BLOG

Az MDF bejutott, az LMP megelőzte az SZDSZT!

írta: turner ; 2009.06.07. 19:54

HIVATALOS végeredmény!

FIDESZ-KDNP 56,37% 14 Mandátum

MSZP 17,37% 4 Mandátum

JOBBIK 14,77% 3 Mandátum

MDF 5,30% 1 Mandátum

LMP-HP 2,60% Nem szerezhet mandátumot

SZDSZ 2,16% Nem szerezhet mandátumot

MUNKÁSPÁRT 0,96% Nem szerezhet mandátumot

MCF ROMA Ö. 0,47% Nem szerezhet mandátumot

Az SZDSZ-székház udvarán másfél tucat lelkes aktivista izgatottan várja a végeredményeket. A pezsgők a táskában figyelnek. (Mandiner) LoL

Bőhm András reménykedik (Reakció) 

 

Az SZDSZ-központban egy újságíró telefonon a következő vállalást tette: "itt az egész hiénabanda, most nem mehetek el". (Mandiner)

Összeszámolták mindet, de még nem hivatalos: 14 Fidesz, 4 MSZP, 3 Jobbik, 1 MDF... (Index)

Dunaföldváron 3.(!) az MSZP (Fidesz és a Jobbik után). (Mandiner)

Mesterházy Attila: folytatni kell a programot, mert már látszanak az eredmények... (Mandiner) Legfeljebb a ti pénztárcátokban... (turner)

Az SZDSZ-székházban a tévén Gurmai Zita MSZP-jelölt tűnt fel, mire a sajtópáholy spontán röhögésben tört ki. (Mandiner)

Nem estünk össze, de nem vagyunk túl jókedvűek a pártban - mondta az [origo]-nak Lakos Imre SZDSZ-es politikus. Az udvaron punnyadt hangulatban ácsorognak, iszogatnak a párttagok és SZDSZ-támogatók. (origo) Hol marad a buli Gábor?? (turner)

Felelős magatartás volt a szocialista választóktól, hogy sokuk nem szavazott, mondta Simon Gábor az MSZP országos választmányának elnöke az Inforádióban. (Index) Remélem ezt hallották az EU-ban is. Ez aztán a felelős európoai gondolkodás... (turner)

A Fideszben a szavazatok feldolgozottságának nagyjából a felénél állítólag azzal számolnak, hogy 15 képviselőjük lesz, négy MSZP-s jut az EP-be és hárman a Jobbiktól. Az MDF a bejutás határán van, ha lesz mandátumuk, akkor vagy a Fidesztől vagy az MSZP-től vesznek el egy mandátumot. (Index) Meglepő lenne az MDF szereplése, bár nem lehetetlen. Mindenestre szerény véleményem szerint egyáltalán nem érdemelnének egy tized mandátumot sem... (turner)

Eörsi szerint az SZDSZ rossz szereplésének oka egyrészt, hogy túlságosan sokat voltak koalícióban az MSZP-vel, másrészt az, hogy bár elveikhez ragaszkodni szoktak, de sokszor nem adnak jó választ a választók kérdéseire, igényeire, félelmeire. (Index) Szerintem meg rájöttek az emberek mekkora egy rablóbanda vagytok... (turner)

A Szonda-Ipsos szerint a Fidesz 16, az MSZP 4, a jobbik 2 helyet szerez. A Századvég szerint az Fidesz 17, az MSZP 4, a Jobbik egy képviselőt küldhet az EP-be. (MTV) 

Urnazárásig a részvétel körülbelül 35%... 


4 hozzászólás : ep választás

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr41169900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2009.06.07. 20:29:55

:))) JOBBIK!!!
Hála az égnek az szdsz hullik. :)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.06.07. 20:34:38

@Kivlov: ...jaj de ott lennék az SZDSZ buliján most :D Naná, hogy kiröhögném őket :)

molaris 2009.06.07. 23:59:50

Azért az egy mandátumért azért kár. Anno én a Jobbiknak adtam.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása