BLOG

Lendvai és az első 50 nap...

írta: turner ; 2009.06.04. 07:45

Az éjszaka folyamán belefutottam abba, amit messziről el kell az embernek kerülnie, ha nyugodalmas jó éjszakát szeretne magának: Lendvai Ildikó arcképébe.

Kissé mazochista lehetek, ugyanis önszántamból szembesültem az MSZP "szupernagyijával". Meglátogattam a MASZOP honlapját. Témát kerestem és találtam is. A pártelnökasszony a Bajnai-kormány első 50 napját elemzi, értékeli, fényezi. Lássuk hát az elemzés elemzését...

Az elnökasszony értékelésének minden bekezdése "Az MSZP" szópárral kezdődik, tipikus kommunista felhang, de most inkább hanyagolnám az irodalmi vonalat. Jobban foglalkoztat maga a tartalom.

Mindjárt az elején szembeötlik a következő mondatrész:
 

"Mivel érdemi válságkezelő programmal más nem állt elő..."Kérdem én, ha előállt volna átadták volna kegyedék a helyet? Persze, hogy nem. A mondta tehát nemhogy sántít, már pofára is esett.

"...az MSZP olyan kormányt alakított, amely a válságkezelés legfontosabb feladatának a munkahelyek és a munkavállalók védelmét tartja." Mindezt tükrözi a 9,9 százalékos munkanélküliség is. Persze lehet ezt a válságra fogni, de a KSH adatai szerint csak február és április között a munkanálküliség 0,8 százalékkal nőtt. Program munkahelyteremtésre: nincs. Megtartásra: sincs.

"Ezt szolgálják azok az adóváltozások, amelyek a munka becsületét állítják helyre, az átlagjövedelmű munkavállalóknak kedveznek, míg a vagyonosabbaktól több hozzájárulást kérnek." Az átlag alattiak meg szenvednek -szokás szerint- mert megadóztatják az utalványok összes létező formáját, a cafeteria rendszert, az egészségpénztári hozzájárulást.

"Az MSZP olyan miniszterelnököt jelölt, aki munkájáért egyetlen fillért sem visz haza, hanem fizetését szociális célokra ajánlja." Mivel ez neki zsebpénznek számít, valószínűleg nem is vágja majd földhöz. Hogy miként, milyen módon szerzett Bajnai ekkora vagyont és ezáltal teheti azt meg, hogy 1 forintért dolgozhat, erről nem értekezik Lendvai.

"A párt olyan törvényeket kezdeményezett, amelyek az állami vezetők fizetését csökkentették és korlátozták, valamint javaslatot nyújtott be az országgyűlési képviselők számlanélküli költségtérítésének megszüntetéséről." Bizony első dolga volt az MSZP-nek a miniszterek fizetéscsökkentése. Más kérdés, hogy ez havi szinten mindössze bruttó(!) 91 000 Ft (erről bővebben ITT olvashatsz). Javaslat ide vagy oda, a képviselők még mindig számlák nélkül dézsmálják a költségvetést.

"Az MSZP és a kormány olyan szociális mentőcsomagot állít össze, amellyel a kisnyugdíjasok (...) nehézségeit csökkenti." Biztos jobb élete lesz a kisnyugdíjasnak az elvett 13. havi után. Persze néhány évvel ezelőtt sem volt, csakhogy azóta csak a gáz ára megháromszorozódott (nem beszélve az élelmiszerárakról).

"Az MSZP köszönetet mond, hogy többen megértették, még többen türelemmel viselték a válság nehézségeit, a kényszerű takarékosságot, és alkalmazkodtak a nehezebb körülményekhez." Jó vicc! Volt más választásunk elnökasszony..?

"Az első 50 nap számukra a reményt jelenti: érdemes volt. Az MSZP olyan intézkedésekkel folytatja kormányzati munkáját, amelyek tovább erősíthetik a védelmet a magyar munkahelyek, a magyar családok számára." Ehhez csak annyit fűznék hozzá: ha így haladnak éhen is döglünk.

Mi is köszönjük elnökasszony az első 50 napot!


szólj hozzá : mszp lendvai bajnai

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr531162549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása