BLOG

Na álljunk meg egy szóra!

írta: turner ; 2010.07.06. 12:15

Nem mondom kiverte a biztosítékot a Fidesz legújabb -nem tudom másnak nevezni- hülyesége, mely szerint közhivatalokban ki kell függeszteni a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát.

Török Gábor jogosan írta blogjában: ez bizony magas labda. Persze az ellenzék nem is hagyta ki a "lecsapást" -ez a dolguk.

Az MSZP és a legnépszerűbb baloldali blogger -másnak már nem is lehet nevezni- sem hagyhatta szó, s gyúnyolódás nélkül a kormányrendeletet.

Mesterházy Attila szerint ez a rendelet a Rákosi-időket idézi, Gyurcsány Ferenc pedig gúnyosan Orbánt Nagy Vezetőnek nevezi.

...és akkor itt álljunk meg egy szóra! Hogy jön ahhoz az MSZMP mai napig jogutódja, hogy Rákosival riogasson? Hogy jön ahhoz a KISZ reformere, hogy mint valami kibaszott nagy demokrata szónokoljon?

Kis adalék Gyurcsány Ferenc életrajzából:

"1981-ben a főiskolai KISZ-bizottság tagja lett, elsősorban rendezvények, diákprogramok szervezésében vett részt. Később a főiskola KISZ-titkárának választották meg, ami a tudományegyetem és a tanárképző főiskola összevonása után egy jól fizető állást jelentett számára. 1984 és 1988 között a KISZ Pécsi  Városi Bizottságának titkára, majd 1988–1989-ben a KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke lett. 1989-ben a KISZ jogutódjának, a Demokratikus Ifjúsági Szövetségnek (DEMISZ) az alelnöke volt, a szervezetben a viszonylag radikálisabb reformer vonalat képviselte."

Tényleg baromság kifüggeszteni a papírt, na de a pártállam (ex)seggnyalói riogatnak diktatúrával? Nevetséges!

Amikor Gyurcsány volt a kormányfő, akkor az egész ország egyhangúlag azt akarta, hogy mondjon le. Ő meg ezt magasról leszarta. Ez a szituáció inkább hajlik a diktatúra felé, mint egy demokratikusan megválasztott kétharmad.

Megjegyzem, ez legyen a legkevesebb problémánk. Ha ilyen dolgokból van botrány, az még mindig jobb, mint egy őszödi beszéd...


1 hozzászólás : mszp gyurcsány mesterházy

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr552133124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsek ernő áruló 2010.08.04. 17:29:18

És? Mi köze már megint Fletónak ahhoz, hogy a Viktor valós kérdések helyett mindenféle nemzeti akármi kirakosgatásával foglalkozik, ami legkevésbé sem nemzeti ráadásul, hanem még jóindulattal is csak bullshit kategóriába fér bele?

Egyébként a KISZ rohadtul nem a pártállam seggnyalója volt, az inkább elmondható a Kult.Bizottságról, aminek Kövér László is tagja volt.

De jó, menjünk bele a játékba. Mi tesz valakit "kommunistává". Mondjuk egy ilyen életút belefér-e?

"1957–1965 az MSZMP Bács-Kiskun Megyei Bizottságának Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem Igazgatója, 1965–1968 agitációs és propaganda osztály vezetője, 1968–1969 titkára, 1969–1971 a Központi Bizottság sajtóalosztály vezetője, 1971–1975 a Társadalmi Szemle főszerkesztő helyettese, 1975–1976 kulturális miniszterhelyettes, 1976–1980 kulturális miniszter, 1980–1982 művelődési miniszter, 1982–1988 a Hazafias Népfront Országos Tanácsának főtitkára, 1988–1990 államigazgatási miniszter.

[...]

2005– az Orbán Viktor által vezetett Nemzeti Konzultációs Testület egyik tagja."

Na ki ez? Szerintem a pártállamnak sokkal nagyobb seggnyalója, mint bárki, aki a mai MSZP-ben 40 alatt/környékén van.

Nincs olyan, hogy én kommunistám, te kommunistád! Egy országban élünk mindannyian. Nagyon sokat kellene még tanulnod a történelemről, amit elhallgattak előled, mert máig nem szabad róla beszélni! Hazugságok tömkelege járja át a mainstream médiát, mint heti válasz, magyar nemzet, ésatöbbi. Mert manapság trendi bizonyos dolgokat fennhangon szajkózni, az igazsággal nem törődni.

A történelemből tanulni kéne, de ma Magyarországon csak elhallgatás van. Így nem tanulunk a múlt hibáiból, hanem újra elkövetjük azokat. És ha a múltról még azok sem képesek őszintén beszélni, akik megélték, mit várjunk a 80-as években, vagy az után születettektől?

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása