BLOG

Élet álomkivitelben...

írta: turner ; 2010.08.18. 08:25

Akármennyire is ócsárolják az Orbán-kormányt, az úgy látszik jól teszi a dolgát. Egyre jobb a "köz" hangulata... Nem olvastam friss közvélemény-kutatást, de ha már az ellenzék egyik vezérbivalya is ilyen jól érzi magát a bőrében, akkor biztos nagyon jó lehet ebben az országban élni...

...persze naív az, aki nem "olvas" a fenti sorok között. A "mi Ferink" zsinórban harmadik blogbejegyzésében egy csudaszép mesevilágot állít elénk, mindezt olyan éles váltással, mintha valaki mást ültetett volna laptopja elé. Júliusban még Orbánt ócsárolja, augusztusban viszont... Megtörténik a csoda. De had idézzek inkább:

Egy kicsit már kötcseiek lettünk - a kötcseiek legnagyobb örömére...

"Próbálták már az őszibarack krémlevest tojássárgájával selymesebbé tenni? Vagy mondjuk a gyorsan sütött csirkemell szeleteket egy kevés pestoval megkenni? De nem folytatom, mert nem a főzésről akarok írni annak ellenére sem, hogy Kötcsén minden nap főzök, esetenként kétszer is, nem egyszer négy-öt fogást is készítve. Üdítő elfoglaltság."

Ferinek semmi gondja... Válaszolva az első kérdésre: nem próbáltam! Heti hat nap munka után a faszomnak sincs kedve "krémlevest tojásozni"...

Vásárolni voltam... - Feri tényleg egy hétköznapi ember

"Tejet keresek. Egy kartonnal, tizenkét dobozzal veszek, az elég lesz két hétre. Több fajta dobozos tej van, mégis majdnem mindenki ugyanazt viszi. Nézegetem a dobozokat. A legolcsóbb alig több százhúsz forintnál. A legdrágább majdnem kétszer annyi. Az olcsóbbat teszik az emberek a kosárba. Nézem a tej származását, szlovák. A kicsit drágább Lengyelországból jött. A kettőszáznegyven körüli jól ismert magyar márka."

Gyurcsánynak itt is csupán az a legnagyobb problémája, hogy a magyar tej kurva drága. Még jó, hogy feltűnt, gondolom a bevásárlás nem az ő reszortja. A probléma nem mai dolog, látszik, hogy Feri mennyit jár a Tuskóba...

Az éjféli palacsinta és a terasz - beteljesedés

Én itt dobtam le a láncot. Vizuális típus vagyok, de egyszerűen nem tudom elképzelni ezt az "amerikai reklám" szerű életet. Igaz, én nem is élem a gazdagok gondtalan életét:

"Így álltunk neki vagy féltucatnyian palacsintát sütni majdnem éjfélkor. Én kevertem a tésztát, a sütésbe aztán mindenki beszállt. Anna imponálóan magasra hajigálta a palacsintákat, és mi tagadás, a többség szépen a másik oldalára esett vissza. Ahogy sültek a palacsinták, úgy fogytak el, igaz, az elején igazi közelharcban dőlt el, hogy kié lesz az éppen megsült darab. Persze kár lenne tagadni, hogy a mosogatásban már nem volt olyan nagy az igyekezet, kedves mosollyal rám tukmálták ezt a nemes éjszakai szórakozást. (...)

 Az elmúlt napok teraszépítés jegyében teltek el. A konyha elé szerettünk volna egy nyitott, fedetlen burkolt felületet építeni, hogy a szabadban is ehessünk. Gondoltam ez nem olyan bonyolult, hogy ne tudnánk ezt magunk is megépíteni. Vettem két könyvet. Az egyik, A Ház körüli munkák kézikönyve címet viselte, a másik meg egy szép album a kerti burkolatokról. Végül úgy döntöttünk, hogy murva ágyba fagyálló téglaköveket helyezünk, amelyet gyöngykaviccsal szegélyezünk, és a széleket téglával szegélykövezzük. Kerestem helyi embert, akinek van földmunkagépe, interneten rendeltem téglát, Tüzépen gyöngykavicsot kerestünk.
Tegnap estére lényegében elkészültünk, mára csak az utolsó simítás, a gyöngykavics felterítése maradt, gondolom két óra alatt végzünk és a ma esti vendégekkel már az új teraszon vacsorázhatunk.
A téglák síkba rakása, a szegélykövek egyenes és vízszintes vonalba helyezése nagyobb kihívásnak bizonyult, mint gondoltam, de végül némi visszabontás és újraépítés után egészen szép lett. Na jó, nem olyan, mintha mesterember rakta volna le, mondjuk úgy, hogy egy kicsit rusztikus benyomást kelt, de teljesen rendben van. Arról meg nem is beszélve, hogy közben megtanultam, hogy lehet lapvibrátorral tömöríteni a murvát és állékonnyá tenni a téglafelületet, és bár kötve hinném, hogy kitanultam a kőművesség csínját-bínját, de amikor megmutattam tegnap reggel a már majdnem kész felületet a kötcsei házat felújító igazán nagyszerű mesternek, akkor nem kellett szégyenkeznem.

Tegye fel a kezét, aki el tudja képzelni Ferit lapvibróval! (Amúgy azt meg honnan szerezte? Lehet az is van a sufnijában?) Az is tegye fel, aki bármilyen kőműves munka közben el tudja képzelni! Hosszú, tömött sorok...

Meseszerű igaz...?

Érdemes azonban megjegyezni, hogy politikus soha nem állít semmit "csak úgy", minden mondatának oka van -különösen egy olyan szónok esetében, mint Gyurcsány Ferenc. Most sincs ez másként, Feri ezzel a habos-babos, rózsaszín világgal az őszi szereplését készítheti elő. Ahogy mondani szokták Ferenc "emberi arcát" ismerhetjük meg (muhahaha). Hisz Szanyi kapitány is megmondta, hogy beveti Ferencet... Azt hiszem ez már elkezdődött...


41 hozzászólás : gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr282229754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AgentO 2010.08.18. 09:37:23

"Persze kár lenne tagadni, hogy a mosogatásban már nem volt olyan nagy az igyekezet, kedves mosollyal rám tukmálták ezt a nemes éjszakai szórakozást."

Hahahahhahaha, mert ugye nincsen a konyhában MOSOGATÓGÉP? KAMUS.

2010.08.18. 09:48:05

ez nevetségesen retek. gyerekeket nem simogat? búzamezőn nem kaszál félmeztelenül?

NEVETSÉGES!!!

room_101 2010.08.18. 09:49:07

Má'megin' nem vót rajta sapka?

diktatorikus kleptokrácia 2010.08.18. 09:56:28

ha az idézet Ctrl+c - Ctrl-v, akkor Fecát megtaníthatnánk a helyesírásra. nincs sok hiba, csak megint a felesleges vesszők. amúgy meg önmagának írt, önblogol, te meg idézed :) önálló gondolatok? hm?
béke

@AgentO: próbáltál már palacsintasütőt mosogatógépben elmosogatni? maaaargiiiit, noooormááááliiiiis?

dwr 2010.08.18. 09:58:56

Na ja!
Mikor a Kedves Vezető saját kezűleg szeleteli a sonkát kies hajlékában, vagy a hétvégi kecójában enkezével tolja a kolbit, szalonnát a képviselőjelöltek pofijába, na az valami istenkirályság....

Doubledeceker 2010.08.18. 10:05:43

"Gondoltam ez nem olyan bonyolult, hogy ne tudnánk ezt magunk is megépíteni."

Nekem csak a sorrendel van bajom, talán eleve ilyen apró munkákkal kellett volna kezdenie az ország építését, és csak aztán nyomulni nagyban.

AgentO 2010.08.18. 10:07:02

@Hiissaa: mindig mosogatógéppel mosom el, persze nem öntöttvas palacsintasütőről beszélünk, gondolom Fletóék is teflonos tefallal nyomják az ipart.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.18. 10:07:28

@turner:

mééé olvasó gyurcsányii blogot ?
mazochista vagy eeee ??

áááááá

ki kicsoda 2010.08.18. 10:09:31

... ugyan, miért csodálkozol azon, hogy nem mindenki ugyan olyan barom mint te? Nem írhat a te életedről, mert nem ismer. Orbán vacsorája sem kellet, hogy indulatokat keltsen. Igen vannak emberek, akik teljes regnálásuk alatt, minden állami jövedelmüket felajánlhatták karitatív célokra és ez csak a baloldalról jött, lsd. Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon. Egyszer majd írj arról, hogy mások is ...
Egyszerűen, csak egy írígy tuskót látok, akit azért szívesen visszanéznék a történelem nem létező videóján, mit tett azért, hogy ne ide jusson. Hányszor dobta sutba táskáját, feladataival együtt és hányszor nézett ostobán a tábla előtt a tanár feltett kérdése után. Mit tettél, hogy ne a sor végén kullogj, azon kívül, hogy már akkor is próbáltad alázni a "hülye strébert", aki jutni szeretett volna valamire. Mint más, te sem tudsz kibújni a bőrödből és természetesen sikertelenségednek sem te vagy az oka, hanem a helyzet. Ma fújtok az olyan emberekre, mint Soros György pl. de nem veszitek a fáradtságot - ehhez sem - hogy utána nézzetek, ez az ember úgy járt egyetemre, hogy költségeit éjszakai pincérkedéssel biztosította, nem a csodára várt! Persze egyszerűbb köpködni, mint tenni! Nem más teszi, saját magatokat soroljátok oda, ahol éltek.

Nem kell elfogadni, mert ahhoz is képességre van szükség.

További kellemes fröcsögést, ha csak ez tud fény lopni az életetekbe.

2010.10.23.

KolompárRómeó 2010.08.18. 10:15:53

Perverz állat, aki feri blogját olvassa :)

KolompárRómeó 2010.08.18. 10:16:46

Perverz állat, aki feri blogját olvassa :)

kigyurt álat 2010.08.18. 10:41:48

földmunkagép, lapvibrátor? A mocskos burzsuj.
Mi annak idején egy farönkhöz szögeltünk két botot és azzal döngöltünk.

Sol Durka 2010.08.18. 10:42:13

Már rég észrevettem turner, hogy folyton ürügyet keresel a publikációkra. Leginkább olyan embert, akivel következmények nélkül szórakozhatsz... (vajon Orbán Viktorral, Kövér Lászlóval stb. miért nem teszed)? Csakhogy nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja. Hallottál már eme sok száz éves tapasztalati tényről?

Ami téged illet: Azért írogatod dolgozataidat, mert 1.) szómenésben szenvedsz. 2.) Valamit kapsz érte. 3.) Dicsevés (vö. hű, de okos fiú vagyok!). Válassz! Még benne van az Alkotmányban a tetszés szerinti választás joga.

eastern 2010.08.18. 10:45:02

"Igen vannak emberek, akik teljes regnálásuk alatt, minden állami jövedelmüket felajánlhatták karitatív célokra és ez csak a baloldalról jött, lsd. Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon."

Persze, de csak akkor, amikor már annyit loptak a közösből, ami mellet a miniszterelnöki fizetés, már aprópénznek számított.
Börtönben lenne a helyük, függetlenül attól, hogy én milyen hülyén álltam a tábla előtt anno....

Behajtó70 2010.08.18. 10:46:27

Örülök, hogy rávilágítottál e "nívós" maszopos kampánykezdetre, ám tisztelettel kérlek, hogy kicsit jobban figyelj a helyesírásra:

"De had idézzek inkább" = hadd idézzek...
"Meseszerű igaz...?" = Meseszerű, igaz...?

Köszi!

Alvarez 2010.08.18. 10:48:41

Azt mindig is bírtam Fletóban, hogy nem ijed meg a feladatoktól, hanem beleveti magát.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.08.18. 10:49:31

Minden kikopott ember főzőcske tanfolyamokat tart kínjában. Mikor fog szakácskönyvet írni???

eastern 2010.08.18. 10:49:45

@Alvarez:

Jobban jártunk volna, ha megijed.....

ReWriter · http://miazhogy.blog.hu 2010.08.18. 10:59:38

Annyira felesleges pörögni. A kommentekben is látni, hogy az egyetlen baj az, hogy sokan nem képesek elfogadni azt, hogy lehet más vélemény is. Akinek a Gyurcsány szimpatikus és vele ért egyet, az az Orbánra fog negatív megjegyzéseket tenni, akinek pedig az Orbán szimpatikus, az a Gyurcsányra. El kellene fogadni, hogy léteznek eltérő elvek, látásmódok, amelyek nem feltétlenül egyeznek a sajátunkkal. Amíg ezt nem ismerjük fel, addig marad a szembenállás, ami pedig a fejlődés legnagyobb gátja.

Researcher 2010.08.18. 11:02:50

Teraszépítéshez nem kell építési engedély?

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.08.18. 11:03:04

Nagy formátumú politikus - mint Orbán - de ő is országmegosztó.

Mind a kettő lépjen le!!

Leonard Zelig 2010.08.18. 11:08:53

Kinek a lapvibró, kinek a tőgypöri

hegyilany 2010.08.18. 11:08:54

@Hiissaa: Maargit! A palacsintasütőt nem szokás mosogatni, csak zsírpapírral kitörölni belőle az olajat/zsírt.

Leonard Zelig 2010.08.18. 11:09:33

@Researcher: A tera szépítéséhez arckrém kell.

Netuddki. 2010.08.18. 11:13:23

Nem mazochista, hanem fideszes bérblogíró!

B+ én is szeretném ha annyi időm lenne, hogy magam csináljam a ház körüli egyszerűbb és bonyolultabb munkákat. Pedig jobban megcsinálnám mint egyik-másik "mester". És főleg olcsóbban.

Mellesleg meg kijafszom az a gyurcsányi? Még mindig miniszterelnök? Vagy közben már a zorbán lett az? :P

szempontpuska 2010.08.18. 11:29:59

Megértem turnert. egyszerűen borzasztó, hogy Gyurcsány egyáltalán blogolhat :-)

Artie 2010.08.18. 11:43:59

@Hiissaa: Próbáltam. És elmosta.

Ki a nooooooormális?

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.08.18. 11:52:38

Sunáznám.
Laphidróval. Vagy bontókalapáccsal.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.08.18. 11:54:44

- Hogy vagyunk, hogy vagyunk? - viccelődött Gyurcsány Ferenc.
- Jól vagyunk, jól vagyunk! - viccelődtek a pesterzsébeti kisnyugdíjasok.

konrada 2010.08.18. 12:09:53

@kovi1970: "én is szeretném ha annyi időm lenne, hogy magam csináljam a ház körüli egyszerűbb és bonyolultabb munkákat."

Te most dicsekszel?;-)

(Mert ahhoz, hogy mesteremberekkel csináltass ilyesmit, igen jó kereset kell. Ha meg annyi lét kapsz, ne sajnáljad magad, mert bizonyos szintig pénzt csak úgy kapsz, ha dolgozol is érte: azaz ha időd volna rá, úgy nem lenne pénzed rájuk.

...legfeljebb akkor, ha van kádkőgyár meg ilyesmi a tarsolyodban.;-)

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.08.18. 13:18:40

"bicskanyitogatóan" egy rohadék ez az ipse. most miért nem HIV meg néhány istenített cigányt borsodból, hogy szállással, és kajával vendégelje meg őket????

2010.08.18. 13:23:58

@ki kicsoda: Érdekes, az apámnak 3 diplomája van, ebbol 1 gazdasági, valamint csak tökéletes munkát ad ki a kezéből, és évekig járt 10re haza a munkából, mert odatette magát. Mégsem lett multimilliárdos. Ja, biztos csak rinyált, és nem tett semmit, mert ugyebár aki tesz, az automatikusan kurva sokra viszi.

Ugyanaz a barom állat fröcsögő idióta vagy barátocskám, mint a többiek, ne ebben keresd a kiemelkedést, hogy az ellenkezőjét mondod, mert attól te sem leszel automatikusan intelligens. Pfajj, de felkúrtam magam ezen a majom, hát ez kész.

Ronin2010 2010.08.18. 13:44:31

"...egyszerűen nem tudom elképzelni ezt az "amerikai reklám" szerű életet. Igaz, én nem is élem a gazdagok gondtalan életét..."
Kedves Blogíró! Eszedbe sem jutott csak úgy véletlenül, hogy Gyurcsányék NYARALNAK Kötcsén? Lehet, hogy gazdagok, lehet, hogy gondtalanok, de nyaralnak. S...fej!

ki kicsoda 2010.08.18. 14:41:09

eastern!

... csak egy szánni való barom vagy. Rád is érvényes "Egyszerűen, csak egy írígy tuskót látok, akit azért szívesen visszanéznék a történelem nem létező videóján, mit tett azért, hogy ne ide jusson. Hányszor dobta sutba táskáját, feladataival együtt és hányszor nézett ostobán a tábla előtt a tanár feltett kérdése után. Mit tettél, hogy ne a sor végén kullogj, azon kívül, hogy már akkor is próbáltad alázni a "hülye strébert", aki jutni szeretett volna valamire. Mint más, te sem tudsz kibújni a bőrödből és természetesen sikertelenségednek sem te vagy az oka, hanem a helyzet. Ma fújtok az olyan emberekre, mint Soros György pl. de nem veszitek a fáradtságot - ehhez sem - hogy utána nézzetek, ez az ember úgy járt egyetemre, hogy költségeit éjszakai pincérkedéssel biztosította, nem a csodára várt! Persze egyszerűbb köpködni, mint tenni! Nem más teszi, saját magatokat soroljátok oda, ahol éltek.

Nem kell elfogadni, mert ahhoz is képességre van szükség.

További kellemes fröcsögést, ha csak ez tud fény lopni az életetekbe.

2010.10.23.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2010.08.18. 14:50:26

@ki kicsoda: Most látom, hogy Dollár Somonkos ex-kormányszóvivő is kommentel. ;(

ki kicsoda 2010.08.18. 14:52:03

@faqq!

... sajnállak. Lehet, ott voltál minden lépésénél - nem hiszem - egyébként tőle nem hallottam, hogy elégedetlen lenne az életével, mert nem csak - sőt egyáltalán nem - a gazdag emberek sieresek és boldogok. Egyben biztos vagyok, te is csak egy másból - adott esetben az apjából - élni akaró lehetsz, mert apádra hivatkozol, aki valószínű már akkor is boldog lenne, ha a fia nem léhűtőnek készülne és nem rá hivatkozna. Butácska vagy, az a helyzet, de még változtathatsz, de csak te, az öreged ebben sajnos tehetetlen.

ki kicsoda 2010.08.18. 14:53:32

@Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker!

... szó szerint, mint írod!

murunga 2010.08.18. 15:06:31

egyik labvibrátorozik (ánuszmasszázs alkalmazást ajánlanám), a másik hurkából csinosítgassa a vidéki mézeskalácsháza kerítését. szépen adagolt idill a plebsnek az emberarcú pszichopatáinktól, jó napot! ;-]]

ki kicsoda 2010.08.18. 15:21:34

@murunga!

labvibrátor, csinosítgassa, Kazinczy Ferenc meg a Grétsy László csókoltatnak!

Makkasz 2010.08.18. 15:38:00

@ReWriter:
nemigazán, én speciel gyűlölöm Gyurcsányt, amit képvisel, amit tett. Ettől függetlenül ezek az írások csak gyermetegek (a tej ár azért önkritika), nem látom benne a hazaárulást és a mszp-n belüli hatalomátvétel kezdetét.
Viktornak sok hülye mondása van, Kósa meg Szíjártó konkrétan idióták. Szóval van ilyen összetett világkép :) is.

A rekorder ma reggeli Szanyi, ahol letagadta állítását, lehordta médiát hogy elferdítik azt, valahogy így:
"- Ön azt mondta, Gyurcsány Ferenc szerepet kap a kampányban, milyen szerepre gondol?
- én ilyet nem mondtam. mikor mondtam ezt? Azt mondtam hogy hablaty hablaty. Hogy milyen szerepet kap, rajta múlik.
- Akkor most tisztázná, hogy Ön milyen szerepre gondol.
- Ahogy mondtam a sajtótájékoztatón is, szerepet kap..."

A gyönyörű riporternő itt röhögött, rendező áttette másik riporterre.

Agymenek mindkét oldalon vannak.

És hogy összezavarjalak, Kovács László szerintem nagyon intelligens ember, szimpatikus is, sajnos más a világnézetünk.

Van határozott véleményem? Vagy mégsem?

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása