BLOG

"Nem politikai jellegű" baloldai dzsembori...

írta: turner ; 2009.07.22. 04:45

Nyár, meleg, Balaton, Zánka. Hol máshol tarthatta volna meg nemzetközi dzsemboriát a Societas, mint az egykori úttörő táborban. A tini MSZP 80 országból 3000 fiatal baloldalit tudott összeverbuválni. 

Nem hinném, hogy az Afrikából, Venezuelából vagy akár Németországból, Ausztrából ideözönlött fiatal balosoknak lenne bármi fogalmuk a mi "nagy" baloldali pártunk, az MSZP szociális érzékenységéről. 

Ahogy híján vannak e tulajdonságnak a buli szervezői is, bent ugyanis egy szál kolbászt némi körítéssel 1500 jó magyar forintért osztogattak, ami valljuk be, elég húzós. Természetesen a hozott szesz is kintmaradt, berúgni csak a Societas piájából lehetett...

A Societas tagjai is -hogy úgy mondjam- korán kezdik. Mármint a hazudozást. Ugyanis apróbb botrány kavarodott abból, hogy a meghívott zenekaroknak fingjuk sem volt, hogy hova hívták őket. Fiatal baloldali barátaink ugyanis elfelejtették közölni, hogy bizony a zenekarok mellett olykor-olykor felcsendülhet az Internacionálé. Persze nem ez itt az egyetlen probléma. Épeszű formáció ugyanis nem vállal fellépést politikai rendezvényen. Hogy miért: persze, hogy azok után összemossák a nevüket az MSZP-vel, Fidesszel, SZDSZ-el, Jobbikkal vagy azzal a párttal, illetve ifjúsági szervezetével (ezáltal megint csak a párttal), melynek egy hangot is elénekelnek. Ezért gondolom például Fenyő Mikiről, a NOX-ról, Kordáékról, hogy hithű MSZP szavazók és éppen ezért gondolom Ákosrol is, hogy Fideszes (speciel róla tudjuk is, mert nem is titkolja).

Amikor a Pannonia Allstars Ska Orchestra énekese megkérdezte, hogy a rendezvény politikai jellegű-e, nemleges választ kapott (hazugság 1.). Elképzelem döbbent arcukat Zánkára érkezésükkor. Mindenki vörös poló, zeng az Internacionálé... Politikai jelleg? Hol? Ugyanmár...

Az Irie Maffia a PASO-nak köszönhetően még a megérkezésük előtt tudomást szerezhetett a rendezvény "jellegéről" így ők le is mondták a fellépést.

A buli szervezői pedig azt állítják, hogy ők bizony minden zenekar menedzserét felvilágosítottak, hogy ott bizony baloldali buli lesz (hazugság 2.). Az Index információi szerint a szerződésben erről szó sincs és megmondom őszintén inkább hiszek két zenekarnak, mint egy mini szocialista pártnak.

Tehát jól kezdik, volt kitől tanulni az biztos.

Még valami. Az, hogy a fejletlen(ebb) országok lakóit kőházba, a fejletebbekét sátrakba szállásoljuk el rendkívül nemes dolog, de mindezek után a csóringer afrikaiaktól, venezuelaiaktól 1500 Ft-ot elkérni egy szál kolbászért... Pofátlanság. Gondolom "Hentes János" valamelyik Societas vezető rokona szállította a kolbászokat. Mást nem tudok elképzelni ebben az országban...


12 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr551259796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2009.07.22. 09:16:09

Istenem, na ezért nincs semmi esély arra, hogy jön egy fiatal politikus nemzedék aki jobb lesz mint a mostaniak. Genetikailag kódolva van a baromság!
Az úttörőségről csak annyi jutott eszembe, hogy nem is hinnéd milyen nagyon jó volt annak idején. Divat mindent lefikázni ami a szocializmushoz tartozott, de a gyerekeknek az jó volt. ('61- '69 -ig voltam ált. isk.) Főleg a nyári táborozások voltak szenzációsak. Volt olyan nyár több is, hogy kétszer is voltam. Oké volt politikai felhangja, mint mindennek akkor, de minket nem az a része foglalkoztatott.Persze akkor más volt még a világ is. Na ennyit a nosztalgiáról.:))
Ja! Societas?? Már a nevük is szörnyű!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.07.22. 10:34:28

@Horizont: Bár én sokkal fiatalabb vagyok, de épphogy belecsöppentem anno egy úttörő táborba, bátyám révén. Tényleg jó volt, mai napig emlékszem rá :)
Az tényleg meglepő, hogy a fiatal balosok közt sincs egyetlen épeszű ember sem -tisztelet a kivételnek, ha van- és mindent ugyanúgy csinálnak mint a nagy öregek.

Horizont 2009.07.22. 10:44:36

@turner: Szerintem ez még plusz azért is van, mert épeszű ember, látva az öregeket a politika közelébe se megy és marad a férgese!! Vagy ha rendes ember véletlenül odatéved ki is golyózzák maguk közül. Csak úgy mint a "nagyoknál". Világéletemben optimista emberke voltam , de már nem sokba reménykedem, hogy jobb lesz nekünk. Akármerre nézek nem nagyon van hiteles politikai erő. Sajnálom magunkat és a jövőnket!

BéKu 2009.07.22. 11:05:46

Én se nagyon voltam úttörő meg semmi ilyen, de anyáéktól mindig azt hallom milyen jó volt. Mert a gyerek tartozott egy közösséghez, arról már nem is beszélve, hogy a szegények is eljutottak így nyaralni - most erre esély sincs. SZOT-üdülések dettó. Én ugyan még csak 20 éves vagyok, de egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy ha valami jó, találja azt ki bárki, akkor azt miért kell megszüntetni???

Amúgy Horizont én még reménykedek. Úgy tűnik örök optimista vagyok. Vagy legalábbis fiatal és naív :D

Horizont 2009.07.22. 12:04:41

@BéKa: Neked kötelességed optimistának lenni!! Ilyen fiatalon tessék reménykedni! Az a baj, hogy nálunk a politika nem ad reményt sok mindenre és a világban pedig rossz irányba megy minden. Alapvető emberi értékek elértéktelenednek. De azért nem szabad feladni:)))
A táborozásnál az a baj, hogy nincsenek olyan vérbeli pedagógusok (vagy ritka) akik összefognák a gyerekeket , irány a hegy, sátorok, kondérba főzés, patakban fürdés stb. Kevés pénzből kijönne és a gyerkőcök zabálnák, nem hiányozna a tv, számítógép. Persze a sok hülye szülő rosszul lenne, hogy kicsi gyermeke hová került? Nehéz na!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.07.22. 15:19:31

@BéKa: Egyetértek, légy optimista! Nem sokkal vagyok idősebb nálad, de bennem már rengeteg pesszimizmus van.
@Horizont: Még az én általános iskolás koromban is volt olyan pedagógus, aki például fogta a kölköket hétvégén és elvitte őket a budai hegyekbe kirándulni. Én magam is sokszor voltam. Manapság nem hinném, h vannak ilyenek...

Horizont 2009.07.22. 17:12:02

@turner: Már 10 évvel ezelőtt ledöbbentem amikor nem akarta elvinni kirándulni a 16 éves lányomékat az oszi főnök.
Nekem viszont olyan oszt. főnököm volt a vegyipariban, hogy felosztotta az országot 4 részre és 4 napos kirándulásokon végig jártuk. Egy csomó hely van ahol azóta se jártam! A buszban nem aludhattunk látni kellett mindent:) Ezt a szüretelős pénzünkből, a nyári gyakorlatos pénzünkből pedig bérelt busszal külföldön voltunk. NDK (!!) déli része, Csehország, Magas -Tátra, és 4.-ben a csúcs: Erdély. Sátorokkal. Azóta is hálás vagyok mindennek!
Na jól elkanyarodtam a Societas-tól, bocsánat érte:)) De talán átvitt értelemben kapcsolódik hozzájuk.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.07.22. 20:17:22

@Horizont: kb 10 évvel ezelőtt a szakközépiskolai osztályfőnököm is azzal mutatkozott be, h kb. a 2. héten közölte, h nem lesz osztálykirándulás, mert rosszak voltunk. :-/ Téged meg nagyon irigyellek, azért ez nem semmi....

BéKu 2009.07.22. 22:36:05

@Horizont: @turner: Nekem etekintetben is szerencsém volt, úgy tűnik :-)))

Alsó tagozatban Erdei iskola évente 2-szer 4 nap (tavasszal és ősszel) Galyatetőn, emelett osztálykirándulások erre-arra.
Felsőben szintúgy. A középiskolai ofőm meg egyenesen nagy volt a kirándulások tekintetében :-)))

Horizont 2009.07.22. 23:21:01

@BéKa: akkor mégiscsak pedagógusfüggő a dolog.....:))

tudi 2009.07.23. 10:31:35

Ez jó ezek a fiatal, szociálisan érzékeny baloldal. Szegény afrikaiak mit gondolhatnak akkor az itteni blaoldalról, a hazudozást meg volt kitől tanulni. Nem is messze innen egy bizonyos ember azt mondta, hogy hazudtunk éjjel nappal (vagy valami hasonlót).

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.07.23. 15:20:17

@tudi: Reggel, délben, meg este ;) Tulajdonképpen ugyanaz :)

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása