BLOG

Egy kongresszus emlékére...

írta: turner ; 2010.06.07. 07:50

Kongresszust ült az MSZP. Téma egyrészt a szokásos: az eszméletlen nagy zakó kielemzése (nem kell elemezni, kérdezzétek meg az ex szavazóitokat. A probléma TI vagytok), illetve a párt köztársasági elnök-jelöltet állított. Joguk van, hisz több, mint 50 képviselőjük ül a Parlamentben, hogy értelme volt-e az más kérdés.

Mesterházy után a következő lúzer: Balogh András. Kizárt ugyanis, hogy a Fidesz-KDNP (vagy a Jobbik, vagy az LMP) megszavazza Balogh urat... A thaiföldi nagykövet mégis kiáll veszíteni. De ez még mind hagyján, Lendvai Ildikó jellemzése az általuk elképzelt elnök-jelöltről egyszerűen óriási:

„Mi olyan köztársasági elnököt jelölünk, aki sosem akart szobrot és talapzatot építeni magának. Aki nem nyársat nyelt ember, akinek a tekintélyét nem külsőségek szolgálják, aki nincs önmagával eltelve, hanem jó humorú, kedves, életszerető, társasági ember”. Szerinte az ideális államfő „sok jó anekdotát tud, jó vele együtt lenni, sok barátja van, műalkotásban, tájban, hagyományban és nőben is rácsodálkozik a szépre, és meg is fordul utánuk.”

Persze senki sem akar olyan elnököt, aki szobrot akar építtetni magának, tudtommal nem is volt 20 év alatt egyetlen ilyen köztársasági elnökünk sem. De azt szögezzük le, hogy az  elnök nyilvános megjelenése szigorú protokoll szerint működik. Magyarul mindig is egy "nyársat nyelt embert" fogunk látni, nem pedig egy lazáskodó macskajancsit.

Képzeljük csak el, mi lenne, ha Magyarország legfőbb közjogi méltósága "Csá-csumi-csá" köszönéssel odaállna egy közös fotózáshoz az EU fejeseivel, elmondana egy jó kis viccet, a vaku villanásánál győzelmi/písz jelet mutatna, majd távoztával Angela Merkel seggét stírölné...

Fontos momentuma volt még a kongresszusnak Fletó megjelenése. 20 perces szónoklatáért vastapsot kapott. Nem vitatom: Feri tud beszélni. Beszélni, beszélni, beszélni, de ezen felül semmit az égvilágon nem tud felmutatni. Nem volt a kormányzása alatt olyan döntés, eredmény, amivel dicsekedhetne. Emellett az, hogy Mesterházy és Fletó egy hajóban evez, azt bizonyítja az az aprócska tény, hogy Attila egy baráti öleléssel fogadta Ferencet. Úgy tűnik, visszakerült a staféta Ferihez...

Eseménydús kongresszuson vagyunk túl. Azonkívül, hogy  tanúja lehettünk Feri visszatérésének, "gazdagodtunk" egy köztársasági elnök-jelölttel. Tragédia és komédia...

 


1 hozzászólás : mszp gyurcsány mesterházy tragikomédia

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr842062011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2Bvx2B (törölt) 2010.06.11. 02:37:50

Boross Péter for President!

Az idő rövidsége miatt minden fórumot megragadok, felrúgva esetleg a Netikett szabályait is, hiszen sokkal többről van szó. Pár héten belül, megint a polgárok nélkül - esetlegesen más véleményét megint kihagyva, semmibe véve - akarják a Köztársasági Elnököt, vagyis a Magyar Köztársaság Első Polgárát megszavazni, megválasztani.

Aki ismer méltóbb személyt, tudja és meri is ajánlani, megteheti az elnokajanlo.blog.hu/ -n.

Cum Deo pro Patria et Libertate!

a.nemzet.jobbágya
boross-peter-for-president.blog.hu/

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása