BLOG

Ezt ígértétek ti! IV.

írta: turner ; 2010.03.08. 08:15 · 1 trackback

Szemezgetés az MSZP 2006-os programjából...

Folytatjuk az új, igazságosabb otthonteremtési programokat. Ezen belül olyan változtatásokat szorgalmazunk, amelyek kizárólag az átlagos vagy az átlag alatti jövedelmekkel rendelkezőknek adnak többletet, így a rászorultabbak élethelyzetét, életminőségét javítják.

Egy évet sem vártak és 2007 januárjától megszűntették a lakáshitel után járó adókedvezményt. Így tulajdonképpen pont a rászorulókat sarcolták meg, hisz az évente 120 ezer Ft nem éppen a gazdagokat vágja földhöz.

A bérlakásépítések fokozásával kívánjuk segíteni a fiatalok életkezdését, a nagycsaládosok lakáshoz jutását. Támogatjuk a rászorulókat a lakhatási költségek előteremtésében.

A több, mint 4 millió magyarországi lakás csupán 3 százaléka bérlakás. Ezek 72 százaléka felújításra szorul, 13,5 százaléka gazdaságilag nem újítható fel. Maga Molnár Gyula, az MSZP XI. kerületi polgármestere panaszkodta"Ekkora állománnyal nem lehet lakáspolitikát folytatni, nem lehet mobilizálni a bérlőket, hogy életkortól és körülményektől függően kisebből nagyobba, vagy nagyobból kisebb ingatlanba költözzenek. Ráadásul magyar alapattitűd a röghöz kötöttség, kevésbé mobilizálható a lakosság, a tulajdonhoz ragaszkodunk, ezért is preferáljuk jobban a magánlakást"

Kedvezményes tarifát vezetünk be az elektromos áram, a gáz és a távfűtés szolgáltatásban annak érdekében, hogy mérsékeljük az átlagos, illetve az átlag alatti jövedelműek terheit.

Végszóra fel is számolták a maradék gázártámogatási rendszert. Ezzel a legrászorultabbak fognak a leginkább szívni, hisz az amúgyis szükséges(???) 15 százalékon felül további 25, vagyis 40 százalékkal emelkedhet a legrászorultabbak gázszámlája. Kedvezményes tarifa? LOL.

Igazságosabbá tesszük a nyugdíjrendszert, biztonságosabbá az idősek mindennapjait.

Tény, hogy az MSZP igyekszik a nyugdíjasok kegyeit keresni (lévén ők adják a szavazóbázisuk 99 százalékát), de még maradék gázártámogatás elvétele előtt elvették a 13. havi nyugdíjukat. A nyugdíjak reálértéke pedig csökkent (és csökkeni is fog).

Esélyegyenlőséget a nőknek, hogy ne kelljen választaniuk a munka és az anyaság, a karrier és a család között.

Gondolom pontosan ezt szolgálja a gyes háromról két évre csökkentése. Munka vagy anyaság... Gyereket nevelsz vagy megélsz. Az biztos, hogy nem nehéz választani.

Roma honfitársaink integrációja érdekében a munkalehetőség, a vállalkozóvá válás előmozdítása, az oktatás, a szociális és egészségi helyzet lényegi javítása jelent kitörési pontot. Folytatjuk a telepfelszámolási programot.

Azt hiszem ez már kommentárt sem érdemel...


Ezt ígértétek ti! I-IV


szólj hozzá : kampány mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr701817645

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MSZP: nem kell gázáremelés 2010.03.08. 17:10:01

Napi Nyakó: Orbán határolódjon el a Jobbik bűnöző hátterű figuráitól! Szanyi Tibor: egy garassal se legyen több a gáz ára, mint amennyi indokolt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása