BLOG

Ez aljas razzia VOLT!

írta: turner ; 2010.07.05. 10:27 · 3 trackback

Ez is csak Magyarországon történhet meg!

A soproni VOLT fesztivál egyre nagyobb érdeklődésre tesz szert, ezáltal egyre több külföldi fellépő és vendég is megjelenik a fesztiválon.

A VPOP és a MAHASZ úgy gondolta itt az ideje "ország imidzset" építeni, és lecsapott a fesztiválon fellépő DJ-kre (magyarra külföldire egyaránt), hogy ugyan már mindenki jogtiszta CD-kkel szórakoztatja-e a nagyérdeműt.

Egyszerűen érthetetlen ez a túlbuzgalom!

Az angol DJ Yoda máris viszi "jó hírünket" a világban... Állítólag csak a szervezőknek köszönhető, hogy nem foglalták le laptopját, mivel nem tudta bizonyítani, hogy a felhasznált zenék jogtiszták.

DJ Yoda

FELHÁBORÍTÓ! Mi az, hogy nincs MAHASZ matrica egy külföldi DJ laptopján??

Yoda twitter bejegyzésében a magyar jogszabályok elavultságáról és nevetségességéről ír. Bravo...

Ezek után az is elképzelhető, hogy a magyar fesztiválok kurva jó hangulata ellenére, valamely neves DJ azért nem óhajt eljönni, mert tart a hatóságok razziájától. Na nem azért, mert jogilag kifogásolható cd-ket használ, hanem mert marhára el tud cseszni egy bulit egy razzia.

Ennek ellenére Jeszenszky Zsolt tökre meg van elégedve, hogy a DJ-k közt kezd tudatosodni, hogy a zene nincs ingyen! Ez mind OK, de miért egy buli kellős közepén kell ezt ellenőrinzi bassza meg?

Faszi mellé jár a 18-as karika -olyan indulatokat vált ki...

Valakinek ilyen egy fesztivál, valakinek olyan. Tán Jeszenszkyéknek valami lelki gondja lehet, hogy ez a legjobb szórakozásuk...


184 hozzászólás : bulvár

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr952130301

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VOLT egyszer egy vadnyugat 2010.07.05. 15:17:54

Az ember onnan tudja biztosan hogy megérkezett valami ungabunga országba, hogy a hatóságok értelmetlen vackokkal kezdik baszogatni (elnézést, ez a pontos kifejezés). Ez nem olyan, mint az amerikaiak mániákus bombakeresése, vagy a németek reptéri tulsúl...

Trackback: A Fidesz "gyerekbarát" DJ-je (18+, képpel) 2010.07.05. 11:42:29

„A Moulin Rouge-ban tartott sajtótájékoztatót Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője és több, a szakma által elismert lemezlovas Voksán Virág, DJ Newl, Spigiboy, 5Vös és Náksi.” A Nyitrai Zsolt és a Lemezlovas Szöve...

Trackback: A Fidesz "gyerekbarát" DJ-je (18+, képpel) 2010.07.05. 11:01:19

„A Moulin Rouge-ban tartott sajtótájékoztatót Nyitrai Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője és több, a szakma által elismert lemezlovas Voksán Virág, DJ Newl, Spigiboy, 5Vös és Náksi.” A Nyitrai Zsolt és a Lemezlovas Szöve...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.07.05. 13:36:15

A lemezkiadó anakronizmus. Kb. ugyanolyan hülyeség az érdekeiket védeni, mint a patkolókovácsokét (fizessenek nekik az autósok, mert miattuk kevesebben járnak lóval) vagy a kódexmásolókét (fizessenek nekik a nyomdák, mert miattuk kevesebben vesznek kézzel másolt kódexeket).
A lemezkiadók szükséges rosszból (valahogy el kellett juttatni Elvis hangját Kiskunlacházára) iparági megmodóemberekké léptek elő. Most már nem azok.
Zenekarok megélnek a koncertekből, az iTunesból, kiadókra nincs szükség. Minek? Ingyen, és fénysebességgel eljut a zene a fogyasztóhoz, és ezzel már soha többé nem tud kezdeni senki semmit. (Az "ingyen" itt a logisztikai költséget volt hivatva prezentálni.) A szellemet nem lehet visszagyömöszölni a palackba.
Lassan mondom, hogy Jeszi is értse:
Nincs. Szükség. Lemezkiadókra.
Zenekarok fogadják el, hogy 100.000 letöltőből max. százan fizetnek a zenéjükért. De mivel így potenciálisan hatmilliárd emberhez jutnak el, még mindig nagyságrendekkel többet kereshetnek vele, mint ha a CD-ket teherautókon kellene eljuttatni Bahreinbe vagy Tahitótfalura.
Ja, hogy a kiadók ebből egy fillért sem látnának? Így megy ez. Lásd a "lópatkó" és a "kódex" címszavaknál.

roka 2010.07.05. 13:38:53

Ez az egész szerzói jogosdi egy maffia, milliárdok mennek be üres CD-ről, pendrive-ról szerzői jogdíjat kell fizetni még akkor is ha a saját anyagom van rajta. Ami a legbosszantóbb, hogy ember nem tudja hova osztják szét a lóvét, ahol lehetne a szerzői jogot védeni ott semmit nem tesznek itt meg fontoskodnak. Azért mert semmi szükség rájuk, gondolom a razzia belekerült pár millióba a haszna meg egy megfingatott DJ. De a pecsába nem sikerült elmenniük 15 év alatt.

YzolSZ 2010.07.05. 13:42:40

tudom a megoldást! legközelebb meglátom a jeszi t valahol azt jól belecsulázok a fejébe. nem is dj az, azért baszogatja a többit, hát két számot nem bír összerakni basszus, börtönben volna a helye a mocskos csalónak!

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 13:44:03

Én majd akkor veszek Magyarországon cédét, ha a Jeszenszky bólogat rajta, nem egy elbaltázott zsiráf.

exepszzed (törölt) 2010.07.05. 13:45:32

@flamer: nyilvánvalóan viccből írtam jóember, 22 éves laptoppal nemhogy zenét de semmit nem lehet csinálni.
viszont ha TE kicsit fejlettebb lennél szellemileg és beszélnél angolul akkor tudnád hogy a szöveg azt jelenti hogy 22 éve másolta fel a laptopjára:-)
"and then" = és akkor. tehát a megvétel után nemsokkal és
nem most.

DArchAngel 2010.07.05. 13:47:20

Valaki kiszámolta a matricás húzások után mennyivel kevesebb a CD, DVD, memóriakártyák stb. forgalma? Mert akiket én ismerek, azok már mind Szlovákiából rendelik, annak az országnak költségvetését növelik. Míg jogvédő parasztjaink csak a saját és szerencsétlen, "szűkölködő zenészeink" zsebét.

exepszzed (törölt) 2010.07.05. 13:50:30

@DArchAngel: minek ahhoz szlovákia, piacon (pl. józsefvárosi) lehet venni CD-dvd írható 40-50-60 Ft típustól, mennyiségtől függően, de a vaterán is árulnak meg máshol a neten akármennyit, ugyanez minden adathordozó.

romaniarulez! 2010.07.05. 13:59:01

VPOP lúzer volt. Legközelebb ezt majd elintézik a repülőtéren, diszkréten, egy hangszigetelt szobában.
Aztán majd mehet Yoda, vagy akárkicsodasztárdídzsé részegeskedni valamelyik fesztiválra, vagy kocsmába, vagy dizsibe.
Szóval, kedves Turner, ez nem FELHÁBORÍTÓ!, hanem inkább szomorú, és országunk számára égő esemény volt. Felháborítónak leginkább azok az egyiptológia-esztétika szakos hallgatók tarthatták, akik már délután kettőre befüvezve feküdtek a színpad alatt.

Szóval, kedves VPOP, legközelebb talán több tapintattal kellene hozzáállni és nem elrontani tízezrek buliját...

zoone 2010.07.05. 14:00:24

@malac555:
Valoban. De hallottal mar arrol, h Angliaban razziaztajk a jogvedok egy buliban? Akarhonnan nezzuk, a razzia ertelmetlen fassag volt.

DArchAngel 2010.07.05. 14:00:58

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: Piacra nem járok, pesti sem vagyok. De akkor is, ez a forgalom se az államot gazdagítja, az biztos.

zodiac757 2010.07.05. 14:01:19

hű, de nyomja az Enter-t!
még jó, hogy a Winamp ingyenes

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 14:10:24

Most komolyan, mekkora lehetett amikor ez a Pozsi gyerek nyomta a sót, erre fellibben két erősen kopaszodó artisjusos inszpektor, kötött kardigánban, orkán halásznadrágban, kockás zokni plusz szandál kombóban, előveszik a fekete aktatáskájukat és igazoltatnak.
Én komolyan azt hittem volna hogy ők az előadás kellékei :D

Fehérszakál 2010.07.05. 14:17:08

Miért nem veritek meg jól jeszit, megérdemelné. Egy rohadt tolvaj! Állami segítséggel! Ovi ezen nem akar válltoztatni? Ja hogy ez nem veszélyezteti az ő hatalmát?

Ernoke 2010.07.05. 14:20:00

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: ez a korrekt.

a zene mindenkié. felhasználáskor lényeg, h ott legyen, kié a szerzemény, ha nincs, az tényleg tisztességtelen. máskülönben egy valamirevaló előadó ÖRÜLJÖN, h a zenéjét játsszák, terjesztik, alakítják, szabják-varrják.

lassan senki nem lesz kíváncsi azokra a gecikre, akik egy valamikor összeböfögött dalért most is pénzt kapnak. és valóban egyáltalán semmi szükség a lemezkiadókra, a jó dolgok elterjednek így is úgy is, youtube-on, myspace-en, akárhol. ja, hogy ez van, akiknek szar, mert nem lehet többet thaiföldre járni nyaralni a más pénzéből? hát leszarom.

ladislaus 2010.07.05. 14:20:21

@Vitéz Kőbányai Világos: en nem mondtam ilyet. Nem feltetelezem hogy yoda vagy akermilyen akciohos nem jogtiszta zenevel dolgozik. De ha ez jogszabalyba utkozik Mo-on hogy nem jelezte/mutatta be a hatosagnak akkor bizony kovetkezmenye lehet. ez kinek a hibaja?

mokas_gizi 2010.07.05. 14:25:05

Jeszenszky Zsolt és a többi okoska előéletére azért igen kíváncsi lennék...

A másik amiről sokan nem tudnak:
Nem egy ingyenélő jogvédő szervezet mostani vezetője még a VHS korszak idején a legnagyobb film kalózok voltak ipari szinten másolták a filmeket és most lám ők a jogvédő szervezetek feje...
Ennek így utána lehet nézni, mivel hogy igaz...

Azt is meglehet nézni hogy ezekből a különböző jogdíjakból mennyi folyik vissza a művészekhez, mert bizony nem sok...ez is egy újabb lehúzás mely igen jól jövedelmez és egyesek igen jól élnek belőle...
A "magyar" hatóságok meg asszisztálnak hozzá...

A másik csodás magyar találmány a DJ szövetség csak meg kell nézni, hogy kik és miért alapították ehhez kommentár már nem is kell...

Amatőr DJ-ket maximálisan ellehetetlenítették ezek a szervezetek...

Artisjus tönkretette a magyar legális üres hanghordozó piacot,mert az emberek 90% nem vesz üzletbe üres hanghordozót...

szepi79 2010.07.05. 14:26:06

@VIKTOR A MAGYAROK KIRÁLYA!: szvsz mindketten hiányoztatok arról az óráról, mikor az iróniát tanították.

a csávó arról beszél, hogy 22 éve megvett lemezének megőrizte azért a blokkját, hogy most itt megmutathassa. tán ki kellett volna mellé rakni egy "sarcasm incoming" feliratot?

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 14:26:25

@ladislaus:
Már bocs, de ha a törökországi nyaralásod alatt megveszed a Voice of Istanbul cd-t, akkor ha hazaértél ugye beszaladsz vele a mahaszba bizonyítani, hogy azt nem török vendégmunkásoktól vetted az ecserin, hanem törökországban, ahol viszont azt se tudják mi a hígfos az a mahasz, ergo nem is raknak rá mahasz matricát?

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.07.05. 14:30:01

Milyen fasz rendszre már ez? Ha jogdíjat kell fizetni, akkor fizesse meg a buli szervezője. Óránként X ezer forint, viszonlátás. Annak lenne értelme, hiszen a zene lejátszásáért, felhasználásáért kell fizetni, nem abitek tárolásáért. Az éves licensz is teljesen nevetséges és igazságtalan mind a DJ-kel mind a zenészekkel szemben. Miért fizetne ugyanannyit egy kéthetente játszó DJ, mint valaki, aki ennyi idő alatt tol 5-6 bulit? Melyikük profitál többet a zenészek munkájából? Ja... hogy a lényeg nem a zenészek megfizetése, hanem az, hogy legyen egy pár ember, aki ebből jól él, és közben kicsit legyakja a DJ piacon a versenyt. Mert az olcsó felszereléssel már bárki DJzhet, és a nagyok soha, semmilyen piacon nem szeretik a kicsik felől hirtelen feltámadó konkurrenciát...

A "nagy" DJ simán kipenget évi 100 rugót, a kis kezdőket meg ezzel ellehetetleníti. És akkor jön a duma, hogy aki ezt nem tudja megfizetni, az ne DJzzen. Na de miért ne? Mármint ezt a protekcionista, ologarchista érvet leszámítva? Rekjuk már össze, ez ugyanaz, mint az lebukott DJ vizsga... előbb volt az, nem sikerült visszahozni, utána felpörgött ez. Védelmi pénz.

Amit csinálnak, az sima megfélemlítés, és szerintem a közönségnek kell fellépnie ellene valahogy. Ki kell találni, hogy mi ilyenkor az adekvát reakció és meglépni.

neurotikk! (törölt) 2010.07.05. 14:31:22

Lofasz a muveszek seggebe is mar lassan.
Legalabbis aki igy akar megelni a szosszenetebol.
Hol van meg egy olyan szakma ahol atalanyban eltartanak mert felbofogtel egyszerketszer valamit? Majd megszakadt szinte a szivem mikor egyszer radioban a Hajos Andras sorolta hogy micsoda koltsegeik vannak szegeny zeneszeknek, kell egy biztos bevetel ami lehetove teszi hogy nyugodtan muveszkedhessenek.
Hat lofaszt. Mintha masnak nem kellene megelni es masnak nem lennenek koltsegei. Majd ha letesz valamit amit hajlando megvenni valaki, akkor megel, egyebkent meg nem. Mint barki mas. De nem akkor is fizetni kell erte ilyen olyan dijakban - ne legyen illuziotok, a szorakozohely jogdijait is ti termelitek ki a penztarnal - ha le se szarom, nem is erdekel. Hol van az epiteszeket eltarto szovetseg? Csak ugy leulnek emberek a padra es bamuljak ingyen az epuleteket, hat illik ez? Nem is beszelve mikor valami mukedvelo lemasol egyes elemeket es megepiti maganak, hat fizessen a picsaba is! Atalanyeltartast az epiteszeknek is, a faszomba is.
Mindezek tetejebe meg baszogatnak is allandoan, gyerekmolesztaloval gyengedebben bannak mint egy kolyokkel aki masol - aztan persze hozzak a tizmillios karteteleket, mintha a kolyok annyit valaha rakoltott volna, jah, plusz mindenfele jogi faszsagokkal nem is tudod sokszor megvenni amit akarsz, csak mert a 'te regiodban nem elerheto'.
Anyatok.
Hat akkor jo eroskodest ezzel a tisztessegtelen hozzaallassal, ha ti igy en is igy, ott lopok majd ahol csak tudok, kurva eloskodo banda.
Csak a szam nagy, penzert szoktam letolteni azt a nagyon keveset, ami igazan tetszik, aztan hallgatom kifulladasig, jobb az ismert jo, mint az uj fos, igazabol nem tudnek mit lopni, ami fos repked itt az eterben meg neten, hat nem csoda hogy kell nekik az atalanydij mert onszantabol nincs az az elo ember aki erre kolt es nem nore meg piara inkabb. Szoval nem igazan tudnek mit lopni, de kurvara megerdemelne ez az eloskodo banda.
Aztan meg lenne par film amit megvennek, persze nem uj, full dvd aron, annyit nem er meg nekem, de hat nehez hozzajutni legalisan, 'a te orszagodban te csak ne akarj venni tolunk semmit, vilagos?' jon sok helyrol, nekem meg nem kell a baszogatas, inkabb nem veszek filmet es kesz. Vagyis hihetetlenul ritkan es csak regi bevalt filmet, nem ugrunk bele vakon semmi ujdonsagba, nem is lattam es fizessek erte elore?! Bazdmeg gyartok cipoket es majd felhuzhatjak ha kifizettek, addig nezni is csak tavolrol, picsaba is. Ha nem tetszik akkor meg nana hogy nem kapja vissza a penzt, hogy kepzelik, mi?!!!
Szoval hozzak be mas balekon a penzuket. Marmint azt a reszt amit nem lopnak ki torvenyekkel a zsebembol naprol napra, beleegyezesem nelkul. Kurva muveszipar.

Tisztelet a kivetelnek.

Dave_bloghu 2010.07.05. 14:31:34

Imádom a tévhiteiteket ezeknél az eseteknél:

1. Az eredeti cd-t sem lehet pénzért nyilvánosan bemutatni. Ugyanis a kiskereskedelmi forgalmú cd kizárólag magáncélú felhasználás licenszet tartalmaz.

2. Évi 120.000ért bármilyen zenét játszhat egy dj, és pénzt kereshet vele. (Más szellemi termékét mutatja be.) Ez teljesen korrekt ár.

3. Attól, hogy egy dj befizeti a 120.000-t, a szórakozóhely még fizet jogdíjat, mert ő is pénzt keres azzal, hogy szól a zene. Ez is teljesen rendben van.

4. Egy külföldi dj nem tagja a mayar dj szövetségnek, nem fizet évi 120.000-t. Magyarországi fellépésén kizárólag a szórakozóhely által fizetett pénz kérhető számon, onnantól kezdve az ő lakhelye szerint illetékes hatóság jár el. Miért? Mert ami pénzt itt megkeres, ott adózza le.

5. Jeszenszki, a Mahasz meg a VPOP: nem azzal van baj, amit csinálnak, hanem a stílus. Ez balkáni hozzáállás.

6. Dj Pozsi benézte. Komoly büntetés lehet a dologból. Nem ismerte a szabályokat? Basszus, egy neves, ismert DJ-ről van szó. Elvárható lenne.

Dave_bloghu 2010.07.05. 14:35:47

Tényleg vicces amúgy, hogy Náksi is évi 120-at fizet, meg Dj Jóska is, aki félévente a kultúrházban "lép fel". Jobb lenne olyan változat, hogy mondjuk évi 20.000-ért maximum 30 fős bulikban lehetne dj-zni, 120.000-ért 300fő-ig, és aki 5000 ember előtt is zenél, az fizessen akár 500-at évente.

neurotikk! (törölt) 2010.07.05. 14:37:05

Jah, ide meg ne hozzon senki kulfoldon vasarolt anyagot bulizni es kesz. Ne is jojjon. Pont ebbol az orszagbol kell neki bevetel? Pont ebbol? Na ugye hogy nem. Nem kell itt a feszultseg, szepen mashol bulizik es kesz, szegeny mahaszosokba sem rakjak az ideget itt kitudja honnan szerzett anyagokkal, nekunk is megmarad a penzunk. Kesz.
Majd dudolgatunk kozosen (persze csak miutan befizettuk az atalanydijat).

indapass90210 2010.07.05. 14:38:14

@babhun: A kurvaanyád kapott számlát a szülésztől, amikor a világra szart téged? Mindig hordja magával?

ladislaus 2010.07.05. 14:38:37

@Órarugófelpattanó: nem. Gondolom a jogszabaly rendelkezik a fesztivalok fellepoinek a lejatszott szamok eredetenek bizonyithatosagarol, vagy van valami erre vonatkozo paragrafus. En nem azt mondtam hogy ezt kell mindenkinek csinalnia, hanem esetleg elozoleg megnezni a jogszabalyokat, es betartani azokat. Aztan ha nem tetszik akkor panaszkodni itt ott. Mert ahhoz is joga van barkinek.
Megegyszer mondom nem yoda nagymester akarkicsoda a hibas. a szervezok es a mahasz. illetve biztos szar a jogszabaly. rugalmatlan az alkalmazhatosaga.

Piszok Alfréd 2010.07.05. 14:39:09

@gitáros: nyilván így van, és igaz az is, hogy a feldolgozás alapja valaki más műve, annak jár valami. Nekem két problémám van a jogvédőkkel (sokkal több, de most kettőről beszélek):
- a bevételek elosztásának semmi köze ahhoz, hogy kinek a zenéit töltik le vagy játsszák gyakran. Hiába nem hallgatok soha Lolát meg SP-t meg mittudomén kiket, a nagyobb részét ilyenek kapják, akiket pedig hallgatok, javarészt egy fillért sem.
- nem hinném, hogy jogos lenne egy külföldi DJ-től beszedni az egyéves matricadíjat azért, hogy egy fesztiválon játszhasson pár órát. Ő biztosan befizette a jogdíjakat a saját hazájában lévő rablóbandának, ne akarjunk még egy bőrt lehúzni róla, mert akkor legközelebb nem jön. Ráadásul valószínű, hogy elég kevés magyar zenét játszik, tehát nem is sok köze van az egészhez a Jeszenszkyéknek.

ladislaus 2010.07.05. 14:41:24

@Órarugófelpattanó: mivel itt gondolom "uzletszeruen, haszonszerzes celjabol" hasznalta azokat a zeneket...
mondom mahasz a buzi meg a szervezok a toketlenek.
Csak Yoda meg a nezok szopnak - sajnos.

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 14:45:32

@ladislaus:
Oké, de a gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a külföldi dj ha Magyarországra jön fellépni, akkor jobb ha teljes könyveléssel és leltárívekkel érkezik, különben elveszik a laptopját. No most a csóka panaszt is tett, a pech az hogy mindezt twitteren, aminek híre is megy, és így újabb okot szolgáltattunk rá hogy röhögjenek rajtunk.
Ne érts félre, marhára nem féltem se a hazai, se a külföldi előadókat, de ha mondjuk én egy külhoni dj vagy akármi lennék, kétszer is meggondolnám hogy jöjjek-e ide fellépni, mert még a senkiháziak nekiállnak vegzálni.

neurotikk! (törölt) 2010.07.05. 14:47:07

Ez a szo hogy 'jogvédő' ez kihozza belolem az allatot, az idegtol alig birok tovabb olvasni.
Meghogy jog. Picsat. Erdekszovetseg ez, a joghoz kurvara semmi koze igy, ebben a formaban, inkabb csak kifogaskent hasznaljak, hogy megsarcolhassanak sokakat egyesek erdekeben. Meghogy jog. Rohej. Igy rohej.

ladislaus 2010.07.05. 14:49:10

@Órarugófelpattanó: hat nekem lovesem nincs hogy hogy szol a jogszabaly. Es mondom, itt a fellepok es a menedzsment nem hiszem hogy rogton azt mondana hogy ide tobbet soha, hanem majd megkerdezik legkozelebb a mislen csillagos ettermest hogy akkor ezt elobb tisztazzuk es segitsenek ha akarjak hogy fellepjunk. nem hiszem hogy Mo-ra haragudna Yoda hanem csak a mahaszra. Es gondolom a menedzsmentje meg az mislenbabara... nem tudom :)
De ha ez jogszabalyba utkozik akkor vannak erre forumok es "utak" nem twitter :)

Szeptim 2010.07.05. 14:51:43

Azon kívül, hogy elcsesznek egy rendezvényt, ezek a razziák minden alkalommal többmilliós kárt okoznak. Valaki egyszer forintosíthatná a kárát és benyújthatná a hatóságoknak a számlát.

ladislaus 2010.07.05. 14:56:44

@Szeptim: inkabb a nezok a szervezoknek, ok a balfaszok - jelen allas szerint! Gondolj utana. Valaki esetleg a jogszabalyok szerint jar el es az kimondja hogy el kell kobozni, le kell foglalni stb... es erre van a vegrehajto rendorseg, akkor sajnos ezt kell csinalni. Ez van, jogallamban vagyunk. Sajnos?
De teny, a nezoket nem vigasztalja semmi es senki. Max jeszenszkiek tehetnek bonyallal :)

Szeptim 2010.07.05. 15:02:12

@ladislaus: hülyeség. Semmi szükség nincs a buli szétverésére. Csak annyit kellett volna tenni, hogy még a rendezvény előtt bekérik a zenelistákat és az jogokat igazoló iratokat.

Ha megvannak valakinek a jogai a legális zenékhez, fizetett érte egy vagyont, akkor miért játszana illegálisakat?

Secnir 2010.07.05. 15:05:00

@Vitéz Kőbányai Világos:
"Amúgy miből gondolod, hogy a DJ Yodánál lévő zenék nem voltak jogtiszták, továbbá hogy a szervezők ezt nem feltételezhették?"

lásd az Alkotmányt:
57. § (1) A Magyar Köztársaságban a bíróság előtt mindenki egyenlő, és mindenkinek joga van ahhoz, hogy az ellene emelt bármely vádat, vagy valamely perben a jogait és kötelességeit a törvény által felállított független és pártatlan bíróság igazságos és nyilvános tárgyaláson bírálja el.
(2) A Magyar Köztársaságban senki sem tekinthető bűnösnek mindaddig, amíg büntetőjogi felelősségét a bíróság jogerős határozata nem állapította meg.

ergo feltételezni KELL, hogy jogtiszták. Ha FELMERÜL a gyanú, hogy azok nem jogtiszták, akkor lehet felelősségre vonni - vagyis irány a bíróság, ott majd kiderül.
JZS, mint civil nem intézkedhet ez ügyben, egy kivétel van, ha a rendőrség felkéri "tanácsadónak".
A gond azonban az, hogy NEM adhat tanácsot, mivel érdekelt a nyomozatban, és annak az eredményességében, ergo vádlóként NEM vehet részt az eljárásban.
Ha megteszi, azonnal bíróságra kell vinni az ügyet, és JZS bukta az egész eljárást pusztán alaki hiba miatt, és az abban hozott intézkedéseket sem lehet foganatosítani. (lásd torrentszerverek lefoglalása dettó).

Amúgy pont az 57. § (2) pontja miatt alkotmányellenes az adathordozókra a jogdíj, hiszen itt egy civil jogvédő szervezet a kollektív bűnösség elvére hivatkozva adóztatja meg ezeket, függetlenül attól, hogy a bűncselekmény megvalósul-e vagy sem. Elég egy eset, amikor bizonyítható, hogy nem történt bűncselekmény, és máris bukott az egész törvény, illetve folyományai.

ruba 2010.07.05. 15:08:25

Ez különösen azért értelmetlen, és felháborító, mert egy külföldi Dj nyilván külföldön szerzi be a zenéket, így ha még ezt történetesen illegálisan teszi is, nem a magyar államot és a magyar kiadókat lopja meg vele, hanem a külföldit.

Dixi. 2010.07.05. 15:09:38

Nem tudom miért vagytok felháborodva

Ha kutyahúsból lenne a kolbász amit kajoltok a feszten és ez kiderülne ti kiabálnátok a legjobban h a hatóság ezt miért nem ellenőrizte....
vagy ha féldecivel kevesebb soproni sör kerül a poharadba és nagyobb a habja már reklamálsz...és nem a feszt után...hanem alatta...

De lopott zenéket és egyéb infó fájlokat ellenőrző hatóság már szemét....

Kardy 2010.07.05. 15:11:19

Azóta nem vagy hajlandó pénzt adni zenéért (Kivéve DUB FX, aki saját maga árulja a zenéit, nem a kiadók) mióta 1x réges-régen az MTV Cribs-ben láttam hogy a hipphopp sztárok milyen kevés IQ-val (könyv sehol a házban) milyen színvonalon élnek...

esef 2010.07.05. 15:14:58

Tehát:
- a külföldi DJ-nek nem kell hoznia egy rakat CD-t,bakelitet
- hozhatja a zenéket laptopon, feltéve ha ottvan nála a raklapnyi bizonylat...

Nekem is van a laptopon sok-sok zene (nem vagyok DJ, csak átlag mezei user), hol igényelhetek és mennyiért "lófaszjancsijeszenszkyzsolti" matricát?

Léger 2010.07.05. 15:15:12

@malac555:
www.facebook.com/profile.php?id=741543163&ref=ts
szóval van az a FB profil bal alul a "jelentem/tiltom" gomb.
lehet használni gyakran... érezze csak! :)

PikkPakk 2010.07.05. 15:15:49

http://www.facebook.com/profile.php?id=1527750213&v=wall&story_fbid=141395542537590#!/profile.php?id=1527750213

páter Bundagh 2010.07.05. 15:17:58

Gyerekek, könyörgöm, HITLERVIDEÓT jesszről! Valaki gyorsan!

shony 2010.07.05. 15:18:48

Uraim,

nem a DJ-nek kell fizetni hanem a szorakozohelynek. Jelen esetben az "x"sator uzemeltetojének ahol Pozsi jatszot...neki van kotelezettsege

Silent Bob 2010.07.05. 15:22:35

@ladislaus: És szerinted hogyan kellene magával hurcolni a laptopján lévő 10.000 zene számláját?

Silent Bob 2010.07.05. 15:25:16

@dave_he: "1. Az eredeti cd-t sem lehet pénzért nyilvánosan bemutatni."
Hanem?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.07.05. 15:26:29

@RAMBO: '
# Last night, Hungarian Copyright Inspectors threatened to confiscate my laptop & DVDs if I couldn't prove I'd BOUGHT all my music & video 2:36 AM Jul 3rd via web '

basszus nem az artisjusnak kellene bizonyítania, hogy lopott volt a zene? vagy hirtelen feje tetejére állt a jog és most a gyanúsítottnak kell bizonyítania??? megáll az ész

aligorcha (törölt) 2010.07.05. 15:27:15

Nemcsak Magyarországon történhet meg!

Alapvetően, világszerte helyére kellene tenni ezt a dolgot, az információ szabadságát. Az emberiségnek olyan eszköze kerekedett, amivel technikailag lehetővé vált az információ szabad áramlása emberek közt. Ez egy alapvető érték, egy új szabadságjog, amit védeni kell.

Azoknak is elismerem a jogát, akik szellemi termékükért kérni akarnak valamit, például pénzt. Ehhez nekik kell megteremteni a technikai feltételeket, olyan új terjesztési eljrásokat kidolgozni, amelyek csak fizetővendégeknek teszik lehetővé a termék élvezetét. Joguk van hozzá, kérjenek pénzt azért, amiért megdolgoztak, ha van, aki ad érte. És ne kaphassák meg ingyen azok, akik nem fizettek érte.

Elsőbbsége azonban mindenképpen a szabad információáramlásnak kell legyen! A védelem pedig a tulajdonos feladata, de nem olyan módon, ami a szabad forgalmat korlátozza. Tessenek kiépíteni a fizetős zeneélvezet eszköztárát, és engedjenek szabad utat azoknak, akik nem kérnek pénzt alkotásaikért. A kedves hallgató pedig szabadon választhasson hogy melyik fáról szakít almát: az ingyenesről, vagy a fizetősről. A zenész is szabadon dönthessen, hogy melyik almáskertben nevel csemetét: a fizetősben, a szabadban, vagy mindkettőben. Utóbbi esetben almánként kell címkézni.

Dave_bloghu 2010.07.05. 15:30:59

@Silent Bob: hanem a nyilvános bemutatáshoz külön engedély kell. Pl. nem lehet megvenni a boltban egy avatar dvd-t és leadni a tévében.

index-cenzura.biz 2010.07.05. 15:32:04

@gitáros: ne kenjük a szart. Nem a zenész kapja a pénzt, hanem a jogász. A jogász meg, amennyit gondol, lepasszol a kiadónak (mert ugye a költségek és szakértői díjak), és onnan megy tovább a pénz a zenésznek. A töredéke.

Szóval ha fair akarsz lenni a témában, akkor azt mondod, hogy a hiénák a te pénzeden tartott rendőrséget használva szétkúrták a bulit, mert kevesellik a pénzt, amit beszednek, mert kéne cserélni a mercit, amivel 180-al mennek a körforgalomban.

hogy tiszta legyen a kép...

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 15:34:23

@Rékuc:
Nem, az Artisjus és testvérszervezetei szerint Magyarországon mindenki tolvaj, az is, aki épp csak 5 perce lépte át az országhatárt, tehát jogosan basztatható. Bizonyításra semmi szükség, elég ha ők ezt jól tudják. Ezért fizetsz plusz adót minden adathordozó, fénymásolópapír és egyebek után.

Secnir 2010.07.05. 15:36:38

@Rékuc:
"basszus nem az artisjusnak kellene bizonyítania, hogy lopott volt a zene?"

erről ugattam fentebb, csak lájkolnod kellett volna :-)

Lajosbácsi 2010.07.05. 15:37:32

Vajon a Metallicát leellenőrizte a MAHASZ, hogy van-e matrica a cuccaikon és biztosan csak saját szerzeményeket adnak elő? Ha nem, akkor hol a matrica?
A szegény Freddy Mercury is megjárthatná az elénekelt magyar népdal miatt, amit matrica nélkül prezentált.

babhun 2010.07.05. 15:37:52

@Vitéz Kőbányai Világos: pont akkor nem szívott volna senki, ha a DJ Y-nál rendben lettek volna a dolgok. De nem voltak rendben. Ezért valójában itt mindenki a DJ miatt (és a tájékozatlan szervezők miatt) szívott. Az előbbinek most meg persze nagy lett a pofája és legfőbb érve az, hogy ő külföldi és a magyar előírások rosszak, persze fingja sincs róluk, még a saját országában érvényesekről sem. Ugyanis Angliában, ha laptopjára másol őDJsége valamilyen zenét és azt nyilvánosan le akarja játszani, akkor fizetnie kell. Szerinted egy magyar DJ-t nem vágnak meg piszkosul Angliában, ha megszegi az ottani szabályokat és nem fizeti meg az évi 200 fontos beugrót? Na persze majd jöhet vissza rossz hírt kelteni. Le se fogják sz@rni. Én rögtön nyomnám az infót innen a mixpult mögül az angol kollégáknak, hogy nézzék már meg: DJ Yoda gyerek leperkálta-e odahaza a 200 fontocskát vagy csak a pofája nagy a magyar előírásokról.

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 15:45:55

@babhun:
Bocs, de én olyat nem olvastam, hogy a DJ-nél ne lettek volna rendben a dolgok. Mindössze annyit írnak, hogy nem tudta bizonyítani a dalok legális voltát, ami magyarra fordítva annyit jelent, hogy nem voltak nála az ezt igazoló iratok. Tehát egyelőre a lopás max. feltételezés.

babhun 2010.07.05. 15:46:00

@FILTOL: The annual licences, costing £200 plus VAT, were introduced by royalty collection agency PPL in September (2006). DJs who copy tracks onto computers or MP3 players without one are breaking copyright law, the organisation says.
---------
Ez az angliai előírás már 4 éve. Ezzel gonodlom DJ Yoda is tisztában van. Erről ennyit.

neurotikk! (törölt) 2010.07.05. 15:47:50

@Dixi.:
Sokat dolgoztal ezen a bena es irrelevans hasonlaton?
Mellesleg gondolkozhatnal meg figyelhetnel a temara is. Meg ha nem is penzbehajto szervezet lenne elsosorban a bagazs akkor sem a koruletkintes nelkuli vegzalas lenne a feladata, az uzletmenet/szorakozas akadalyozasa. Lopott dolgokat keresve.
Az lett volna a legszebb ha szepen bezarjak az egesz fesztivalt amig leellenoriznek mindent. Es ha mar lopas lehetne adocsalokat is vadaszni plusz tiltott szereket, lopott telefont, de menjunk tovabb, a gyilkossag is buntetendo, mindenkit egyesevel ki kellett volna kerdezni, vajon kovetett e el gyilkossagot az elmult 20 evben, es tudja e bizonyitani hogy nem? Ha nincs nala blanketta akkor a vizsgalat idejere bezarjak.

ladislaus 2010.07.05. 15:52:14

@Szeptim: Nah akkor ossze is foglaltadd jobban amit akartam mondani :) Elozetesen kellett volna bekerni ezeket a papirokat.
De lehet hogy jogszabalyba utkozik hogy ameddig valaki nem tudja bemutatni, addig fel kell fuggeszteni/beszuntetni a tevekenyseget. Ez nem lehet?

@Silent Bob: Elozetesen errol szolo megallapodasokat, stb bemutatni. Szerintem kerdezzuk meg a szervezoket hogy errol mit gondolnak.

neurotikk! (törölt) 2010.07.05. 15:52:19

@babhun:
Ha mar ilyen jolertesult vagy, akkor meseld mar el az ellenorzes hogyan folyik ott? Ott is minden szamlanak rendelkezesre kell allni a zenerol? Na meg ha egy alkalommal lep fel egy kulfoldi akkor is egesz eves dijat le kell perkalni?

babhun 2010.07.05. 15:52:43

@Órarugófelpattanó: Azt hiszem, hogy ez az egész poszt a sok flémeléstől eltekintve arról szól, hogy DJ Y-nál és egy másik magyar DJ-nél nem voltak rendben a dolgok, a többieknél pedig igen. De valamiért DJ Y-nál elsikálták az ügyet. Azaz mások tudtak mindent legálisan bizonyítani, tehát erre megvolt a lehetőség.

neurotikk! (törölt) 2010.07.05. 15:56:17

@babhun:
Vagy ugy is lehet ertelmezni, hogy az atalanydijas eves tagdijuk rendben volt a tobbieknek. Aki fizetett, annak onnan lopott a zeneje ahonnan akarja, aki nem fizetetett a bandanak, arra raszallnak reszletesen.

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 15:57:40

@babhun:
Csak a pontosság kedvéért, Index-cikk:
"Úgy tudjuk, egyedül Pozsonyi Attilánál, azaz DJ Pozsinál találtak olyan dalokat, amelyek a Mahasz jelenlévő szakértői szerint nem voltak jogtiszták."

Tehát Yodánál vagy jogtiszta dalok voltak, vagy halvány lila fingjuk sincs, ezért a lopás továbbra is csak feltételezés.

Silent Bob 2010.07.05. 15:57:51

@dave_he: Azt a szórakozó hely fizeti minden buli után. Ha koncert van, akkor is. ;)

ladislaus 2010.07.05. 15:57:55

@babhun: Igy igaz!

@Secnir: @Rékuc: miert keri a rendor hogy mutasd meg a jogsid? Hogy bizonyitsd be hogy JOGOSULT vagy kozuton autot vezetni!

De mindezek mellett ujra es ujra mocskos mahasz es idiota szervezok! Ezt az allitasom is fenntartom!

Dave_bloghu 2010.07.05. 15:57:58

Szerintem egy esetleges jogsértő dj-nél, abban az esetben SEM szabadna elkobozni a laptopot, meg félbeszakítani a bulit, ha ez nyilvánvaló. A szórakozóhely ettől még fizet az artisjusnak, és ez neki kárt okozna. Küldjék a csekket a dj-nek a buli után és kész.

babhun 2010.07.05. 15:58:40

@neurotikk!: Én csak annyira vagyok okos, hogy ha DJ lennék (vagy egy DJ munkatársa) és ismerném ezt az angliai előírást, akkor erre pont rákéreznék egy nyolcvanezres külföldi fesztivál szervezőinél és nem utólag pampognék. A másik eset, hogy a fesztivál szervezői előre állásfogallást kérnek, ha fingjuk sincs a követendő gyakorlatról. Az anyázás ugyanis pótcselekvés.

ladislaus 2010.07.05. 16:01:50

@Órarugófelpattanó: kicsit "off" de index cikkre nem tamaszkodnek :) na jo "on"

neurotikk! (törölt) 2010.07.05. 16:04:30

@babhun: ez igaz, ok.
En csak a szabalyokon es a modszeren lovagoltam volna.
De az hogy nem biztositottak a szabalyok betartasat, akarmilyen is az, az tenyleg benasag.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.07.05. 16:09:41

@ladislaus: de a pénztárcámba már nem nézhet bele, hogy jogosult vagyok-e annyi pénzre, amennyi nálam van! csak ha megalapozott gyanúja van, hogy mostam, loptam.

Dave_bloghu 2010.07.05. 16:09:55

@Silent Bob: tegyük hozzá, hogy ez elég "méltányos", mert gondol az oldies dj-kre, akik nem szereznek be új számokat, és a minden héten újdonságokat játszók is jól járnak az általánydíjjal. De ennek semmi köze egy angol dj-hez, magyar hatóság milyen alapon vizsgálja?

Silent Bob 2010.07.05. 16:11:06

@dave_he: Ezt arra írtam, hogy szerinted külön engedély kell a nyilvános bemutatáshoz. Akkor, ha MÁSOLT lemezt játszol.

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 16:13:34

@ladislaus:
Ok, hagyjuk az index cikket, ezt a dolgot akkor is el lehetett volna normálisan is intézni, úgy hogy sem a hatóság, sem a jogvédők nem zavarták volna meg x ezer ember szórakozását, akik úgy mellesleg jegyet váltottak nem kevés pénzért, hogy a műsort nézzék és ne a rendőri intézkedést. Ezzel ugyanis valahol az ő joguk is csorbult, márpedig kötve hiszem hogy ezért bárki kárpótolná őket.

Bakter 2010.07.05. 16:20:15

Kíváncsi vagyok, hogy egy egyáltalán nem kigyúrt, tetkóval nem rendelkező, lefolytott, rózsaszínű Suzukival járó, szabadidejében a fülemülékhez szerelmes verseket író, galamblelkű diszkótulajdonos mikor gondolja úgy, hogy előkészíti J. úr plasztikai műtétsorozatát egy jól sikerült razzia után.

Dave_bloghu 2010.07.05. 16:23:02

@Bakter: J úr vámosokkal felfegyverezve érkezik, a diszkótulaj meg haptákba vágja magát, nehogy a sörcsapot vagy a töményeket kezdjék ellenőrizni. Ha diszkótulaj lennék, és a kis dj engedélyek nélkül lép fel nálam, és egy "razzia" esetén nem tud azonnal mindent felmutatni (a vámosok jókedvűen elmennek), basznám ki a picsába a klubból a másolt cédékkel együtt...

yuppiebasher · http://vankerdes.blog.hu 2010.07.05. 16:36:56

Nahát-nahát, érdekes hogy a Sziget eléőtt egy hónappal eszükbe jut ellenőrizgetni...

mokas_gizi 2010.07.05. 16:37:24

@huvosvadasz:

Elég jól leírtad a dolgokat...van 1-2 amatőr DJ barátom régebben léptek fel havonta többször is mostanában már nem igazán játszanak az általad írt dolgok miatt, már szó szerint ő fizetne rá ha fellépne...

Arra mondjuk igen kíváncsi lennék hogy a többi országban is ennyi "lelkes" kis jogvédő és egyéb sarc szedő szervezet van...vagy ez is hungaricum mind sok furcsaság...

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 16:44:15

@mokas_gizi:
Külföldön ennél lelkesebb jogvédők vannak, viszont valahogy eszükbe se jut megzavarni egy előadást, ugyanis azt ők valahol érzik, hogy a fellépés közben felcaplatni a színpadra, azt mondani hogy "ácsi, zene állj, kérem a papírokat bemutatni", na az már Monthy Python basszus.

mokas_gizi 2010.07.05. 16:46:24

@neurotikk!:

Egyébként az volt igazán nagy poén amit az AVATAR Blu-Ray-val tettek a kiadók, ha nem lenne mögöttük félelmetes mennyiségű pénz már régen szétperelték/büntették volna őket...

Avatar a lejátszók többségében csak freamware frissítéssel működik rendesen...ez a tokon SEHOL sincs feltüntetve, csak amikor haza viszed és kibontod akkor tudod meg...
Tehát akik eredetiben megvették voltak olyan hülyék azokkal basztak ki a legjobban...
(Másolás védelmet már 2. napon feltörték egyébként, tehát jó sok értelme volt ennek az egésznek...)

Az is nagy poén, hogy még a DVD korszak elején sok filmet feliratosan adtak ki, csak itt az a bökkenő a dologban hogy MÁSOLTAN sok filmet szinkronosan kitűnő minőségben meglehetett vásásrolni...
Most ugyanezt játsszák el a Blu-Ray formátummal boltban 200-300 film a választék, de másolt lemezen vannak 800 darabos listák is a bolti ár töredékéért az eredetivel megegyező minőségben...
(Természetesen, majd a Blu-Ray filmek többségét is kiadják majd szinkronosan, csak előtte vegye meg a droid feliratosan, szinkronosan, utána rendezőibe is lehetőleg...)

Gazz 2010.07.05. 16:46:55

Eddig Jeszi csak magát égette, most már az egész országot...
Hogy lehet ez a szerencsétlen egy ilyen pozícióban?
Remélem nem fogja beszopni magát a Fidesz döntéshozó szervezeteibe.

newnt55 2010.07.05. 16:56:05

úúúúgy szeretném, Úgy akarom Úgy szeretném Úgy akarom....
a CPG után szabadon... erdős pétert lecserélni erre a jeszenszkisenkire

ladislaus 2010.07.05. 17:12:48

@Rékuc: arra ott van az apeh.

@Órarugófelpattanó: abban az esetben ha a jegyet megveszi akkor szerzodeses viszonyba kerul a szervezokkel. Nos ha a szervezok hibaztak akkor karteritessel elhet. Ha mondjuk az eloado akkor a szervezo a karteritest atharithatja az eloadora. De a fogyasztonak nem csokkenhet a joguk!

ladislaus 2010.07.05. 17:20:16

@yuppiebasher: Nem ez volt az elso fesztival iden? En nem tudom... nem vagyok kepben...

Órarugófelpattanó 2010.07.05. 17:21:51

@ladislaus: :)))
Baszhatják a kártérítést ha ők a fellépést nézték volna :)

dr.spok 2010.07.05. 17:23:23

Amíg nincsenek rendberakva a vonatkozó jogszabályok és mindenféle KITALÁCIÓK mentén az ártatlanság vélelmét félresöpörve megy az ellenőrzés és a jogalkalmazás, addig ez lesz. Ja, meg félelem és reszketés. Totál homály és igazságtalan az egész jogi szabályozás. Közös jogkezelő szervezetet lehet amúgy alapítani. Megvan a rendje módja, csak bizonyítani kell ahogy megfelelő támogatottsággal rendelkezik a dj-k felől. Persze más kérdés kinek van gyomra ilyet csinálni. Hajrá.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.07.05. 17:23:31

érdekes dolog ez a vita, én annyit tudok erről a "megfizette a jogdíjat" dolgokról, hogy azt általában a Dj-knek vagy publikus előadóknak (rádió, tv...) egy-egy adott országra és sugárzási módra kell megvásárolnia. ha Te veszel egy DVD-t anligában, privátban megnézheted bárhol a világon, de ha Te veszel egy DVD-t anliában, hogy azt szeretnéd a nagyközönség előtt vetíteni, akkor a jogdíj mértéke attól függ, hogy milyen országra / területre akarod megvenni a sugárzás jogát, és hány alkalomra. ez baromi egyszerű, ezért fordulhat elő olyan, hogy egy adott film vetítéssel összefüggő jogai nem ugyanannál az embernél vannak egy adott oszágon belül, mert valaki csak az internetes vetítés jogát vásárolta meg, valaki meg a kölcsönadási jogot vásárolta meg... stb, stb.

a szóban forgó Dj-ket illetően nem tudom, hogy kinél vásárolák meg a magyarországi VOLT fesztiválon a publikus lejátszás jogait, és azt sem tudom, hogy ezt egyáltalán a mahasztól, vagy kitől kellett volna megvenniük, ha valóban úgy volt, hogy nem tették.

minden esetre, akárhogy is volt, ez a zenerazzia a fesztivál közepén, megszakítva mások szórakozását, ez rettentő mód köcsögség volt, látványos és értelmetlen felhajtás, és parasztkodás egyben. ha annyira érdekelte volna őket egy-egy DJ, akkor ezt megcsinálják egy hátsó szobában két órával a koncert előtt, és nem basszák tönkre az egyébként fizető vendégek szórakozását, akiknek spec. semmi közül a jogdíjak meg- vagy megnemfizetéséhez.

szépen nézne már ki, ha egy mellékutcában egy koccanásos baleset miatt a rendőrség lezárná az egész várost minden egyes alkalommal, csak mert úgy nagyobb felhajtást tudnak keríteni az ügynek. nevetséges.

bonebear · http://cinca.blog.hu 2010.07.05. 17:23:46

A MAHASZ és társult részei leginkább hírverést akartak. Megkapták.

ladislaus 2010.07.05. 17:24:35

@Órarugófelpattanó: igen, es csak sajat magam ismetelhetem hogy itt a nezo szopik a legnagyobbat.

De akarhonnan nezzuk rossz ez a torveny, jogszabaly, es egyszeruen alkalmazhatatlan szinte... Vagyis igy lehet. de akkor mi szopunk.

robian 2010.07.05. 18:27:09

faszkorbács, sünxarás, sunátlanítás

opposition 2010.07.05. 18:32:53

Most azon vagytok felháborodva, hogy a DJ-knek fizetniük kell a zenéért, ami által pénzt keresnek? Ne vicceljetek! Nekik a zene olyan, mint egy termelő cégnek az alapanyag; a sörgyár se nyafizik, hogy fizetnie kell a beszállítóknak! Álljon már meg a menet!

Kerámia_53 2010.07.05. 18:42:12

Tetves mocsadék DJ-nek fizetnie kell, mert milliókat kaszál???? Hát hova is jutunk?? :-)))

MikulásCentrum Mikulás Rendelés Házhoz Télapó · http://www.mikulascentrum.hu 2010.07.05. 18:45:39

ki az a yoda? :o es miota fontos a velemenye a twitteren? es mi az a twitter? :o huuudefontos dolgok az index cimlapjan...

kukatr 2010.07.05. 18:49:10

milyen dj az, aki laptopról játszik?:D
először hallok ilyen jellegű razziáról. lehet nem volt valami kóser a könyveléssel, és csak itt tudták megfogni a szervezőt.
ettől függetlenül a magyar szerzői jogvédő egyesületek bekaphatják bő nyállal. se az előadó/készítő, se a fogyasztó érdekeit nem nézik, csak a kiváltságos haveri körét tömik meg zsével.

Secnir 2010.07.05. 19:26:05

@ladislaus:

"@Secnir: @Rékuc: miert keri a rendor hogy mutasd meg a jogsid? Hogy bizonyitsd be hogy JOGOSULT vagy kozuton autot vezetni!"

stop. ne keverjük össze a közúti ellenőrzést egy indok nélküli alapján történő basztatásra (mert ez az).

Húsleves 2010.07.05. 20:05:26

Amikor a szerzői jogokat kitalálták, haladó szellemű dolog volt, mert megakadályozta, hogy valaki ellopja más találmányát. Ma már régen túl haladt rajta az idő, egyszerűen betarthatatlan, és már nem is a fejlődést szolgálja. Senki se gondolhatja komolyan, hogy ha Amerika szabadalmaztatta volna az atombombát, akkor a Szovjetunió nem csinálja meg a magáét (fordítottjára is lehetne példát mondani, a szputnyikot). Az is erősen vitatható, hogy van-e joga valakiknek szabadalmaztatni egy gyógyszert, ami nagyon sok életet menthet meg katasztrófahelyzetben. Úgy emlékszem, a H1N1 hisztéria idején kikotyogták, hogy Amerikában is van erre az esetre felmentés. A felgyorsult és kitágult világban szinte lehetetlen ellenőrizni, hogy egy zenész nem lopott-e akkordokat másoktól, vagy hogy egy író minden gondolata a sajátja-e.
A másik meg, hogy ezek a szegény, máról holnapra élő zenészek odáig pofátlanodtak, hogy ha megveszek egy üres CD-t, azért, hogy a saját adataimat mentsem rá, akkor is szerzői jogdíjat fizetek nekik, holott lehet hogy leszarom a zenéjét is, meg őt magát is.
Nem a razziában van-a hiba, hanem magát a szerzői jogvédelmet kellene alaposan felülvizsgálni.

Wilson11 2010.07.05. 20:15:53

@kukatr: Kétféle dj játszik laptopról:
aki vagy nagyon béna vagy aki nagyon ügyes. Yoda AV-set-jét például kicsit macerás lett volna csak bakelitekkel összehozni (bakelitre nehezen megy rá pl. egy jó minőségű videó), de pl. az általam egyre kevésbé nagyra tartott Hawtin is kénytelen laptopot használni hogy összehozza azt a sok kütyüt amivel a kilencvenes évek eleje óta dolgozik, ami megint a művészet magasabb foka.

A másik véglet persze a császár előd féle nemzetközi vonal, de van akinek meg az jön be.

mokas_gizi 2010.07.06. 01:33:26

@babhun:

Ebből legalább az is kiderül, hogy az itteni jogdíj kb annyi mint kint, tehát pofátlanul magas, mivel itt nem 400.000 ezreket keresnek az emberkék...
Én úgy gondolom, hogy a papírok rendben voltak neki,tehát angliába kifizette a jogdíjakat, külföldön ezt szerintem nem szokták elsumákolni, nincs is rá szükség, jól keresnek...
Ha buknak akkor meg sokat kell fizetni és nagy a felhajtás is utána...

Gondolom ha 1x már valaki kifizette a jogdíjakat akkor nem kell azt még egy másik országban is kifizetnie...főleg hogy ugyanazt a zenét is játsza, magyar zene nem fog menni tőle...

mokas_gizi 2010.07.06. 01:35:02

@opposition:

OK ezzel nincs is gond, csak egy amatör DJ-nek aki max havi pár 10.00 keres ne keljen már 100.000 fizetnie...
Aki meg fellépésként keres Hajógyárin pl százezreket az fizesse is ki a jogdíjat ezzel nincs is probléma...

jesszusom · http://www.elfwood.com/fanq/d/o/dobbins21/masterchief1.jpg 2010.07.11. 08:00:32

Ki a rák vesz matricás adathordozót manapság? Mai világban majd biztos cdket fogok irogatni, legálisan hogy a bánatba töltök le 320as mp3at esetleg .FLAC formátumú zenét?

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása