BLOG

Mutyi szagú minisztérium...

írta: turner ; 2009.08.26. 11:33 · 1 trackback

Úgy gondoltam eme szép nyári délelőtt, hogy belekukkantok egy-két minisztérium üvegzsebébe. Egyszer már Drazsé minisztériumánál ezt megtettem, most a Szociális és Munkaügyi "főhadiszállást" vettem górcső alá. Bizony mutyitól bűzlik ez a minisztérium is.

A minisztériumnál a 2008.12-2009.02. HAVI (5 M feletti) szerződések listáját nézegettem, persze itt is oltári lóvék folynak el tanácsadásra, tanulmányokra. Véleményem szerint haveroknak -ahogy az lenni szokott. Akkor ugorjunk hát fejest az üvegzsebbe:

Pont Ez Kft.

Rögtön a második név, a Pont Ez Kft. szúrta ki a szemem. A cég ezévre 7 920 000 Ft-ot (havi 660 000) kapott kommunikációs tanácsadásra, illetve rendszeres konzultáció biztosítására. A Pont Ez Kft. tulajdonosai Kárpáti Miklós és Gáti László.

Kárpáti 16 éven át volt az MTI belföldi főszerkesztőségének munkatársa. Ezen felül a Magyar Hírlap belpolitikai rovatvezetője, az azóta megszűnt Köztársaság című hetilap vezetőszerkesztője, éveket dolgozott a Napi Gazdaságnál -most ugrik a majom a vízbe- jelenleg a Hócipő szerkesztője. Mondjuk gondolhattam volna, hogy nem a Demokrata szerkesztőjének cégéhez vándorolnak adóforintjaink.

Gáti László az Ötletnél főszerkesztő helyettesként, a Népszavánál munkatársként, s néhány havi, kétheti lapnál rovatvezetőként eltöltött 15 év után kiadói munkát végzett. Egyik alapítója a Hócipő -mi más?- és a Nulladik Típusú Találkozások című újságnak. Jelenleg az ő égisze alatt fut az Autó K2ttő autós lap.

Fajkasházi Plüssmedvét ez nem zavarja? Mert '98-2002 között mélységesen fel volt háborodva például az Ezüst Hajó Kft-n, aminek anno többször is hangott adott a Heti Hetesben.

Public Sector Consulting Kft.

A cég nem ismeretlen a sajtónak sem, a Magyar Hírlap már írt róluk bő egy évvel ezelőtt, ugyanis 100 millióért osztogattak tanácsokat a Pénzügyminisztérium informatikai központjának, főként informatikai és távközlési projektek előkészítéséhez. Mindezt úgy, hogy még honlappal sem rendelkeztek. Ja, persze most sem. Az indok:

"A kft. ügyvezetője szerint azért nincs honlapjuk, mert ügyfeleik száma tíz alatt van, így velük inkább személyesen tartják a kapcsolatot."

Gondolom az a tíz ügyfél busásan hozhat a konyhára, ha semmilyen promó nem kell a cégnek. 

A Kft. amúgy polihisztorokból állhat, hisz 1 éve még informatikai projektekhez, idén már a TÁMOP (Társadalmi Megújulás Operatív Program), MPA (Munkaerőpiaci Alap) -fogyatékosok elhelyezkedését támogató programjavaslathoz adnak stratégiai tanácsokat.

R&SZER Kft.

Úgy látszik minisztériumoknál hagyomány, hogy az interneten nevenics cégeknek osztogatnak súlyos lovettákat informatikai tanácsokra, fejlesztésre. A munkaügynél egy bizonyos R&SZER Kft. végzi a MPA informatika fejlesztési és üzemeltetési feladatokat, honlap nincs, minek is egy informatikával foglalkozó cégnek..? Mielőtt elfelejtem, ők bő fél évre 29 940 000 Ft-ot (havi majd' 5 millát) kapnak drága adónkból.

ZSETON ''96 Kft.

A következő "vicces nevű" cég a ZSETON ''96 Könyvvizsgáló és Adótanácsadó Kft. (Ennél már csak a Lóvé 2000 lett volna jobb.) Az intézmények által benyújtott költségvetési igények, a maradvány és a féléves és éves beszámolók felülvizsgálatára 11 hónapra 8 448 000 Ft-ot (havi 768 000) vághatnak zsebre. Honlap nincs, ne is álmodjunk róla, viszont a kozuleti.com oldalon megtudhatjuk, hogy először Szteko Kereskedelmi és Szolgáltató Kft volt szűk másfél évig, majd Zseton '96 Kft-re nevezték át szinte napra pontosan egy évre, majd egy rendkívül fantáziadús névváltoztatással, egyetlen aposztrof beillesztésével Zseton ''96 Kft-ként kapot ezévben majd' nyolc és fél milliót könyvvizsgálatra

A baj, hogy ez már szinte nem is hír. Hogy már annyit loptak, hogy elmegyünk ezek mellet, legyintve, ezek meg röhögnek a markukba... 

Azt azért remélem, hogy egy év múlva az ilyen Hócipő közeli cégek nem kapnak súlyos milliókat a semmire...


2 hozzászólás : korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr461339435

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Halgattassék meg a másik fél is 2009.09.23. 11:55:04

Véres kardként hordták körbe a jobbos újságok és blogok a hírt, hogy lám, a Hócipő is benne van a BKV-s buliban, csak épp egyről feledkezett meg mindenki: megkérdezni a másik felet is. Pedig nem felesleges elolvasni, ugyanis egy kicsit más kontextusba ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2009.08.26. 17:01:08

Az üvegzseb üvegje tejüvegből készült!
Hová süllyedt ez az ország? Vissza tudok emlékezni (tisztán) 40 évre (sajnos) és ami jó volt (mert azért volt) nem rendszerileg hanem emberi értékekben az fokozatosan tűnt el,(teljesen) és csak nézek döbbenten.Hihetetlen ez az anyagi javak utáni harácsolás.Ez a szemlélet.És tettek. Mondanám, hogy anyám én nem ilyen lovat akartam, de szarnak arra én mit akarnék:))

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.08.26. 22:21:07

@Horizont: Tejüvegből az biztos :) "ez az anyagi javak utáni harácsolás" sajnos az egész világra jellemző, bár az igaz, h Mo-ra méginkább. Mutyiland, ahogy mondani szokták...

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása