BLOG

Bőrünkön érezzük a válságot

írta: turner ; 2009.03.19. 21:22

Az emberek nagy része már a saját bőrén érzi a válságot. Melós emberként ezzel teljes mértékben egyetértek. Szokás szerint mi húztuk először a rövidebbet és mi is szívunk majd a legtovább. A fizetésünk 20-25%-al csökkent a kiadásaink persze nőnek (pl. távhő +25 % az én esetemben ez kb. +7000 Ft). Mi már november óta érezzük a válságot, és ahogy a gazdasági elemzők is hangoztatják: nem tudjuk hol a vége. Nekünk, melósoknak csak rosszabb lesz 1-2 évig az biztos. Megadóztatott utalványok, SZJA 18-ról 19%-ra stb. A probléma az, hogy a Gyurcsány-kormány válság kezelése igen csak lagymatag. A szakemberek szerint még ennél is több sarcot kellene kivetni. Mert elkúrták. Megint és még mindig. Sokan vannak körülöttem, akiknek drasztikusan csökkent a fizetése. Van akinek a lakáshitel törlesztője már több, mint a munkabére. Mi lesz ezekkel az emberekkel, ha valamelyik kormány sokkal keményebb megszorításokat (amit manapság reformoknak neveznek) vezet be? Mert nagyon úgy néz ki, egyre inkább, hogy ilyen intézkedések nélkül ez az ország tönkremegy. Ember legyen a talpán aki kivezet minket a szarból.

 

Azért megkérdezném "kedves" kormányunkat, hogy az utóbbi évek megsarcolásából összejött pénz hol is van? Amióta Ferenc ámokfut az országban, az én fizetésem évről évre csökken (mivel a járulékok nőnek). Sokan azt hitték jó úton haladunk, de amikor beütött a ménkű, kiderült a kassza kong az ürességtől. Ez mind hagyján de Ukrajnával és Pakisztánnal játszunk egy csapatban. Hol a pénzünk "kedves" Ferenc?


szólj hozzá : gyurcsány válság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr791012848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása