BLOG

Stohl Bucit megjutalmazzák...

írta: turner ; 2010.05.19. 07:13 · 1 trackback

...nem is akármilyen elismerésben részesül az elbaszott Schumacher. Stohlt a Gundel művészeti díjjal -másnéven a magyar Oscarral- tüntetik ki. Ezzel többek között olyan nevek közé kerül, mint Bács Ferenc, Garas Dezső, Tordy Géza, Tőrőcsik Mari. A díjat Csörgheő Csuli szerepéért kapja, melyet az Úri muriban formált meg.

Fotó: Híradó.hu

Igaz, a döntés még gerinctelen viselkedése előtt született, ám a Szinetár Miklós vezette zsűri fenntartja a díjat Bucinak. Sőt, Szinetár szerint rossz döntés, hogy Stohl nem megy el a díjátadóra.

Szerintem meg, ez kurva jó döntés volt. Képzeljük el, hogy miután alkoholos és betépett állapotban, cserbenhagyásos balesetet okozott, ott tetszeleg, mint legjobb férfi színész. Vajon a zsűri elnökénél belóg a léc? Szinetár bele sem gondolt, hogy abból mekkora botrány kerekedne.

Bár Stohl színészi képességeiért kapja a díjat (egyéb cselekményeiért majd a bíróság jutalmazza), úgy gondolom, hogy ez jelen állás szerint nem éppen szerencsés. Mondhatni kurva szar üzenete van. Ugyanis ne jutalmazzanak olyan embert, aki visszaeső kábszer élvező, aki nem először okoz ittasan balesetet, még akkor sem, ha jó színész. Ilyen "friss élmények" után legalábbis nem kéne... Nincsenek ilyen ideálokra szükségünk!


73 hozzászólás : bulvár pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr532014550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megúszhatja-e a börtönt Stohl? 2010.05.19. 14:10:42

A Blikk ma azon lamentál, megúszhatja-e a börtönt a pár napja Gundel-díjat kapott Stohl. Persze, ha van igazság a Föld nevű bolygón, és azon belül Magyarországon is, akkor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.05.19. 09:45:17

"Stohl színészi képességeiért kapja a díjat"
Ennyi.

gpetersz 2010.05.19. 09:51:44

@eloszto: Nem nem ennyi. Ha valakit díjazunk azt azért tesszük, hogy motiváljuk a többi, értelemszerűen, fiatalabb színészt (embert), hogy lám, van értelme hajtani, erőlködni, mert elismeri a társadalom a teljesítményt. Azonban ha valakit példaként állítunk a többiek elé, akkor annak bizonyos minimális társadalmi elvárásoknak meg kell felelni. Ebbe pl. a zabigyerek beleférhet, a válás, házasságtörés is talán (bár már necces), de pl. a cserbenhagyásos balesetokozás kábszeresen már nem. Ahogy a Farkas féle kenderbolt sem fér meg az olimpiai arannyal. Az aranyat nem lehet visszavenni, de nem kell államilag támogatni, és társadalmilag elismerni. Mert elvesztette a megbecsülést.

Stohllal is pont ez a baj. Kiváló színész. Igazán remek. De az éremnek a másik oldala viszont tragikus. Élvezzük a játékát (ha lehet), de ne adjunk díjakat.

_petya 2010.05.19. 09:52:26

De tényleg, mif@sz köze van a két dolognak egymáshoz? Főleg, h a díjat a balesete előtt megkapta?

Lui_78 2010.05.19. 09:59:35

Nehéz kérdés jár-e neki a díj vagy sem. Sok olyan ember van a művészvilágban (pl aktuálisan Polanski) akit vegzálni lehetne, de mint művész mégis elismerik...
Nem tudok okos lenni...

2010.05.19. 10:07:01

Nehéz ügy ez. Én nem vagyok egy tévéfan, és már idejét nem tudom megmondani, mióta nem kapcsolom be a tévét. Reklámokkal kevert nézhetetlen retardált szar műsorokra, és az unszinpatikus sztárcelebek részletes napi rutinjaira nem vagyok kiváncsi... De a Stohl azon kevés kivételek közé tartozott, akit kedveltem. Nem(csak) a személyisége miatt, hanem mert ebben a velejéig romlott gennymédiában, ahol minden piti ócska lúzer seggfejből, és riherongyból lehet "sztár", Ő azért tett le valamit az asztalra, és a tehetségéből kapaszkodott fel. Szinészi, műsorvezetői képességeit szerintem nem kell megkérdőjelezni.

Mentség viszont nincs arra amit tett, -miután nem az első eset- törvény előtt kell felelnie, mint bárki másnak aki hasonlót követett el. Ennyi. Szerintem eleget volt már gyalázva, a karrierrje is derékbatört, valszeg ráhúzzák a vizes lepedőt is, szerintem ezt a leckét megtanulta már.

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.05.19. 10:09:18

Lesubaruzza, mint stólbuci a szembejövőt!

shamir 2010.05.19. 10:10:07

Ha van gerince nem veszi át...

janikahhh (törölt) 2010.05.19. 10:11:12

Free Buci!
A magánéleti problémák miatt nem lehet szakmai dolgokkal büntetni. Ha a szesz belezavarna a munkájába, akkor oké, de a hozzáértők szerint nagyon jó színész. Éshát mondjatok olyan művészeket, akik nem ütik-vágják magukat, meg példás életet élnek...

Ingrid 2010.05.19. 10:11:31

Egyetértek a poszttal. Utolsó bekezdéssel különösen...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2010.05.19. 10:15:20

Hááát, azért az egy dolog, hogy Stohl meg lett fenyítve, mert a viselkedése és a tettei felvállalhatatlanok, de azért az nagyon szar világ lenne, hogy ha hagynánk, hogy az ember (legyen akármely emberről szó) felelőtlen tettei miatt élete minden más területén azonnali bukást hoznának.

Az egy dolog, hogy Stohl elvesztette a munkái nagy részét (bár szerintem egy korrekt munkahely addig nem rúgja ki bűncselekménnyel megvádolt alkalmazottait, amíg azokat el nem ítélik. Az ártatlanság vélelme, tudniillik) de azért az nagyon csúnya lenne, ha egy előzőleg kiérdemelt díjat emiatt nem kapna meg. Az egy dolog, hogy nem szép amit művelt, de azért még ne sorakozzon a kivégzőosztag.

szcsongor 2010.05.19. 10:19:47

Persze, akkor vegyuk el minden egyes szinesztol az osszes dijat: Arany Palma, Oscar stb..., ha csak egyszer is elkovetett hasonlot, mint Stohl... Mickey Rourke, Polanski... es meg lehetne a sort folytatni.
A muveszek NEM a maganeleti dolgaik "elismeresekent" kapjak ezeket a dijakat, hanem a szakmai teljesitmenyukert. Ha egy eletmudijrol lenne szo, talan lehetne vitazni arrol, hogy erdemel-e dijat, de itt nem.

gergel 2010.05.19. 10:21:37

Kedves posztoló!
Te tűnsz inkább gerinctelennek. Buci nem tett semmi olyat a színpadon, amivel kiérdemelné hogy lejárassák, a hozzád hasonló fröcsögő férgek. Ajánlott levelet is kaptál, hogy kizárólag Stohl él kábítószerekkel a művészvilágban?

Sajnos a blogod mondanivalójával egyetértek, hasonló véleményen vagyok. Ezt viszont soha nem értem miért kell valakit így mocskolni hetekig.

alumi 2010.05.19. 10:24:56

Ha a baleset után ítélték volna meg a díjat, egyet is értenék tán a poszttal. Így viszont, hogy már előtte eldőlt a díj sorsa, szerintem szőrszálhasogató és nevetséges ez a rugózás.
Nyilván ne tetszelegjen, ne pompázzon, de csendben, nyugodtan, felhajtás nélkül átveheti a díjat akár távol maradva az eseménytől.

Milyen példát kellene statuálni még azon kívül, hogy valszeg elvonóra küldik, és börtönbe is kerülhet + fizet egy rahedli pénzt?

Vagy tán így kellett volna Heath Ledgerrel is, aki kimondva, kimondatlanul is drogos volt, szétlőtte magát, és kapott egy posztumusz Oscart? (csak a szerencsén múlt, hogy akkor belőve nem épp egy kocsiban ült, és karambolozott, hanem a luxuslakásában hevert..)
Vagy Charlie Sheen, aki az x-ik asszonyát verte félholtra és mégis ott pompázik díjátadókon, és ódákat zengenek róla a kritikusok?
Folytassam a sort?

kyanzes (törölt) 2010.05.19. 10:29:10

"Stohl színészi képességeiért kapja a díjat"

Hitlernek is gyorsan osszunk ki egy szónoki díjat posztumusz. Hiszen itt kizárólag a képességeket értékeljük? Igaz?

atomic bomberman 2010.05.19. 10:29:30

mi a faszt képzel magáról a blogger? kurvára imádom ha valaki ilyen magas lóról beszél mintha ő lenne a szűz mária.

Stohlt a biróság fogja jutalmazni a szabadidejében elkövetett dolgokért, a munkájáért pedig a szakmája.

mint ahogy engem sem rúgnának ki ha részegen félholtra verném az ilyen majmokat mint a posztoló. csak miután börtönre itélnének.

egy ember lába alól -még ha fasz is- nem szabad kihúzni a talajt (elvenni a munkáit, az önbecsülését stb) mert igy lehet öngyilkosságba hajszolni.

a posztolónak az anyázás mellett meg ajánlanám a mondást: ne itélkezz hogy ne itéltess.

NannyOgg 2010.05.19. 10:35:31

Ennyi erővel vegyük el az összes zenei díjat az összes legendás rockegyüttestől és az összes filmes díjat az összes hollywoodi rosszfiútól.
Stohl egy hülye, de ez a poszt is.

Magóg napján (törölt) 2010.05.19. 10:35:51

A színészet nem is szakma.
Sztem.
Buci meg egy féreg, hogy sajnája a havi több málnából taxira a lóvét.

NannyOgg 2010.05.19. 10:36:42

Ja, látom ez nem nekem jutott eszembe először... :)

monyon le 2010.05.19. 10:40:29

Ez beszarás - mi köze van a kettőnek egymáshoz! Jól írják az előttem szólók, hogy az ember önbecsülését, miért kell ennyire még jobban megaláznunk.

Annyira kispolgári betyepesedett gondolkozás ez a juj juj botrány lehet belőle, ha elmegy a díjért. Az a botrány hogy mint "2 napos celebek" a sértettek elmennek tetszelegni H. Péter műsorába. Ok okozott egy balesetet - majd a bíróság dönt felette, valószínűleg vállalja ennek a következményeit. De ne azon pörögjünk már, hogy Marinéni fel lesz e háborodva, mert Stohl díjat kap e.

Vegyük csak ezt példaként, ha feltalálta volna a rák ellenszerét a Stohl, ami hatásos is, mindenki meggyógyul - majd balesetet okoz akkor is eltiltanánk Őt a kutatás / fejlesztéstől, mert ciki lenne a szaros kis segnyaló magyar médiának?
Hánynom kell az egész bulvár "megmondom ki a király" bagázstól. Daróczi úr félretéve, jöhet az új ügy lehet eszt is felfújni!

Zombika 2010.05.19. 10:40:31

Én még mint színészt sem szeretem Stohlt, és amikor hallottam a balesetről, akkor azt mondtam, hogy nincs igazság, ha ezért nem kap legalább két év letöltendőt.

De attól hányingerem van, hogy most minden kis fikagyuri okoskodik és a börtönön kívül szakmailag is sárba tiporja szerencsétlen hülyének. Mi lesz a következő, erkölcscsőszök?
Ne kaphasson Nobel-díjat, aki csalja a nejét? Minden színész és zenész adja vissza a Grammyt meg az Oscart, aki valaha drogozott, ittasan vezetett vagy engedély nélkül tartott fegyvert? Mondjon le a Fields-éremről minden adócsaló matematikus?
Hát kik vagytok ti, honnan veszitek magatoknak a bátorságot, hogy erkölcsi Parnasszusotokról ítélkezzetek embertársaitokról? Arra van a bíróság, hogy elítélje azért amit tett. Hogy emellett korábbi, más téren nyújtott teljesítményeiért egyes (veletek ellentétben)hozzáértő szakmai szervezetek milyen szakmai díjban részesítik, ahhoz mi közötök van?
Nem ártana magatokba szállni egy kicsit...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.19. 10:42:15

@atomic bomberman:
Hát ezzel a kommenttel, ha finomítva is, de egyetértek. Kezd már unalmas lenni ez a műfelháborodás, amelynek célpontja egy tehetséges, alkoholista színész. Szerintem színházban pld a fröcsögők 5%-a ha látta, ezért azt hiszi, az RTL ben kezdte a pályáját. Hát nem. Stohl a Katonában majd a Nemzetiben volt vezető színész, és ezek a színházak szakmailag a legjobbak közé tartoznak. Lehet a színészetét nem szeretni (nekem sem a kedvencem) de tehetségét kétségbe vonni baromság. Stohl két végén égette a gyertyát és nem is viselkedett túl tisztességesen, de az egész ügy csak arra jó, hogy a sok gerinctelen tolvaj politikus ügyeiről elterelje a figyelmet.

Karnamantra 2010.05.19. 10:43:57

@eloszto: bakker, nem érted? Biztosan eleget hallottál az olimpiai bajnok birkózó Farkasról, akit Andorráig üldöztek marihuána termesztés miatt. Na, a minap elvették tőle az arannyal járó életjáradékot, és még talán a közt.érdemrendet is.

Ezek a Nezmet Büszkeségei - voltak. Nagybetűvel.

blacklord 2010.05.19. 10:45:47

Szerintem meg el lehet választani a kettőt, ahogy a baleset utáni előadás közönsége is meg tudta tenni. A többiről meg a bíróság dönt. Szerintem korrekt a döntése, hogy nem megy el az átadóra, de ezzel együtt megkapja.

Karnamantra 2010.05.19. 10:48:50

@Szocio Pata (kikvogymukblog): amikor Stohl elvállalta a műsorvezetést az RTL Való Világában, finoman megkérték, hogy lépjen ki a Katonától. Ők biztosan nem adtak volna neki most díjat, melyet egyébként én sem értek.

Zombika 2010.05.19. 10:50:46

@Karnamantra:
Nem az olimpiai aranyérmet vették el a Farkastól (amit a birkózó tudásáért kapott), hanem az életjáradékot, ami a "Nemzet Büszkesége" státuszért járt. Érted a különbséget?
Nem minden jó sportoló kap közt. érdemrendet, meg életjáradékot, sok olyan sem, aki háziversenyeken, OB megveri az olimpiai bajnokot. Ezekkel nem a sportbéli kiválóságot ismerik el, hanem a példakép mivoltot. Ezért jogos, hogy bűnözőnek nem jár.
Másrészt csak szándékos bűncselekményért vonják meg, közlekedési baleset okozásáért még megtarthatta volna a Farkas is az életjáradékot.

Fashionistas 2010.05.19. 10:51:54

"Minden mindennel összefügg"

Nyilt levél Szinetár Miklós Úrnak, A Gundel művészeti díj elnökségi tagjának.

Kedves Szinetár Elnök Úr!

Felháborítónak tartom hogy önök nem akarnak vagy nem tudnak párhuzamot vonni a 'két' Stohl András között. Nem is értem hogy ha fel is terjesztik a művész Urat erre a díjra, és ilyen dolgok történnek történtek mint a mostani tragédia, hogyan tekintik semmisnek ezeket a megtörtént tragédiákat.
Igenis az embert kell nézni és nem csak azt, hogy mit nyújt esténként a színházban! Igenis nézni kell azt, hogy egy ilyen díjnak jelentősége van, és akár példaértékű is lehet sok fiatalnak.
Önök valóban ilyen embert állítanak elénk példaképnek akinek a drog és alkoholproblémáiról, hajnali tivornyáiról,orgiáiról regényeket lehetne írni. Valóban azt az embert dicsőítik aki sem apaságból sem emberségből sem pedig férfiként nem felelt meg a társadalom előtt!
Mert milyen ember az ilyen, aki lányát és párját is nagyon sokszor kellemetlen és megalázó helyzetbe hozza tettével!
És önök ezeket a dolgokat semmisnek tekintve mégis díjazzák Stohl Andrást?
Engedjék meg hogy gratuláljak ehhez a mérhetetlenül ellenszenves és abszurd döntésükhöz amivel ismét bebizonyosodott, hogy Magyarországon másként működnek a dolgok mint tőlünk nyugatabbra! És ez semmit sem változott az elmúlt 20 évben és ahogy elnézem nem is fog.

Tisztelettel:
F. Gábor

vénkujon 2010.05.19. 10:53:51

borssztory-színvonal...uncsi már eza stólozás. kibaszottul uncsi. a blogíró erkölcscsősz mivolta viszont szórakoztató.

postabelyeg 2010.05.19. 10:54:53

Érdekes lenne a hírekben látni, ahogy Ciarán Tobin magas kitüntetést kap kiemelkedő teljesítményéért, mert kiváló pénzügyi szakember, stb.

kishawa 2010.05.19. 10:57:18

Te egy fasz vagy, meg a tobbi szeplelek is.

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2010.05.19. 10:59:42

utolsó szó jogán igenis átvehette volna a díjat, nem hülye, valószínű, hogy azonnal tudta, hogy mekkora hülyeséget csinált, ettől függetlenül jó színész (volt) és kapja meg azt a büntetést, ami jár neki! sajnos a világ nem fekete-fehér!

lehoako 2010.05.19. 11:04:13

Nem értem az egész felhajtást...

Vagy értenem kéne, hogy vagy az EGYIK Bucika, aki okos, meg tehetséges, meg szeretik a Zemberek, így, nagy Zével, akit támogatunk, díjazunk, szeretünk és sajnálunk, mert valami "szerencsétlan balesetbe KEVEREDETT", meg van a másik (így, csupa kisbetűvel), a csúnya, csúnya, bekokszolt, bepiált, beviagrázott, részegen vezető és sokadszorra magát és embertársait is péppé törő, cserbenhagyó, a barátnőjével a balhét elvitetni akaró és a gyerekével a karján a rendőrségre menő fujjabelemjönki aljasz@r?

Vagy esetleg az egyik is felel a másik saráért?

Majd én is aszondom az APEHnak, hogy nem adtam be az SZJA-bevallásomat, de ne birságoljanak má' meg, mer' azér' szeretem a macskámat. Noooooormális?!

Stohl a név, gyalázat, hogy kitüntetik, a korábban kitüntetetteket gyalázzák, akik nem vonják vissza a díjat tőle. Ennyit a magyar színész-szakma realitásérzékéről, Szinetár Miklósról meg no comment.

Éljen Chuck Norris!

Roy 2010.05.19. 11:04:29

Volna talán nála jobb szinész, nem pedig egy drogos, alkoholista. Ebben az állapotában még balasetet is okozott.
Szinetár meg szerelmes bele? Ennél okosabbnak tartottam.

postabelyeg 2010.05.19. 11:04:58

@kishawa: Én? Egy szóval nem mondtam, hogy ne kapjon elismerést bárki, ha megüti a mércét.

Shopping 2010.05.19. 11:09:47

a következő miatt NEM ÉRDEMLI MEG:

ha ő is megkapná, az azt jelentené hogy egy szinten van pár igen neves személlyel (Garas Dezső, Tordy Géza, Tőrőcsik Mari).

A Gundel díj színvonalát csökkentené, ha egy stól buci is a díjazottak között lenne.

Ezentúl csak úgy beszélnének róla:
"tudod az az a díj, amit a stól is megkapott, miután drogosan-bebaszva fejre állt..."

satuka 2010.05.19. 11:11:11

A kettőnek semmi köze egymáshoz,külön kell választani a színészt és a magánembert.Nálunk az egyik kolléga súlyos közlekedési balestet okozott mindenki tudta,de mert jó munkaerő és kolléga fel sem merült hogy nem kaphatna prémiumot.

Roy 2010.05.19. 11:11:25

@blacklord: Egy átlag embernél a bíróság, egy köszereplőnél népitélet is. Stohlnak vállalni kell a balesetből kifolyólag minden következményt.

Parajpuding 2010.05.19. 11:13:08

Stohlnak egyenlőre a süllyesztőben a helye. Minden tekintetben. Kíváncsi lennék, ha azoknak a családtagja lenne a baleset elszenvedője, akik most a színészi képességeire tekintettel azt külön kezelik.
Az a gyanúm, hogy magasról nem érdekelné őket. Egységesen elítélnék és büntetést kívánnának minden tekintetben. Egy ember összeségében értékelendő. Lesz**om, hogy egy többszörösen visszaeső és felelőtlen ember, aki más(ok)ban kárt tesz, akár világ legjobb színésze. Egyszerűen irreleváns.

Ingrid 2010.05.19. 11:13:29

A felhajtás és a sok cikk valóban túlzás és valóbanelcsitulhatnának az indulatok, de addig nem fognak, amíg akad olyan kretén, aki díjat ad neki.
Ezzel állítanak most példát a fiatalok előtt: Igen, tessenek csak drogozni, inni, részegen vezetni, attól lesztek jó színészek, tehetségesek és sikeresek....
Az RTL jól tette, hogy nem engedte tovább képernyőre, hiszen ez ugyanaz, mint a színház, vagy még rosszabb, hiszen a fiatalok nagy többsége (sajnos) ezt nézi, innen inspirálódik...
Ne Amerika után menjünk, hanem az igazi, valós értékeket kövessük, olyan emberek példáján, akikban valóban van mit tisztelni és felnézni rájuk.
Ennyi.

Roy 2010.05.19. 11:15:36

@satuka: Az a kollégád egy névtelen, míg Stohl egy médiaközszereplő. Nem tudom érzed a külömbséget.
Más egy prémium, és más egy rangos díj. Amennyiben megkapná, átvenné a díj maga értékelődne le.

lehoako 2010.05.19. 11:21:27

Hahahaha! Gundel-díj...

Biztos azért adnák neki, mert "majdnem" csokis palacsinta lett. :-)))

És ő nem jár az utcán, csak berántja... :-)))

Csak össze ne jöjjön minden előadására egy tökös kemény mag a Nemzetiben, akik a nézőtér közepéről VÉGIG fütyülik, amíg a színpadon van. Az lenne a népítélet, ez meg egy következményekkel teli ország. De nyilván ilyen nem lesz.

Vagy mégis?

Hol vagy, Chuck Norris?

tettike 2010.05.19. 11:21:54

De jó, hogy van kit mocskolni megint hetekig! Némelyek attól boldogok, ha másokat leférgeznek, buziznak, tehetségteleneznek, miközben maguk valószínűleg makulátlanul állnak a világban. Se gyorshajtás, se alkohol, se fű, se egy megcsalás, szóval itt mindenki tiszta, de rúgják, köpködik, akit csak lehet. Buci megérdemli a büntetést, annyit amennyit más kap ilyesmiért, de a szakmai elismerést igenis kapja meg, mert jár neki. Hétfőn este láttam az Úri muriban, amiért állítólag neki ítélték a díjat, és mondhatom, hogy fantasztikusat alakított, nélküle a darab nem lenne ugyanaz. Aki ezt kétségbe vonja, sosem látta színházban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.19. 11:29:52

off: nagyon szép ez a blogsablon!

Môžeš mi pomôct'? 2010.05.19. 11:30:38

Teljesen egyetértek. Nem tudom mért fúrták meg a rohadt lelkű kommerek Sass József kosútdíját, de ajánlom mielőbb kapja meg, vagy nem tudom mi lesz! Meg Buci is. Meg Lola. Lolát különösen szeretem, tudjátok a feketebugyivillantós klip óta. Bár nem tudom, végül hol villantott, de kicsire nem adok. Szóval, kosútdíjat neki. Meg Áprily Lujzinak. Bucinak kettőt.

Rain 2010.05.19. 11:31:29

Már írtam egy stólról értekező blogban, éles a párhuzam Daniel Meehan (Gépállat SC, Vinnie Jones formálta meg) és a fent említett csótány között.
Azt hiszem, elsősorban az bassza fel az emberek agyát, hogy neki megadatott a lehetőség, hogy példásan éljen, és ezt dobta pár óra mámorért, olyan mérhetetlenül gerinctelen (ivás, drog, viagra leszarva) viselkedéssel, hogy azt egy egyszerű parasztember sem tenne meg.
Ott a pont: nincs két Stohl András, ahogy Kiefer Sutherland, vagy Polanski sem. Ő sem élt két külön életet. Az egyik nyereségéből finanszírozta a másikat...

Môžeš mi pomôct'? 2010.05.19. 11:31:30

Teljesen egyetértek. Nem tudom mért fúrták meg a rohadt lelkű kommerek Sass József kosútdíját, de ajánlom mielőbb kapja meg, vagy nem tudom mi lesz! Meg Buci is. Meg Lola. Lolát különösen szeretem, tudjátok a feketebugyivillantós klip óta. Bár nem tudom, végül hol villantott, de kicsire nem adok. Szóval, kosútdíjat neki. Meg Áprily Lujzinak. Bucinak kettőt.

Pikk 2010.05.19. 11:31:35

A díjat művészeti tevékenységért és a legutóbbi balesete előtt kapta. Ritka találkozása ez, a méltó és méltatlan helyzetnek.
A kitüntetését, tekintettel a körülményekre nem vehette át nyilvánosan. (ez már a büntetés része)

Egyébként gyalázatos vesszőfutásban részesíti az álszent magyar közvélemény amikor celeb mivolta alapján értékeli és irigyli az esendő művészt.
A zugivók serege dörgedelmes elmarasztalásban részesíti a lebukottat, elégtétel a sok senkinek, hogy végre egy valaki is fennakadt a rostán.

Senkifia 2010.05.19. 11:39:08

@Erinaceus europaeus: hangsúly a "magukat"-on van. Mikor másokat ütnek-vágnak, akkor a jóqrva fennvaló ilesse őket a péniszével,és ne a zsűrik a díjakkal,mintha valami szuperhősök lennének. és megértem,ha,miután totál gerinctelen módon okoz balesetet(mert ugye fel lehetett volna vállalni,és nem elhúzni sunyesz módon. Miközben qrva hitlesen el tudjuk játszani Bordás örnagyot, és becsülettel(?) keresni pénzt abból, hogy emberek flnéznek ránk.
Nehogy már mi kezdjük sajnálni szegény bucit. Mikor pár éve sírva esküdözött,hogy soha többet,meg hogy jézusmária? most meg majdnem megölt egykét embert. hát gratulálok a művészetéhez.

Senkifia 2010.05.19. 11:42:22

@Pikk: az a baj,hogy a valakik folyton törvényfelettinek hiszik magukat. Megnéznélek, ha a te apádra, gyerekedre borítja rá az autót,akkor is ilyen engedékeny lennél... nem kell a demagóg szöveg. Suttyó gerinctelen senkiházi,ahhoz képest,hogy mekkkkora jellem, és színész . Mit ne mondjak.

EvangelineS (törölt) 2010.05.19. 11:43:51

Édesmindegy,hogy ezt még megkapja-e vagy sem.ha börtönre ítélik,elveszti az erkölcsi bizonyítványát,és a maradék munkahelyéről(nemzeti színház) is kirúgják mint a pinty.ezután nyilván állami díjakat sem kaphat majd és semmilyen munkát sem állami munkahelyeken.márpedig egy színésznek elég nehéz ebben az országban ilyen kilátásokkal elhelyezkedni.szal felőlem kapja meg ezt a díjat,úgyis ez az utolsó amit valaha kapni fog.

Senkifia 2010.05.19. 11:44:49

@Pikk: a gyalázatos vesszőfutásban meg nem a közvélemény részesíti,hanem ő saját magát. emlékezz csak, hogy esküdözött sírva pár éve,mikor majdnem meghalt,hogy jajistenem sohatöbbé... gerinctelen suttyó. Ja ettől még jó színész. de a két dolog nem zárja ki egymást. viszont nehogy már ő legyen a követendő példa....

Judit10 2010.05.19. 11:45:17

Nem lehet az embert részekre bontani, így az ember egészét kell nézni, nem lehet hiteles még jó színészi képességekkel sem az, aki egyébként erkölcsileg nem éppen ferr. És ha valaki már egy ideje maga alatt vágja a fát, akkor annak viselje is minden következményét.
Szerintem tartás kell, hogy legyen egy olyan emberben, aki reflektorfényben van, hiszen az ilyen ember sokak számára példakép. Hogyan tapsoljak önfeledten valakinak a színházban, ha egyszer tudom, hogy nem méltó az ünneplésre az emberi magatartása alapján. Engem legalábbis ez nagyon befolyásol, de lehet, hogy sokan a kettőt külön tudják választani. Én legalábbis ilyen emberre nem tudok felnézni.Hogy lehetne együtt emlegetni mondjuk pl. Sinkovits Imrével, Darvas Ivánnal és még sorolhatnék sok igazán nagy színészt, aki minden területen ember tudott maradni, és valóban méltó volt a kitűntetésekre.

DArchAngel 2010.05.19. 11:47:17

Egy szakmai díj, így kellene a dolgot megítélni. Nem a "Legeslegjobb példakép" vagy "Legerkölcsösebb magyar" díj.
Valaki emlegette Hitlert, hogy akkor kapjon szónoki díjat. Ha azt nem is kapott, de számos történész és szakmabeli elismeri, publikálja, hogy a maga idejében kimagasló képességű szónok volt, emellett pedig egy elég labilis lelkületű féreg. Ennyi.
Ha Stohl nem veszi át, annak lenne pozitív üzenete, de ez már az ő dolga.

Publius Decius Mus 2010.05.19. 11:47:53

Nem szeretem, de napjaink egyik legjobb színésze.

Helyesen teszi, hogy a díjat nem veszi át, de a bizottságnak is reagálnia kellene a történtekre, mert a díjak nem arra valók, hogy lejárassák őket.

A nyugati művészvilág és a díjai is betegek, mert ők is szarnak a díjazott erkölcseire. Oszt csodálkoznak, hogy másokat sem érdekel a társadalmi érdek.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.19. 11:50:00

Undorító volt, ahogy pl a csaj megjátszotta ott magát a H.Péter frizbisóban. Csak úgy vakuzta a szemük a pénztárgépkek kasszazárását, hogy most majd a neves dúsgazdagot hogy leveszik.. a papa is a kert5je művelésével.. Nem azt mondom, hogy meg lehet Stohlnak bocsátani azt, hogy a tehetségét pénzért bulvárszarokra pazarolván mókuskerékbe került és már csak piával meg droggal képes stimulálni magát.. ezt nem lehet soha megbocsátani neki. De nehogy már kisszerű közepes ócska kispolgárok nekieshessenek és levehessék kártérítésre.. Mindenféle névtelen kis presszókcsászárának.. a sok szerencsés újságíró, netmájer, akik még nem buktak meg belőve, részegen... itélkezzenek fölötte.
A díjat megérdemli, nagyformátumú ember.. bűnös, vétkezett.. de vétkesek azok is, akik a mókuskerékbe zárták...
Egy ilyen színész mért nem kap annyi pénzt (savanyodjon bélébe a sok ügyeskedőnek a kártérítés, amit kiríjj) hogy ne szoruljon álbulvártévék gázsijaira... na, és azok a geci szerződések is megérnének egy kanyart.
Nézzétek meg a kocsmákat: mindenütt autók parkolnak szanaszét.. a sok becsületes nééévtelen.. ganaj autókereskedők, körbetartozós építőipario vállalkozók, stricik ganajak bántatlanul...
Szégyelljétek magatokat ti, kisszerűek. Bulnyállovagok.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.19. 11:51:39

A kis VörösKabos totálokirészegen halálosan gázolt, leülte a börtönbüntetését oszt tavasz.. mert ezerkilencszázhatvanvalahányban még nem volt ilyen információszuhatag..

Pikk 2010.05.19. 12:20:21

@Senkifia
Sajnálatos módon az ember már csak ilyen esendő, ez nyilván egy robottal nem fordúlt volna elő.
A művészvilág a labilis emberkék seregét mutatja fel az egész világon és már az is eredmény, ha már az elmarasztalásuk, hasonlít a többi emberéhez.

Pikk 2010.05.19. 12:25:18

Ugyan milyen erkölcsi magaslatról itélkeznek egyesek, amikor a lop és hazudik már egy ideje ( a parlamentből kiindúlva ) kötőszóvá vált. Kapjon tisztességes büntetést, és kapaszkodjon vissza ha tud.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.19. 12:31:15

@Sün‼: LoL :D

@atomic bomberman: Tisztelettel kérdem: ha a te édesanyádat, gyermekedet darálja le szemből Stohl Buci bebaszva, betépve, Te mennyire ítélkeznél?

A díjazással példát mutatunk! Nem kell ilyen példa. Elvették a munkáját? Naná, hisz bukásra ítélt volna minden műsort. Vagy játszon rendőrt egy cserbenhagyó drogos?

@Pikk: "Kapjon tisztességes büntetést, és kapaszkodjon vissza ha tud." Ezzel egyetértek...

Balance Of Power 2010.05.19. 12:32:08

@Frick László Emlékzenekar: Megneztem a videot es ott a karosultak is azt mondjak, hogy valszeg Stohl is sokkot kaphatott meg be is volt baszva es ezert a mentok megerkezeseig a kornyeken kovalygott. Talan fel se fogta egy darabig, hogy mi tortent. De a mentoket megvarta. Meg pl. a bacsihoz is odament es megkerdezte, hogy van. A karosultak mondtak ezt - csak a teljesseg kedveert. Nyilvan szurrealis lehetett ez az egesz helyzet, de ez akkor sem klasszikus cserbenhagyas. Igaz, ahhoz az kellett volna, hogy egyben maradjon a Subaru es el tudjon menni.
A baratnoje meg allitolag ott maradt, mikor o lelepett.
Egyebkent meg lehet, hogy a csaj neven van a kocsi - kisebb koccanasoknal nem mindig a tulaj vallalja magara a dolgot? Ha ezt barmelyik kommentelo megtette mar, akkor nincs moralis alapja Stohlt ekezni, a baleset sulyossagatol fuggetlenul.

Kis Kabos? Erdekes sztori. A 60-as evekben tortent ez, amikor meg alig volt auto az utakon? Ezek szerint o is be volt nyomva? Gondolom. De ettol meg mindenki szerette. Vagy volt nemreg a halalos gazolos focista.

Balance Of Power 2010.05.19. 12:34:56

@turner: Nem egy-nem ketto ilyen "szembesitos" dokfilmet csinaltak mar baleset, buneset, egyebek kapcsan. Minden eset mas itt is. De altalaban nem segit a hozzatartozon az, ha meglincselik, izekre szedik az elkovetot. Szoval nem fekete-feher ez sem. Nem tudom peldaul, az ir gazolos faszival mi lett vegulis.

Pikk 2010.05.19. 12:45:00

@Sün‼ A személyes érintettek indulata elfogult, de érthető tudatmódosúlt állapot. A hozzászólók nagyobbik része jóesetben az irigyelt RTV celebkedéseiből ismeri, és ennek alapján minősíti. Az ismert emberek (alanyi jogon) töredéke lehet csak példakép, már az is nagy dolog ha valamiben nem botlanak meg, de a megitélésük ritka elégtétel a hétköznapi ember számára.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.19. 12:57:44

@Balance Of Power: Aki ivott ne vezessen. Aki cuccozott ne vezessen. Aki így balesetet okozott az maradjon a helyszínen. ez fekete és fehér :)

Azért meg nehogy dicséretet kapjon, ha esetleg megvárta a mentőket! A rendőröket elfelejtette megvárni...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.19. 13:04:28

@vénkujon: az a lényeg, hogy jól szórakoztál :D

Balance Of Power 2010.05.19. 13:32:24

@turner: Igy van, csak korabban ment a szoveg, hogy "lelepett" meg "cserbenhagyas". Jogilag ez igy mar nem cserbenhagyas. El tudom kepzelni, milyen kodos lehetett az agya, de az gondolom, meg igy is leesett neki, hogy kurva nagy gaz van.

En elso korben is azt mondtam, hogy legyen nalunk is amerikai mintara "kozmunka", pl. ilyen esetben szepen elkuldenek 2 honapra egy baleseti sebeszetre kisegiteni, na akkor majd magaba szall; plusz kotelezzek arra, hogy tartson iskolakban eloadasokat az alkohol meg a drogok rossz hatasairol. Masreszt ferfias gesztus lenne bemenni a bacsihoz a korbazba, hogy bocsasson meg (igen, kockaztatva a lincselest). Ez utobbi persze szinpadias gesztus, de pont ezekhez kellene ertenie legjobban.

Mindenesetre en sajnalnam, ha nem lehetne tobbet hallani a hangjat.

Pikk 2010.05.19. 14:16:15

Van egy jellemzője a mai hírközlésnek, mégpedig az ami olvasható, szinte biztos, hogy nem vagy nem úgy történt.
Még MTI közlésként is olvasható - "vélemény"

Nincs becsülete a nyomtatott szövegnek

jpmjpm 2010.05.19. 21:24:53

Ez az első poszt amiben nem értek egyet veled Turner. Hagyjuk már élni Stohlt. Hülyeséget csinált ez nem vitás, de nem végzeteset. És meg fogja kapni a büntetését a bíróságtól. A sérültek is fel fognak épülni (igazából 1 db komolyabb sérült van). Akkor hagyjuk már őt is felépülni ebből a dologból. Ne akarjuk a vérét. Ez a 3-ik világra jellemző önbíráskodás nagyon nem cool.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.20. 05:43:14

@jpmjpm: Többet nem esik szó róla eme blog hasábjain azt megígérem. De számomra a pali kb. Császár Előd szintjére süllyedt. Igaz, ő nem ölt meg senkit, de többszörösen visszaeső, mind a cuccozásban, mind a baleset okozásban. 3-4 év kijár neki.

Téma lezárva :)

Kopi Luwak (törölt) 2010.05.20. 09:42:20

Kedves posztíró! Kérlek szánj egy posztot arra, hogy megmagyarázod nekem, hogy az a tény, hogy az ember balesetet okoz vagy leissza/belövi magát, mennyiben befolyásolja adott ember művészi teljesítményét??? Csáth Géza pl. lelőtte a feleségét, mégis k. jó novellái vannak. Rimbaud-ék szétabszintozták az agyukat. Szabó Lőrinc ópiumot (is) használt. Rosszabbak lettek a verseik?
Ne a Blikken meg a Borson nevelődj.

Frick László Emlékzenekar 2010.05.20. 11:28:49

@Balance Of Power: A tanúk mondták ezt.. akkor még lehet. hogy a károsultak egy része is, amíg a sokkból ébredvén rá nem jöttek, hogy most megfogták az isten lábát.
@Kopi Luwak:
Szabó Lőrinc a szeretője temetésén hülyéskedett Illyésékkel miszerint a nő nem volt annyira okos, mint amilyen jó az ágyban (forrás Illyés napló, utána lehet olvasni, az 1946-80-as kötetben)utána nagy álszent gyászos arccal beállt az özvegy férjhez a menetben. Arróül ne is beszéljünk, hogy nácibarát volt, kb, mint Erdélyi József és csak a fiatal Keresztury Dezső füllentése mentette meg (forrás Keresztury a Holmiban) MINDEZ nem von le semmit Szabó Lőrinc művészetének értékéből, Keresztury is kapott egy kis hányingert, lenyelte és lépett tovább...

Frick László Emlékzenekar 2010.05.20. 11:32:01

@turner: Azért ne keverjük már Császár Előd esetét ezzel össze. Meg Császár Előddel ne maszatoljuk már Stohlt. Talán annyi a párhuzam, hogy Császárnak is többedik esete volt az a sárga BMW-vel való zúzás.
Itt viszont igazából elsikkad a helyszínelés eredménye, ki mit csinált...

screambull 2010.05.22. 10:22:12

@eloszto: ondolom az elmult hetekben már te is ugy százezerszer hallotad láttad meg a könyöködön való kifolyaása közben anyáztad a mi Stohl Andrásunkat..Aztán vannak pillanatok amikor már-már kezdenéd elfelejteni a dolgot és akkor jön valami ujabb bulvárszemétujság aki még remél némi pénzt a dologbol és előhuzza a stohlandrás kártyát..Mivel ez a saját különbejártú blogom ugygondolom lehetek szubjektiv és az is leszek .Az én olvasatomban ez az ember egy PÖCS igy nagybetűvel ,aztán lehet hogy most ezért akkor nem fogsz szeretni ..A dolog érdekesebb része inkább az hogy hogyan lesz valakiböl pöcs mert hát ugye azért nem igy indul senki hogy egyszercsak megszületik és kedves üvöltő baby helyett pöcs jön ki onnan ahonnan kell (már csak azért se mert ugye ez egy születést megelőző fázis).Nos valószinű hogy a mi hősünkel sem igy esett ,mert akkor nem a szinészmesterség által lenne ismert hanem mint egy biológiai csoda.Következésképp Andrásunk valamikor még akár egy "jó arc" srác is lehetett ,meg szerintem az is volt .Csak aztán ugye uj szelek fujtak és a hazai addig maximálisan két csatornát produkálni tudó közszolgálatinak csufolt a béka alfelét idönként létrárol bottal csapkodó ,ámde ezzel együtt legalább nyomokban műsorokat is sugárzó MTV kapott egy akkor fülest mint statiszták az Ötvös Csöpi filmekben,azaz megérkezett hazánba a televíziózás szine java a KERESKEDELMI TELEVIZIÓK.A maguk minden szépségével MAUNIKa showstol ,bigbrádöröstöl,és minden egyéb szemetestöl.Andrásunk valahol ekkor pont jó helyen volt ,pont jó időben és igy bekapta a nadrágját a biciklilánc.Aztán valahogy ugyalkult velem ,hogy párszor részese lehettem különböző jellegű buliknak ahol ismert arcok rohangásztak kicsit sem tisztán,és itt jön az amiért magamhoz ragadtam a billentyűzetet.Azt már ugye az előbb leszögeztem hogy szerintem Stohl egy .... de azért azt mégis tegyük hozzá a dologhoz ,amikor megcsinálta a hülyeségét akkor azért kénytelen kelletlen ,szerintem kb félig önszántábol félig unszolásbol (bár az hiogy miért a tényeken nem változtat semmit)azért oda állt a csodklub kamerái elé ,-és igaz atom kómásan napszemüvegben melyet valószinű nem azért vett fel mert Presser pici vagy Elton John fan ,hanem talán azért mert tizenpár óra mulva még mindig rajta volt a mindenen kb-és beleböfögte BOCS bár tegyük hozzá amit mondott abban azért voltak csusztatások szerintem (persze ez csak feltételezés csak mondjuk a szenvedő oldal kicsit másképpen emlékezett a dologra)

.Most azt mondod hogy oké és mit változtat ?Semmit.Ebben a dolgoban csak az az érdekes számomra ahogy a kollegái "barátai",meg ugy általában mindenki hozzááll.mert 1. Azt amit te gondolsz magánemberként ,hogy egy ilyen ne ussza már meg ,és hogy megérdemli ,na erre azt mondom ok,normális reakció.De a kedves barátok,komák,kollegák,vadásztársak,és minden egyéb állatfajta aki most nagy fellengzősen vagy sunyi módon odaáll,és azt mondja hmmm Ez a buci ,hát ezt ilyet nem szabad ,uhhm ,közben meg aznap este ugyanugy ott héderelt a szórakozóhelyen hősünkel ,és ugyanugy felrántotta a fél utcát a tükörröl,és talán csak azért nem vele történt meg a dolog mert éppen 3 sarokra lakott,na az talán ne osszon észt .Tudod ha valaki a barátom,haverom vagy akármi és csinál egy nagy hülyeséget legyen az akármi is,és adott esetben ugy gondolom hogy gusztustalan volt ,akkor is odállok és amig erőm meg lehetőségeim engedik addig is próbálom védeni ,nempláne ha azt a dolgot én is ott és akkor vagy ugy általában már jópárszor megcsináltam..De ha már ennyi bátorság nincs bennem akkor legalább k..ban maradok...Szoval akiknek inge esetleg vegye magára nyugodtan .Stohl András hibázott egy nagyot ,nem először ez a második lehetősége volt ,egy klasszikustol idézve : elkurta ..Elvették tőlle a munkáit ami azért nem kis érvágás ,kirugták a munkahelyéről ,és egy korrekt büntetőeljárás elébe néz ,szerintem mostmár megértette amit kell,de köztünk is élnek jópáran akik hibáztak ilyeneket,vagy talán ennél sokkal nagyobbakat is ,mindenkienk van lehetősége ujrakezdeni ami nem könnyű ugyan de ez legyen mindenkinek a saját gondja....Stohl kiirta magát egy jó időre a sóbizniszből,de ez innentöl kezdve legyen már az ő,a károsultak és a biróság dolga.A különböző magukat sztárnak gondoló b kategóriás megmondóembereknek meg csak enyit : Irány a teszkó ott egyböl lehet venni 4-5 cirokseprűt aztán gyorsan elkezdeni söprögetni a saját házatok táján ,mert veletek ellentétben én nem vagyok annyira biztosan meggyőzödve hogy nem lesztek ti is a saját hülyeségetek áldozata hamarosan ..............

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása