BLOG

Boldog Feri...

írta: turner ; 2010.01.12. 08:00

Ez a hét sem maradhat el Gyurcsány poszt nélkül. Feri "A boldogság küzdelem" című bejegyzésében ezúttal is a "Rózsadombról prédikáló gazdag üzletember" benyomását kelti, aki kurvára tudja a frankót "odafent":

"...vajon átfordítható ez a megfontolás (boldogság=küzdelem) a közügyekre is? Lehet tartósan boldog egy nemzet, vagy annak tagjai, ha úgy gondolják, hogy elégedettségük, boldogságuk forrása valamilyen külső tényező? Megkaphatja-e egy ország felülről a boldogságot? Vagy a nemzeti közösségre is ugyanaz igaz, mint egyes tagjaira, miszerint a boldogság forrása a saját erőfeszítés? Nem fenyeget-e bennünket együttesen is ugyanaz a csapda, mint valamennyiünket külön-külön, hogy tudniillik jobban szeretünk ötöst nyerni a lottón, szívesebben ülünk le a tv elé várni a csodát, mint azt keresni, kutatni magunkban, hogy mi mit tehetünk saját és nemzetünk boldogsága érdekében.

Bármilyen paradoxnak is tűnik, úgy látom, hogy a boldogság küzdelem.

Na de mit tegyenek azok, akiknek nincs ereje, kedve küzdeni?

És mi van, ha ők vannak többen?

Mondanom sem kell, ismét könnyekig hatódtam drága jó (ex)miniszterelnökünk bölcs szavain.

A boldogság bizony küzdelem. De engedd meg bölcs Ferenc, hogy felhomályosítsalak:

Nekem és rajtam kívül jó néhány millió embernek kurvára elege van az állandó küzdelemből. Hogy miután befizetjük a nem kevés adót, járulékot, az ország már 8. éve egy helyben áll  előremenetben egy lejtőn lefelé gyorsul. Az életszínvonal legjobb esetben is stagnál (ejj de kurva pozitív voltam), kivéve egy bizonyos réteget, akik viszont gazdagodnak. Tudod sokan úgy vagyunk ezzel, hogy nem a boldogságért, hanem a számlák befizetéséért küzdünk. Fogalmad sincs milyen ez... Télen az a legnagyobb problémád, hogy "Salzburg felett időnként inkább tavaszra hasonlított az idő, mint igazi alpesi télre" sokaknak meg az, hogy jó, ha kicsit tavaszi az idő, addig sem kell annyit fűteni. Feri, Feri más dimenzióban élsz.

"És mi van, ha ők vannak többen?"

Lassan ez már nem is kérdés...


6 hozzászólás : gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr261665267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qwerti (törölt) 2010.01.12. 08:23:06

" az ország már 8. éve egy helyben áll"
Ha még csak egyhelyben állna... de jelenleg sajnos rükvercben vagyunk... vagy tényleg előremenetben egy lejtőn lefelé gyorsulva? (szándékosan nincs smiley...)

jpmjpm 2010.01.12. 10:15:27

@qwerti: Csatlakozom. Egyhelyben állva kicsit könnyebb lenne, mint hátrafelé.

jpmjpm 2010.01.12. 10:30:59

Egy komment Feri blogjából: "Magyarország tartósan boldogtalanságra ítéltetett. És ez egyedül Orbán Viktor megbocsájthatatlan bűne. Ő döntött úgy, hogy a fiatal generációk agyába - szívébe belerágja a második világháborús vereség tudatát- ami korábban nem élt bennük. A méreg hatott!"

Kicsit erős lenne, ha komolyan gondolná az illető, de mivel nincs smiley, ezért gondolom, hogy nem ironizál. Hát LOL!

jpmjpm 2010.01.12. 10:36:16

Elég erős mezőny gyűlt ma össze Ferinél. csak egy részlet Orsolya44 kommentjéből:

"Most pl miért nem örül az ország nagy része az autópályáknak? Miért nem örül a fejlesztéseknek, iskola felujításoknak? Annak hogy a korházakban a rendelőkben sokkal jobbak lettek a körülmények?" WTF???? Ez hol él?

És ezt a két kommentet 5 perc alatt találtam, amiben benne volt az is, hogy ide beírtam. LOL!

jpmjpm 2010.01.12. 10:38:36

Még mindig Orsolyát hallhatjuk:

"Ha megtörténik a hatalomváltás, akkor már tartok tőle, hogy mindenki méginkább letargiába fog süllyedni."

Simán megállapíthatjuk, hogy Orsolya kicsit elmebeteg esetleg BKV (Börtönbe Kerülünk Vazze)-s főmufti.

Tovább nem merem olvasni a kommenteket, mert félek, hogy elkapom az agybajukat. :)

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása