BLOG

Kíváncsi Ferike

írta: turner ; 2010.06.24. 07:00

"Ezt akarták a választók? Hol vannak az elemzők? Hol vannak az újságírók? Miért nem szembesítenek, miért nem elemeznek? Mitől félnek?

Mondják, mit jelent a szakmai tisztesség? A nemzeti elkötelezettség? Mire számítanak a némák? A Fidesz kegyelemkenyerére?  Azt hiszik, hogy ők is kapnak egy jó állást, mint Székesfehérvár polgármestere?

Harminc ezüstért bármire képesek lennénk? Ilyen Magyarországot akarunk? Tényleg?

Magyarországnak erőszakos és kontárkormánya van.

Szeretném hinni, hogy az értelmiség nem árulja el az országot. Mert ha ők is, akkor mi marad, vagy ki marad?

A sunyiság. A gerinctelenség. A mocsár."

Kérdés, kérdés hátán Gyurcsány Ferenctől. Nem vagyok sem újságíró, sem elemző, sem értelmiségi, de én most válaszolok:

- Igen, ezt akarták a választók! Pontosabban azt, hogy elhúzz a francba (nem tudtuk, hogy ilyen kemény dió lesz), hogy végre lehulljanak a szegfű szirmai (jelentem ez egyre inkább sikerül: 6(!) százalékon az MSZP)

- Az elemezők és az újságírók -ahogy látom- megvannak, köszönik szépen. (Gondolom frusztrál, hogy nem a Te valagadat nyalják!) Nem félnek azok semmitől sem...

- Nemzeti elkötelezettség például az is, hogy az országot, ahol élek nem "kurvázom" le.

- Nincsen "kegyelemkenyér"... Nem kellene állandóan magadból kiindulni.

- Helyesbítek: Magyarországnak erőszakos és kontárkormánya volt 8 teljes évig.

"A sunyiság. A gerinctelenség. A mocsár." Mindezt három mondatban. Igazi költő veszett el Ferencben...

Még mindig nem értem, hogy hogyan mer Gyurcsány Ferenc a sunyiságról szónokolni...? Pofa az van...


84 hozzászólás : gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr132105513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobellone 2010.06.24. 09:10:10

Igen, pofa az van, de itt ki is merül ez az ember. Mert gyurcsányinak CSAK ez van, vagyis pofázási képessége, ifjú kiszes kora óta.

egerészölyv 2010.06.24. 09:18:20

Gyurcsány még mindig nem veszi észre, hogy amihez irritáló személyisége hozzákapcsolódik: MSzP, reform, multikulti, antifa, az szélsebesen tör magának utat a bányászbéka anusa alá.

RockKéró 2010.06.24. 09:28:54

én örülök, hogy ilyen témákról szónokol fleto. Minél több ilyen vélemény és az MSZP oda kerül, ahová való a történelem szemétdombjára, feri meg csak dumáljon tovább.

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.06.24. 09:32:01

Bocs, de ez a szánalmas, kretén fikázás miafaszt keres az index.hu címlapján?
Szerkesztőséghez közelálló élőlény vagy, kicsi komcsi?

atila68 (törölt) 2010.06.24. 09:40:14

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Csendben jegyzem meg, hogy Gyurcsány Ferenc - bármennyire is haragszol rá - biztos nem az index szerkesztőségéhez "közelálló élőlény".
Remélem ez téged nem sért.

egerészölyv 2010.06.24. 09:41:38

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?:

tényleg nem kellene ilyen hangnemben ócsárolnod Gyurcsányt. Ártasz az ügynek.

khepius 2010.06.24. 09:50:04

Feri elvarázsolta magát azt hiszi ő a legkisebb királyfi aki majd győz. Csak hát közben kicsit egy kissé elsárkányosodott, miközben a szomszéd királyfi (szarvas patár) Azorbánviktor vitte el a király leányt (Magyarország).

És csak böfög a sárkány...

Biztosan jó taktika egy sármánytól, ha mindenki hülye és sunyi beleértve a szomszéd királyfit és a király leányt?

Mocsárban ülve persze büdös lengi körül az embert. De az aligha az ifjú pár szaga, sokkal inkább a sárkány (Gyurcsány), és a mocsár (mszp) szaga. Hiába van egy két ibolya (hö hö), vagy normális mocsári manó...

Az mszp egy süllyedő hajó, Gyurcsány pedig jelenleg csak lék amin ömlik befelé a mocsár lé.
Még akkor is ha néha kiböffent valamit.

sertésmájkrém 2010.06.24. 09:53:35

Ki lehetne egészíteni sok mindennel a posztot, de alapvetően osztom az író véleményét.

pakesz (törölt) 2010.06.24. 09:57:50

szopogomboc valtoztasd meg a hetterszint mert igy undorito

csakmerazé 2010.06.24. 10:04:24

A vélemény igaz: Fletó tényleg szánalmas. És gerinctelen. És sunyi. Amit tett, az undrító. Az, hogy kimondta magukról a fertelmes igazságot, az érdekes sztori. Sose fogjuk megtudni, miért tette és hogyan került nyilvánosságra.
Viszont amit most a fidesz csinál, az szánalmas. És gerinctelen. És sunyi. És undorító. És sose fogják kimondani magukról az igazságot. De ez nem is baj, akinek van szeme a látásra, az látja így is.

Lúdtalp 2010.06.24. 10:04:56

KOntárkormány, na ezt is jótól halljuk.

Zine 2010.06.24. 10:10:59

Hogy egy klasszikust idézzek, ezzel üzenve Feltó atyánknak...
"Ha nem tetszik, el lehet innen menni." :)

genyamagyar 2010.06.24. 10:13:31

Hihetetlen, hogy mennyire ostoba vagy! Semmit nem értesz, de örülsz hogy Orbán jól hülyére vett téged! Tipikus primitív magyar bunkó vagy, aki még élvezi is ha szembeköpik!

Ja és igen, ez egy kurva ország, mert kurvákat segített teljhatalomhoz. Hát akkor most szopjatok....

Kérek egy kávé! :-)

genyamagyar 2010.06.24. 10:15:04

Mennyivel is lett drágább a benzin, amióta ezek a dilettánsok vannak kormányon?

Mikulka2 2010.06.24. 10:15:32

@lobellone: ebbe a mondatba más politikust is be lehet helyettesíteni. nevet most nem írnék.

loláb 2010.06.24. 10:15:53

Gyurcsány azért egyre aktívabb, mert érzi, hogy a megszólalásai egyre kisebb vihart kavarnak. Az ő visszatérési esélyei pedig drasztikusan romlanak, amint eljelentéktelenedik. Most már csak a kemény megszólalásai érik el az ingerküszöböt, holnap már azok sem. És akkor neki politikusként vége lesz.

Pávor Jál 2010.06.24. 10:18:12

@genyamagyar: megköszönném, ha kevesebbet szitkozódnál, vagy redukálnád a felmenőidre!

csakmerazé 2010.06.24. 10:22:24

@loláb: "És akkor neki politikusként vége lesz." Ezt nem sokan fogják bánni. Még a baloldalon sem. A kártevéseiből már elég volt. Helyesbítek, túl sok volt.

csakmerazé 2010.06.24. 10:25:28

@genyamagyar: "Ja és igen, ez egy kurva ország, mert kurvákat segített teljhatalomhoz. Hát akkor most szopjatok...." A véleményeddel részben egyetértek, a stílussal nagyon nem. Azért nem teljes az egyetértés, mert a kurvák szoktak szopni, itt viszont mi szívunk. Mégpedig mélytorok :-(
A "politikai kurválkodás" az viszont szó szerint igaz.

☉ ☾ 2010.06.24. 10:29:32

Ez tényleg elég nagy probléma, hogy Gyurcsány Ferenc minden szava igaz.
A raklap egyszerű, propaganda vezérelt jobboldali szavazók soha nem fogják megbocsátani neki, hogy intelligensebb náluk és azt sem, hogy az új kultuszról/kormányról az épülés pillanataiban elmondja a tényeket.

Jobboldalinak kell lenni ahhoz, hogy ami mainapság történik az elfogadható legyen. Ilyent csak az épülő Kádári kommunizmus idején csináltak az országgal.

Cooper82 2010.06.24. 10:46:48

Fletó bármikor amikor csak megszólal és szidalmaz másokat, igazából saját magáról beszél.
Szánalmas ez az ember, hogy csak fröcskölődik amióta elkezdődött a kampány, aztán a választások után meg még jobban. Miért van ez? Mert savanyú a szőlő... Ezért!

fintai 2010.06.24. 10:50:30

@genyamagyar: Kedves gennyamagyar, lenne egy tiszteletteljes kérésem, csak neked, csak a te stílusodban:
Miért nem takarodsz el ebből a szegény országból a a jó kúrva édes ....ba.
Előre is köszönöm!

R. Daneel Olivaw 2010.06.24. 10:55:44

Ez megtévesztő módon magát humanoidnak álcázó elmebeteg gyurcsányferenc hogyan, de tényleg, mondja már meg valaki, hogyan merészel ilyen dolgokat leírni? Vagy akármit leírni egyáltalán, vagy akár csak kimondani? Rendben, régóta közismert tény, hogy plazmavágóval sem lehetne felmelegíteni sem, nemhogy leégetni a pofájáról a bőrt, de a faszságaiba már az olvasó pirul bele helyette. És akkor itt a sok agyatlan marha, akik felnéznek rá... érdekes kérdés, hogy hol állhatnak azok, akik olyanra néznek fel, aki maga is kilométerekkel van a ember-horizont alatt...

hapsi 2010.06.24. 11:02:35

Gyerekek, akinek valami nem tetszik, éljen alkotmányos jogával, és menjen el tüntetni! Ha úgy adódik, hogy Orbán Viktor személyes közreműködésével kilövik a szemét (plusz az anyjáét, aki épp arra járt véletlenül), majd rabosítják, eltörik az ujjait odabent, akkor legalább számára is világos lesz, hogy Orbán Viktor ugyanolyan DEMOKRATA, mint emez a szerencsétlen gyurcsányi.
Menjetek tüntetni, másképp nem derül ki soha számotokra!

prakp 2010.06.24. 11:05:20

@.ılı.ılı.: "Ez tényleg elég nagy probléma, hogy Gyurcsány Ferenc minden szava igaz." Weheheeeheheeee

ezanevemeskesz (törölt) 2010.06.24. 11:23:15

most aztán jól megmondtad kedves nem újságíró, sem elemző, sem értelmiségi. tudod a vélemény olyan mint segglyuk, mindenkinek van de senki nem kíváncsi a másikéra. (szégyen, hogy egy ilyen semmitmondó valami kikerülhet az indexre, de volt már ennél cifrább is, miért csodálkozom(?)). megpróbálok reagálni a hülyeségeidre:

- a választóknak elege lett a 8év semmittevésből, ezért ostoba módon - mint csak egy lehetséges utat - a fideszt választotta. a választó nem azért voksolt rájuk, hogy bebetonozzák magukat, patkány módjára módosítsák az alkotmányt és a saját zsebüket tömjék. változás reményében szavaztak.

- változás? orbán 29 pontja ('zseniális'), a pálinkafőzéssel a csúcson, mert ez megold minden problémát. bankadó? ('fantasztikus') újabb ezreket húznak ki a zsebemből. pornóadó, giccsadó, egyszerűen siralmas.

- ideje lenne a kurvázáson túllépni. mint valami debil, jaj csúnya gyúrcsánybácsi aszonta, hogy.. igazán értelmezhetted volna azt amit ki akart ezzel fejezni, de ahogy látom sokaknak nem megy. (megjegyzem viktor sokkal több baromságot mondd, de az smafu, arra már fel sem kapjátok a fejeteket. igaz?)

- lesz itt még gáz bőven. már gyakorlom az 'éljen -szálasi- viktor!' skandálást. ki tudja, lehet, hogy jövőre már szükség lesz rá. miután narancstezsvíretek mindent a saját kezében összpontosít, kialakította a hierarchiát, hatalmi pozícióit a következő lépésben a népre irányul a figyelem. a magántulajdon eltörlése, minden az államé, előre a kommunizmus útján!

- hiába, kell a hülye magyarnak, ellenségkép. enélkül nem élet az élet. észre sem fogjátok venni, hogy a viktorotok már a spejzban van. ;)

- lényeg a lényeg, miért gondolja bárki, hogy (cigó) orbán különb ember (zsidó) gyurcsánynál? mindegyik lop, csal, hazudik, hülyít, rád meg nagy ívben tesz.

további kellemes marakodást.

2010.06.24. 11:24:13

Állandó lakosztályt neki az újra megnyíló OPNI-ba!

hapsi 2010.06.24. 11:32:50

@ezanevemeskesz: Te mit cigányozol, te rasszista szemét? Elfelejtetted, hogy antifa vagy?
(Ezért sajnálom O. V.-t, szegény ugye köztudottan cigány, persze zsidó is. Az, hogy emellett rettegnek tőle az antifák, a hab a tortán számomra)

csakmerazé 2010.06.24. 11:41:38

@tálca nélküli miniszter: "Állandó lakosztályt neki az újra megnyíló OPNI-ba!". Hát ez érdekes komment. Fletóról nincs infóm, de OV valóban kezelésre szorult 2002ben a bukott választás után. Nem, nem az OPNIban, Ausztiában.
Azon elgondolkodtatok már, hogy sok vesztes választás után hogyan tudott megmaradni a párt első emberének. Minden kultúrált pártban itthon és külföldön a süllyesztőbe kerültek a delikvensek ilyen esetben, kivéve OV. A válasz megkapjátok a jelenlegi intézkedésekkel: hatalommánia, diktatúra. Na, ezt kellene nála még kezeltetni. Mondjuk egy gumiszobában a Fletóval. A népnek meg kandikamerát oda, hogy szórakozhasson végre...

gpetersz 2010.06.24. 11:42:40

@lobellone: Bizony, ifjú kiszes kora óta. Emlékezzünk, Orbán már 89-ben látta benne a tehetséget... ja, hogy Orbán is ilyen. Boccs! Szar helyre születtem.

prakp 2010.06.24. 11:47:09

@ezanevemeskesz:
"megpróbálok reagálni a hülyeségeidre:"
-nem a semmittevésből lett elegünk (ha fogalmazhatok így), hanem a lehúzásból, lopásból, sikkasztásból, hazudozásból, sarcolásból. Ezért ostoba módon tényleg leváltottuk ezt a szarházi bandát. Nem is értem, hogy lehetett ennyi ember ennyire ostoba.

-nem a pálinkafőzés van a csúcson a 29 pontból, az inkább gesztus értékű. Azt üzeni, hogy az állam nem a polgárai ellen van. A bankadó pedig általános ostoba EU-s irányvonal, ezzel valószínűleg csak akkor húznak ki a zsebedből ezreket, ha bankár vagy.

-engedd meg, hogy saját magam döntsem el, min lépek túl (mit viselek el) és min nem. Egy adócsaló felkapaszkodott kiszes ne kurvázza azt az országot, ahol milliók nyögik a hülyesége/árulása terheit.

-a rengeteg korrupt privatizációs ügylet felülvizsgálata még messze nem államosítás vagy kommunizmus. Az kiabál, akinek a háza ég.

-megszólalt a gödörből a lyuk.

-talán mert nem vitte csődbe az országot, nem?

genyamagyar 2010.06.24. 11:50:13

@Ne Pereskedj Panda: Én szitkozódom? Csak abban a stílusban írok, amilyen blog. Amúgy bekaphatod!

genyamagyar 2010.06.24. 11:51:22

@csakmerazé: Mi szopunk? Na ja, de önként és dalolva... mert hogy az ország közfelkiáltással szavazta meg a szopást.

genyamagyar 2010.06.24. 11:52:47

@fintai: miért takarodnék? Nekem külön élvezetet jelent, hogy nézem a szopásotokat! Remélem készülsz te is! :-)

genyamagyar 2010.06.24. 11:54:59

@hapsi: Nem megyünk el tüntetni, mert mi nem vagyunk huggyos forradalmárok! Nekünk volt gyerekszobánk.

prakp 2010.06.24. 11:56:26

@genyamagyar: "Mennyivel is lett drágább a benzin, amióta ezek a dilettánsok vannak kormányon?" Mármint, világszerte? Amúgy a lassanmondomhogymindenkimegértse gáz mennyivel lett drágább?? Mármint, az amelyiket 40 Ft/m3 áron vesszük a Gazpromtól. (Tavaly nyár adat, amikor bruttó 130-ért adták nekünk)

genyamagyar 2010.06.24. 11:59:41

Mennyivel is lett drágább a benzin Orbán óta? Nocsak, nocsak, Erről kussoltok! Miért is?

genyamagyar 2010.06.24. 12:02:29

@prakp: Világszerte? Érdekes, Gyurcsány alatt ez nem volt szempont! Akkor mindenért ő volt a felelős! Amúgy a benzin ára a dollár/forint árfolyamától függ. Na, ennek betett a kurva fidesz!

Zelefánt 2010.06.24. 12:03:48

Lélegzetelállító, amikor egy komcsi igazságról meg tisztességről, mi több "nemzeti elkötelezettségről" pofázik.
A "kontárkormány" kifejezés... mindent visz.
Qrcsány pedig pszichopata, akinek senki nem meri elmondani, hogy tükörvilágban él.

genyamagyar 2010.06.24. 12:03:53

@prakp: A benzin ára dollár árfolyamától függ. Ennek betett a kurva fidesz.

genyamagyar 2010.06.24. 12:05:36

@Zelefánt: Gyurcsány egy igazi államférfi. Nagysága Deákéval vetekszik. Orbán viszont egy kis akarnok pöcs!

genyamagyar 2010.06.24. 12:06:13

@Zelefánt: Komcsi az egész fidesz bagázs....

prakp 2010.06.24. 12:07:33

@genyamagyar:
"Gyurcsány egy igazi államférfi. Nagysága Deákéval vetekszik. Orbán viszont egy kis akarnok pöcs!" Ugye most szándékosan provokálod a bandát? :)

csakmerazé 2010.06.24. 12:12:38

@genyamagyar: "mert hogy az ország közfelkiáltással szavazta meg a szopást." Igen, 4 évente megszavazzuk, hogy most ki miatt szopunk. Mert ilyenek a mi politikusaink, csak ehhez értenek :-(

csakmerazé 2010.06.24. 12:15:47

@Zelefánt: Nem értem, mitől komcsi Fletó. Meg persze oligarcha is. Egyszerre. Érdekes. Lehet, hogy eszkimó is. Vagy Erdélyből menekült zsidó indián. Pali elnök úr meg a biológiai csoda: csak gerinc, semmi sallang. Szánalmas, egyoldalú, elvakult.

prakp 2010.06.24. 12:19:36

@csakmerazé: "Nem értem, mitől komcsi Fletó." Modnjuk, KISZ az mond valamit?

csakmerazé 2010.06.24. 12:20:56

@Zelefánt: "Lélegzetelállító, amikor egy komcsi igazságról meg tisztességről, mi több "nemzeti elkötelezettségről" pofázik."
Pont annyira visszataszító, mint OV szájából a "Nemzeti Együttműködés Programja" és a "demokrácia" szavak. Csak szavak.

csakmerazé 2010.06.24. 12:23:39

@prakp: Scmitt Pál és múltja mond valamit? Ő lesz a közt. elnök, tudtad? Pozsgay, Csintalan és hasonlók, ismerős? Mitől másak a komcsik a jobb oldalon mint a baloldalon? Hogy áttaktikázták magukat oda? Micsoda érdem!

prakp 2010.06.24. 12:24:44

@csakmerazé: Pont azért lélegzetelállító, mert egy kommer szájából ez full kamu. Jártál töri órára?

prakp 2010.06.24. 12:25:56

@csakmerazé: ezt mondjuk én sem értem. Tudhatnak valamit vagy nem tudom. Nekem is böki a szemem, hogy mit keresnek ott, ahol.

csakmerazé 2010.06.24. 12:31:14

@prakp: Egy kis töri számodra: én már 90-ben leszavaztam őket. A szomorú az, hogy tőle lélegzetelállító, de sajnos részben még igaza is van. Ha nem lennének elvakultak a bal/jobb fan-ok, akkor meghallanák, ha a másik oldal esetleg mond valami értelmeset. De ez annyira nem jellemző mifelénk.
GyF most is komcsi? Vagy vad kapitalista? Még mindig nem értem, hogy szerinted mitől komcsi most? Melyik megnyilvánulása? Most. Vagy a 8 év alatt. Vagy csak úgy zsigerből jön a komcsizás, mert nem szédelgett át a másik oldalra?

genyamagyar 2010.06.24. 12:37:16

@prakp: Nem, szó sincs róla! Gyurcsány valódi reformokat akart, de a fidesz-bagázs mindet leszavazott.

genyamagyar 2010.06.24. 12:40:00

@prakp: KISZ? Ahol Orbán titkár volt? És közben az apuka párttitkár, a mama meg ott dolgozott? Meg Kövér, aki az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézetében dolgozott? Komcsi mind...

csakmerazé 2010.06.24. 12:40:54

@prakp: Egy kis töri lecke neked: már 1990-ben is leszavaztam őket. Lélegzetelállító, de sajnos részben még igaza is van. Az sajnos nem gyakori eset, hogy a bal/jobb drukkerek meghallják, ha a másik oldal valami jót mond. Zsigerből megy a szarozás. De még mindig nem értem, mitől komcsi most a Fletó. Vagy az utóbbi 4 évben. Világosíts fel, kérlek! Vagy ez megint csak a szokásos elmaradhatatlan retorika?

genyamagyar 2010.06.24. 12:41:40

@csakmerazé: Hát kevés gerinctelenebb ember van, mint schmitt palika, az olimipák és magyar sportolók hős védelmezője.

Ja...

prakp 2010.06.24. 12:50:35

@csakmerazé: Hát mivel a "magyarországon eddig még soha nem látott színvilág" (Hiller, 2006)-ban utazik, feltételezem, hogy kommer. Az egymás meghallgatásának vannak ugye feltételei, tehát ha mondjuk engem szájbarúgnál és után beszélgessünk, akkor hadd ne állhassak szóba veled. Persze képletesen. Amúgy az, hogy '90-ben leszavaztad őket, miért töri lecke?

prakp 2010.06.24. 12:52:27

@genyamagyar: Hol vagy mikor volt OV KISZ titkár? A dollár/forint árfolyamra milyen hatása volt a 29 pontnak?

prakp 2010.06.24. 12:53:39

@genyamagyar: "Hát kevés gerinctelenebb ember van, mint schmitt palika, az olimipák és magyar sportolók hős védelmezője." Ezzel spec egyetértek és szégyennek tartom, ha köztársasági elnök lesz.

genyamagyar 2010.06.24. 13:06:42

@prakp: a dollárt másra írtam. Hadd ne kereseem meg, hogy Orbán hol és mikor volt KISZ-titkár. Sosem tagadta egyébként. Nétt utána a neten.

genyamagyar 2010.06.24. 13:11:39

@prakp: Schmitt annak a két szerencsétlen kalapácsvetőnek nem tudta megvédeni az érdekét, adott esetben hogy fogja majd az egész Magyaroszágét megvédeni?

csakmerazé 2010.06.24. 13:14:43

@prakp: képletesen töri lecke. Csak arra utalt, hogy vannak tapasztalataim, éltem gazdagon az előző rendszerben, kisdobos meg úttörő nyakkendővel. A sehova-tartozásom asszem a hozzászólásaimból egyértelmű. Nem vagyok GyF rajongó, meg maszop fan (sem), de csak úgy komcsizni, az mindig jelentett egy csekélyke leegyszerűsítést. Komcsi akkor lenne, ha azokat az elveket vallaná, vagy aszerint politizálna. Ezzel azonban nem lehet megvádolni, úgyhogy marad a múltja, akkor viszont lehet mindenkit komcsizni, aki arra járt az "átkos"ban. Ennek én semmi értelmét nem látom, lassan túl lehetne ezen lépni.

prakp 2010.06.24. 13:14:44

@genyamagyar: igazad van, tényleg az volt. Mégse tartom kommernek, mert nem a párt hátán mászott fel. A benzinárnál gondolom a Kósa-beszédre céloztál, erre válaszoltam a 29 pontot. Így is dilettánsnak tartod ezt a kormányt?

csakmerazé 2010.06.24. 13:25:47

@prakp: "Mégse tartom kommernek, mert nem a párt hátán mászott fel". Ez igaz. Önerőből. Volt kisz-esből előbb lett ballib, majd jobbközép. Remélem már nem sokat táncol tovább, mert lassan nem tudják követni a táncpartnerei. Gerinc az van. Minden mindegy, csak a hatalom meglegyen valahogy.

prakp 2010.06.24. 13:28:06

@csakmerazé: Oké, így már érthetőbb. A kommer szót direkt degradálóként használom és nem mint a kommunista rövidítéseként. Nem vagyok Orbán fan, viszont bosszant, hogy el nem követett "bűneiért" egy kalap alá hozzák egy köztudottan szemétládával. (Tehát az Orbán-bányák nem lehet egyenlő a Fortus-al és ilyenek.)

prakp 2010.06.24. 13:31:18

@csakmerazé: ezt a hatalom-mániát te sem gondolod komolyan szerintem, mert ez Lendvai-féle kampányszöveg. Ami ráadásul többszörösen igaz a szocikra. Gerinc meg tánc, a Nagy Imre beszéd óta nem látok tánclépéseket, de mondj olyat.

csakmerazé 2010.06.24. 13:33:09

@prakp: Hát engem spec nem a bányák zavarnak. Ezek a fejünk fölött mindig is sumákoltak, oldal-függetlenül. És fognak is. Engem a tömeg hülyítése és a hataloméhes mentalitás sokkal jobban zavar, oldal-függetlenül. Ebből viszont OV jelesre vizsgázott, messze több kárt okozott ezzel mentálisan az országnak mint bármelyik balos.

prakp 2010.06.24. 13:36:22

@csakmerazé: Ez meg attól függ, honnan nézzük. Merthát a balosok se sokat tettek ellene. Azt viszont a mai napig sem értem, miben nyilvánul meg OV hataloméhsége?

csakmerazé 2010.06.24. 13:40:16

@prakp: Szerintem érthetően leírtam, mire gondolok. Nem Lendvait idéztem. Csak gondold végig, honnan-hova jutott. Nem szerelemből tette. Még egyszer megkérdezem, mert elsőre nem jött válasz: hogy maradhatott a fidesz első embere 2 vesztes o.gy. választás után? Miközben tolatva is megelőzhették volna ballib koalíciót? Ilyen esetben a bukott vezetők távozni szoktak, láttunk már erre példát, legutóbb idén. Az ő kvalitásához képest (legalább is ami volt neki, mert ezt én is elismerem) ez mindenképpen bukta.
Tánclépések kisz óta: egyet balra, na még egyet, sokat jobbra, megint jobbra, vissza kicsit. Csak azt ne kérdezd meg, hogy milyen zene illik hozzá :-D

prakp 2010.06.24. 13:43:44

Szerintem azért maradhatott a helyén, mert nem miatta bukott a kampány, nem? Ettől hataloméhes? Tudsz jobb embert a fidesz élére? A táncika meg ugye a közhangulathoz alkalmazkodott, szerintem ez szimpla taktika, nem?

csakmerazé 2010.06.24. 13:48:45

@prakp: A balosok nem sokat tehettek ellene. Illeve lehettek volna jó gazdák. Ehelyett volt, ami volt, ismerjük jól a 8 év csodáit.
A tömeg hülyítéséhez pedig tökéletes partnerek a történelmi egyházak. Nem, nem politikai idézet, személyes tapasztalat. Sok-sok tapasztalat. Nagyon kellemetlen és fájó tapasztalatok :-(

csakmerazé 2010.06.24. 13:53:47

@prakp: Hát ha nem a pártvezér felelős a kampányért, a mondanivalóért, a teljesítményért, akkor ki? A takarító? A kampányfőnök nem ezekért felel, hanem lezongorázza a kapott kottát. A kottát első sorban OV írja, ez egyértelmű, szerintem számodra is.
A ballib és a jobbközép konzervatív életszemlélet között orbitális nagy szakadék van. Ezt leküzdeni rövid idő alatt nem kis teljesítmény. Persze, hogy taktika, de akkor milyen az igazi világnézete? Amilyen a széléjárás? És te bízol benne?
Ha nincs alkalmasabb ember a fidesz élére, akkor tényleg nagy gáz van.

prakp 2010.06.24. 13:55:31

@csakmerazé: Sajnálom, ha így történt veled. A kereszténységnél pusztítóbb valamit még nem talált fel az emberiség, ez is biztos. Egy ellenrecept van, ne tartozz a tömeghez. Ha keveredsz a korpával, megesznek a disznók. Mindenesetre most optimista vagyok, szerintem valami elindult most a jó irányba. Ez persze az én véleményem és lehet, hogy pár év múlva megbánom. De most változtatni kellet, az biztos, mert nekem is vannak személyes tapasztalataim, ami miatt személy szerint utálom az előző rezsimet. Gondolom, így már érthetőbb, ugye?

csakmerazé 2010.06.24. 13:55:45

És mindenekelőtt a legfontosabb: én most így látom a helyzetet, és semmi gondom azzal, hogy mások másképpen gondolkoznak. Csak gondolkozzanak és ne érzelemből meg indulatból menjen az ügy. Itt mindössze kiadom magamból a kisfeszültséget. Max 12V :-D

prakp 2010.06.24. 13:59:18

@csakmerazé: Ja, és igen, valamilyen szinten (amennyire politikusban bízni lehet) bizom benne, mert még ő képviseli a hozzám legközelebb álló irányvonalat. Nem minden lépésével értek egyet, természetesen, dehát ha nem így lenne, én ülnék ott...

csakmerazé 2010.06.24. 14:04:33

@prakp: OK, értve.
Spec én sokáig rom.kat. csörcsbe jártam, meg hittan és egyebek. Az életem része volt és jól tettem. Nem tagadom meg, mert jót tett. Már nem tartozom közéjük, de a "legpusztítóbb" jelző nem fair. Tény, hogy sok rosszat tettek, keresztény szemmel tesznek is, de ez már teológiai vita lenne, ami OFF.
És a változás kell, főleg ha jó az irány. Most éppen az irány az, amivel sokan vitatkoznak, mert kicsit komcsi-szagú. De a csomagolás sokkal szebb, a keresztény köntös kifejezetten jól mutat :-D
És én is remélek, mert a jó irányra szükségünk van.

prakp 2010.06.24. 14:04:41

@csakmerazé: oké, földeld le magad :)

prakp 2010.06.24. 14:08:08

@csakmerazé: kicsit duplázunk :) A legpusztítóbbat úgy értem, hogy soha semmi nem került annyi emberéletbe, mint a kereszténység. Se Sztálin, se Hitler, se semmi. Szerintem ez nem teológia, hanem matek. De ezt befejezem, tekintettel a múltadra.

csakmerazé 2010.06.24. 14:18:11

@prakp: A keresztesháborúkm, a világháborús hozzáállás és hasonlók nekem is matek, azt sosem gondoltam másképp. Számszakilag nem ellenőriztem, de fentnevezettek teljesítménye nem elhanyagolható. Ráadásul ottt a serpenyő másik oldala tök üres.

lovassy 2010.06.24. 22:07:57

@khepius: a Smidth Pál is köztük nőtt fel jó lesz nekünk.-talán egy gazdasági szakember tudna segíteni csalódta Viktorban !!!!

ZöldszemM2 2010.06.28. 17:39:49

@prakp:
Ekkora butaságot !! ??
tanulj tinó .... !

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása