BLOG

Wartburg-dilemma

írta: turner ; 2010.07.01. 07:10

Nyilvános lett a miniszterek vagyonnyilatkozata. Hogy hogy nem, kiderült, hogy Pintér Sándor a legvagyonosabb miniszter. Nem meglepő, hisz a közelmúltban szabadult meg biztonsági cégétől, amiért az elkövetkező években 1,8 milliárd forintot zsebelhet be. Ezen kívül tulajdonosa egy 400 négyzetméteres háznak Budán (2246 négyzetméteres telekkel), egy 224 négyzetméteres háznak siófokon, egy 155 négyzetméteres lakásnak a VII. kerületben, Csömörön is rendelkezik egy ingatlannal, valamint a magáénak tudhat még több hektár szántót, garázsokat, plusz két nyaralót. Felsorolni is nehéz...

Ne is firtassuk ezeket, nem is ez a lényeg. Hanem a kocsi.

Lehet így néz ki Pintér verdája?

A belügyminiszter úrnak ugyanis egyetlen autója van, egy 1995-ben örökölt Wartburg. Nem is kétlem, hogy nincs más autó Pintér nevén, de a dolog felvet néhány kérdést.

Minek egy milliárdosnak egy Wartburg? Ha én az lennék biztosan nem őrizgetném. Főleg nem 15 esztendeje.

Ez valami fricska, vagy irónia? Ezt már Hagyó Miki is elsütötte, csak ő Trabival. Milliomos, milliárdos emberek, százezer éves szappantartók tulajdonosai... Mi ez, ha nem valami vicc...?

Miért nem adja el Pintér úr a rotyogót? Miért nincs egy hozzá illő autó a nevén? Hiszen egy kocsi azért valahol egy státusz szimbólum.

Nem értem, nem értem, nem értem...

Persze saját magánügye mindenkinek, hogy milyen autóval rója a kilométereket, de ez az egész minimum furcsa és röhejes...


1 hozzászólás : tragikomédia

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr802122306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2010.07.01. 20:21:36

Ja, tényleg érthetetlen, hogy aki bevall egy 2 milliárdos vagyont annak csak egy Wartburg van a nevén.

De valószínű, hogy valami lízing, tartós bérlet egyéb áll a dolog mögött, mert ugye ebben az esetben nincs a nevén a kocsi. Autót sokkal egyszerűbb így finanszírozni annak aki kurva gazdag. És ők 3 évente cserélik, mert kurva mindegy, hogy melyik autó után fizetnek. Szóval én ilyesmire gondolok.

Nagyban minden máshogy működik.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása