BLOG

Egy álom véget ért...(?)

írta: turner ; 2010.06.08. 07:26 · 2 trackback

Az Index információi szerint az EU és az IMF nem igazán díjazná, ha a kormány a költségvetés részeként tüntetné fel a magánnyugdíj pénztárak vagyonát. Ez volt a Fidesz utolsó -egyetlen- lehetősége az adócsökkentés véghezviteléhez, hisz ezzel a húzással egyszeri 1000 milliárddal, plusz évente még néhány száz milliárddal egészíthették volna ki a költségvetést.

Ha ez igaz, akkor azt jelenti, hogy

1. Elmarad az adócsökkentés,

2. ezen felül kiigazításra van szükség, hisz minimum 230 milliárdos lyuk van a költségvetésben.

Ezt a nem kevés összeget a bankokra kivetett pótadóval, illetve az államigazgatási szervezet átalakításával (a közszolgák elbocsátásával) kívánják pótolni.

Csakhogy ha lesápolják a bankokat, azok bizony vannak annyira gecik, hogy nem hagyják annyiban és -legalább egy részét- áthárítják az ügyfelekre. Profitot termelni kell, különben mi a szart mond a bank a részvényeseknek?

Zsákutca.

Elbaszta az MSZP, mert néhány év alatt elintézte, hogy az országot az IMF és az EU finanszírozza (irányítsa), hogy az államadósságunk 20 ezer milliárd Ft fölé kússzon, hogy a gazdasági világválság egy-két hónap alatt padlóra vágjon minket. Holott Gyurcsány  kormányait csakis megszorításokkal lehet jellemezni. (Ez is egy csomag volt, meg ez is.) Látszata semmi, hisz a válság elintézett minket.

Elbaszta a Fidesz, mert azt hitte, hogy nyújtózkódhat. Mert "lehetetlent" ígért, támadási felületet hagyva. Elérte azt, hogy az MSZP balfaszsága miatt őket szidják (persze őket sem kell félteni), akár maga az MSZP is.

Úgy néz ki tehát, hogy marad továbbra is a mélytorok. Mi "kisemberek" továbbra is szívunk, hála a "nagyoknak"...


Frissítés: Adócsökkentés a láthatáron


120 hozzászólás : mszp fidesz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr1002064720

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hány Nokiás doboznyi kárt okozott Kósa Lajos? 2010.06.08. 12:47:57

A Piroslap kíváncsiságból kiszámolta, hogy Kósa és Szijjártó urak mondatai következtében keletkezet pénzügyi „átcsoportosítás” végeredményét hány Nokiás dobozba lehetne elszállítani. Ha egy Nokiás dobozba 15 milla fér, akkor a 350 milliárdo...

Trackback: A zemberek üzentek 2010.06.08. 09:35:25

Orbán Viktor ma fogja ismertetni a parlamentben a kormány gazdasági terveit. A kiszivárogtatott hírek szerint számíthatunk egykulcsos személyi jövedelemadóra, vagy nem. Beolvaszthatja a magán nyugdíjpénztárak eddig felhalmozott pénzalapjait az állami n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aBringakirály 2010.06.08. 10:05:48

A helyzet ennél bonyolultabb, mint hogy hazudtak a kampány során. nyilván ígértek nagy dolgokat, de lehetőleg a konkrétumokat kerülték. (lesz nagyarányú adócsökkentés idén: nagy arány =? idén=idén hozzák a törvényt vagy már idén is érvényes). Aki úgy vette, h jön a kánaán, az magára vessen, ha még nem lett cinikus az utóbbi években. már 4 éve sem volt számomra meglepetés, h a z ígéretekből szopás lett, mert a gazdasági mutatók világosan megrajzolták a pályát.

Ami viszont most rátett sajnos: a görög beborulás. ők nagyot csaltak, 8%-kal hazudták alul a hiányukat, ráadásul csak akkor vállalták a valóságot, mikor már tarhatatlan volt a helyzet. A Fidesz jó előrekommunikálta, hogy a hiány nagyobb lesz 3,8%-nál, ezt persze a szocikra kenve. Próbálták felkészíteni a piacot és így teret nyerni, mert más esélyük nem volt arra, hogy véghezvigyék legalább valamilyen szinten az ígéreteket.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.06.08. 10:11:20

@Chicano: Az a baj, sőt az a bajunk, hogy az erős kormány maximum az országhatárunkon belül lehet erős, alkotmányozhatunk, szobrokat állíthatunk, szinte bármit, kivéve a gazdasági kérdések. Abban akár 99%-os is lehetne a Fidesz többsége akkor sem ő dönt. Legalábbis most ezt mondom. Abban pedig igenis hibásnak tartom Orbánékat, hogy ellenzékben csak kivonultak meg verték a tamtamot , pedig akkor kellett volna nemzeti együttműködés konzultációt tartani, nem utcáravonultatni. Hisz mennyi hitele van annak, aki akkor "nemzetiegyüttműködtetne" amikor eleve övé a teljes hatalom? Nemzeti együttműködés az egypártrendszerben? Muhahaha. Bizony, Orbánék becsapták magukat is, most pedig koppannak. Ahogy Kósalali fogalmazott, az a bizonyos tükör...

Szóval ezt a Fidesz már évek óta "közbeszélhette" volna normálisan is, akkor sem ők, sem pedig az emberek nem lettek volna hülyére véve. Ezt 4 éve, ahogy elbaszta a kormány (Mszp), elbaszta a Fidesz is. A szűklátókörű orbánista hataloméhség helyett ha akkor konzultál a néppel, felépíti azt amit az értelmesebbje tudott (nagy gazdasági córesz, jólét minimum 10 évre elfelejtve), akkor most könnyebb lenne, nekik, nekünk. Azonban Kósalali a parlamentben a mélyhajlásos bocsánatkérés helyett amolyan faszarccal habogott. Peti meg elbújt a papírok között. Az elszámoltatás nem csak az MSzp-seknek jár, a narancsosoknak is. De úgy tűnik nem. De ezt már koribbi kommentekjeimben is leírtam, mutogatni 2010-ben még lehet, 2011-ben az embereket már nem fogja érdekelni... pedig Magyarország megérdemelne egy realista, szigorú, de emberséges kormányt az adófizetők pénzén hízlalt tolvaj hazugok helyett.

érdeklődő 2010.06.08. 10:16:24

Tudja valaki mennyi profitot termelnek a bankok? Mert szerintem nem annyit, hogy a bankvezetést meg a banki alkalmazottakat éppenhogy megmentse az éhhaláltól. Elég sok mindent lehetne abból finanszírozni ha a bankok lemondanának a nem kevés profitjuk egy részéről, amit úgyis vitorláshajókra meg egyébb felesleges luxuscikkekre költenének valakik valamikor...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.06.08. 10:19:20

@érdeklődő: a gazdasági recesszió évében 300 milliárd felett valamivel volt a profitjuk. Ebből most Viktorék elvennének 33%-ot, tehát nagyjából száz milliárd felett. Ez helyes, csak közben fogadjanak el valami törvényt amellyel a PSZÁF rajta tudja tartani a kezét a bankokon, hogy ne kezdjék rátolni a hitelesekre ezt a dolgot. Tehát ne az legyen, hogy a 33%-os banksarcból huszat fizet a bank, tizenkettőt meg a hitelesek.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.08. 10:19:50

@tölgyes: ne hazudj, wazze

igerni igert folyamatosan, csak az igereteit nem szedte programba?

leforditsam neked magyarra, hogy mit is jelent ez?

az, hogy leirjak azt, hogy az igereteket hogy akarjak megvalositani, arra ahonnan szednek penzt, annak milyen varhato hatasa lesz, milyen alternativ megoldasok leteznek, ha...

mert igeret volt annyi, hogy minden hetre jutott ketto..

ujgyhogy ne hazudozz, ne hazudozz, mert emlekszunk..:-)

Doubledeceker 2010.06.08. 10:20:25

@érdeklődő:

A bankok szerinted miből termelik a profitot?

A Plazmatévéd részleteiből nemdebár, ha többer kell a banknak beperkálni drágább lesz a Plazmatévéd is.

Különben támogatom, de ez szart sem fog érni.

Talán nem kellett volna azt hazúdni, hogy 2 hét alatt mindent rendbe tesznek, akkor most nem főne a fejük.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.08. 10:21:01

@érdeklődő: ugyan mar, mi ez a kommunista tempo?

mi kozod ahhoz, hogy menyi a bankok haszna? magantulajdon. az oveke. nem a tied. erted, ugye?:-)

Doubledeceker 2010.06.08. 10:22:48

@Valahol Máshol:

"33%-os banksarcból huszat fizet a bank, tizenkettőt meg a hitelesek."

Hát az nem is úgy lesz, mert 30-at fog fizetni a hiteles, és esetleg 3-at a bank.

Chicano 2010.06.08. 10:24:25

@az igazi Sipi: De azt is mindig hozzátették "hogy ha lesz rá pénz" az átvilágítás után. Keress csak vissza, ez is ott volt mindenütt. Más kérdés hogy tudhatták volna hogy nem lesz. Bepróbálkoztak, láthatólag nem lesz deal az IMF-el és az EU-val. Marad a "B"-terv, az egy-két évig tartó szopás. Én se adtam sok esélyt az azonnali adócsökkentésre, de örülök neki hogy egyáltalán megpróbálták.

Netuddki. 2010.06.08. 10:27:30

Nem kell adócsökkentés?

Qrva sokan nem fizetnek itt adót látom. :(((

Doubledeceker 2010.06.08. 10:28:42

@Chicano:

Nehezedre esik belátni, hogy a mostani kormány lehazudta az csillagot is az égről?

Ettől függetlneül persze nem volt reális alternatíva.

Ok hazudtak tudtuk, de titkon reméltük, hogy mégis van valamilyen programjuk, hiszen a Viktor többször is pofánkba hazudta, hogy felkészültek és valóban van programjuk. Na mostanra kiderült semilyük sincs, az idő meg megy, és ahogy a fiúk nyomják, egyre inkább ellenünk dolgozik.

Van ezeknek egyáltalán egyetlen szakértőjük is, egyébként is sietni kellene, mert rögötn indul a focivébé...

fingerbangs 2010.06.08. 10:28:45

orbán azonnali és nagymértékű adócsökkentést ígért, két harmad elhitte, meg lettek választva, most akkor tartsák be amit ígértek
különben menjenek a picsába
legyen előrehozott választás

Doubledeceker 2010.06.08. 10:30:06

@kovi1970:

Ja, ja könnyű pofázni minimálbérrel.

Csak nekem fáj, hogy évi több mint 4 milliót fizetek be az államnak.

Lehet mondani persze, hogy így nekem is marad szépen, csakhogy kezdem már uni én is és keresem a legális de nem etikus alternatívákat.

Chicano 2010.06.08. 10:30:29

@kovi1970: Azt senki nem mondta hogy nem kell. Piszkosul kellene. De a hitelezőinknek más elképzeléseik vannak, és sajnos azokat a hiteleket előbb vissza kell fizetni. Kényszerpályán vagyunk.

Doubledeceker 2010.06.08. 10:31:10

@Chicano:

Nem mondod, hogy ""hogy ha lesz rá pénz" az átvilágítás után. " még ezt az ocska dumát is beszoptad????

Ej, ej.

Chicano 2010.06.08. 10:33:20

@Nandi29: Szerintem hittek benne hogy el tudják fogadtatni a magasabb hiánycélt, erre alapozták az ígéreteiket. Ez nem hazugság. Nem jött össze nekik. Most akkor mi van? Majd lesz adócsökkentés később. Szar ügy, de ez van.

"Ettől függetlneül persze nem volt reális alternatíva."

Ez a lényeg. Ha lett volna akkor most akár vitatkozhatnánk is róla miért a FIDESZ-re szavaztam.

Chicano 2010.06.08. 10:35:43

@Nandi29: Egyrészt leírtam már hogy magam se hittem az azonnali adócsökkentésben, másrészt, ahogyan korábban írtad, nem nagyon van alternatíva. Nem beszoptam, ha tudom hogy nem lesz azonnali adócsökkentés akkor is a fideszre szavazok. Ezer meg egy okból. Lusta vagyok mind leírni.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.08. 10:36:56

@Chicano: "De azt is mindig hozzátették "hogy ha lesz rá pénz" az átvilágítás után."

te figyu..
a fidesz nem azzal nyert veletlenul valasztasokat, hogy uuu.. a szocik de elkurtak, ures a kassza, allamcsod vanvoltlesz, jajajajj, nemzethalal...!?

de igen..

akkor ki a fene hitte el 80 iq felett az allitast az adocsokkentes realis lehetosegerol plane egy evvel egy radikalis adocsokkentes utan..?:-DDD

fingerbangs 2010.06.08. 10:38:12

@Chicano: megszavaztuk őket mert megígérték, hogy van alternatíva, erre kiderül, hogy csak a pofájuk volt nagy, utána se néztek semminek, a számok nyilvánosak voltak már 1 éve
ez egy nagy átbaszás

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.08. 10:38:47

@Chicano: "ha tudom hogy nem lesz azonnali adócsökkentés akkor is a fideszre szavazok. Ezer meg egy okból. Lusta vagyok mind leírni. "

csak egy ok van, nem ezer..

ugy hivjak, vakhit:-)

nem baj, en ugyanigy vakhitbol soha, ha fegyverrel kenyszeritenek sem fogok egy lyan fideszre szavazni, ahol orbannak es sleppjenek helye van.

ezek az emberek csunyan elarultak engem 16 eve. tudod, amikor meg ballibek voltak..;-)

Doubledeceker 2010.06.08. 10:42:57

@Chicano:

Én magam részérő örülök neki, hogy nem tudják a hiányt tovább nővelni, mivel hitelből oszotgatni az elöző kormányok is tudtak.

A nagy baj, hogy úgy tűnik fingjuk sincs megint semmiről, a Viktor tud hatni az emberekre, ért a hatalom megszerzéséhez, de semmit, de semmit nem tud a világról.

Na ez a baj, Biktor megszerzi a hatalmat, emberei portyáznak az országban, és közben minden lerohad.

Úgy tűnik nem lesz jobb a helyzet, mint volt.

Chicano 2010.06.08. 10:43:01

@az igazi Sipi: "akkor ki a fene hitte el 80 iq felett az allitast az adocsokkentes realis lehetosegerol plane egy evvel egy radikalis adocsokkentes utan..?:-DDD "

Bocs, de azt nem írtam hogy el is kellett hinni. :) Volt esély rá ha nem is sok. Ha meg nem hittél benne akkor most jó neked, úgy néz ki igazad lesz.

shua55 2010.06.08. 10:44:35

Hát így utólag azt mondom, hogy a Bajnai-kormány felelőssége is óriás. Lehet vitatkozni azon, hogy a gazdasági teljesítményük, azonban az vitathatatlan, hogy most az ő 1 évük (és a közben bekövetkezett kis görög tragédia) következtében sokkal rosszabbak a tárgxalási feltételeink. Csak a legtöbben szeretik ORbánt hataloméhesnek tartani...

Chicano 2010.06.08. 10:45:42

@az igazi Sipi: "nem baj, en ugyanigy vakhitbol soha, ha fegyverrel kenyszeritenek sem fogok egy lyan fideszre szavazni, ahol orbannak es sleppjenek helye van."

Én is így vagyok a szocikkal. Szó sincs vakhitről, zsigerből utálom az úgynevezett szocialistákat de főleg Gyurcsányt. Más reális alternatíva meg nincs. No, akkor ezt megbeszéltük.

fingerbangs 2010.06.08. 10:45:59

@Nandi29: sajnos igazad van
ha tudom, hogy ezek ennyire nem értenek hozzá nem szavazok a fideszre
inkább az LMP-re

fingerbangs 2010.06.08. 10:48:01

@shua55: csak halkan jegyzem meg, hogy a bajnai kormány hozta egyenesbe a dolgokat, ha 8 évig ebben a szemléletben ment volna a kormányzás most lehetne adót csökkenteni

Chicano 2010.06.08. 10:48:35

@Nandi29: "Úgy tűnik nem lesz jobb a helyzet, mint volt." Mindezt egy hét után kijelenteni talán kicsit korai. Szerintem az elmúlt 8 évet nem lehet alulmúlni. Másrészt egyetértve veled magam is úgy vagyok vele hogy ne trükközésből legyen adócsökkentés, az úgy nem érne sokat.

Chicano 2010.06.08. 10:50:55

@fingerbangs: "inkább az LMP-re". Hát azok biztosan ütős alternatívát jelentenének a két naggyal szemben. :)

shua55 2010.06.08. 10:55:19

@fingerbangs: Amit gazdasági miniszterként 5 évig elkúrt, azt nem rontotta tovább 1 év alatt? Ellenben elvette az időt egy olyan kormánytól, akinek némi mozgástere is lett volna (mert hitele a szociknak pont annyi volt, amennyit az IMF jelenléte jelentett)?

Chicano 2010.06.08. 10:55:44

@fingerbangs: Oszkóék valószínűleg sose mentek volna bele abba a tébolyult gazdaságpolitikába ami 2002-től a Bajnai kormányig jellemezte az országot. Nem vagyok tőlük elragadtatva, végül is csak azt tették amit az IMF kiadott nekik. De tény hogy legalább felszínen tartották idáig az országot. Ez is valami. Lehet hogy többet az új kormány se fog tudni tenni, nyakukon a kés.

Doubledeceker 2010.06.08. 10:56:31

@Chicano:

AZért remélem figyelted az eseményeket az elmúlt egy és az azt megelöző hetekben?

Kettős álampolgárság (érdektelen), kisebb parlamnet (mondjuk ez jó), Istenes trianon törvény, Kósa kossza szavai, Petya bénázása, ötletelés újabb pénzek bevonsására. Persze ebből nem lehet még sokat megtudni, az irány elég jól kirajzólodik.

A néphülyítés része kiválóan megindult ez a Viktor erősége és asztala, de a számoknál fejre is állt a szekér.

1 hét útán máris kátyúba kerültünk? Szép nem?

Persze rendjéán van ez, csakhogy határozottan emlékszem, azt mondták 2 hét és rend lesz. Nos lehet úgy képzelték, hogy az 9 napon elbasznak mindent és a 10-en hirteln varázs ütésre rendet tesznek. Nem tudom lehet.

De különben tényleg nincs ezzel baj, csak arról pofáztak vévgi, hogy felkészültek, mindent tudnak, és hű de jó lesz.

Ez szemben, sajnos beigazolódott, hogy még csak véletlenül se.

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2010.06.08. 10:59:17

Köszönjük IMF
Köszönjük EU

belekotty 2010.06.08. 10:59:32

@shua55: Aha! És ha Orbánék ugyanazt fogják folytatni amit Bajnai csinált, akkor mit fogsz mondani?

shua55 2010.06.08. 11:02:13

@Nandi29: Már megbocsáss, de ez így butaság. Az elmúlt napok mutathatják a tökéletes felkészültséget is. Gondolj bele, mi is történt.

- Orbán elmegy tárgyalni az EU-hoz, hogy lazítsanak a hiánycélon, hogy ezzel kicsit lendíteni tudjunk a gazdasági növekedésen. (ez volt az A TERV, ha minden jól ment volna)

- EU beszól, nem lesz ez így jó, nem akarunk még nektek is fizetni a görögökön kívül (ekkor jön Kósa és a B TERV, fenyegessük az EU-t kicsit, mint tudjuk kevés sikerrel)

- Ma pedig bejelentik a C TERV-et, ami számolt azzal, hogy az EU nem fogja engedni a hiány elengedését, mindezt 3 nappal azután, hogy az előbbi biztossá vált.

Kérlek mutass rá arra a részletre, ami a felkészületlenségükre utal?

elwood 2010.06.08. 11:02:55

nem ők csinálták, de aktívan hozzájárultak, hogy rajtuk csapódjon le.

Dzurinda megszorított, Fico látványosan reklamált de hagyta. Neki ugyanis esze is volt, nem csak hatalomvágya. Dzurinda aztán megbukott és jött Fico aratni.

Nálunk lenépszavaztattak minden megszorításnak látszó tárgyat, ami baromi népszerű volt, most viszont lehet inni a levét ennek is.

Dr Kangörény 2010.06.08. 11:03:26

Hirtelen pozíciót váltott a joboldali netezők retorikája. A korábban mantrázott "adót kell csökkenteni és beindul a gazdaság" volt szerintük az egyetlen elfogadtható gyógymód az elkúrt gazdaság helyreállítására - amíg kormányra nem került a rajongott párt.
Aki értelmesen gondolkodott, és azt mondta, ez nem megoldás, az mocskoskommunista volt szerintük.

Most hirtelen mégis megvilágosodtak, és rájöttek van olyan szar helyzet, amikor lehetetlen adót csökkenteni.

A vicc az, hogy érdekes lenne megtudni, hányan szavaztak a fideszre csak azért, mert beszopták az adócsökkentéses dumát.

Chicano 2010.06.08. 11:04:21

@Nandi29: "De különben tényleg nincs ezzel baj, csak arról pofáztak vévgi, hogy felkészültek, mindent tudnak, és hű de jó lesz."

Láttál már olyan pártot amelyik nem ezt mondja választások előtt? Persze mondhatták volna hogy nagy a baj basszátok meg, csodát nem tudunk tenni de néhány év kemény munkával kihúzzuk a szarból az országot. Csak akkor nem ők győztek volna. Hogy tetszene neked egy 30-40%-os Jobbik?

shua55 2010.06.08. 11:05:26

@belekotty: Miért, mit is csináltak Bajnaiék? Le tudnád írni, hogy mi volt az, ami olyannyira kitünővé tette őket (konkrét intézkedéseket, ha lehetne)...

Ahogy az előzőekben is leírtam, kényszerpályára kerültünk, nagyban az mszp időhúzásának köszönhetően, így tartanunk kell az idei hiánycélt. A módszerek azonban jelentősen különbözhetnek (még ugye pár óráig nem tudunk biztosat mondani) a bajnai kormánytól (pl. ugye a közigazgatási rendszer bojgatása, amit a hős válságkezelő kormány nem mert megtenni stb.)

Chicano 2010.06.08. 11:08:05

@Kangörény_: "A vicc az, hogy érdekes lenne megtudni, hányan szavaztak a fideszre csak azért, mert beszopták az adócsökkentéses dumát."

A júniusi közvéleménykutatási adatókból megtudjuk. De ne legyenek illúzióid, nem csak az odacsökkentés miatt szavaztak az emberek a FIDESZ-re. Egyébként nekem sincsenek, biztosan van akinél ez kiveri a biztit. De hiszek benne hogy a többség türelmes lesz. Adócsökkentés kell és lesz.

shua55 2010.06.08. 11:08:49

@Kangörény_: Az adó-, illetve, hogy pontosan fogalmazzunk a járulékcsökkentés az egyetlen járható út a gazdasági növekedés beindítására. Azonban az egyetlen párt, aki a nemzetközi szerződések egyoldalú felrúgásával kampányolt, az a jobbik volt. A fidesz leült tárgyalni, de az mszp által hátrahagyott helyzetben nem voltak elég erősek a tárgyalási pozícióink. Ezért halasztani kellett (nem kidobni az ablakon, halasztani), bizonyos intézkedéseket, és tartani magunk az mszp által kötött előnytelen szerződésekhez.

Doubledeceker 2010.06.08. 11:13:03

@shua55:

"mszp által hátrahagyott "

Ezt ma még mondhatod, de jővőre már uncsi lesz.

Doubledeceker 2010.06.08. 11:14:35

@Chicano:

Ja az őszinteség meg smafú.

Igen, végül mindig oda jutunk, hogy a népek a hülyék. Tényleg nem kellene mindekinek szavazó jog, de most komolyan.

elwood 2010.06.08. 11:16:01

@shua55: "A fidesz leült tárgyalni, de az mszp által hátrahagyott helyzetben nem voltak elég erősek a tárgyalási pozícióink."

A mondás az volt, hogy minden megszorítás félrekezelés, és minél rosszabb a helyzet annál jobban kell adót csökkenteni.

Szó sem volt arról hogy odamegyünk, meglepődünk, hűha, hát tényleg nem lehet most adót csökkenteni.

Nem vagyok fideszes 2010.06.08. 11:17:37

@SteveJobs:

Amennyiben azt köszönted meg nekik, hogy nem tud Orbán és csapata elkezdeni olyan eszetlen módon osztogatni hitelből, mint Megyó meg Gyurcsány, akkor jól látod a dolgokat. Ha iróniának szántad és szerinted az volna a fasza, ha Orbánék ámokfutnának de a fújcsúnya IMF és EU miatt felejtős, akkor setét vagy.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.06.08. 11:18:02

A magánnyugdíjpénztárakat nem azért nem kéne visszaállamosítani, mert nem tetszik az IMF-nek, hanem azért, mert rövidtávon ugyan hoz pénzt, de hosszútávon ez a lehető legrosszabb verzió.

szárny 2010.06.08. 11:18:31

@Nandi29: csesszétek meg, nem tudnátok várni, csak ma délutánig? Vagy utólag már mindegy lesz, de addig hablatyolnotok kell, amíg még lehet? Úgy bírom a sok okostojást, aki már előre tudja, mit fog csinálni a "patás zorbán szőlőbányász". Ha elnézi az ember ezeket a blogokat, tisztára azt érezheti, hogy nem 174 fideszest küldtek a zemberek a parlamentbe 2 (kettő) komcsi ellenében, hanem épp fordítva... Nem kéne már a fejetekhez kapnotok, eetársak?

Lord Marcang Brutal 2010.06.08. 11:18:33

Hja, itt lenne az ideje, hogy legalább azt az 1 ígéretüket betartsák, hogy elszámoltatják az előző kormányt, vagyonelkobzással megspékelve, amit kiszivattyúztak a költségvetésből. Ezt az elkobzott vagyont aztán vissza lehetne tenni a költségvetésbe.

@Chicano:"Itt az ország kétharmada a maszop ellen szavazott, abból volt nagyon elegünk. Ha ezek most szép lassan viszik tovább a Bajnai vonalat az nem lesz kellemes de talán kivisz minket az alagútból."

Ez a 2 mondatod kurvára ellentmond egymásnak. Ha a mostani kúrmánynak a liBajnai-vonalat kéne szerinted tovább vinni, akkor mi értelme lett volna elzavarni őket?

"Én például nem tudom hogy fogunk az idén 3000 milliárdot kifizetni adótörlesztésre. Jövőre meg ötezret. De nyilván valahogy ki kell izzadnunk mert ha egyszer felvették a szocik ezt az összeget sajnos vissza kell fizetnünk. Különben megyünk a lecsóba."

Fizessék ki azok, akik felvették, a mi fejünk felett. Olyan ez, mintha én felvennék egy nagy összegű hitelt a házamra és veled akarnám megfizettetni.

shua55 2010.06.08. 11:20:37

@Nandi29: Ez egy érdemi válasz volt...
@elwood: Ezzel se vitatkozik senki, csak azzal, hogy per pillanat megvalósíthatatlan, remélem érzed a különbséget.

világoszöld 2010.06.08. 11:21:03

bankárkormány után kontárkormány

Doubledeceker 2010.06.08. 11:23:58

@Lord Marcang Brutal:

Kedves elvtársam, a felvett hitelből fizették a nyugdíjakat, a közalkalmazottak fizetésést, és a többi fontos és néhány kevésbé fontos dolgot is.

Szóval, akkor fizessék vissza a nyugdíjasok.

Egyzser majd megértjük az álam mi vagyunk, az álamnak nincs pénze, nekünk van, neked, nekem és mindenkinek aki dolgozik valamit, tölünk lehet elvenni és oda lehet adni másoknak, akik nem dolgoznak.

elwood 2010.06.08. 11:25:27

@shua55: Nem érzem.

Ha Oszkó, vagy Gyurcsány mondta, hogy nem lehet adót csökkenteni akkor ők félrekezelték és súlyosbították a válságot.

Ha Matolcsy mondja akkor bölcs.

karikaV43 2010.06.08. 11:28:43

@Bert Sels: neked is egy kis időre lenne szükséged hogy végig gondold mibe is kellene belejönni,a kormány nagy része már betöltötte ugyanazt a posztot mint most,kamuval nyertek ti megettétek és most pofára esés van ebből,jót persze lehet csinálni,de nem hitelt érdemlően.Majd ha a németek beindulnak akkor számíthatunk bármilyen eredményre,ez totál független a mi balfékjeinktől.A baj megint az,hogy az öszödi beszéd folytatása folyik másik színű ruhában.Végig hazudtak a köcsög előző kormánnyal,csak a pálya másik felén az egyik 19 a másik egy híján 20.Sajnos................

Nem vagyok fideszes 2010.06.08. 11:29:10

@elwood:

Van fideszeséknek vonalzója, csak a két felén két különböző skálázás van rajta. Ha fidesz kormány csinál egy irgalmatlan balfaszságot rögtön egy hét után, akkor legyünk türelmesek, meg ők kapták a felhatalmazást, bla-bla. Ha szoci kormány, akkor "monnyonle..!".

Nem vagyok fideszes 2010.06.08. 11:30:53

@karikaV43:

Van 2 óriási különbség.

I.: Orbán a büdös életben nem ismerné be, hogy valamit elkúrt, nem az a fajta,

II.: ha meg is tenné, onnan senki nem merne kihozni egy ilyen felvételt.

shua55 2010.06.08. 11:31:15

@elwood: Pedig pontosan így van, ugyanis az ő kormányaiknak meg lett volna ráa lehetősége. Egész egyszerűen nem veszed figyelembe az idő múlását, és a körülmények változását, rémesen leegyszerűsített világképet használsz.

Doubledeceker 2010.06.08. 11:32:59

@szárny:

Nem előre tudjuk, már látjuk mit csinál.

Tudod mi már levettük, vagy fel sem tettük a rózsaszín szemüvegünket.

Félsz mi, nem lesz adócsökkentés, nem lesz gyors kilábalás.

Jó ez a patás Orbán szöveg, én mindig nevettem rajta korábban, de lassan azért csak összeáll a kép.

Nehéz belátni, hogy a Viktor is hazúdott, a vakhit tönkretesz hosszútávon.

kiwiman 2010.06.08. 11:33:51

Valoszinuleg most nem azok ugatnak es okoskodnak a leginkabb akik 8 eve a Fideszre szavaztak, hanem azok akik az MSZP/SZDSZ-re. Kvazi ok maguk is reszesek a mai helyzetben mert ha nem lett volna 8 ev MSZP-s amokfutas ma egesz mas lenne a szitu. Ugyhogy lehet kussolni. Nem azert mert a FIDESZ olyan fasza lenne hanem mert ti annyira kepmutatoak vagytok. Egyetek meg a szart amit megfoztetek...

pokesz70 2010.06.08. 11:38:20

Ami igazán szomorú, hogy ezzel teljesen egyértelművé vált, hogy elvesztegettünk 4 évet a verbális polgárháborúsdival. 2006 nyarán mindenki számára nyílvánvaló lett, hogy szarban vagyunk. Hogy az a semmiből épített életszínvonal nem vihető tovább, elfogyott az ingyenebéd. Ha akkor lett volna ez a fene nagy összefogás, most sokkal előrébb tartanánk. Mert az elfogadható, ha két pártnak eltérő elképzelése van a válságkezelésről vagy a gazdaságpolitikáról általában és ezért vitatkoznak. De az, hogy az egyik pártnak most már bizonyítottan semmilyen épkézláb (vagyis kivitelezhető) terve se legyen, ugyanakkor folyamatosan a bőréből kikelve obstruál -- az gáz. Viszont ők fogják megírni az új Alkotmányt.

Bilbo 2010.06.08. 11:40:54

Ha már csak az lesz a különbség, hogy nem lopnak szét mindent, már akkor is talpra áll az ország. Na ki miatt nem lehet 3.8% hiány fölé menni? Emiatt nics adócsökkentés. Hogy a vicc poénos legyen, a Nemzeti Bank büszkén mondta 4.5 v. valami hasonló hiány lehetséges a tervezett 3.8 helyett. Tehát a tervezett 3.8 nem. A különbséget, kb. 1 milliárd eurót nagyságrendben, honnan vegyük? Ez a FIDESZ-nek rettenetes helyzet, a közgazdászoknak pedig nem, mert nekik egyszerű a megoldás. Persze növekedni így nem lehet és ezt az IMF is tudja. Közben kell kezdeni visszafizetni az IMF kölcsönt. A FIDESZ kormány az előző szemetek miatt nem tud sehova sem lépni. És még ők pampognak.
Előbb-utóbb dócsökkentés kell legyen, egyébként nincs növekedés.

pokesz70 2010.06.08. 11:44:28

@Bilbo:

Ugye akkor is ennyire sajnáltad a kormányt, amikor a cuciális népszavazás kihúzott 70 milliárdot a büdzséből?

Egyébként a Kósa és a klón balhé eddig 350-400 milliárdba fáj az országnak. Az adócsökkentés kb 2000 milliárdot húzott volna ki a ktsgvetésből.

Bilbo 2010.06.08. 11:44:31

"Van fideszeséknek vonalzója, csak a két felén két különböző skálázás van rajta. Ha fidesz kormány csinál egy irgalmatlan balfaszságot rögtön egy hét után, akkor legyünk türelmesek, meg ők kapták a felhatalmazást, bla-bla. Ha szoci kormány, akkor "monnyonle..!"."
Na látom már, lesz aki majd visszaszavazza a nemlétező MSZP-t, mint 2002-ben. Ha akkor a FIDESZ maradt volna, ott vagyunk most, mint Lengyelország. Próbáljunk már összehasonlítani.

bagabo 2010.06.08. 11:44:35

No akkor, hazudtunk nappal, hazudtunk éjjel, most meg, hogy
legalább vmit betarthassunk abszurd ígéreteinkből, építsük le a közszolgáltatásokat, mert hát olyan racionális megoldásokat, mint pl. a tandíj, vizitdíj, saját számlás magánnyugdíj mégse vezethetünk be. Nos akkor tisztelt hol maszop, hol fidesz szavazó álmodozók, tessék felébredni!

katamara 2010.06.08. 11:45:59

@Chicano: Hát te egy nagy balfasz vagy. Bízzál csak a hazug orbánban, aki össze-vissza hazudott, ígért hogy hatalomhoz juthasson. Szarik ő már a te véleményedre, hisz rá szavaztál.
Meg is érdemled a sorsod. Érdekes a Bajnai külföldön is elismert gazdasági eredményeket ért el, amit ez a kontár csapat egy-két nap alatt tönkrebasz. Ráadásul az a bunkó kósa még büszke is magára.

Doubledeceker 2010.06.08. 11:46:08

@Bilbo:

Persze de ha 3.8 flöé megyünk, az ugye egyenlő lenne további hitelfelveétellel?

Szóval nem köszönjük, ebből nem kérünk.

elwood 2010.06.08. 11:46:14

@shua55: én bonyolultam látom a világot.

viszont valakik szerint az elmúlt nyolc évben június 7.-ig bezárólag az azonnali nagyarányú adócsökkentés volt az egyetlen járható út.

majd most, hogy hogynem, változnak az idők, június 8-tól ez nem lehetséges.

Pistie 2010.06.08. 11:47:59

@Bilbo: 4,5 és 3,8 közötti hiány nem 1000 milliárd. De azzal ugye tisztában vagy, hogy Szijjártó + Kósa örömbeszéde kb 350 milliárdot dobott ki az ablakon? (mert ennyivel kell a megemelekdett törlesztés miatt a devizásoknak többet fizetni.) Ez többet vett ki az emberek zsebéből mint akármilyen Wiesz meg zuslágg meg akárki. Nem baj.

És a félelmetes az, hogy vannak emberek akik szerint a Fidesznek milyen bölcsen járt el. Monnyonle!

Doubledeceker 2010.06.08. 11:48:21

@bagabo:

Mondjuk a közszolgáltatásokon nem igen van mit leépíteni, mivel nem is nagyon vannak, aparátus van mögötte, azt tényleg le lehetne.

Gábor217 2010.06.08. 11:49:07

@kiwiman: Valószínűleg pontosan azok háborodtak fel, akik mondjuk akkor is, meg most is a fideszre szavaztak, és látják, hogy a beléjük vetett bizalommal hogyan élnek vissza. Hogy pontosan azok az elemek köszönnek vissza -hihetelten gyorsasággal- amik miatt Gyurcsány ellen tüntetést szerveztek, ami miatt illegitimnek nevezték, és ami miatt a fidesz frakció kivonult az ülésteremből.

A forint árfolyama még mindig alacsonyan van, Sajnos nem kúszott vissza a balhé előtti szintre.

Miért kell minden áron védeni egy pártot? Ők is csak egy párt. Most kiderült, hogy nem értenek a kormányzáshoz -bár sejthető volt. Persze reméljük, beletanulnak, csak ez sokunknak igen sok pénzébe fog kerülni.

Lehet előre, meg hátra is mutogatni, de jelen pillanatban hülye, aki ragaszkodik egy párthoz ahelyett, hogy az ország sorsát tartaná fontosnak.

Sajnos a pártrajongás egyeseknél már-már olyan szinten van, mint a kedvenc focicsapatért való rajongás, és egy kezezés gól is belefér, ha a mi csapatunkról van szó.

Sajnos a kezezés megtörtént, viszont mellé ment, és megkaptuk az első sárgalapot is. Sajnos azonban ez nem csak a csapatunkra üt vissza, hanem ránk szurkolókra is.

Lord Marcang Brutal 2010.06.08. 11:49:31

@Nandi29: "Szóval, akkor fizessék vissza a nyugdíjasok."

Meg a köztisztviselők, amely fajtából marha sok van ebben az abszurd és elcseszett banánköztársaságban. Amelyek csak felveszik a kibaszottul magas fizetésüket, amiért semmilyen értéket nem adnak cserébe, csak hivatali packázást és aktatologatást, meg lógós, hereverézést.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.08. 11:50:31

@Bilbo: ha nagyanyam hosszu lett volna, sarga es csilingel, akkor meg hatos villamos lett volna..;-)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.08. 11:52:42

@Lord Marcang Brutal: van egy elmeletem..

ki kellene probalni. mondjuk rugjuk ki az allami alkalmazottaknak a 40%-at. csinaljunk egy atfogo munkaertekelest es aki nem uti meg a mercet, annak viszonlangos, irany a munkaeropiac es eddigi koltsegvetesbol eloskodo hereeletmod helyett hasznos, befizeto allampolgarra valhat.

nekem meggyozodesem, hogy a nyujtott szolgaltatas minosegeben semmit nem fogunk eszrevenni;-)

Alkibiadész [alkibiadesz.blog.hu] 2010.06.08. 11:53:27

Lehet, hogy volt már, de ennek utánament valaki?

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=5&k=2&i=134226&is=1

"OTP bejelentette, hogy Csányi Attila, dr. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának közeli hozzátartozója, a Patria Finance a.s. igénybevételével a Budapesti Értéktőzsdén 2010. június 4-én 5,330,-forint/darab átlagáron 39,000 darab OTP törzsrészvényt értékesített. "

Miért adta el az összes részvényét a pánik bejelentésének napján? Súgott neki valaki?

bagabo 2010.06.08. 11:58:04

@Nandi29: Nos sajnos nem úgy néz ki, hogy az apparátusnál kezdenének, a 23 kerületi önkormányzatra pl. továbbra is szükség van. Ilyenkor sajnos mindig az oktatás, kultúra, egészségügy az, ahol nekiállnak a leépítésnek és ez most is így lesz, legalábbis a kiszivárgott infok szerint. És bizony, van itt mit leépíteni, de ettől aztán senkinek nem lesz jobb.

Lord Marcang Brutal 2010.06.08. 12:00:28

@az igazi Sipi: "nekem meggyozodesem, hogy a nyujtott szolgaltatas minosegeben semmit nem fogunk eszrevenni;-)"

Akkor azokat is le kell cserélni. Pótolni is lehet őket, mert úgyis elég magas a munkanélküliség itt, Abszurdisztán-Mutyiland-ban. Előbb-utóbb csak kerülnek olyanok a jelenlegiek helyére, akik nem akarnak újra munkanélkülivé válni, ergo rá lesznek kényszerítve arra, hogy dolgozzanak is valamit a fizetésükért.

Kütyürü Pütyürü 2010.06.08. 12:04:31

@Drout: Érted ezalatt: most seggbe is leszünk b..va?

pillekosbor (törölt) 2010.06.08. 12:13:07

Amikor az ország el van adósodva, jelentős adócsökkentést csinálni csak akkor lehet, ha biztos a termelő ágazatot segíti, a kisebb vállalkozókat arra ösztönzi, hogy ne a nyereség fiktív számlákkal való eltüntetése legyen minden könyvelő legfontosabb feladata. Ha kicsit csökkentenek, a kisebbeken nem segít, nem lesz több munkahely, a nagyokat pedig nem is érdekli, úgy is marad nekik elég. Ha hitelekből volt jó szociális rendszerünk, akkor most fizetni fogunk. Erre már a kampányban is is célozni lehetett volna, nem minden szavazó analfabéta, jobban szeretjük ha őszinték.

irrational 2010.06.08. 12:23:44

@szárny:
Azért az vicces, amikor az MSZP a kommunista egy, olyan Fidesszel szemben, ahol Pintér-Martonyi-Schmitt trió vezető szerepben vannak, és épp a magánnyugdíjak ÁLLAMOSÍTÁSÁRA készülnek...

csárli hárper 2010.06.08. 12:24:45

nem arról volt szó pár hónappal-évvel ezelőtt hogy nekik naprakész kidolgozott stratégiájuk van az ország megmentésére, csak nem árulják el mert "ellopja " a zemeszpé? erre most itt sztendápolnak hogy mi a fasz legyen? elmennek ezek is a ( és itt most nyomdafestéket nem tűrő szavak sorakoznak elég hosszan)

ati27 2010.06.08. 12:25:15

@érdeklődő:
Az ok, hogy profitot termelnek.. De válság közepén, méghozzá nem is keveset, ráadásul a válság pont a bankok felelőtlen profithajhászása miatt tört ki.. Igenis vegyék el a profitjuk egy részét.. ha pedig az ügyfeleken akarják leverni, akkor pedig még többet..Amugy otthon a bankrendszerben nem igazán van verseny, hanem karteleznek keményen... Ez ellen is fel kéne lépni. Egy ötlet: lehessen mondjuk 2 évente költségek nélkül bankot váltani. No akkor talán beindulna valami!

ati27 2010.06.08. 12:27:48

@pillekosbor:
Sajnos elég sokan analfabéták. És őket nem lehet mással csak igéretekkel megfogni.. Erre eddig az mszp nagyon jól ráérzett.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.08. 12:29:11

@ati27: "ráadásul a válság pont a bankok felelőtlen profithajhászása miatt tört ki"

a loszart

senki nem volt arra kenyszeritve, hogy hitelt vegyen fel.

a plebs sznobizmusa tett be a vilaggazdasagnak, az, hogy mindenki legalabb egy szinttel feljebb akart elni, mint amit megengedhetett volna maganak es nem munkabol, hanem hitelbol fiznanszirozta meg.

a bankok pedig nem karitativ intezmenyek. ha bemesz es hitelt kersz, akkor adnak. ahogy a pek is ad kenyeret, ha bemesz es kersz, a hentes meg kolbaszt.

dr. Közbiztonság Szilárd 2010.06.08. 12:30:34

@Drout:
És akkor most mindenkit megbasznak?
(Mondjuk én már akkor tartottam ettől, amikor hatalomra kerültek a fijjug...)

És kicsit gyanakodva fogadom azt a 230 milliárdot is, amit vargamiska hiányként bevallott. Szerintem csak az utolsó számjegy igaz belőle: a 0.

lyesmith 2010.06.08. 12:41:10

@dr. Közbiztonság Szilárd: Mondjuk jó lenne a számokat papíron látni. Az MSZP-s és a Fideszes verziót is. Mert ha a 230Mrd csak 130 vagy akár 0, akkor a fennmaradó összeg az amit el akarnak lopni. Jobb esetben csak fényezni akarják magukat az év végén.

dr. Közbiztonság Szilárd 2010.06.08. 12:47:41

@Nandi29:
Már most uncsi, főleg úgy, hogy Varga Mihály volt a parlament gazdasági bizottságának ELNÖKE.

Doubledeceker 2010.06.08. 12:54:28

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Ja én már rég unom, de nézd meg a hozzászolókat, annyira beszopták, viudáman bekanalazták a szart, és még most sem akarják érezni a szagát.

És arról is gyakran megfeledkeznek, hogy attól mert valaki észreveszi, hogy szart tolnak elénk, még nem jelenti, hogy az elöző csapat nem szart tolt elénk.

De minket a mostani szar érdekel, és csak azért mert más a kéz nem fogunk hozzá dalolni.

Kedvenc mondásom egy elborult ámbár elsőre normálisanak látszhó fideszestől, annyi pénzünk volt 2000-ben, hogy még olimpiát is tudtunk volna rendezni.....

Szerintem nem kell ennél több.

balumaci · http://myspace.com/djbalumaci 2010.06.08. 12:56:18

Várható volt ..
Nincsenek csodák, ha adót csökkentenek azt valamiből finanszírozni kellene .. nagyjából az egyik pohárból a másikba kell töltögetni a lét ..
Csak a hülyék hitték el hogy majd eljön a kánaán...
Kicsi ország vagyunk és baromira nem mi irányítjuk a saját pénzügyeinket ..:(
Áfát kellene csökkenteni, mert az nagyon magas , hátráltat mindent, és az áfacsalóknak sem érné meg 8% áfánál csalni, és a gazdaság is kifehéredne hamar, valamint a bevételek is inkább nőnének mintsem csökkennének ..

dr. Közbiztonság Szilárd 2010.06.08. 12:57:14

@Bilbo:
El kell, hogy keserítselek.
Ha 2002-ben a Fidesz maradt volna, már nemcsak fenyegetnének államcsőddel, hanem évek óte benne lennénk.

Ők sokkal pofátlanabbul loptak, mint az MSZP.
Csak te akkor vagy nem éltél még, vagy más akkor is vak voltál.

@lyesmith:
Az MSZP átadás-átvételi számai fent vannak a neten, bárki megtekintheti őket.

Bizony, lopásról van itten nagyba' szó. Fidesz-oldalról mégpedig.

dynand 2010.06.08. 12:58:59

Várható volt, de azért nem ártana, ha mindenki megvárná a hivatalos bejelentést...Vagy itt mindenki belsős Fideszes?

dr. Közbiztonság Szilárd 2010.06.08. 13:07:32

@balumaci:
Ellenben az ÁFA kb. az egyetlen igazságos adó, amit nem nagyon lehet elcsalni - ha veszel valamit, ki kell fizetned.
Akinek több a pénze, többet vásárol, így többet adózik.
Akkor is, ha jó a könyvelője.
És nem tudja a gyerekére meg az élettársára íratni.

valamit · http://darwin.freeblog.hu/ 2010.06.08. 13:11:50

@Lófasz Hadnagy:
Orbán őszintesége és a valóság kb. úgy hasonul egymáshoz, mint Chaplin Diktátorában Hitler és a borbély.

Invictus 2010.06.08. 13:29:09

Gyurcsány már megmondta a választások előtt: a Fidesznek nem lesz semmi mozgástere, és pokoli nagy szarban lesz. Ebben nem kamuzott. Ő jobban tudta, hogy az EU és az IMF mit fog szólni a Fidesz terveihez. Sajna a Fidesz vagy nem tudta (mondjuk év elején, a görög válság előtt még hihették hogy engedik nekik a hiánycél lazítását), vagy el akarta játszani, hogy a csúnya EU és IMF miatt nem lehet az ígéreteket teljesíteni...

Invictus 2010.06.08. 13:33:02

@dr. Közbiztonság Szilárd: Hát nézz utána a számoknak, 2002-ben még Medgyessy is elismerte hogy jó állapotban vette át az országot. De aztán kellett a több pénz az embereknek (az inaktív/eltartott MSZP-szavazótábornak meg a sleppnek). De hát Fletó mintha be is ismerte volna őszödön hogy el lett kúrva. Nem a fityisz által... :]

Invictus 2010.06.08. 13:41:13

@pokesz70:
"Sosem létezett pénzeket kergetnek, amik csak papíron és adat formájában léteznek, és nem valós, kézzelfogható formában.
Mesterségesen generált hiszti az egész, nincs valós alapja.
Olyan van, hogy egy társasjáték, amit tőzsdének hívnak."
Ezt egy másik blogról idéztem, de kb. erről van szó.
Van egy kibaszott magas államadósságunk, adósrabszolga az ország. Az IMF és az EU a végrehajtók, akik felügyelik, hogy a kamat ki legyen facsarva, a "pénzügyi befektetők" átlagosnál magasabb nyeresége (amiért egyáltalán megéri nekik a Ft nevű játékpénzzel játszadozni) biztosított legyen stb. Ettől persze Kósa és Szíjjártó f*szságot csinált (vagy direkt, de az IQ-juk alapján lehetett sima hülyeség is). Viszont a jelenlegi "válságkezelő" pályán csak örök vegetálásra van ítélve az ország, kitörési lehetőség nincs, és így nem is lesz (ha még adót csökkenteni sem lehet). De hát itt nem ez a lényeg, hanem az, jó nebulók legyünk, különben fejbevernek. Persze elműködik az ország csődbe nem engednek menni, mert az a hitelezőknek nem érdeke, de maradunk örökre elb.szott félperiféria az is biztos.

Magóg napján (törölt) 2010.06.08. 14:21:49

Azért biztos ami fix... néhány teljes vagyonelkobzást kellene intézni.

nabazzmeg 2010.06.08. 14:28:58

ennek a posztnak így 14:28 tájban, a 29 pont bejelentését követően nem igazán van értelme, szerintem töröld nyugodtan.

intimpista 2010.06.08. 14:47:57

NNa, hát én ma legalább 20 évet fiatalodtam! Végre, újra van AKCIÓTERVE (az első!) az országnak!!! Azután meg leszen még 3 és 5 éves terv is, meg béketerv, sőt, ha a szlovákokkal meg a többi szomszéddal így izmozunk, HADITERV is!! És már a Bolondok Házában - oh, pardon. az Országos Nagycirkuszban - is ugyanúgy zúgott a vastasps, mint amikor egy alacsony, köpcös, kopasz zsidóbácsit éltetett a publikum!

szárny 2010.06.08. 16:18:06

@nabazzmeg: 16 óra 16 perc van, az utolsó bejegyzés 14:47-kor jött. Hol vannak az egybites, kommancs kommentelőink? Csak nem megfogadták szeretett vezérük tanácsát, és elmentek, "haza" például? De szép is lenne!

dr. Közbiztonság Szilárd 2010.06.08. 19:43:00

@Invictus:
A Fityisz átvett Horn Gyufáéktól egy eléggé rendbe tett gazdaságú országot, és bizony, mivel nem tettek semmit, 2002-re már nem volt az annyira rendben, nagyjából 2000 körül elkezdett hanyatlani, annyira, hogy ha ők maradnak, akkor 2004 körül rájuk is dőlt volna, csak megköszönhetik Megyónak, hogy vállalta helyettük a hülye szerepét.

Gyurcsány meg arról beszélt, hogy az elkúrást nemcsak ők, hanem a rendszerváltás óta az összes kormány csinálta. Köztük a Fityisz is. Olvasd el a teljes szöveget, ne csak kiragadott mondatokat.

Egyébként szurkolok annak, hogy amit ma Viktor felsorolt, meg is tudják valósítani úgy, hogy ne rokkanjon bele az ország. Mert jelenleg csak szép fellengzős program.

(Mondjuk a bankok megfékezése még nagyon belefért volna - szegények most nagyon sírnak, hogy csak 200 milliárd lesz a tiszta nyereségük, hogy sajnálom őket... Közben meg a saját banki egyenleged megnézéséért is pénzt kérnek. Nyugaton van egy éves kártyadíj, és utána azt csinálsz, amit akarsz, annyiszor, ahányszor akarsz. Itt meg szopatják a népet.)

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása