BLOG

8 korsó sör + halálos baleset okozása = 75 000Ft!

írta: turner ; 2009.06.18. 09:45

"75 ezer forintos pénzbüntetést kapott az a férfi, aki hat évvel ezelőtt ittasan, szabálytalanul közlekedve elütött egy motorost, aki belehalt sérüléseibe. Az ítéletről csak most – külön kérésre – tájékoztatták az elhunyt családtagját, így derült ki, hogy a halált okozó ittas járművezetésből" csupán „ittas járművezetés vétsége" lett - írja a szoljon.hu. 

Az akkori rendőrségi jegyzőkönyvek, műszaki szakértői vélemények szerint a motoros a megengedett sebességet betartva, szabályosan közlekedett, egy előtte lassan haladó konvoj előzésébe kezdett, mikor egy kisteherautó szabálytalanul nagy ívben elékanyarodott. Az ütközést nem tudta elkerülni, fékezés nélkül csapódott a kocsi elejének, 32 métert repült, súlyos fej-, gerinc- és belső sérülést szenvedett. Az orvosszakértői vizsgálat megállapította, hogy a teherautó sofőrje ittas volt, a vérvétel alapján a baleset időpontjában 2.24-2.34 g/l (ezrelék) között lehetett a véralkoholszintje.

A baleset 2003-ban történt, 2007 végéig összesen kilenc tárgyalás volt az ügyben, az utolsón 2 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztést kapott a sofőr, aki akkor fellebbezett az ítélet ellen. Az azóta eltelt másfél évben nem értesítették az elhunyt szüleit a bíróságról, most is csak külön kérésre küldték meg a jogerős bírósági ítéletről tájékoztató levelet."

 

(HVG)

Tegyük tisztába a dolgokat.

1. A 2.24-2.34 ezrelék véralkoholszint kb. 8 korsó sört, vagy 3 dl pálinkát jelent. 

2. Miért vétség miatt ítélték el??

Btk. 188. §

Aki szeszes italtól befolyásolt állapotban vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt vasúti vagy légi járművet, valamint gépi meghajtású vízi járművet vagy úszó munkagépet, avagy közúton gépi meghajtású járművet vezet, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt a) három évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény súlyos testi sértést, b) öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást, vagy tömegszerencsétlenséget, c) két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény halált, d) öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekmény kettőnél több ember halálát okozza, vagy halálos tömegszerencsétlenséget okoz.

Ezek után 75 000 Ft pénzbírságot kiszabni... Nem tudnék indulatok nélkül fogalmazni. Ennyit a nagy magyar igazságszolgáltatásról...


1 hozzászólás : krimi pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr251191081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.06.21. 13:56:01

Érzéketlen hatóság...nem is csodálkozom már sajnos semmin se. Szegény asszony!:(

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása