette volna meg a munkáltatómat, amikor az geci módon, a válságra hivatkozva közölte, hogy nem fizeti ki a túlóráimat... Kár, hogy én egy modernkori rabszolga vagyok, akiről a vadkapitalizmus az utolsó bőrt is lehúzza, míg vannak kivételezettek (szerte a világon) akik -válság ide, válság oda- csak felfele mozdítható, botrányosan magas fizetést visznek haza. Annak ellenére, hogy éppen ez a "szakma" robbantotta ki a pénzügyi, s gazdasági válságot.

Nagyon úgy tűnik, hogy Simor András jegybankelnök fizetéséhez, nem nyúlhat a kormány. Az EKB ugyanis akár be is perelheti a magyar államot, ha az az elnök mandátumának lejárta előtt hozzányúl az MNB vezetőinek béréhez.

A bebetonozás...

(Az EU, valamint a központi bankok rendszerének tagja vagyunk. Tehát -jelen állás szerint- nem csak az IMF, hanem a EKB is belepofázhat a magyar törvényhozásba. Éljen a magyar függetlenség!)

Meglepő érdekesség, hogy Simor mai fizetése éppen Járainak köszönhető, hiszen ő nyújtotta be anno azt a törvényt (merő véletlenségből, közvetlenül mielőtt jegybankelnök lett), amely lehetővé teszi az MNB elnök fizetésének inflációval megegyező növekedését. Simor tehát ugyanannyit keres, mint Járai keresett 2000 és 2006 között.

Emellett "anyánk", az EKB le is baszta Orbánékat, amiért az hamar-gyorsan megdolgoztatta őket. Az EKB-nak a különlegesen sűrgős esetek elbírálásához kell legalább egy hónap, nem hogy a magyar törvény elemzéséhez (kissé lassan őrölnek a malmok). Nem tudom minek annyi idő, hiszen eme hatodrangú ügyhöz is elég volt 12 nap anélkül, hogy összeomlott volna a Központi Bank.

Hogy most mi lesz, az nagy kérdés.... Ábrándjaimban Simor lemond a havi 6 millióról, megelégszik 2-vel (ha már úgyis van pár száz millája), Orbán békénhagyja mandátumának lejártáig, s csatározásaik miatt nem hasonlítana a forint árfolyamának görbélye egy hullámvasúthoz.........

Aztán felébredek és látom, hogy Magyarországon élünk...


3 hozzászólás : fidesz pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr282148057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Samott 2010.07.13. 14:13:42

Emlekeim szerint a kormany nem munkaltatoja a Nemzeti Banknak... mivel ez utobbi egy kormanytol fuggetlen intezmeny.

magist 2010.07.14. 09:11:39

Szerintem aki adja a zsozsit, az a munkáltató!
Javaslat, 2 milla felett 80% adókulcs oszt annyi!

Horizont 2010.07.16. 20:06:23

Azért furcsa, hogy azt hajtogatják védekezésül, és magyarázatul, hogy azért annyi a fizetése, hogy megmaradjon a Jegybank elnökének a függetlensége. Miért ha "csak" 4,5 millió lenne akkor már nem is lenne ezért független?
Furcsán működik a világ!És szarul:))

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása