BLOG

Cseh és magyar válságkormányok - hatalmas különbségek...

írta: turner ; 2009.04.24. 23:32

Jesszusom, de mekkorák... Valahol azért látszik, hogy hol próbálnak tenni valamit a kormányok az országaikért és hol nem. 

A cseheknél a kormánypártok és az ellenzék közös minisztereket, ráadásul kizárólag párton kívüli szakembereket nevez ki, olyanokat, akik nem vezettek minisztériumot az előző kormányban, a miniszterelnök jelölt pedig abszolút ujjonc a politikában. Nem a párt érdekeit, nem az üzlettársak profitját, a különböző "mutyikat" tartják szem előtt. Nem. Gazdasági válság van, ami összefogást igényel minden oldalról. Ők ezt meg is teszik és valahogy az a sejtésem, hogy könnyebben kilábalnak, kormányválság, előrehozott választás ellenére is.


De a mi miniszterelnökünk eleve a kormány tagja volt, ráadásul egy báb. Mögötte tulajdonképpen ugyanaz a koalíció, a kormány telis-tele "polihisztor" pártkatonákkal, semmi sem változott, egy-két szerepcsere, de minden maradt a régiben, illetve mégsem, mert hatalmas megszorító csomagot akasztanak a nyakunkba. Gondolom Ferink féltette a megmaradt népszerűségét (ha maradt valami) így rábízta a piszkos melót Gordonkára.

Irigylem a cseheket. Az ott már tényleg Európa. Ez itt még mindig a Balkán. 


2 hozzászólás : tragikomédia

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr971084963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molaris 2009.04.25. 09:30:23

És akkor mi lenne a sok elosztásra váró pénzzel? Mint kiderült, jó egy hónappal a cirkusz előtt kész volt a program, csak meg kellett várni, míg Ferinek Brüsszelben elmagyarázták, hogy mennie kell. Aztán szép magyarosan megcsinálták.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.25. 12:45:38

...nem tudom, de én nagyon cserélnék a csehekkel :(

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása