BLOG

Terepjáróbérlés havi 900 000-ért...

írta: turner ; 2009.06.17. 10:00

Úgy tűnik az MFB-nél már nincs sem pénzügyi, sem gazdasági válság. Sőt. A jelek szerint "nagy a jólét". Erre enged következtetni, hogy havi kb. 900 000(!) Ft-ért bérelnek egy Audi Q7 típusú terepjárót a vezéreknek. És, hogy minek egy luxus terepjáró? Az ok:

"Az autót a cég felsővezetői használhatják, akiknek azért van szükségük a luxusterepjáróra, mert "sok a zöldmezős beruházás, amelyeket nehéz terepen lehet megközelíteni"

Nem cicóznak az egyszer már biztos, hisz a közbeszerzési eljárás felhívásában az MFB kikötötte, hogy kizárólag Audi Q7, vagy azzal egyenértékű autó hajlandó bérelni -nem is mondjuk egy Suzuki Vitara-t. A közbeszerzési eljárást amúgy 2007-ben írták ki, -ebben az évben kezdték árusítani Magyarországon a Q7-est- de mindjárt ezévben vettek is egy másikat.

Két vezére van a banknak, ezért mindjárt kellett egy második Q7-es is, meg is találták a megfelelő ajánlatot Erősék, összesen 27 millióért bérelnek(!) 30 hónapra(!) egy ilyen luxusterepjárót. Alapáron a terepjáró megvásárlása kicsivel több, mint 23 millióba kerülne, de hát gondolhatjuk, hogy egy bankvezér nem egy széria autóval közlekedik. 

Mindent meg lehet magyarázni -ezt is. Jobban megéri bérelni egy terepjárót, annyiért, mint amennyiért meg is vehetnék. Mert ez így leírható. Csakhogy. Ha tegyük fel megvennék az autót, azt el is tudnák adni (ahogy állami vezetőknél szokás 2-3 év múltán) akár 20 millióért. Így az egész akció "csupán" 10-15 millióba kerülne az államnak, nekünk, mindenkinek. 

Mert természetesen ezt is mi fizetjük, akármit is állít a bank vezetése. Ugyanis ők azt hangoztatják, hogy ez nem az adófizetők pénztárcáját terheli. Miért is nem? Az MFB egy állami cég, minden kiadása az állam -az adófizetők- kiadása.


Update:

A terepjáró egy 4,2 literes, nyolchengeres turbódízel. Az autó belül bőr, van benne navigációs rendszer, 7 csatornás erősítő és 11 hangszóró. Egy ilyen felszereltségű autó listaáron 23 millió forintba kerül. Ennyiért a cég tulajdonába is kerülhetett volna a kocsi, a bank azonban bérleti díjat fizet. Ez két évre összesen 27 millió 700 ezer forint. (Index, RTL Híradó)

 

 


szólj hozzá : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr751189306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása