BLOG

Vergődés

írta: turner ; 2010.06.28. 08:15

Hihetetlenül vergődik a fővárosi MSZP. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy még a baloldalinak mondott fővárosban sem képesek önálló jelölttel főpolgármesteri tisztséget nyerni. Éppen ezért Horváth Csaba nyílt levélben fordult Schiffer Andráshoz, az LMP frakcióvezetőjéhez, együttműködésért könyörögve.

Ebben leszögezi, hogy "készen áll, a város érdekében meghozni azt a döntést, amellyel lehetővé teszi egy független, a szabadság és demokrácia mellett elkötelezett pártok támogatásával induló egyetlen jelölt versenybe szállását".

Tehát bármit megtesz azért, hogy nehogy a Fidesz kerüljön porondra. Más kérdés, hogy ez inkább a szavazókon múlik, ezen felül nem biztos, hogy szerencsés lenne egy baloldali főpolgármester egy abszolút jobboldali vezetés mellé (ismerve a két oldal együttműködési szándékait).

A nyílt levélnek nincs vége, az nem mentes az öntömjénezéstől -mintha bármi közük lenne Demszkyhez, aki maga sem szívlelte az MSZP-t. Horváth szerint "a főváros fejlődése lényegében folyamatos volt, a fővárosiak életminősége számos területen jobbá vált, és elkészültek a XXI. századi Budapest alapjai..."

Ezen az röhög a legjobban aki a fővárosban lakik.

Ráadásul Horváth egy elég szerencsétlen példát hoz fel, a Gödör Klubot. A Gödör persze egy jó hely, csak éppen az átépítés óta mindenki leszarja, és lassan szétrohad az egész:

És most jön a tuti!

Horváth szerint az MSZP több jelöltet is alkalmasnak talált: Bárándy Pétert, Vágó Istvánt, vagy épp Kuncze Gábort és arra kéri Schiffert, hogy "fontolják meg egy olyan jelölt támogatását, aki független jelöltként, az MSZP és az LMP külső támogatásával nagyobb esélyt kaphat a győzelemre."

Micsoda jelöltek, elképesztő! Bárándy Péterről már kifejtettem a véleményem. Nem tartom valószínűnek, hogy Vágó alkalmas lenne főpolgármesternek, s azt sem, hogy a nyíltan SZDSZ-es műsorvezetőt meg is választja Budapest 20 év Demszky-ámokfutás után. Nemhogy Kunczét, akinek a jelölése egyszerűen bizarr.

Ismét egy lehetőség, hogy az LMP bizonyítsa, hogy "más lesz a politika". A lepaktálás az "ördöggel" mindenképp rosszpont az LMP-nek. (Igaz, ennek a valószínűsége 0 százalék).


A Kettős Mérce cikke a témával kapcsolatban

Paranoid Android írása


6 hozzászólás : mszp lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr772115095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2010.06.28. 13:21:05

0:16-nál sunagyanús hölgyemény. :)

loláb 2010.06.28. 18:07:59

Én sajnálnám, ha nem állnának össze. Kiváncsi vagyok, képes-e az MSZP azt csinálni az LMP-vel, amit a szadi csinált az MDF-fel: eltüntetni.

beszóló 2010.06.28. 19:49:28

Nagyon be akarják kenni szarral az LMP-t. Mintha fájna nekik a tisztasága.

schdl (törölt) 2010.06.28. 21:34:46

OFF
"Valahol muszáj deszkázni" - deszkázzál otthon a parkettán vagy lamináltan... ja, ha az tönkremegy, akkor azt Te fizeted? Az más, igazad van, baszd szét másét...

Az ilyen felfogástól nem vagyok boldog.
ON

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása