BLOG

Józsi ez nem fair!

írta: turner ; 2009.06.11. 09:30

Tényleg kifordított országban élünk. Nem akarom a gyorshajtók pártját fogni, de ha valakinek a lába elnehezül a gázpedál fölött, és ezen rajtakapják, miért nem tekintheti meg az arról készült bizonyítékot? Helyesbítek. Megtekintheti, ha elindíttatja saját maga ellen a szabálysértési eljárást, kockáztatva ezzel az akár tízszeres bírságot. Ki az aki akár ártatlanul is elindít maga ellen egy ilyen procedúrát, tegyük fel egy +10 km/h-s sebességtúllépésért akár 300 ezerért? Naná, hogy senki.

"Kedvenc" rendőrfőnököm Bencze József ugyanis egy belső utasítást adott ki (nem jogszabály, nem törvény, csak egy parancs), hogy magyar(!) állampolgárnak nem lehet bemutatni a helyszínen a róla készült traffipaxos felvételt. Az ok elképesztő:

"...a felvételeket csak a rendőrautóba beülve lehet megnézni, illetve, hogy a felvétel visszatekercselése problémás, véletlenül törlődhet, ráadásul a rendőrök addig nem tudnak mérni, amíg a felvételt nézik..."

Jó-jó tegyük fel, hogy ez mind igaz. Problémám (nekem és az adatvédelmi ombudsmannak) az, hogy külföldi állampolgár úgy látszik beülhet az autóba, neki visszatekercselhető a felvétel, -az sem baj, ha véletlenül törlődik- ráadásul egy külföldi autós miatt még a mérést is szüneteltethetik. Magyarnak nem, de külföldinek bármikor, mivel a magyar rendőrök egész egyszerűen híján vannak a nyelvtudásnak, és így a legkönnyebb nekik elmagyarázni a helyzetet.

Illusztráció...

Két lehetőség van. Vagy megtanul néhány rendőr legalább angolul (elég járőrpáronként maximum 1) vagy -ha már egyszer Magyarországon élünk- biztosítják a magyar állampolgároknak is a bizonyíték(ok)kal való szembesítés lehetőségét, azonnal, a helyszínen, eljárás nélkül.

(Index nyomán)

 


2 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr721177214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

luucy 2009.06.11. 11:29:50

Kezdő vezető lévén én azért még figyelek a sebességhatárok betartására, de éppen ebből kifolyólag, ha egyszer úgy büntetnének meg, hogy tudom, hogy nem mentem gyorsan, akkor igenis követelném a bizonyítékot!

1. Magyarországon - mint egyébként a legtöbb országban - létezik az ártatlanság vélelme (Buda Bettike szerint védelme), így nem az ártatlanságot kell bizonyítani elsősorban, hanem a vádat kell igazolni.

2. Nehogy már Magyarországon a külföldieket több jog illesse meg, mint a magyarokat! Bár ezen már nem is csodálkozom....

***

Egyébként meg minimális elvárás lenne a nyelvismeret a rendőröktől. Odamegyhozzá valaki az utcán eligazítást kérni, és csak les maga elé? Szép...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.06.11. 15:01:38

@luucy - Takarodjon már el végre az MSZP-SZDSZ!!!: Maradjon is meg a jó szokásod (sebességbetartás)! Mondjuk Bp-n kicsit nehéz betartani, ha mondjuk visz a forgalom (még jó, h nem ott lakom -már).
A nyelvismeret hiánya számomra is megdöbbentő. Még egy hír amit visznek külföldre a turisták...

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása