BLOG

Magyarország osztályzata: 0

írta: turner ; 2010.04.20. 08:00 · 3 trackback

Ha esetleg nem tudná valaki Gyurcsány nem is olyan rég kiadott egy könyvet Gyarapodó Magyarország címmel. A könyv az utóbbi nyolc év MSZP-SZDSZ kormány sikereiről (nyehehehe) szól. Beharangozásképp Feri közölte, hogy "az ország bizony gyarapodott, csak mi más fele figyeltünk". (Megjegyzem, ha olyan sikeres lett volna az elmúlt nyolc év, talán nem kellene magyarázni, talán éreznénk a saját bőrünkön).

Könyv ide, könyv oda, az Európai Unió most kiállított többek között rólunk, illetve a visegrádi quartett többi országáról egy bizonyítványt. Egy bizonyítványt amely mellé csurran-cseppen néhány milliárd. A gond csak az, hogy a mi teljesítményünk finoman szólva értékelhetetlen. A "Fidesz közeli" Európai Unió tehát egy fillért sem adott -hála töketlen Ferencéknek.

Az Unió a GDP növekedését vette górcső alá. Azt hiszem nem kell túlmagyarázni, hogy Magyarország a bruttó hazai termék szempontjából a béka valaga alatt van vagy 300 méterrel, de azért aki nem tudná annak íme a GDP növekedése(?) 2007-2009 közötti "gyarapodó" időkből:

2007: +1 százalék

2008: -0,6 százalék

2009: -6,3 százalék

Gyarapodó ország, mi Feri?

Ellenben a további három visegrádi ország olyannyira jól teljesített, hogy ezt bizony bőkezűen jutalmazzák: Lengyelország 633 millió euróval (több, mint 167 milliárd forint), Csehország 237 millió euróval (majd' 63 milliárd forint), Szlovákia 138 millió euróval (36,5 milliárd forint) lesz gazdagabb a következő három évben.

Nézőpont kérdése, hogy ez mennyire igazságos. Ahogy mondani szokták minden attól függ, hogy a bré melyik oldalán állunk. Mivel a szarabbik végén vagyunk, gondolhatjuk, hogy ez igazságtalan, hisz miért az kap pénzt, akinek amúgy is több van, aki amúgy is gyarapodott. Ha viszont a bré megfelelő oldalán lennénk azt gondolhatnánk, amit valószínűleg gondolnak most közeli s távoli szomszédaink: az kap aki megérdemli... és ha belegondolunk igazuk is van.

Köszönjük tehát Ferinek, Gordonnak, az egész rohadt tolvaj bandának az összes töketlen gazdasági analfabétának, hogy így utólag is megszabadították az országot néhány milliárdtól.

A lényeg, hogy mi vagyunk a hülyék. Nem láttuk, hogy gyarapodik az ország. Másfele figyeltünk...


173 hozzászólás : gyurcsány válság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr1001935866

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dabóczi Kálmán: A mérhető balgaság - GDP 2010.04.29. 10:24:07

Amennyiben nem vagyunk hajlandók őszintén szembesülni a közgazdaságtan, illetve módszertana korlátaival és jelenlegi hibáival, akkor a valós világ megragadása és leírása helyett csak nevetségessé válunk. A tapasztalt és ...

Trackback: Kilakoltatások avagy - hogyan megy a modern honfoglalás (videóval) 2010.04.20. 14:58:17

Tisztelt Szerkesztőség! Megosztom Önökkel egy szomorú nap krónikáját. A helyszín Baranya megye egyik kistelepülése. A család, amelynek jogi képviselője vagyok (nagyszülők, édesanya, két kicsi leánygyermek) tartozik egy pénzintézetnek (ebben sajnos ed...

Trackback: Nagyon drága nyolc év 2010.04.20. 09:23:01

Az elmúlt nyolc évet még legalább egy évtizedig kell nyögnünk. A felelősöket soha többé nem engedhetjük a magyar gazdaság vezetésének még csak a közelébe sem. (Fotó: Sárközy György/Magyar Hírlap) A nyolc év, amitől hamarosan elköszönünk, sokba ke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jenko80 2010.04.20. 10:39:36

Uniós pénzekről annyit, hogy a kiemelt meg nagyprojektek mind állami beruházások, nonprofit jellegűek (azaz "társadalmi hasznuk" van, azaz semmi, ja de mégis, a közbeszerzést kikerülve kiválasztott csúcsvállalkozó csorgatja vissza bőröndben), ja és kp-i kgvetési szervek 100% támogatási aránnyal pályáznak, KKV-k meg max 50-nel, hát így nehéz is a gdp-t növelni. Persze formailag, na úgy rendben vannak, bürokráciaismeretből 5-ösre vizsgáztunk.

Valandil 2010.04.20. 10:40:40

@II. Lajos: 54%-os elvonás mellett még vonjunk el: ez b+ a szoclib "reform"!

folyamatábra 2010.04.20. 10:42:01

Meg nagy kérdés, mi újság a költségvetéssel. Hm.
safeaccount.hu/illetve/ki-lesz-a-hibas-2/

tcom 2010.04.20. 10:44:16

Lényegében igaza van a szerzőnek. Ugyan menti fel Megyót/Gyurcsányt, hogy az istenadta nép kívánta, szavazta be a 13.havi nyugdíjat és egyéb pénzszórást ígérő szocikat.
A nép olyan kormányt kap amilyet megérdemel.

Bajnait nem igazán lehet felelőssé tenni. Ő azt tette amit tennie kellett. Még a fideszesek is elismerik.

A baj, hogy Orbánnak is két választása van. Vagy szórni a pénzt, mert az a népszerű, vagy rendbetenni a gazdaságot, megszorításokkal. Várható több tízezer köszszolga elbocsátása, a szociális kiadások lefaragása, az egészség pénztár konszolidálása. De ezek mind mind keményen érződnek majd a többség pénztárcáján. Ő sem, lesz népszerű 4 év múlva. Mert kádár-népe nem fogad el semmit, ami az ő érdekeit sérti. Az ország helyzete, a jövő nem érdekel sokakat, de 5000 Ft- nyugdíj/segély emelésért az országot odaadnák. Orbán óta tudjuk, hogy zállam dolga a pógárok ingyenkrumplileveshez juttatása.
Szánalmas magyarisztán.

widor844 2010.04.20. 10:49:00

@takácsalfréd: Takácsalfréd az a fazon, aki akkor is a maszopra fog szavazni ha 320 Ft lesz a kenyér.
Az ilyenekkel nem is kell foglalkozni, mivel mérhetetlenül buta. Komolyan mondja, hogy Bajnainak nem volt köze ehhez a szarhoz? De még ha nem is lett volna pozícióban, akkor is lenne köze ha az ő embere volt!!! Így meg pláne.

Sákif za morro? 2010.04.20. 10:50:01

@takácsalfréd: Haggyadazt! Laikusként örüljünk hogy a betűket eltalálta. (Megjegyzem, szerintem nem is olvasta, csak osztogatja az észt.)

Byrd Mark 2010.04.20. 10:52:12

@színjáték az egészvilág: igazad van! de a politikus (a kurva anyját a mentelmi jogával) feladata, hogy példát mutasson! Kossuth, Széchenyi a saját vagyonukat képesek voltak beleölni, hogy jobb legyen az ország!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.04.20. 10:52:50

@takácsalfréd:
Jol emlekszem, hogy Bajnai peldaul gazdasagi csucsminiszter is volt Feri idejen? Meg aztan volt onkormanyzati miniszter is meg a fene tudja meg ki minden.

De lehet, hogy igazabol illegalitasban toltotte a miniszterelnoksege elotti 7 evet a maskent gondolkodasa miatt.

derelyegrádi szellem 2010.04.20. 10:53:22

@II. Lajos:

dehogynem.

Az, hogy ez csak erre elég az talán nem annak hibája aki EURÓPA 2. LEGMAGASABB JÁRULÉKÁT FIZETI, hanem talán azé, aki azt beosztja, elkölti, esetleg ellopja.

A "reform" meg nem azt jelenti, hoyg polgár fizessen még, mert nem elég a zsé, hanem azt, hogy a rendelkezésre álló keretet jobban, gazdaságosabban, hatékonyabban költi el, oszja bea rendszet irányító. Mondjuk ilyen nem várható el olyantól, aki már orvosként is a egyészséges fület operálta meg a beteg helyett, és ezt még észre sem vette, mint Dr. Molnár "betonkezű" Lajos.

De tudja ezt (a vizitdíj nem reform)a feri is (veled ellentétben) mert bizony 2006-ban jól letadata a vizitdíjat. :-)

"az asszony könyvelő, úgyhogy pontosan tisztában vagyok azzal, hogy mennyire tisztességesen adóznak vállalkozóék, ezért is futja Audi Q8-ra, meg Mercedes ML-re."

Ez meg nem az az "érvelési szint" szint, amire egyáltalán válaszolni is érdemes...

Nekem meg egy ismerősöm barátjának az unokahúga elment egyszer egy biokémia laboratórium előtt, így tudja a rák ellenszerét. Képzeld el...

Azt tudtad, hogy nem csak "vállalkozóéknak", hanem bérből is fizetésből élőknek is kell adót meg járulékot is fizetniük, és egyébként vizit, és kórházi napidíjat is kellett? Ha nem, kérdezd meg a nejedet.

Cooper82 2010.04.20. 10:53:38

Bírom azt, aki azt mondja, hogy Bajnainak ehhez semmi köze.
Miért, talán nem volt kormánytag már évek óta? Egy évig meg tetszelgett a miniszterelnöki pozícióban és úgy fényezi saját magát, mintha ő lenne az ország megmentője, holott csak felmondta a leckét, amit az IMF adott neki házi feladatként.
Gyurcsánynak meg ebből a könyvéből hatalmas kupacot kéne építeni és meggyújtani. Fletónak és a maszopos komcsi csicskáinak elég vastag a bőr a pofájukon, hogy még egy ilyen könyvet is összehazudnak és még ők akarják nevelni a népet, meg kampányolnak "őszinte" beszéddel és azzal, hogy Magyarország soha nem látott fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Akinek meg nem tetszik, annak el lehet menni ebből az országból, mi Fletó? Gyurcsány takarodj! Ezt a címet kellett volna adni a könyvnek...

színjáték az egészvilág 2010.04.20. 10:57:34

@wekiitoedzo: ebben maximálisan egyetértünk !
csak sokan most azt hiszik h ha a szocik elhúznak (és nem lopnak) egyből jobb lesz
jobb csak akkor lesz ha sokkal szélesebb réteg fizet be, ez az igazi kihívás Viktoréknak, merthogy ugye nem erről beszéltek eddig...

Cooper82 2010.04.20. 10:59:43

@színjáték az egészvilág: és szerinted miért van ez? Mert teljesen ellehetetlenítik az embert és belekényszerítik abba, hogy lopjon, meg ne fizessen adót. Mert ha mindent befizetsz és mintapolgárként élsz, akkor örülhetsz, ha a rezsit ki tudod fizetni. Más országokban, ahol az átlagfizetés legalább a duplája a miénknek, vagy a minimálbér annyi, mint nálunk az átlagbér kétszerese, ott nem kell ennyi adót fizetni... És akkor még csodálkozik valaki is, hogy trükköznek az emberek. Ha élhetőbb országban lennénk, akkor az adózási hajlam is nagyobb lenne.

ladislaus 2010.04.20. 10:59:53

@nestrot10: fasz.

amugy a poszthoz is szolvan... EU is torokig bekaphatja. Europa soha sem segitett Magyarorszagon. Jobb ha elfelejtjuk EU-t mint mentsvarunkat, nem kellunk neki, csak szemetlerakatnak. Ez teny! Es senki ne jojjon itt holmi nagyberuhazasokkal, mint Mercedes meg ilyenek. Ez nem EU erdeke!

derelyegrádi szellem 2010.04.20. 11:00:30

Bajnai "válságkezelő" Gordonról meg annyit, hoyg 2008 őszén (még október végén is!!!) még ő is nagy bőszen bizonygatta Gyurcsány kormányának gazdasági minisztereként, hogy semmi válság nincs Mo-n, az minket nem érint, az csak tv-ben fogjuk nézni.

Majd mnásfél hónap múlva már 23 milliárd IMF-Eu hitel kellett az államcsőd elkerülése érdekében. Persze tudom, nem kellett, csak azért, hogy ne kelljen (Gyurcsány-Veres-Bajnai dumája), aztán csak elköltötték a nagy részét.

Hát ennyit gordonról, meg a "szakértői" válságkezelésről.

Bröci 2010.04.20. 11:02:40

Köszönjük annak a sok balfasznak, aki rájuk szavazott!

színjáték az egészvilág 2010.04.20. 11:04:19

@wekiitoedzo: ebben egyetértünk !
csak sokan elhitték Viktoréknak h azért megy rosszul nekik, mert a szocik lopnak és csak részben igaz
azoknak akik eddig nem fizettek semmit, egy esetleges 20%-s adó befizetése is pont 20-al több mint eddig, na ez lesz az igaz kihívás

ladislaus 2010.04.20. 11:05:58

gordon egy analfabeta paprikajancsi. semmi vezetoi kvalitasa nincs semmi politikai erzeke. egy sunyi kis takonypoc. egyszer csak egyszer fociznek ellene....

arconfosom 2010.04.20. 11:06:11

Reméljük eltűnik a hazug MSZP!

De addig is, szavazzuk meg a világ egyik legjobb középpályásának Czibor Zoltánt az Eurosporton!
uk.eurosport.yahoo.com/football/

(középen a szavazás)

konrada 2010.04.20. 11:07:31

@qgiate:

No igen. Arról, hogy Magyarországon is visszaesés volt tavaly az elöző évhez képest, arról valóban nem a Gyurcsány-Bajnai kormány tehet.

Arról viszont, hogy ez a -6,3 az átlagnál és szlováknál is sokkal nagyobb visszaesés, illetve hogy a szlovákok a 3 év alatt 1/5-ével jobban nőttek, arról tehetnek.

színjáték az egészvilág 2010.04.20. 11:10:29

@Cooper82: és szerinted miért 2x az átlagbér máshol?
mert versenyképes terméket/szolgáltatást állítanak elő, nálunk meg a hazai tulajdonú kkv szektor 80%-a mutyira épül (ismerősi alapon megszerzett munkák és járulék nem fizetés, enélkül életképtelenek)

Rántott máj (törölt) 2010.04.20. 11:11:48

@takácsalfréd: Mert? Nem Bajnai volt Gyurcsany gazdasagi minisztere, amikor zuhanopalyara allitottak a gazdasagot?

tcom 2010.04.20. 11:13:40

@ladislaus:

Jobb ha elfelejtjük az EU-t?
Meg a rohadt ruszkikat is. A mocsok amcsikat stb? Akkor honnak istenből lesz meleg a lakásokban, honnan tankolsz az autódba? Milyen számítógépen fogod írni a hülyeséget? Magyarország kiszolgáltatott. Ne nagyon menjél majd tüntetni Kecskemétre, ha elkezdődik a termelés, mert kifasirtolnak az ott dolgozó ezrek. Mercédeszből 50 kellene az országnak és fejlődének indulna. Alapvető gazdasági folyamat, hogy jövedelem, adóbevétel abból keletkezik, hogy a tőkés idehozza a dollármilliárdjait és befektet, elkölti, majd fizeti az alkalmazottakat, azok meg az adót. Ma 300000 ember él a multikból, vagyis 1 millió a családtagokkal. Fizetés mellveregetésből, gárdavonulásból nem keletkezik. De még a magor-bolthálózat is egy sufni tőkéjével rendelkezik.
Majd ha nagykorú leszel, talán bölcsebb is. Addig iratkozz be egy alapfokú banki ügyintéző tanfolyamra, hátha átlátod a gazdaság működését.

Vincenzo testvér 2010.04.20. 11:14:26

Gyermekeim, ne rugdossátok a halott oroszlánt, meg még feltámad. Vegyünk inkább nagy levegőt. Ha az ember értelmét látja a munkának, akkor nem GDPre figyel, mert az magától megy majd fölfelé. A 800 ezer rokkantnyugdíj feléből lehetne 100 ezer munkahelyet teremteni. Ennyivel már visegrádon belül is élre ugranánk stb.

tcom 2010.04.20. 11:15:01

Igaz Bajnai szerepe a Gyurcsánykormányban. Ő is hallgatott, cinkosa volt Gyurcsánynak. De kormányzása idején azt tette amit kell.

kamasuka 2010.04.20. 11:19:18

@snq:
"a mi zsidóink még a pénzhez sem értenek"

Ez nagyon ott van! :D

tcom 2010.04.20. 11:19:26

@Vincenzo testvér:

Halott orszlán. =:-)
Igaz, már többször feltámadt a baloldal csak azért, mert a jobb arrogánsan, nagyképűen kezelte. Az emberek nagy része mégis csak a múlt rendszerben élt. Senki sem szereti, ha csak azért lekomcsizzák, hazaárulózzák, mert nem a Fideszre, szélsőjobbra szavaz. Ilyenkor beintenek Orbánnak és visszamennek Gyurcsányokhoz.

Alex3000 2010.04.20. 11:24:40

MOCSKOS HAZUG EGY BANDA, MI PEDIG BIRKA NÉP VAGYUNK!

Cooper82 2010.04.20. 11:25:47

@színjáték az egészvilág: és ez nem a kormányzat hibája?
Fletóék mindent megtettek, hogy a magyar vállalkozókat csődbe juttassák és elárasztották az országot külföldi árukkal, mérgező élelmiszerekkel.

desertstorm 2010.04.20. 11:26:35

Mit vagytok oda, ez az ország egy tejjel-mézzel folyó kánaán! Igaz, hogy a tej vízezett, a méz meg hamis...! :-)

csillagkutya seven 2010.04.20. 11:29:15

és én továbbra sem értem, hogy hogy szavazhattak ezekre a tolvajokra több mint 900 ezren...söpredék.

zorg2 2010.04.20. 11:31:37

Jobb is, hogy nem kaptunk semmit. Úgyis ellopták volna maguknak.

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 11:33:12

Semmi baj. Szegény Feri [Gyurcsány, aki szegény, jaj, annyira akarta a reformokat, csak az a büdös oktondi nép, aki meg se érdemelte őtet, az nem] és a Gordi meg a szindikátus (a Kamarilla) tudták jól, úgy korszerűtlen, elavult, ócska meg minden az egész. Igazából a "reformok" csak tökölés lett volna s elodázza azt, amibe a görögök most belecuppantak, ugye? Namost majd a Zónijó megoldotta volna, de addig is aki kreatív, mint Feri, Gordi meg Gyuri és János miértis-miértis ne érezték volna jól magukat ebben a szaros kis országban, aminek már úgyis mindegy. Mindenki előtt ott a lehetőség, hogy véééletlenül a megfelelőidőben a megfelelő helyen legyen. Pl Meglátni és megszeretni Magyarország legjobb kreatívkönyvelő[nő]jének a lányát* egy pillanat műve volt. Tessék másnak is meglátni a pillanat ilyen nagy réseit és akkor nekik is sikerülhet!

*akit a baromarcú jobbosok fszt csak Apró Antal lányaként aposztraófáátak vaóna

magyar-magyar szótár 2010.04.20. 11:35:29

@flegman: Rengeteg köze volt Bajnainak, 1990 óta üzlettársa Szegény Ferinek, lényegében a Kamarilla permanens igazgatótanácsi ülés volt. Szilvásy is üzlettárs, Kókucci-Muciról ne is beszéljünk.
Attól, hogy Stan a nagy kövér, Pan még , a kicsi és sován'ka egy cég. Kinek mi a szerepe.

Spiro 2010.04.20. 11:35:31

Mi ez a nagy elégedetlenség?

Valakinek azt ígérték, hogy kap az EU-s pénzből. Gondolom azt senki sem gondolja komolyan, hogy ez fogja megoldani a helyzetünket.
Ahogy a Görögök jól néztek ki fél éve, és most nem. Ez kiderülhet bárkiről az EU-ba (mi csak hamarabb buktunk le).

Nem érdemes ilyen rovid távon következtetéseket levonni. Lehet, hogy 1 év múlva mind tüntetni fogunk az új ellen.

Nyugi és mindenki keresse maga boldogulását, hiába várjuk azt mástól.

MiKeyRuLeS 2010.04.20. 11:38:36

Hehe, majd 2 hónap múlva mit fogsz írni, mert a Kánaán most sem jött el, az ilyen "mindig_mindenben_igazam_van" fickók pedig bele kötnek majd az élő fába is. A Fidesz kormány sem fogja elérni, hogy a kerítés is kolbászból legyen.

Érdekes, hogy csak nálunk akarják az aktuális kormány nyakába varni a válság következményeit, a németeknél, olaszoknál, stb. valahogy józanabbak az emberek.

trainz 2010.04.20. 11:43:16

Köszönjuk Kádárnak , a kibaszott államadóságot, meg rendszerváltás utáni 20 év kollektív lopást. Nem 8 at huszat. :)

BandW (törölt) 2010.04.20. 11:46:53

Basszus, mi a faxért köll ilyen ostoba bejegyzéseket írni olyannak, akinek gyakorlatilag fingja nincs arról, amiről beszél.

Annyira tele a tököm az állandóan károgó, gyakorlatilag egy papagáj szókincséből összeütött semmitmondó blogbejegyzésekből.

DArchAngel 2010.04.20. 11:49:13

A világ legrövidebb könyvei közé is emelkedett azonnal :)

Joseph Adama (törölt) 2010.04.20. 11:51:22

A kommunizmust nem lehet bírálni, mert csak jót akart... Az mszpt nem lehet bírálni, mert csak jót akart...

Meg különben is, ORBÁN!

Apátok faszát kedves szoci kommentelők!

seatdealer 2010.04.20. 11:52:33

@színjáték az egészvilág:
Igazad van. Hány embertől hallottam: nem fizetek adót ezeknek... Na, most fizethetnek. Nincs kifogás. Kiváncsi vagyok...

genyamagyar 2010.04.20. 11:52:56

Csak megjegyzem, hogy 2002-ben azaz Orbán országlása végén rosszabb volt a korrupciós mutatónk, mint akár Gyurcsány, akár Bajnai alatt.

elp 2010.04.20. 11:59:17

@genyamagyar 2010.04.20. 11:53:37

És te?

soproni1 2010.04.20. 12:00:44

A blog írója valami munkanélküli lehet.

Köszönjük a lakáshiteleseknek, nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak, munkanélkülieknek,hogy miattuk szar nekünk, akik toljuk a szekeret. Hálisten már nekik is rossz, mert a kör igazságosan körbeért.

Az pofázzon utólag, aki visszautalta az államnak, amit az ország erején felül kapott.

Darázs Csaba 2010.04.20. 12:00:45

@trainz:
Ki ne mondd, hogy az elmúlt 20 évben MINDEN politikus résztvett a lopásban, az autópálya-építésektől kezdve a bank-konszolidálásokon keresztül a reptér államosításokig !

Rád fog indulni a Nép (vagy legalábbis annak kétharmada), hogy volt négy olyan csuda jó év, amit most majd lehet ciklusokon át ismételni, s lőn majd ismét 13. és 14, havi nyugdíj, meg jól megfizetett rendőrség, önjáró egészségügy, mindezt úgy, hogy ha lehet még kevesebben fizetnek majd adót.

A Cavinton hazája is lehetnénk, de akkor ki hozná folyamatosan vissza a múlt nagynevű játékosait (Botox Ildike, no-Los Angeles Pali bácsi, MSZMP KB Kövérke, III/3 Pokorny, KovyLacy bátyi aus EU) ?

Delírium.

fallen 2010.04.20. 12:03:40

Anélkül, hogy a nevezettek "érdemeit" csökkenteném, az nyilván nagyban lendítette előre a gazdaságot és az országimázst a befektetők szemében, hogy a fidesz, ahol csak lehetett szerte a világban a bubópestis és dögvész kietlen vidékeként beszélt az országról.

korlat 2010.04.20. 12:04:17

Azt nem értem, hogy miért a GDP-t nézték. Vannak "modernebb" mutatók is. Pl a GDP egy természeti katasztrófa után is megugrik (mentés, újjáépítés stb miatt). Mindegy, a lényeg, hogy beszoptuk:)

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 12:10:18

@genyamagyar: Legalábbis a TI szerint. De mivel mérvadóbb szervezetet nem ismerek, fogadjuk el. Szerintem a válságnak köszönhetően most újra romlani fog a helyzet. Rá lehet majd fogni OV-ra és csapatára.

mojszipupi 2010.04.20. 12:20:35

Az a kemény h az Indexen ilyen hozzánemértő ostoba blog-ot engednek kitenni....elismerem h Gyurcsánynak nem volt meg a kellő szakmai háttere de hogy a blogírónak halvány fingja nics a gazdasági helyzetről és annak kialakulásának okáról az tizstán látszik

pakesz (törölt) 2010.04.20. 12:24:36

"a bré melyik oldalán állunk. Mivel a szarabbik végén vagyunk"

never go ass to mouth!!!

Laciii 2010.04.20. 12:27:03

@II. Lajos: menj be egy kórházba és kérdezd meg mennyit BUKTAK!!! a vizitdíj miatt. Azért kellet leszavazni.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.04.20. 12:36:05

Egészen primitív bejegyzés, tipikus kocsmapolitikus hozzáállás. Ilyen színvonalú blogot 100-at találni 1 perc alatt.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 12:36:50

@mojszipupi: Nem a posztolót akarom védeni, de ezek a számok azért magukért beszélnek. Mondjuk a Szlovákoknak megítélt 36,5 milliárd három évre számítva nem olyan rettenetesen sok, itt én inkább a dolog cikisségét említeném meg. Már megint a magyarok... szerintem ez inkább ezért gázos.

Roy 2010.04.20. 12:37:05

@tcom: Munkahelyteremtés, vagy több tízezer közalkalmazott elbocsájtása. Mi lesz az igaz Orbán igéreteiből.
Tovább fogja növelni a munkanélküliséget.
Ami pedig azt illeti, miért nem kaptunk pénzt az UNIÓTóL, Orbán eleget kampányolt ellene Brüsszelben. Külömben is az UNIÓ magasról lesz..ja ezt azországot, még Szlovákia is fontosabb nekik.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 12:43:46

@Roy: A Strukturális Alapoktól lehívott támogatás nem használható munkahelyteremtésre. Az a Szociális Alap.

is 2010.04.20. 12:44:35

igen, úgy van, szopd be a marketinget. akit érdekel, annak meg magyarázzuk el:

- ezek az országok 2004-ben úgy léptek be, hogy fityiszt kaptak az orrukra, a spanyolokkal, görögökkel összevetve. és aláírták, hogy 2011-ig kb. nem is lesznek egyenrangúak.
- viszont fejlődtek, mindenki látta, hogy a 2014-es költségvetés idejére meg esetleg kinőnek a segélyből (főleg, mert mindenki tudta, hoyg közben felveszik a románokat meg bolgárokat), és akkor meg ott fognak szívni.
- úgyhogy kitalálták ezt a kompenzációs dolgot, hogy ha netalántán túl gyorsan zárkóznak fel, akkor mégse szívjanak annyit.
- tehát jó lett volna nekünk is most megkapni mondjuk 300 millát, de akkor az azt jelentette volna, hogy 2014-től kapunk kevesebbet, mert már olyan jók vagyunk.
- összességében tehát semennyi pénzt nem veszítettünk. később kapunk majd többet, amikor a már fejlett csehek egy fillért sem kapnak.

örülök, hogy segíthettem.

elp 2010.04.20. 12:46:33

gyűlnek a szoci kommentelők a bloggra mint legyek a szarra.
önkritikát először is elvtársak az elqúrt 8 évért, dehanem az se baj majd ápr.25-én a zemberek megteszik helyetettek is .

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 12:46:38

@is: és ez nekünk miért is jó? Most?

is 2010.04.20. 12:47:13

@vércseharcsa: hát ha a dolgokat láthatóan nem is érted, legalább a gyűlöletből őszinte vagy.

is 2010.04.20. 12:50:49

@Fehérvár Kapitány: én azt mondtam, hogy pénzt nem vesztettünk, szemben a poszttal, aki szerint meg igen. semmi olyat nem mondtam, hogy jó, meg rossz. értelmetlen a kérdésed, legalábbis azzal kapcsolatban, amit én írtam.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 12:52:56

@is: nem értelmetlen. Szerintem. Azért gondolom így, mert mint azt még a leggyengébb közgáz suliban is oktatják úgy az első szemeszter magasságában, hogy a mai pénz mindig többet ér mint a jövőbeli. Tehát ha én mondjuk 2011 - ben építek autópályát, akkor az onnantól kezdve dolgozik nekem. Ha 2015 - ben, akkor az csak onnantól kezdve dolgozik. Tehát igenis vesztettünk.

tölgyes 2010.04.20. 13:00:28

Kedves is!

300 milliárd MOST azt jelemtené, hogy el tudjuk indítani a gazdaságot... hogy 2014-ben mit fog jelenteni azt nem tudjuk.. és ez a legfinomabb szöveg amit magának írni tudok...mert nincs mese: qurva jó lesz az országnak ha még 2020-ban is segélyre szorulunk...Így gondolkodik egy gyurcsányista maszopista.

mark renton 2010.04.20. 13:02:34

A gazdasági növekedéshez adócsökkentés kell.
Az adócsökkentéshez előbb csökkenteni kell az állami kiadásokat (nyugdíj, egészségügy, oktatás, stb.)
Minden ilyen kezdeményezést elkaszált az ellenzék.

De persze nem a Fidesz a hibás, hanem a Magyar néplélek. A Fidesz csak azt adja, amit a közönség látni és hallani akar. Elég csak visszaemlékezni a vizitdíjas népszavazásra. A Magyar választók döntő többsége a magas szociális juttatásokat többre tartja a gazdasági növekedésnél.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 13:02:49

@tölgyes: szerintem 36,5 milliárd (szlovák), nem 300. De lehet hogy tévedek.

AutosVilli 2010.04.20. 13:07:20

Ez az egész Mszpézés,meg gyurcsányozás,meg gordonozás, kibaszottúl unalmas.
Kezd olyan lenni mint a holokauszt. Mindennap basszák az ember agyába a szart,és már utáljuk,az egészet,meg azokat is akik ezt tolják a fejekbe,húzzatok már el a picsába,keressetek másik lovat. ELÉG VOLT,TUDJUK ÉS NEM ÉRDEKEL.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 13:07:29

@mark renton: Ezek nem kétharmados törvények, rendeletek. Hogy kaszálhatta el az ellenzék?

Várúr 2010.04.20. 13:25:20

@hááááát:
Te is magadra bízod a férfimunkát sajna... Homokozóban kisvödörrel, kislapáttal gügye mosollyal tudlak elképzelni. Az tán jól is állna neked.

zseni 2010.04.20. 13:31:01

Szerintem, a cikk író össze-vissza ollózót mindent innen-onnan. Fogalma sincs a gazdasági helyzetről. Ha jól és figyelmesen végig olvassuk a cikket, akkor érezhető, hogy valami súlyos gondok vannak az írójával. Lehet itt bűnbakként (most már) a régi kormányt ócsárolni, de nem hiszem, hogy a nagy FIDESZ valami iszonyatos dolgot tudod volna véghez vinni ebben a gazdasági válságban. Szerintem inkább örüljünk, hogy ennyivel megúsztuk. Persze, magam kárán is érezhető ez az egész, mert a törlesztő részletem havi 20.000 ft-l emelkedett, de ezért is a Gyurcsány a felelős? Üres zsebbel nem nagyon lehet ugrálni főleg akkor, ha még éppen a gazdagabb országoktól függünk. Azt sem állítom, hogy az MSZP éppen a legjobb utat választotta a kilábalásból, de igazán nehéz a helyes utat megtalálni. Lehet példaként állítani a szomszédos országokat, de mi itt élünk, itt kell boldogulni (már akinek). Nekem ne szavazzanak olyanok, akik nem itt élnek és ne döntsenek az én országomról. Engedjék meg, hogy saját országunkról és vezetőinkről mi, itthon élők döntsük és határozzuk meg jövőnket. Ennyi nekünk is jár!

Várúr 2010.04.20. 13:32:09

@AutosVilli:
Százmilliárd légy is tévedhet!
Kerüld a szart Vilmos!
Fejlett szaglóérzékeddel ne keveredj a ballib trágyába!
Boldog felejtést, nyugodalmas szép napot!

vidéki suzukis 2010.04.20. 13:34:04

Köszönjük meg apróházy fletónak, libás gordonnak és sleppjüknek.

ladislaus 2010.04.20. 13:36:32

@tcom: Nah, akkor nem erted mit irtam. Nem a Mercedessel van a gond! ELirtam, az utolso szavam "erdeme" akart lenni, nem "erdeke".
Es en nem a gazdasagi egyuttmukodesrol beszelek hanem hogy itt egy orszag Europa kozepen es Brusszel azt mondja hogy szorongassuk meg a tokuket mert a szart odatehetjuk olcson (nem, nem a Mercedest, annak orulok persze!) hanem elarasztja a piacot fos minosegu termekekkel amit nem venne meg a nemet-francia-angol de a jominosegut azt igen, abbol nem jut nekunk. Ami van nekunk jo minoseg azt Mo-on horror aron kapod, vagy megveszi a kulfold ami meg igy is olcsobban jut hozza. Mi marad nekunk? Olcso szar, vagy draga minosegi. Aha. Nekik? Olcso minosegi es draga minosegi.
En arrol akarok beszelni hogy csunyan kihasznalja a szegenyebb orszagokat az EU. Jah, az meg hogy gyf gordon felek suttyok ebben nekik asszisztalnak az sajnos a mi bajunk... nem EUé.
banki dolog meg amit irtal... :) Meglepodnel ha megmondanam hol ulok es honnan irom. Nem, nem otp egyik videki fokjabol...

ladislaus 2010.04.20. 13:37:41

@zorg2: igaz... lehet ezert nem adtak? :)

ladislaus 2010.04.20. 13:39:50

@zseni: jah... meg voksolj csak a buzerans lmp-dre. Barom! Te nevezed magad demokratanak?

vagyok59 2010.04.20. 13:48:24

Van benne logika. A jobban teljesítő országok vezetői valószínűleg ezt sem fogják ellopni.

Én is így csinálnám, sőt szerintem szülőként mindenki így csinálja. A rossz teljesítményt nem jutalmazza.

Hipp 2010.04.20. 14:00:52

@AutosVilli: Helyes, helyes. Inkább bízzunk a jövőben. Sajnos érezzük a múlt rossz döntéseinek az eredményét (jobban, mint, akik ide vezették az országot...), de nézzünk már a jövőbe!!!

Alex3000 2010.04.20. 14:13:06

Sötét jövő mint ennek a lapnak a háttere...

zseni 2010.04.20. 14:28:40

@ladislaus: Baátom! Te akkor írj nekem ilyeneket, ha én is ilyeneket írok neked. Hozzászólásod téged minősít! Ilyenkor szokták mondani, ha csöndben maradtál volna, bölcs maradtál volna, de te nem ezt etted, okulj abból, hogy mit gondolnak innentől kezdve rólad.
Egy esetleges hozzászólás nem jogosít fel senkit a sértegetésre. Javaslom a BTK ide vonatkozó paragrafusát áttanulmányozni és alkalmazni. Persze, névtelenül lehetne írni, de itt nem ez történik, szóval alkalmazható a BTK ide vonatkozó paragrafusa.

feledékeny 2010.04.20. 14:33:46

@színjáték az egészvilág:

"érdekelne a posztírója minden jövedelme után befizette-e az adót...a leghangosabbak szokták a legtöbbet elcsalni

már többször elmondtam, de megismétlem: az emberek sokkal több pénzt loptak el mint a politikusok: szja, tb, rokkantnyugdíj, külföldi rendszám, lefizetem a körzeti dokit h kiírjon, nem veszek jegyet bkv-ra, mávra, hahaviszem a fénymásolót a hivatalból, számlát veszek, cégre veszem az otthoni cuccokat.... " ezt ugatom én is mindenkinek, mintha csak én írtam volna! Végre megvan a lelki társam:)

Második megjegyzés: Hogy kinek mennyivel nő a GDP-je, arra teszek magasról. Kérdés, hogy honnan nő. Voltam a minap a felvidéken, nem igazán láttam ott a gazdasági csodát... Két éve Bulgáriában (akkor Romániával ők voltak a bezzegek)ugyancsak láttam, hogy van még hová növekedniük hozzánk képest is.

Harmadik megjegyzésem: aki azt mondja, hogy nem gyarapodott az ország, az tényleg kösse fel magát. Én ha kinézek az ablakon egy olyan hidat látok, ami két éve még nem volt itt.
Autópálya van Szegedre, Pécsre, sok városnak-falunak újult meg a belvárosa, vidéken szinte minden lakótelep fel van újítva.
Kezitcsókolom.

Roy 2010.04.20. 14:41:10

@Fehérvár Kapitány: Nem erről beszéltem. Arról amit Orbán már beharangozott, hogy több tízezer embert akar kiszórni a közalkalmazottak közül. Ez a munkahelyteremtés?
A másik meg az, hogy Orbán eléggé az országunk ellen kampányolt Brüsszelben.
Figyelmesen olvastad volna el amit írtam.

egerészölyv 2010.04.20. 14:41:46

@tölgyes: mi lenne, ha a 168 Óra fórumán "gondolkodna" egy maszopos?

:)

Roy 2010.04.20. 14:43:06

@elp: Először tanuld meg, hogy a mondatot NAGY BETŰVEL kezdjük. Hova jártál iskolába?

Roy 2010.04.20. 14:50:40

@mark renton: Az egészségügyből, és az oktatásból már elég pénzt kivontak.
Egy beteg, és buta országgal mit lehet kezdeni?
Milyen nyugdíjakra gondolsz, mikor csökkentésről írsz?
A 30-80.000 Ft-os nyugdíjakra gondolsz, Amikor az a dilemma, hogy kajára, vagy a közüzemi díjakra költsék ezt a hatalmas összegeket a nyugdíjasok.
Remélem a Te nagyszüleid, szüleid nyugdíját szeretnéd csökkenteni.

AzHofi 2010.04.20. 14:52:25

De jó látni, hogy mindenki ennyire ért a politikához. A tízmillió futballmenedzser és politikus országa. Persze csak a házmesterség után.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 14:53:05

@Roy: Abban teljesen igazad van, hogy a közszféra leépítésének ígérete és a munkahelyteremtés nehezen összeegyeztethető. Erre ezért is nem reagáltam semmit, teljesen igaz. Csak nem tartozik a poszt témájához, ugyanis itt az SA-ról van szó.
Azt hogy Orbán Brüsszelben kampányolt-e az ország ellen nem tudom, nem olvastam sehol. Szerintem baromság.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 14:56:12

@Roy: Értsd: nem Téged sértegetlek, hanem nem hiszem el a pletyit.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 15:06:58

@AzHofi: Eh...az egy dolog hogy mi feltételezhetően nem értünk hozzá, de ez egy minimum elvárás lenne a képviselőink felé - márhogy legalább ők értsenek hozzá. De mit lehet tenni akkor, ha valakinek böcsületes szakmája van és megpróbál a szakmájában érvényesülni? Aki politikusnak megy, az meg hát ritkán ért valamihez is. Tisztelet a kivételnek az összes oldalon. Olyan is van biztos aki zseniális a szakmájában és ezért megy politikusnak. Áh... bonyolult ez az egész. ;->

Roy 2010.04.20. 15:11:38

@Fehérvár Kapitány: Akkor helyesbítek. A kormány ellen kampányolt, oly módon, hogy ne adjanak semmilyen támogatást a jelenlegi kormánynak. Ez kb. két éve volt. Elég sokat cikkeztek róla. Nagyon csodálkozom, hogy semmit tudsz erről.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 15:14:25

@Roy: Hát ha beszúrnál egy linket hálás lennék. Tudod, a választók feledékenyek.

AzHofi 2010.04.20. 15:23:51

@Fehérvár Kapitány: aki politikusnak megy, az átesik egy gerincoperáción, eltávolítják neki. Ezzel együtt kell élni, mint a bűnözéssel vagy a korrupcióval, nem tudod megszüntetni, legföljebb gátat lehet neki szabni valahol. Ehhez kell érteni, aki azt mondja, hogy így meg úgy megszünteti, az hazudik a legnagyobbat. Tudod van az a vicc, hogy honnan lehet megtudni, hogy egy politikus hazudik: mozog a szája.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 15:30:48

@AzHofi: Már csak azért írok, mert a poszt nincs kint az indexen, tehát nem zavarok vele senkit ha offolok. Maradva a témánál. Nem vagyok nagy Eddie Murphy rajongó, de a múltkor láttam a Dzsenlemanus című filmet, amiben képviselő lesz. Van benne egy eszmefuttatás, hogy a képviselő mindig jól jár. Ha "A" lobbicsoport mellett érvel, akkor "A" cég tömi a zsebét, ha ellene, akkor meg "B". :-) Gondolom ez alapján kijelenthetjük, hogy igazad van. Ha még a végtelenül fejlett USA-ban is így megy, akkor a korrupció és a hazugság örök és pártfüggetlen.

Fehérvár Kapitány 2010.04.20. 15:36:04

@feledékeny: köszi. csakhát ez Tabajdi véleménye aki MSZP-s képviselő. Alatta meg ott van Szájer véleménye, aki meg FIDESZ-es képviselő. Olyan cikk nincs amit pl. a HVG-ben hoznak le és nem politikusok nyilatkozatait olvashatom?

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2010.04.20. 15:41:42

@II. Lajos:

Ausztriában az adómegkerülést olyannyira elítélik, mint a le nem húzott TELESZART WC-t.

Összehasonlításként:
--egy osztrák 40ezer lakosú városban van összesen 2 darab luxusautó (X5-ös).
--magyarországi ugyanekkora városban összesen ~30 darab (5db X5, 2db X6, 2db Hummer, 2db Q7, 1db Ferrari, 3db Mercedes ~500, számtalan Audi A4/A6)

Halkan megjegyezve: ugyan miből?

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2010.04.20. 15:43:06

Tisztelt Hölgyeim és Uraim;

szar orbán jön, és rendet tesz.

:)))
Hajrá Magyarország,
hajrá magyarok
:))))

...idióták.

bazd meg 2010.04.20. 15:44:32

Nem tudom hogy mikor ertik meg a magyarok, hogy csak azert ment nekunk jobban regen mert MI PRIVATIZALTUNK ELOSZOR OTT KELETBIVALYBASZNADON, azutan pedig a nagy semmi. Na erre legyetek buszkek, verebek. Innen kulfoldrol, ti egy nagy agymosott nep vagytok;^)

2010.04.30. 22:25:02

Az említett könyvet is felvehetné a Guinness Records Book a világ legrövidebb olvasmányai közé, mondjuk a szlovák nép történelme mellé.Vagy gyurcsit a : ki tud többet (félre)beszélni a semmiről című fejezetbe.

2010.04.30. 22:26:19

@tróger.gyerek: Most ismerted be, hogy keményebb nálad!

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása