BLOG

Demszky is vágja a centit?

írta: turner ; 2010.05.21. 05:00 · 2 trackback

Március óta sok víz lefolyt a Dunán. Volt egy választásunk, Fidesz kétharmadunk, történelmi MSZP-s vereségünk, a Jobbik és az LMP bejutott a Parlamentbe, az SZDSZ és az MDF viszont kihullott, és a többi, és a többi... Ez a pár hónap bizony elfeledtette velünk, hogy volt egy (ex)BKV-vezér, akit előállítása után hamar házi őrizetbe helyeztek (ilyet pedig nem tesznek csak úgy). Egy olyan ember, aki Demszkyt is hírbe hozta a BKV-botrány kapcsán.

Régi, szép idők... (Fotó: nol.hu)

Antall Attila március közepén nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, elmondása szerint azért, mert:

...nagyon visszásnak érem, hogy Demszky Gábor most tágra nyílt szemekkel csodálkozik a nyilvánosságra került ügyeket illetően, amikor a felelőssége a BKV-t tekintve teljesen egyértelmű.

Ezt nem csak ő, hanem mindenki "visszásnak" tartotta, mivel senki sem szereti ha hülyének nézik. Mellesleg ha valaki tudja, hogy Demszkynek volt-e felelőssége hát akkor Ő biztosan.

Idézzük fel mit is nyilatkozott Antall (nem csak a lapnak, valószínűleg a rendőröknek is):

– Volt olyan, hogy felhívott, és megszokott kijelentő modorában közölte, hogy egy bizonyos adalékanyagot rendeljünk meg egy bizonyos cégtől.
– Mi az az adalékanyag?
– Amit bele kell önteni az üzemanyagba, és állítólag megjavul tőle a motor teljesítménye és megnő az élettartama.
– És tényleg?
– Nézze, ártani talán nem árt. Nem is árthat, mert kielemeztettük a szóban forgó adalékot, és a kilencvennyolc százaléka gázolaj volt.

De ott volt Regőczy Miklós is, aki megemlítette Demszky nevét:

– Huszonegy hónapot voltam a BKV-nál, ez idő alatt Demszky kétszer hívott fel. Egyszer megdicsért, hogy milyen ügyesen szerepeltem a Klubrádióban, másodszor pedig, 2008 elején, telefonon közölte, hogy a Sawyer-Miller Group, illetve Bruck Gábor mennyire jók, és hogy szerződést kell kötni velük. Meg is kötöttük.

Mindezek persze nem jelentenek semmit sem, de el tudjuk képzelni, hogy amíg Hagyó kaszírozott, Demszky mint a ma született bárány "tette a dolgát"? Én nem... Ha esetleg elkövetett valamit, akkor nagy szarban lehet, hisz elit, sznob emberek kerültek rács mögé, akik nem biztos, hogy egy ilyen tenyérbemászó alaknak fognak falazni.

Vajon tartja a hátát Miki? Antall (háttérben) nem tette...

A főpolgármester ellen szól az a nem mellékes tény, hogy közte és Hagyó között kifejezetten rossz volt a viszony. Vajon mennyire szarta össze magát Gábor, amikor Mikit letartóztatták? Vajon hogyan tekint most Miki Gabira odabentről?

Alig várom az őszt... Egyrészt megszabadul a főváros dilettáns, rinyapina főpolgármesterétől, másrészt van egy sejtésem, hogy a gazdaságvédelmisek szeretnének Demszkyvel elbeszélgetni...

...s boldogan szavalja majd minden magyar:

"Itt van az ősz, itt van újra, s szép, mint mindig, énnekem..."

 


19 hozzászólás : korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr512019594

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kétfarkú főpolgármestert! 2010.05.25. 16:38:21

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ugyebár közismerten csak vicc, egy street art-os magánakciója. De mi lenne, ha az ötletgazda egyszer csak gondolna egyet, és valóban bejegyezné pártként? Hát lehet, hogy pont az, ami mostanában Izlandon: Nem kis meglepetés...

Trackback: Demszkyre is vallottak, mégsem fél 2010.05.21. 14:00:01

A budapesti főpolgármester nem tart attól, hogy volt helyettese, Hagyó Miklós után őt is őrizetbe vehetik - válaszolta a Blikk kérdésére. A bulvárlap megkereste a BRFK-t is az ügyben, azonban elhárították a megkeresést.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex3000 2010.05.21. 08:31:27

Még a szemük is rosszul áll. Mindkettőnek életfogytiglant, de legszívesebben kényszermunkára küldeném őket a 4-es metróba. Bízzunk benne, hogy eljön az igazság pillanata!

dei · http://erdei.aplus.pl 2010.05.21. 08:39:34

Látod, minden korrupcióval foglalkozó bejegyzés, mégha olyan értelemes is, vonzza a politikai egybites-agyú kommentelőket, lásd Baubu2000 -et!
Babu nyílván sokszor találkozott szemközelben az általa mocskolt politikusokkal, hiszen látja, hogy ferdeszeműek.
:)))
Viszont ami engem az ilyen babu féle gyomorfekélyeseknél jobban érdekel, az az, hogy vajon hány rendőrségi vallomás kell egy - egy ember megvádolásához?
_Elég, ha két tehetségtelen és mellesleg tolvaj cégvezető vádaskodik, vagy ehhez több kell? Három? Netán négy?
Hogyan lehet bizonyítani egy korrupciót, ha nincs tettenérés?_

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.21. 09:10:14

@dei: A vallomások is bizonyítékok, hisz a hamis tanúzás komoly következményekkel jár (erre fel is hívják a figyelmet rögtön a kihallgatás elején).

De lehallgatással is fasza bizonyítékokat lehet szerezni pl...

Káposztakukac 2010.05.21. 09:25:07

"A főpolgármester ellen szól az a nem mellékes tény, hogy közte és Hagyó között kifejezetten rossz volt a viszony. "

biztos, hogy ez demszky ellen szól?

koschwarz 2010.05.21. 09:30:25

igen-igen kicsi az esélye annak, hogy demszky ezekről ne tudott volna...ha meg tényleg nem tudott, akkor meg pláne egy abszolúte alkalmatlan, megvezethető birka volt, akinek már csak ezért nincs helye a főváros élén. sőt, már 10 éve nincs helye ott...

de szeretnék horvátországban egy nyaralót...

vauvauvau 2010.05.21. 09:31:33

Nekem az Átváltozás jut Demszkyről eszembe.

Egy szamizdatokat gyártó ellenzékiből egy sikkasztó kommunista lett.

stars7726 2010.05.21. 09:32:51

maradjunk abba,hogy erről mindenki tudott.szdszes,mszps,fideszes,mindenki,ott a városházán.nincso lyan hogy csak ők,mi meg nem.mindenki.ez itt a baj.

Sicc 2010.05.21. 09:34:42

Én azért azt i megkérdezném Demszkytől, hogy miért van az, hogy ha a Siemens indul egy közlekedési, vagy kórházi tenderen, akkor húsz óta az összeset megnyeri. Jó lenne ezeket a szerződéseket, és qa hozzájuk tartozó szakvéleményeket, számlákat látni!
Remélem veszi valaki a fáradtságot, és megteszi ezt!

nyafnyaff 2010.05.21. 09:38:57

Nem Demszky mondta, hogy nagyon jó ember és hisz a Hagyó ártatlanságában? Persze,hogy megromlott a viszonyuk, mert a 2006-ig Demszky egyeduralmához tatozott a BKV, mennyi balhét csinált érte, követelőzött a kormánytól, mind ha nem az adófizetők zsebéből venék ki a milliárdokat, és lám még mindig 20-30 éves buszok pufognak a 7 vonalán, és mennyire környezett védőek a városnézegető buszok, melyek mellett gázmasz is kevés.

Publius Decius Mus 2010.05.21. 10:03:31

Csak szólok, hogy a titosszolgálat ha akarja évekre visszamenőleg elő tudja keresni a telefonbeszélgetéseket. Persze kérdés, hogy felhasználhatja e adott esetben, ez a besorolástól függ.

Egyébként nem nehéz rájönni, hogy Demszky hogy csinálhatta. Egyrészt amiről már szó volt "tagdíjat" szedett az alatta lévő vezetőktől (ahogy azok is a még lejebb levőktől), ezért nem kutatta hogyan szedték össze, másrészt a saját bizniszeiről leszólt telefonon, hogy intézzék úgy, hogy a megfelelő céggel szerződjenek. Miden csak szóban és kp-ban. 20 év alatt vajon mennyit lophatott a pénztárcánkból egyedül ő?

Publius Decius Mus 2010.05.21. 10:04:54

És így alakulhatott ki egy "gazdaságtalan működés" a fővárosban és a BKV-ban.

tudomcsunyadolog 2010.05.21. 10:10:46

Demszky egy utolsó féreg, remélem hamarosan megy a barátaihoz farkasrétre, de előtte pár év börtön. Áhhhh aztán majd felébredek és ****ba lóg a nyelvem. Nem lesz itt semmi meg fogja úszni boritékolom

venszivar 2010.05.21. 10:16:32

@stars7726: Nagyon valószínű,hogy így van !!Holló nem vájja ki a holló szemét s emiatt nincsenek az ügyek kivizsgálva.Pedig igen egyszerű lehetne.XY évi7-8 millát keres.Három év múlva mégis 100-130-160 milliós házat építtet,ez egy kitalált példa,de így simán számon lehetne kérni őket.....S akkor még ez mellett mennyi mindent ,sok féle képen eltudnak rejteni!!!
Viszont oly sokan vannak,hogy egymást békén hagyják !!!Néha egy-egy barmot feldobnak,ez a jéghegy csúcsa......

marhaszív 2010.05.21. 10:21:13

@dei: faszikám, nem kell egy bűncselekmény bizonyításához tettenérés. pl. a hűtlen kezelés megáll abban az esetben is, ha a fővárosi beruházások kapcsán kiderül, hogy egy beruházás ára többe került, mint amennyiből ki lehetett volna hozni. ilyen "megdrágult" beruházásokkal telis-teli van pl. csak a 4-e metró, és akkor még nem szóltam a rengeteg egyéb fővárosi beruházásról. ezek egyenként is mind-mind aranybányák voltak demszkyék számára. ha egyszer alaposan átnéznék ezeket a beruházásokat pl. csak öt évre visszamenően, tartok tőle, hogy kiderülne, valójában negyed, max. fél áron ki lehetett volna hozni őket. hogy ez összességében mennyi adófizetői milliárdot jelent azt csak a jó isten tudná megmondani, és azt is, hogy ezért összesen hány év börtönt lehetne kiosztani az érintetteknek.
valószínűleg ezért is nem forszírozzák ezeket az ügyeket, mert ha egyszer a közvélemény szembesülne azzal, mennyi milliárd forinttal lettek megrövidítve ténylegesen, akkor azonnal fegyveres zavargások törnének ki.

sajnos a hatóságok és a politikusok részéről egyöntetűen folyik a falazás ez ügyben és elkendőzendő az igazán nagy és vérlázító ügyeket, inkább elővesznek kvázi zsebtolvajlás szintű (mármint a milliárdok relációjában) ügyeket, lásd, hagyó, mesterházy, hunvald stb. stb. ezekben az esetekben összességében nem éri el az ellopott pénz az egymilliárdos nagyságrendet sem. ez így sajna nagyon-nagyon rossz vicc.

tlac 2010.05.21. 11:02:52

Demszkij egy rendkívűl védett személy, elég nyíltan játszott, érezte a CASCO-t a zsebében, sztem megússza.

blacklord 2010.05.21. 11:14:00

Ó istenem, én egy alapvetően liberális ember vagyok, és éppen ezért lenne nekem óriási boldogság, ha őt lesittelnék, akár csak egy fél évre is. Kevés ember érdemelné meg jobban a magyar politikai palettában, Gyurcsányt is beleértve!!

blacklord 2010.05.21. 11:18:08

@marhaszív: egyetértek, bár Hunvald azért már komolyabb nagyságrend, de pl. Zuschlag ügye annyi, mint 3 piszkos BKV-tanulmány, amikből volt többszáz évente... A legdurvább dolgok nem derültek még ki, és valamiből a Fidesz is működött az utóbbi 10 évben, és az szintén nem kampányonkénti 386 millió volt...

jpmjpm 2010.05.22. 11:19:43

Sajnos az az érzésem, hogy Hagyó védeni fogja Demszkyt. Idejük volt összebeszélni amíg Hagyó mentelmi joga tartott. Gondolom nem kevés pénzt kaphat Hagyó ezért.

De a 4-es metró miatt biztos le lehetne csukni, mert a világ legdrágább metróját építjük a világon a leglassabb tempójában.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása