BLOG

Az újabb csomag...

írta: turner ; 2009.06.30. 07:30

Mozgalmas napon van túl a T. Ház. Új PSZÁF elnököt választottak, nem szavazták meg a holokauszttagadás büntethetőségét, szinte egyhangúlag csináltak hülyét Seres Máriából azzal, hogy megszavazták a képviselői költségtérítés "megreformálását", valamint -Bajnai szavaival élve- "Magyarország megmutatta Európának és a világnak, hogy nem csak a rövid távú válságkezelésben és a kampányszerű intézkedésekben jó, hanem képes hosszú távon is beindítani a válságkezelést."

Megmutattuk bizony. Mégiscsak hülyén hangzana, hogy "megmutattuk Magyarországnak, Európának és a világnak, hogy képesek vagyunk újabb bőrt lehúzni a már így is a nyomor szélén élő lakosságról." Ma ugyanis a Bajnai-kormány kőkeményen válságot kezelt. 

Az újonc: a vagyonadó

Kíváncsi leszek még milyen adót fognak kitalálni ennek az amúgy is agyonsarcolt országnak. Továbbá, hogy mikor bővítik ki az adózók körét. A mai formában -egyenlőre- 30 millió Ft értékig nem kell adót fizetni. Nem állt fel a teljes többség a vagyonadó mögé. Két MSZP-s politikus (Laboda Gábor, Mécs Imre) mellett az SZDSZ-es Béki Gabriella, Bőhm András, Fodor Gábor, Gulyás József, Kovács Kálmán, Molnár Lajos, Velkey Gábor nem szavazta meg. Horn "Fikusz" Gabriella és Gusztos Peti nem szavazott.


Szanyi beszart...?

Két nappal ezelőtt még azt olvastam, hogy Szanyi nem szavazza meg a vagyonadót, ám úgy látszik aludt rá egyet. 2 nap alatt eljutott odáig, hogy így már elfogadható a törvény. Ez a Szanyi milyen csapodár egy lélek...

Adó a "jegyek, csekkek után" nő az ÁFA a jövedéki adó...

A benzin jövedéki adója év elején 10 százalékkal, a gázolajé 7,6 százalékkal emelkedik. (A cigaretta jövedéki adója 9, az alkoholos italoké pedig 10 százalékkal.) Az üzemanyag árak emeleésével persze minden emelkedni fog. Minden, amit szállítani kell, valamint valószínűleg a helyi, helyközi bérletek is. Persz valahol ezt ellensúlyozza drága jó kormányunk, azoknál akik kb. 250 ezer Ft felett kersenek. Aki ezalatt visz haza, az szívja meg a legjobban. Hisz ezeken felül nő az ÁFA 5%-al (ezzel szemben az áram átlagosan 8%.al), de ami a legnagyobb szívfájdalom, 2010-től megadóztatják szinte az össze létező utalványt csekket, béren kívüli juttatást. Pofon a kisembernek, pofon a gazdaságnak. 

Bajnai szerint minden szép és jó?

Gordon persze fényezte az elmúlt 75 napot:

  • Végigvittek egy 1400 milliárdos gazdaságélénkítő programot, amellyel 56 ezer munkahely megmaradását segítették (ez az amit lehetetlen bizonyítani, éppen ezért a legjobb módja néhány milliárd lenyúlásának).
  • 1800 milliárd forintos programot indítottak az építőiparban (ebből sem látszik semmi, sem egy nagy beruházás, sem ingatlanpiaci fellendülés...).
  • Végrehajtották a nyugdíjreformot (miféle reformot? Elvették azt amit ők adtak, óriási adósságba sodorva ezzel az országot. Nálam amúgy ez megszorítást jelent, nem reformot.).

Kössük föl a gatyánkat hölgyeim és uraim. Kemény éveknek nézünk elébe, köszönhetően a bal-lib kormányunknak...

(Forrás: Index.hu, Inforadio.hu)


szólj hozzá : mszp szdsz válság bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr751216295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása