BLOG

Sötét felhők gyülekeznek az égen...

írta: turner ; 2010.04.30. 05:35

...néhány politikus illetve bizniszmen feje fölött. Van akinek már felfüggesztették, de van akinek az új kormány megalakulásával fogják felfüggeszteni a mentelmi jogát. Megkezdődött hát a visszaszámlálás. Május közepe után néhány exképviselőre, valószínű rabosítás illetve egy-két kellemetlen kihallgatás vár...

Illusztráció

Szilvásynak már tintás az ujja, minden bizonnyal ugyanez a sors vár majd Herényire és Dávid Ibolyára is az UD Zrt. ügyében. A szocik ugyan adtak némi időt felkészülni a következő választásokra, de a csúfos bukta után -hogy is mondjam- nincs menekvés! (Valahol tehát érthető, hogy miért akart bevetni Dávid Ibolya és Herényi mindent -Bokrostól az SZDSZ-ig- az 5 százalékos küszöb eléréséért.)

Mit nem adnék, ha láthatnám azt a rabosítási procedúrát... Az ódzkodást a tintapárnától muhahaha... Minden bizonnyal nem kell a két "magyar, demokrata" (pfff) politikusnak börtönbe vonulnia, de azért mindenképpen megalázó bekerülni a rendőrség adatbázisába.

Kolompár Orbán is visszatér... a tárgyalóterembe. A borsodi 5. választókerületben mindössze 491 szavazatot szerző "képviselőjelölt" sem ússza meg. Igaz, még a választások előtt felfüggesztették az MCF jelöltjének mentelmi jogát a Kecskeméti Városi Bíróság kérésére. Mindamellett Kolompár nem igazán van tisztában a bűn fogalmával, hisz úgy gondolja, hogy a 20 000 Ft alatti lopás nem bűn, aki ezt büntetni akarja, az rendőrállamot csinál. Szerinte munkahelyekre van szükség és akkor nem fogják „elvenni Mari nénitől a tyúkját, a két kiló krumpliját". Érdekes ezt az érvelést olyan ember szájából hallgatni, aki -a hatóságok gyanúja szerint- munkahely mellett sikkasztott el több millió forintot.

(Zárójelben kérdezném: árulja már el valaki, hogy a 750 kopogtató bezsebelése után hogyan lehet mégis ilyen kevés szavazatot összegyűjteni? Ugyanez a kérdés vetődik fel Leinemann Zsoltnál is, aki nem is olyan rég még félmilliónyi emberről beszélt -mint mögötte álló közösség. Aztán a választásokon kemény 690 szavazatot gyűjtött össze. Ráadásul Leinemann kijutott a börtönből...)

Legvégére marad nagy kedvencem: Hagyó "Parizer" Miklós.

Karikatúra: Zsoldos Péter

Igaz, még nem gyanúsították meg (ami számomra érthetetlen, hisz ha pl. ellenem vall 3-4 ember, minimum kihallgatnak, de leginkább már előzetesben ülnék, bár tény, hogy engem nem hívnak Parizernek), de bízom benne, hogy ami késik, az nem múlik, hogy az ügyészség is csak kivárja a "megfelelő pillanatot". Ha ugyanis Hagyó úr ezt az egész ügyet eljárás nélkül megússza, akkor valami nagyon nincs rendben...

Egy szó, mint száz a Fidesz akkor lépne igazán tutit, ha a mentelmi jogot egy az egyben eltörölné a picsába. Nincs szükség minden választáskor egy ilyen jogi kiskapura, nincs szükség arra, hogy a korrupt, bűnöző politikusoknak kibúvójuk legyen. Elvégre ugyanolyan büdöset szarnak ők is...


30 hozzászólás : mszp korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr751962300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sprenczl 2010.04.30. 08:21:08

A kis ártatlan kolompár szerint nem bűn 20.000 alatt lopni? Segíjke mellett sem? Remélem lecsukják.

murunga 2010.04.30. 08:29:49

Egy szó, mint száz a Fidesz akkor lépne igazán tutit, ha a mentelmi jogot egy az egyben eltörölné a picsába.

EGYETÉRTEK!

LakatosWinnetou 2010.04.30. 08:34:28

Sajnos meg fogják így is úszni. A mentelmi jog arra volt jó, hogy még csak izgulniuk se kelljen, hogy lesz-e valami következménye tetteiknek. Így se lesz. Na hameg a mentelmi jog marad, akkor végképp. Pedig az is sanszos, mámint a fikusz nem törli el.

Steve 2010.04.30. 08:37:24

Mit is követett el Herényi és Dávid Ibolya?

murunga 2010.04.30. 08:40:20

@Steve:
betámadták az érinthetetlen csányi efftársat egy titkosszolg. eszközökkel rögzített hangfelvétellel - álmoskönyv szerint nem túl szerencsés a nagyúrral kikezdeni... :DD

schdl (törölt) 2010.04.30. 08:41:04

Az MSZP valójában ezért félt a Fidesz kétharmadától, mert így egyedül is felfüggeszthetnek mentelmi jogokat.

@Steve: Lehallgatásos, zsarolásos ügy gyanúja, MDF elnökválasztás idején.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.04.30. 08:45:40

képzeld el azt a helyzetet, amikor fontos szavazások előtt bevisznek pár tucat (a javaslatot várhatóan ellenző) képviselőt kihalgatásra, majd este szabadon engedik őket.

doktorúr 2010.04.30. 08:46:39

Kell a mentelmi jog, mert különben jó magyar szokás szerint akármelyik képviselő munkáját sikeresen meg lehetne akadályozni azzal, hogy 50 ember különböző feljelentést tesz ellene, és egész évben csak a bíróságra járhatna tisztázni magát. Azt kéne megakadályozni, hogy egymás fedezésére használják a képviselők. Azt kéne szabályozni, hogy a mentelmi jog felfüggesztését csak komoly indokkal lehessen elkerülni.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2010.04.30. 08:47:01

szóval a megoldás nem az, hogy eltöröljük a mentelmi jogot, hanem az, hogy olyan erkölcsi színvonalat alakítunk ki, amikor egy párt nem teheti meg, hogy lojalitásból megvédi az "elbotlott" képviselőket.

az erkölcsi színvonal megteremtése pedig nem mások megfingatásával kezdődik, hanem saját magunkkal.

KoBold72 2010.04.30. 08:52:01

Ha nem lenne korlátozva a parlamenti felszólalások időtartama, akkor egésznapos Jókai idézetekkel kitömött felszólalások miatt állna le a törvényhozási munka. (Obstrukció)
Ha nem lenne mentelmi jog, a képviselők törvényhozási munka (ami a dolguk lenne) helyett pereskedéssel töltenék az idejüket, hiszen mibe kerül valamilyen mondvacsinált indokkal beperelni bárkit is?
A mentelmi jogot nem megszüntetni kell, hanem helyesen használni. Élni vele a visszaélés helyett.
Uff.

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.04.30. 08:57:04

Nekem nagyon tetszik, amikor egyik tolvaj-rabló-gazember akarja felelősségrevonni a másikat. Az meg különösen, amikor gyakorlatilag koncepciós perekkel fenyegetőznek a nácik, meg a narancsbaborult komcsik...

Gazz 2010.04.30. 09:31:09

Én még beszavaznám Hunwald mellé cellatársnak Weinek Leoncsit (Zuglói polgi) és Lakos Imrét is (XI. ker alpolgi).
Mindegyik hasonló nagyságrendben lopott.

Bűnös 2010.04.30. 09:37:55

Ez vagy nagyon naiv, vagy nagyon ostoba írás. Komolyan gondolod, hogy bátran felrúgják a bilit? Az a szar sok mindenkire fröccsenhet. A Sláger-Danubius story még a vakok számára is nyilvánvalóvá tette, hogy más a kommunikáció és más a tett.

Ibolykáék se mások (nagy halak) nem lesznek rabosítva.
Erre valók a luzerek. Nagyon egyszerű tolvajt kiáltani, de sokkal nehezebb rá is bizonyítani. Pláne, ha elhangzik az ismert mondat: "Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni."

órarugógerincű felpattanó 2010.04.30. 09:45:39

@Sixx! Anyád is nyugger?: Akkor az is tetszett, amikor keller küzdött a saját képességei hiányával gondolom. Egyébként még mindig jobb, ha legalább az egyik oldal rablói borulnak, mint ha egyik sem.

Asszúrbanapli 2010.04.30. 10:08:25

nem törölheti el a mentelni jogot, mivel az alkotmányos védelme az ellenzéknek (legalábbis ezért lett kitalálva eredetileg). Lenne is belőle Diktatúra! Diktatúra hőbörgés. a kétharmadával egyes személyeknek viszont megszüntetheti és passz. Addig míg viszik a fél szoci frakciót, addig én inkább zenét hallgatok egyzene.blog.hu/2010/04/30/sweet_smoke_silly_sally#more1962427

PeterBlau · http://4smallwheels.blog.hu 2010.04.30. 10:09:41

@Mészáros Laci: "szóval a megoldás nem az, hogy eltöröljük a mentelmi jogot, hanem az, hogy olyan erkölcsi színvonalat alakítunk ki, amikor egy párt nem teheti meg, hogy lojalitásból megvédi az "elbotlott" képviselőket."

Ez itt Magyarország...
Erkölcsi színvonal?
Politikusnál?
Ez itt Magyarország...

Árkászati Hadimérnökség 2010.04.30. 10:10:35

Szabó Zoltán? Csak kiderül az a kerékbilincs-ügy, meg hogy mit tett ő (zsebre) polgármesterként...
Aztán ahogy a kampányban és a parlamentben megcsinálta az "így kormányoztok ti"-sorozatot, végigrágalmazva minden megye, megyei jogú város és más település fideszes vezetőit... komolyan meglepett a visszaléptetése, mert akkor jöttem rá, hogy nem fog bekerülni a parlamentbe. Magyarán odadobták őt azoknk, akik "jogi úton vesznek elégtételt" tőle.
Mondjuk nem sajnálom.
Aztán ott van a Galba-Deák, meg a Varga (előbbi már rinyált vasárnap éjjel, mint baloldali gondolkodó, utóbbi viszont mentelmi jogú lett, gondolom, átmeneti időre).
Mert nemcsak a tolvaj-korrupt-gazember-MSzP-seket fogják ám vegzálni, legalábbis ha van eszük, meg tényleg érdekli a Fideszt a demokrácia, hanem azokat is, akik a látszatkormányzás látszatbotrányozás-részéért felelősek. Mert az általuk vert hab eltakarta a mélyben folyó gazemberkedést.

Dr. Kward 2010.04.30. 10:14:39

Hát, ha eltörlik tényleg a mentelmi jogot, kisebb konyha is elég lesz a parlamentben, mert 20 képviselő, ha benn lesz egy átlagos napon, összesen, a többiek valami bíróságon lesznek éppen, próbálják levakarni a rájuk rakódott szarD Amúgy, mai zöld-lila meccsre olvastam egy indián imaátíratot, na szerintem ha eltörlik a mentelmi jogot, akkor jópáran kezdhetnek ilyesmiket fabrikálniDDD
ftcsz.blog.hu/2010/04/30/indian_labdajatekos_imaja_a_mai_derbire_xviii_xix_sz_szeminol_indianok_feat_barita

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.04.30. 10:18:59

@Sixx! Anyád is nyugger?: Bocs, de hol éltél az elmúlt 8 évben? Koncepciós per Hunvald, Zuschlag? Poénból vallanak sorra Hagyó ellen?
@Bűnös: A rabosítás nem olyan nagy ügy. Szilvásy is túl esett rajta... Ujjlenyomatvétel, fénykép stb... Szerintem belefér a pakliba...

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.04.30. 10:35:52

PS: ÚGY TUDOM, Hagyó izraeli állampolgárságot kért és kapott soron kívül, és izraeliekkel nincs kiadatási egyezményünk

téva 2010.04.30. 10:39:55

Dávid Ibolya ,mint igazságügy miniszter ,egy 56 után börtönben ült ismerősömnek írt válaszlevelének egy részletét tenném itt közre.Az ismerősöm nem értette,hogy miért csak a 3 évnél több börtönév után jár nyugdíjkiegészítés.

2001-ben,a nyugdíj kiegészítést nem kapta meg a polgári (!!) kormánytól,mert CSAK 2 év 8 hónapot ült.Nem 3 évet.

idézem a Dávid Ibolya igazságügy miniszter válaszleveléből az erre vonatkozó néhány sort (teljes levél nálam)

"..erre a juttatásra ( - márnint a nyugdíjkiegészítésre ,megjegyzés tőlem) - azok legyenek jogosultak,akik cselekvő közreműködést vállaltak a kommunista diktatúra elleni,az ország szabadságáért és függetlenségéért vívott harcban,amely közreműködés tehát a kiszabott szankcióval is mintegy igazoltan - messze túlment az állampolgári kötelezettség teljesítéseként elvárható magatartáson"

Állampolgári kötelesség !

Akkor most ő üljön legalább 2 év 8 hónapot.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.30. 13:00:14

büdösebbet
de amúgy nagyon-nagyon nagy baj van

ZöldszemM2 2010.04.30. 14:16:38

Ahogy vesszük !
etután lesz a szép új világ !
De nem a komcsiknak !!

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.30. 19:02:54

nem az a probléma, hogy komcsi, avagy szocialista, vagy más színű.
hanem, hogy lop (avagy nem) és ráadásul pofátlanul teszi
nem lesz szép új világ, mert ha feldöntik az első dominót akkor ezzel a többiről is lerántják a leplet. az meg senkinek sem érdeke, legfeljebb nekünk, de nehéz lenne szembenézni egy egész országnak azzal, hogy a rendszerváltás óta eltelt időben ugyanúgy hazugságban élünk mint azelőtt.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.04.30. 19:13:53

Lehet engem Orbán- és narancsimádónak hívni, de a memóriám nem basz át és emlékszem, hogy mennyivel jobb volt az élet 10 évvel ezelőtt. Volt persze Ezüsthajó Kft meg ilyen nyalánkságok, de az a közelében sincs teszem azt a BKV ügynek. És a BKV csak 1 ügy, sorolhatnám még, csak a felszínre került dolgokat... Esélyt kell adni a köv. kormánynak...

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.05.01. 08:53:36

@turner: 10 éve? Hm... 14 éve még jobb volt. Sokkal jobb. A fidesz érával kezdődött a mélyrepülés.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.02. 09:49:35

@Sixx! Anyád is nyugger?: Mivel kezdődött? Nekem a fizetésem 8 éve csökken...

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.05.02. 15:31:57

@turner: Nekem akkor kezdett csökkenni a nettó keresetem, amikor először jöttek fideszkéék. A bruttó folyamatosan nőtt (míg el nem küldtem a picsába tisztelt főnökeimet :D )

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2010.05.02. 19:22:06

@Sixx! Anyád is nyugger?: Grat. Te vagy az egyedüli ebben az országban... Vagy esetleg MSZP-tag? :DD

Sixx! Anyád is nyugger? 2010.05.04. 15:06:02

@turner: nem. Akkortájt épp egy bankban dolgoztam és fideszes elftárséknak nem tetszettek a bank által a _dolgozóknak_ kiosztott pénzek.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása