BLOG

Magyarország számokban...

írta: turner ; 2009.04.10. 19:50

Megdöbbentő statisztikák az utóbbi 7 év változásairól. Elszomorító videó...

 


16 hozzászólás : válság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr931058371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.10. 22:33:18

@VIKUNYA: ...függetlenül attól, hogy ez irónikus vagy sem GYF a hibás + Medgyessy így igaz...

molaris 2009.04.10. 22:53:10

Az ember talpa ökölbe rándul. Atomot nekik!

Horizont 2009.04.11. 07:16:23

Ez egy nagyon szomorú videó.
Azért a magyar ember is be tudja lökni magát a gödörbe, ahol a politikai elit még lejjebb tapossa, sőt bele is döngöli.
Nem szül, vagy túl sokat szül, nem házasodik, öngyilkos lesz, rövidíti az életét, cigi, pia, mozgáshiány, elválás, tanulatlanság, erőszak, brutalitás. Ezekről azért nem csak a politika tehet, erőteljesebb az egyéni "akció" !!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.11. 09:15:04

@Horizont: igazad van, a magyar ember elég szélsőséges, bohém természet. De meggyőződésem, hogy ha nem lennének az embereknek filléres gondjaik, kevesebb alkoholista, öngyilkos stb lenne.

Horizont 2009.04.11. 14:52:45

@turner: Már bocs de ez nem erről szól.Régebben sokkal nagyobb filléres gonddal küszködött mindenki (60'-as évek) mégis kevesebb volt az alkoholistából, depressziósból. Sajnos rossz irányba ment a világ és benne a hazánk. Kilátástalanság érzet gyötör mindenkit és ez az egyszer élünk,durr bele fíling, nagyon rossz tanácsadó. Itt jön a képbe a politikai elit felelőssége is. Azért én nem nevezném bohém természetnek azt a magyart aki két végén égeti a gyertyáját..... Mert az igaz, hogy csak egyszer élünk, de nem mindegy meddig és milyen minőséggel:)

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.11. 15:33:11

@Horizont: ...de a 60-as években az ember nem engedhette meg magának, hogy annyira zülljön, mint mai "liberális világunkban" :)

luucy 2009.04.11. 17:32:32

Húha, és akkor mondja valaki, higy nem a Fletóék kúrták el a dolgokat. Dehogynem! És ebben a videóban az egyéb gazdasági mutatók nincsenek is benne. Hogy 8000 milliárd adósságból hogy csináltak fletóék 18000-ret.
Hogy mekkora az infláció is társaik.
Nem igaz,hogy az emberek ezt nem veszik észre, és a saját életük helyett annak hisznek amit a kormány meg a ballib média nyomat nekik.

Mellesleg valóban, sok mindenről nem a politikusok tehtnek, csak átvitt értelemben. Lásd liberalizmus. Ha van valami, ami durván káros a társadalomra, és a világra, az a liberális eszmerendszer ilyen értelmezése, mint amit a szdsz képvisel.

Mellesleg nekem ez a lesajnálkozás nem tetszik. Oké ez van most. De tenni kell ellene, és akkor jobb lesz.
Tenni kell a földeken, a gyárakban, a hivatalokban, a szavazó fülkében.

Ez a zene....inkább fel kellene emelni a fejünket, és nem beletörődni a dolgokba. Már a himnusz is ebben a stílusban íródott. Vessük már le a pesszimizmust, az önsajnálatot, és mindenki kezdjen el a saját háza táján söprögetni, hogy vajon ő mindent megtette?
És legfőképpen ne adjuk fel!

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.11. 17:42:16

@luucy: az államadósság 22000 :) -> kiforditott.blog.hu/2009/03/25/mit_hagysz_magad_utan_feri
A grafikonhoz még hozzá tartozik, hogy 1998-2002 között az államadósság csökkent!
Én a magam részéről amit tudok megteszek. Bejelentve dolgozom, fizetem az adót becsülettel. Megteszem a dolgom 1 év múlva is a szavazófülkében. Mert akármennyire szidják OV-t, a számok alapján, ő megtett mindent az országért, amit csak tudott (nem győzöm elégszer hangoztatni, hogy 2002-ben mi voltunk a legjobbak a régióban).
Tehát remélhetőleg jövőre -az én segítségemmel is- valakik elkezdenek dolgozni az országért...

Horizont 2009.04.11. 17:57:30

@turner: ebben van igazságod, bár én még akkor gyerekecske voltam. A liberalizmusról meg csak annyit, hogy én nem lazultam el, bármennyit is megengedtek, mert kaptam egy útmutatót a szüleimtől és én az elveim szerint élek, és neveltem a gyerekeimet.
Igen ne adjuk fel, és fő az optimizmus, csak azt meg táplálni kell (ene) !

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.11. 18:06:07

@Horizont: egyetértek, fő az optimizmus és ezt tényleg táplálni kellene. De nézz körül a mai magyar médiában: Napló például - az osztrákoknak mennyire jó, nekünk mennyire rossz, erről kéthavonta látok riportot. De vehetnék példának egy mezei híradót. Tudom ez a videó elég lehangoló, de ebben csak számok vannak. Mai magyar valóság. Ha fent nem cseszik el, valószínűleg optimistábbak az emberek....
Amúgy én is igyekszem némi humort csepegtetni a blogomba :) Igaz ezeknek is politikai tartalma van, de azért egy-kettőn jókat lehet derülni...

luucy 2009.04.11. 19:38:13

Igen, és minden grafikon és társai mellett volt még valami (ami mondjuk összefüggöt az ország akkori teljesítményével) hogy az emberek jelentős része büszke volt arra, hogy magyar.

Nem a radikális nemzeti érzelműekre gondolok, hanem úgy amblokk a társadalomra. Tényleg járhattunk felemelt fejjel. Valahogy jobb volt, nem csak gazdaság tekintetében, hanem az emberek közérzetét nézve is.

Én hiszek benne hogy lesz jobb. Csak remélem, utána az emberek nem esnek megint abba a hibába,mint 2002-ben (majd 2006-ban).

Tényleg javaslom, hogy ne a médiának (és itt teljesen mindegy,hogy jobbos vagy balosról bezszélnük) hanem a saját szemünknek, a saját pénztárcánknak stb...
Annak, amit tapasztalunk, és ne annak, amit el akarnak velünk hitetni...

7 év katazstrofális kormányzás után mégmindig elő tudják venni az Orbán a hibás kártyát. Szégyen. Nem az,hogy ők ezt megteszik, hanem az, hogy vannak, akik ezt még el is hiszik. Én megértem, ha valaki mszp-s,mert így diktálja az érdeke, de vak ne legyen már....

luucy 2009.04.11. 19:39:19

@turner: Hupsz, akkor én még egy régebbi adatot tudok. Jól belehúztak feriék. OV idejéhez képest meg 3szorozták az államdasósságot...

Úgy,hogy az ország csak visszafelé fejlődik. Gratulálok. Ehhez már igazán tehetség kell...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.11. 21:43:22

@luucy: Hiába tett le annyi mindent OV az asztalra, sajnos az emberek azt hiszik el amit a tv-ben látnak -ami tegyük hozzá, többségében eléggé baloldali.
Kíváló példa a Heti Hetes. Múltkor volt szerencsém belenézni, eléggé alattomos taktikával próbálják az emberek fejét átmosni. Természetesen nem a bal oldalt fényezik -már nem tudják- hanem még mindig OV-t fikázzák -ahogy te is írtad. Mindezt úgy, hogy 10 perc humor után 10 perc kőkemény politikát nyomnak. Persze egy jobb oldali embert így sem győznek meg -szerintem azok már nem is nézik- de a "bizonytalanok" közül sokakat megvezetnek :-/

igaziatommaki 2009.04.13. 14:23:03

De durva! ez volt a cél...

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.04.13. 14:26:04

@igaziatommaki: ..közben meg ők gazdagodtak meg. Kőkeményen :-/

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása