BLOG

Újabb szög az MSZP koporsójába...

írta: turner ; 2010.05.14. 07:00 · 2 trackback

...melyet ráadásul ismét saját maguk kalapáltak bele a ládába. Nagynehezen eldöntötték az ellenzéki pártok, melyiküknek milyen bizottsági elnöki poszt jut. A sztorit ismeri már mindenki. Mesterházy a költségvetési bizottságért cserébe nagy kegyesen felajánlotta a Jobbiknak a nemzetbiztonsági bizottság vezérposztját. természetesen óriási felzúdulást keltettek ezzel, mindenkinek -értsd: a sajtónak, az értelmiségnek, még az MSZP-s politikusok egy részének is- 200 fölé kúszott a vérnyomása.

A felháborodás természetesen jogos, hisz a vezetés ismét önnönmagának és évek óta tartó politizálásának mondott ellent ezzel a húzással. Hol vannak a bakancsok? Hol vannak a barikádok?

"...hiszek abban, hogy bakancsokkal csak eltiporni lehet, építeni nem..." (Mesterházy Attila) 3:09-nél

Ráadásul most sikerült még jobban megcsavarni a sztorit. Miután a szocik 5(!) órán át vitatkoztak a saját balfaszságukról, sikerült megegyezniük arról, hogy a megállapodást ugyan aláírják, ám megfűszerezték saját különvéleményükkel:

"Az MSZP nem fogadja el, hogy a Jobbik bármilyen szerepet kapjon a nemzetbiztonsági bizottságban, és változatlanul azt tartja helyesnek, hogy a frakcióknak legyen joga vitanapot kezdeményezni, vizsgálóbizottságot létrehozni, indítványaikat a parlament plenáris ülésén a közvéleménnyel megismertetni."

Az ember már itt kapkodja a fejét... Az MSZP nem fogadja el? Ki a faszom adta oda a Hawaii-dizsi-napszemcsi állást megspékelve nemzetbiztonsági titkok rálátásával? Nem a Mesterházy vezette frakció? De, bassza meg ők:

"A következő javaslattal élne a szocialista frakció, hogy feloldjuk az eddig elhangzott vitákat. Bizottsági elnöki tisztségre három bizottságban kérnénk elnöki mandátumot. A költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság, a második a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság, a harmadik pedig a fogyasztóvédelmi bizottság. Ebből az következik, hogy a szocialista frakció lemond a nemzetbiztonsági bizottsági elnöki posztról, és ezt az eddigi vita alapján átengedi a Jobbiknak." (Parlamenti jegyzőkönyv)

Persze itt a sztori nem áll meg. Nem elég hogy lepasszolnák a felelősséget, máris Schmitt Pál nyakába varrnák. Azt várnák el ugyanis a leendő házelnöktől, hogy hatalmánál fogva ő tegyen javaslatot más elnökre. Meg kell mondjam, nem is olyan rossz húzás ez. Ha Schmitt más elnököt ajánl, azzal eltakarította az MSZP által odapottyantott szart. Ha viszont meghagyja a Jobbik jelöltjét, a felelősséget simán rákenik Schmittre. Átlátszó? Az. Érdekli őket? Sosem érdekelte.

Kérdés, hogy ezt előre eltervezték -így megszerezve a költségvetési bizottság vezetését, hab a tortán: lejáratják a leendő házelnököt- vagy improvizáltak a nagy felháborodás orvoslásaként...?

Így vagy úgy, ezt megint elkúrták, s újabb szöget vertek saját koporsójukba. Ha így folytatják, hamar eltemetik magukat.


Frissítés:

Valószínűleg csere várható. Az MSZP kajpja nemzetbiztonsági- a Jobbik pedig a költségvetési bizottság elnöki posztját. Schmitt fog dönteni...


31 hozzászólás : mszp pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr622001295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lendvai Ildikó vs. sánta kutya 2010.05.14. 09:23:21

Az MSZP össze van zavarodva: nem tudja, hogy most kinek is legyen az ellenzéke. A sajtó pedig folyamatosan kihátrál mögüle. Így bukhat el még Lendvai Ildikó is. (Fotó: Magyar Hírlap) Csak lassan kezdjük átérezni, hogy micsoda változások történnek Mag...

Trackback: Nyílt levél a Magyar Szocialista Párthoz 2010.05.14. 08:21:11

  Tisztelt Magyar Szocialista Párt!   Sokat tépelődtem azon, hogy megírjam-e ezt a levelet Önöknek. Bár a gyökereink közösek, én mégsem érzem azt, hogy bármi közünk is lenne egymáshoz, így ezt a levelemet ne úgy értelmezzék, mint egy Ö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nocircpontorg 2010.05.14. 09:30:55

Halihow, isteni a poszt, nem is lehet hozzátenni már semmit, ez ilyen....

Ezt viszont javítsd már ki:

"Nem elég hogy lepaszollnák a felelőséget"

lepasszolnák

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.14. 09:38:33

@nocircpontorg: Jesszusom, köszi! (Késő este volt) :)

HunMag 2010.05.14. 09:40:12

A MASZOP semmit sem változik, soha semmiből nem tanulnak, ráadásul Ők már csak felejtenek...

turner ,nocirpontorg: mindketten tanuljátok meg, a felelősség az nem felelőség

nocircpontorg 2010.05.14. 09:46:24

@HunMag: arról már nem is beszélve :D

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.14. 10:00:26

@HunMag: Pedig nem szokásom a "helytelen" írás, tényleg késő volt... Köszönöm :)

yafet 2010.05.14. 10:03:12

Már várom mikor kezdenek el felváltva befeküdni hol a Fidesznek, hol a Jobbiknak.

Szerintem L. Ildikó simán lepippantaná Vona Gábort egy bejárathoz közelebbi parkolohelyért...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2010.05.14. 10:10:38

Jó összefoglalása a történteknek.

Az MSZP tényleg idióták gyülekezete, és a felelősségről még hírből sem hallottak.

A Fidesz tett egy elegáns gesztust az ellenzék felé, szabad kezet adott egyharmadnyi bizottság fölött, és ezek nemcsak látszatbizottságok. Az más kérdés, hogy ügyesen alkalmazták az oszd meg és uralkodj elvet.

Azért, hogy az a világszara Szekeres Imre kapjon valami pozíciót a szélsőségesek kezére játszották a nemzetbiztonsági bizottság vezetését. Az, hogy ez öngól, mert így a Fidesz moshatja kezeit, hogy nem ők hozták helyzetbe a Jobbikot, nem izgat. Annál nagyobb baj, hogy a pancserkodásuk eredményeképpen olyan emberek felügyelik parlamenti szinten a nemzetbiztonságot, akik nemrég még a terrorista-gyanúsított Budaházy kiszabadításán foglalatoskodtak.

Késő bánat! Bár a franc sem örül ennek a helyzetnek, a Jobbik immár joggal kötheti az ebet a karóhoz, hiszen már megkapták, amit akartak. Az MSZP annyira hülye, hogy máris elintézte a legveszélyesebbet, amit a Jobbik szeretett volna. Mert az, hogy pingvinnek öltözve parádéznak, nem árt senkinek, show a bulvársajtónak. De hogy hozzáférnek az állam titkos dokumentumaihoz, nagyon nagy rizikó.

Hadd gratuláljak!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.14. 10:35:19

@Reckl_Amál: Figyeld meg, ezek képesek Schmitt nyakába varrni az egészet. Vannak olyan pofátlanok...

kyncza 2010.05.14. 10:41:32

@Reckl_Amál: kicsit uncsi már ezt a terroristázást hallgatni.
Budaházy ellen van valami bizonyíték? Vagy a félmaroknyi liszt már az? Ha lenne bármi a nyomozók kezében, akkor már tálalták volna a mszp ugyemegmondtuk napi hintésével! De ez nincs!
Csak a terroristázás megy ezerrel, és néhány balfasz be is veszi. Addig meg hagyjuk meg az ártatlanság vélelme elvét!
Ennyi erővel a fél mszps társaság bűnöző!

Még egy kérdés: Miért is lenne baj, ha a Jobbik belelátna a nemzetbiztonsági dolgokba? Csak nem előkerülne valami az eftársakról? Talán nem jöhetne csak úgy izraeli repülőgép se mindenki tudta nélkül erre?

Muad\\\'Dib 2010.05.14. 10:44:22

@Reckl_Amál:
"...Annál nagyobb baj, hogy a pancserkodásuk eredményeképpen olyan emberek felügyelik parlamenti szinten a nemzetbiztonságot, akik nemrég még a terrorista-gyanúsított Budaházy kiszabadításán foglalatoskodtak..."
Érdekes, hogy az valahogy sosem zavarta a hozzád hasonlókat, hogy kommunista cenzor tanyázott a parlamentben, valamint volt ÁVH-s miniszterelnök irányította az országot. Ezek valahogy nem jelentettek nemzetbiztonsági kockázatot.
És nem szakad le az ég az ilyenekre...

Epokit Drive 2010.05.14. 11:01:43

Ó, nincs itt semmi gond: mindenki tudja, akit illet, hogy az MSZP a válogatott pancserság szinonimája volt eddig is, és ezzel, hogy futnak máris a saját legfrissebb elbaszásuk miatt az óvóbácsihoz, már több is a viccesnél.
Arra gondolt az MSZP, hogy mi van, ha az óvóbácsi szépen elveszi azt a bizottságot is, amit ők kértek? Mert ugyan hogyan bizonyítják be, hogy a költségvetésinek náluk jó helye van? Az elmúlt nyolc év sikereire hivatkoznak?
Annyukpicsáját, na!

nestrot10 2010.05.14. 11:05:51

Jól tette az MSZP hogy a buta, de hatalom és pozició betöltés nagy vadász...(függetlennek hazudta magát csakhogy főpolgármesterré válasszák, de rábacott, olyan mit a Gusztustalan arcú Tarlós),---nyakába varták a Szocik. Nagyon helyes.....!!!!!!! a buta karrierista köpönyegforgató Smidt ( volt ő már az átkos rendszerben minden, mert akkor odanyalt) ..na mit kezd majd a feladattal!!!! ( Na meg amikor a Vona Gabi leugatja " mellényből":)) hehehehe

lüke 2010.05.14. 11:07:08

ide is:)
2002-ben azt mondták Fidesz&Orbán nem fogja tudni elviselni a vereséget
s íme 2010!
(megj.mindenki magából indul ki)

Mon3 2010.05.14. 11:24:53

Az MSZP részére a demokrácia csak addig terjed, amíg az az Ő elképzelésük szerint alakul..
Nem idióták, hanem aljasok. Az látszott, hogy nem tudják megszerezni azt a bizottságot, és inkább átengedték a Jobbiknak, hogy a számukra lényegesebb költségvetésit megszerezhessék. Ezzel még a Fideszre is tudják húzni a rasszizmus támogatásának vádját. Ezt előre eltervezték. Az öreg Kohn csak azt mondaná erre, hogy ügyes.

Mon3 2010.05.14. 11:30:03

@Muad\\\'Dib: Helyesen szóltál. A sok volt KGB-s nem jelentett veszélyt a nemzetbiztonságra, de ha valaki "magyarkodik" az már kész katasztrófa.
Van egy sanda gyanúm, hogy azért engedték át a Nemzetbiztonságot, mert ott úgy be vannak betonozva elvtársakkal, hogy az összes többi csak bohóckodás.

gorcsev54 2010.05.14. 11:50:06

@Reckl_Amál: "A vak is azt mondta meglátjuk".Unalmas a köpködés a Jobbikra-parlamenti párt 47 db képviselővel és kész.Az már sokkal nagyobb baj , hogy az Mszp 58 képviselőnek nevezett balfasszal a parlamentben van élükön Lenvaival.Azt is meglátjuk mi lesz 4- év múlva: 47 vagy kevesebb vagy több? Fölösleges károgni ellenség képet gyártani főleg az Mszp-nek-Lenvainak akinek az ostobaságánál csak a pofája nagyobb.

másikpista 2010.05.14. 11:59:45

Az emeszpének ott a haza ahol a haszon. Csak nem fogják kiengedni a kezükből a költségvetési bizottságot? Mindent már nem markolhatnak egyszerre mint a jó Rákosi idején, így mind2 kezükkel a lóvét markolják

dögölj meg 2010.05.14. 12:00:40

Ha már elfogadták,hogy legyen többpártrendszer,azt is el lehetne fogadni,hogy másoknak is lehet véleménye, még ha az
a mienktől eltér is. Szélsőségesség is csak nézőpont kérdése,
nevezhetném szélsőségesnek azt is,aki Trianon hallatán kivonult
az ülésteremből,meg azt is,aki a Gárda alapítója volt.Szélsőséges volt a Magyar Tudományos Akadémia is,amikor a millecentenáris ünnepi ülésükön mellőzték a nemzeti lobogót és
a Himnuszt / ne ingereljük a szomszédokat ! / Szélsőséges az a Tv.riporternő,aki szerint értelmetlen dolog a magyar állampolgárság visszaadása határon túlra szakított magyarjainknak. Nem kellene abbahagyni a címkézgetést és azzal foglalkozni,ami a legsürgősebb ? Magyar élelmiszeripart
teremteni a bezártak helyett? A kétharmad megvan rá ! A szán-
dék is ?

gorcsev54 2010.05.14. 12:08:36

@dögölj meg: De hát akkor miről hallatnák a hangjukat a szocik? Értelmeset úgy sem tudnak mondani, csinálni!Jó nekik ez a Jobbikozás demokrácia féltés jogállamiság stb.(persze az amit ők tartanak annak)

Hkacsa · http://hkacsa.blog.hu 2010.05.14. 12:32:44

Fidesz helyében felajanlanám az LMP-nek és Jobbiknak a gyorsított tárgyalás lehetőségét, 2-2 bizottságról, az MSZP-nek meg a maradék kettőt.

Tibike15 2010.05.14. 12:33:55

Ezek a szocik aktívabbak most, mint ellenzékben

Perillustris 2010.05.14. 12:56:56

Nincs szög. Hamvasztás lesz.

Várúr 2010.05.14. 13:04:52

Hm... az mszp nem is szöget, hanem ácskapcsot vert a koporsóba. A nemzet lankadt faszú sasmadarai szárnyalnak ismét. Sebaj, lesz két eredeti szittya elnök, jól csengő ősmagyar nevekkel: Staudt és Sneider. Érdekes, hogy épp melletük ül a Schiffer nevű hun. Mestörházy lapátolná saját szarát Schmidtre, Vona mégsem öltözött fizetőpincérnek, a többit meglátjuk.

Nahoten 2010.05.14. 13:11:55

"Ha Schmitt más elnököt ajánl, azzal eltakarította az MSZP által odapottyantott szart."

Nem derül ki, hogy ezt a szocik gondolják, vagy a cikkíró.

Ha a szocik maguk között, akkor gondoljanak amit akarnak.

Mikkamakkamocska (törölt) 2010.05.14. 14:05:17

nézzétek vissza a mai reggeli MTV-s szereplését lendvainak, pofátlanul szemrebbenés nélkül szinte felháborodva a riporter kérdésen utasította vissza hogy szarházy nem adta oda jobbiknak a nemzetbiztonsági elnökséget, ostoba ribanc az a nő de lehet simán csak öregszik és jön elő az Alchi nála, ez elég valószínű

Samuzia 2010.05.14. 14:32:09

@nestrot10: Te nem vagy normális! Ezt bizony az Mszp megint elk...

jpmjpm 2010.05.14. 23:45:00

Ez egy remek elemzés volt.

Én ezt nem láttam át ennyire, persze annyira tele van a tököm már a hülye pártokkal, hogy igazából fel sem tünt ez a hír a sok szar mellett.

egerészölyv 2010.05.18. 09:41:53

Még Kálmán Olga se hitte el a sipánkának.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása