BLOG

Már a "Kapcsolat" sem a régi...

írta: turner ; 2009.05.20. 12:45

Igencsak megosztotta a baloldali szavazókat az MSZP pécsi veresége. Olyannyira, hogy már a Kapcsolat.hu-t sem kímélik az elégedetlen választópolgárok. 

„Hát ez télleg DURVA VERESÉG! Mi lehet ennek az oka? Baloldal! Akartok róla beszélni?”

Ezzel a bejegyzéssel veszi kezdetét a fórum. A Magyar Nemzet szemezgetett a javából:

– Nem az a kérdés, HOVÁ TŰNTEK AZ MSZP SZAVAZÓI, hanem az, hogy hová tűnt az MSZP? Az MSZP utolsó megtestesítője MEDGYESSY PÉTER volt. 

– Páva ugyanis azt képviseli amit az MSZP-nek kellene, de 7 év alatt megtagadta azt. Garantálom neked, hogy a szocis többségű helyi önkormányzatban mindig meg lesz Páva szükséges többsége! Egészen addig amig az MSZP párt vezetése fel nem számolja a gyurcsányi örökséget és vissza nem tér a szocialista útra!! Amit nagyon meg kellett volna fontolni az MSZP-nek az pontosan az, hogy képes e elviselni a párt zsinórban két súlyos vereséget, (mert azért ez eléggé előre látható a közvéleménykutatási adatokból) úgy, hogy mindezek ellenére és a gazdasági válság általa okozott durvakövetkezmények közepette tudjon készülni a 2010-es választásokra. Ott ugyanis már nem a hatalomban maradás lesz a tét hanem a párt túlélése. 

– Itt nem szeretik Stumpf Istvánt, de nem ártott volna rá hallgatni. Akkor az mszp hozott volna egy tisztes 2. helyet az előrehozott választásokon. Csak a hatalomhoz és a zsíros álláshoz való görcsös ragaszkodás ne volna... Azóta az mszp ékes példája a mindig van lejjebb mondásnak. 

– Ha nyernek 2010-ben, négyéven keresztül minden nap kritizálhatjuk őket. A zországnak tuti rossz lesz, de legalább nő a népszerűségünk. 

– De hát Pécs szoci fellegvár volt. Az emberek nem a FIDESZ-re szavaztak hanem az MSZP politikája ellen. 

– Történetének még a Gyurcsány korszaknál is nagyobb hülyeségét követi el az MSZP ha most megint szembekötősdit kezd el játszani. Vagy pedig végre kibújik a szög a zsákból és kiderül, hogy ez az MSZP már nem is az az MSZP!!!! 

– A mszp egyenlöre parkoloba kerül...legyünk öszinték nem oktalanul.a 7év "nem csináltunk semmit"én is megvonom a szavazatom ettöl a párttol,jo ideig. 

  –Mi itt a probléma? Megmondom: a kapcsolatosok jó részének még most sem érzékeli a valóságot. Sokadik választást bukja el az Mszp, de maguk még most sem ébredtek fel :) Sebaj, majd jövőre. - A baloldali szavazók nem mentek el, ebben pedig benne van a válság és annak következményeinek a nem megfelelő kommunikációja. 

– Igen van sok olyan baloldali és főleg Pécsett, aki örül Páva győzelmének, mert aki felül tud emelkedni saját érdekein az a város érdekeit nézi. 

– és miért kételkednék benne azt a következtetést lehet levonni,hogy Szili nem kellett annak a városnak sem szakmailag,ami tök érthetö,sem plitikailag,ami ugyszintén. 

  –Úgy érzékelem, hogy egy dolgot már azért megtanultak a szocik. Nyolcadika után nem csak úgy simán kilencedike következik. 

– Tudod jól, nem utálom a baloldaliságot, viszont utálom mindazon, a magukat baloldalinak nevező megélhetésieket, akik mindent megtettek, hogy 7 év alatt az osztogatás és másik rétegtől a fosztogatás elvén szerezzenek ill. tartsanak meg poziciókat, pénzt és hatalmat. 

– Cáfolom, hogy Szilinek az MSZP bármely állítólagos /mert ítélet egyikben sincs/ korrupciós cselekményéhez köze lenne. Ő tiszta, csak múltja tehető ELVILEG, IDEOLÓGIAI ALAPON bírálat tárgyává, amennyiben az MSZMP emlőin nevelkedett, /ki nem?/ jókor volt jó helyen, de nem gazdagodott, nem privatizált, tanulással és munkával jutott be a baloldali politikai elit köreibe. 

– PRAGMATIKUS VÉNÁM NEM ENGEDTE, HOGY BÍZZAM SZILI KATALIN GYŐZELMÉBEN, írom blogomban. CSAK A MOZGALMI AFFINITÁSOM VITT ELŐRE. 

 –A vereség nem véletlen, köszönhető Gyurcsánynak és az MSZP vezetésének. Szilinek el sem lett volna szabad indulnia, hisz borítékolható volt az eredmény. 

– A komoly baloldaliaknak viszont nem volt szimpi.... csak az MSZP bizonyos személyei hitték azt, hogy népszerű..... itt az eredmény... 

– Csak volt népszerű politikus, megkopott már a fénye mostanában erősen. Mint ahogy minden mszp-snek, aki valaha is népszerű volt. Nagyon rossz lóra tettek, gondolom most már belátják, dehát késő bánat. 

– Én ugyan szoci vagyok, de több mint 7 éve nem értek egyet az MSZP különböző szinteken gyakorolt és számomra helyenként etikátlanul pofátlannak tűnő taktikájával. 

– Sziasztok! Nem tűnt fel senkinek,hogy a komoly többség otthon maradt?? Nem véletlenül!!!Az ostobák,hogy ajnározzák saját magukat!! 

– Felejtsük már el azt a hülye dumát, hogy az emberek nem mentek el szavazni! Pont annyian mentek el, mint máskor szoktak. Egyszerűen az embereknek elege van az Mszp-ből. Aki mást állít, annak nincs valóságérzékelése. 

– Szükség van új erőre-erőkre a baloldalon- az MSZP-től balra- különben... 

– Viszont Pécs még egy dologra figyelmeztethet. Nincs többé biztos baloldali fellegvár. Az mszp olyan szinten tönkretette magát, hogy Miskolc, Nyíregyháza, Szeged is véleményesség alakult. A többi helyen egyelőre úgy tűnik, hogy esélytelen az mszp. 

– Megdöbbentő számomra, hogy Szili és a hozzá hasonlók, most is ugyanott folytatják, mint eddig is tették! Az egész MSZP-t és a kormányt (nomeg GYF-et!!!) hibáztatják mindenért! - Szili az uniós választások emeszpés hangulatát hivatott volna javítani, csak hát az emeszpé a pofácskájára talált esni. - Erre az MSZP-re ÉN többé nem szavazok, ...

– csak azért meg mégúgyse! Így a másik négymillióval együtt képviselet nélkül maradok. .. és talán megalakíthatjuk a "Távolmaradók Pártját", s karbatett kézzel nézzük a többi "rohangász félbolondot .... " 

– Nem a jobboldali populizmus nyert, hanem az MSZP elvesztette szavazóit. Köszönhetően annak, ahogyan viselkedett ez a párt szimpatizánsaival, no meg egyes tagjaival. Miközben túl sok képviselő került köztörvényes helyzetbe. 

– Szili Katalin Asszony, az Országgyűlés elnöke sokat kapott tőlem, önzetlenül, lelkesedésből, hogy megőrizzem Pécs városát a baloldalnak, hogy nevemhez híven ne törjön át a jobb. Harcoltam, agitáltam érte, ajánlószelvényeket szedtem részére, meghallgattam hazajöttének őszinteségéről hallgatóságának többször ismételt dallamait, tanulmányoztam a "nép" közreműködésével elkészített 12 pontos programját. Hirdettem is ezt a programot, "lehellóztam " Pécs városát, pártfegyelemből, halvány győzelmi reményből telefonálgattam találomra válogatott, telefonkönyvből kiszemelt embereknek. - Ha a baloldal nagyon "elkúrja", akkor úgy járhat mint Lengyelországban: 460 képviselőből 53 baloldali (a szavazatok 13,17%-át kapta). 

– Kiváncsi vagyok hány képviselője lesz az EU-ban június 7. után az MSZP-nek, s hány a Die Linkének. (kinek csökkent, kinek nőtt a hitele).

– Az igazság az,hogy nem-lepett meg. Itt nem-csak a jun-7-i EP-választás van veszélyben, hanem a jövö évi parlamenti választások is 

– Egy választás után - a választás kimenetelét tekintve - teljesen érdektelenek azok, akik otthon maradtak. Csakhogy: újabb választás, újabb választások előtt állunk.

A fórum itt megtalálható.
 


2 hozzászólás : mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr281132190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.05.21. 05:20:51

Azért Szili nem olyan tiszta. Többször is megmentette Gyurcsányt, és Dávidnak is bőszen asszisztált a jogtiprásban.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása