BLOG

Imi, neked semmi sem tetszik?

írta: turner ; 2010.05.20. 05:00 · 1 trackback

Szekeres Imre ügyvezető honvédelmi miniszter kötekedik. Nem tetszik neki sem az, hogy a Fidesz a devizahiteleseken akar segíteni, sem az, hogy el akarja törölni a szuperbruttót és a cafeteria utalványok adóját.

Nem kultúr csekkel fizetett... (Fotó: Metropol)

Első kérdés: mi köze ennek a honvédelemhez? Tudtommal Imi még honvédelmi miniszter. Jó, jó, Szekeres az MSZP egyik jolly jokere, amilyen szakterületre teszik, ő ahhoz ért, de inkább kellene foglalkoznia mondjuk árvízvédelemmel (nem 250 katonát kiküldeni a legnagyobb katasztrófa idején) mint a kisemberek életének megnehezítésével.

Rohadjanak meg a devizahitelesek

Persze van aki tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ér, de a többségnek a forint gyengülésével duplájára emelkedett a havi törlesztőrészlete, ám amikor pénzünk valamelyest visszaerősödött, hogy hogy nem a bankok elfelejtették a törlesztőket mérsékelni (saját bőrömön tapasztalom). Ha nem akarjuk, hogy több százezren az utcára kerüljenek, akkor valahogy segíteni kell.

Szuperbujtatott adó

Szekeres szerint a szuperbruttó eltörlésével nőne a hiány is. Magyarán ez egy bújtatott adó. (A saját példámmal tudok élni, hisz annak ellenére, hogy megemelték például az adójóváírás összegét, a fizetésem csökkent). Vigye magával a kormány a szuperbruttót is!

Az utolsó forintot is

A legkényesebb téma minden bizonnyal a cafeteria rendszer. Gondolom Szekeres magasról leszarja, hogy (hasamra ütök) 500 ezer forint béren kívüli juttatást kap vagy "csak" 375 ezret. Kedves Imre, mi nem szarjuk le! Nekünk nem mindegy, hogy 12 000 Ft étkezési utalvány jár, vagy csak 9000!

Azon kívül, hogy több maradna az emberek zsebében (miccssoda arcátlan dolog)

-több jutna élelmiszerre (a melegétel utalvány után fizetendő adó 25, a hideg utalvány után 98 százalék)

-Jót tenne a belföldi turizmusnak (az üdülési csekk után fizetendő adó 25 százalék).

-Jót tenne a kultúrának (a kultúrcsekk után fizetendő adó 98 százalék).

-Esetleg megajándékozhatjuk szeretteinket (az ajándékcsekk után fizetendő adó 98 százalék).

Micsoda elképesztően régi módi dolgok ezek, fujj...

Megjegyzem nem hinném, hogy van olyan munkavállaló, aki olyan utalványt választ ami után még egyszer annyit kell fizetni. Tehát ezek a csekkek mintha nem is léteznének, de egy esetleges adómentesség után visszatérnének a "köztudatba".

Emellett ha a rendszer ismét teljesen adómentes lenne, akkor a munkáltatók megemelnék / visszaállítanák a cafeteria utalványokat, a nagyobb fogyasztás pedig több állami bevételt generálna... Ez valóban 100 milliárdos lyukat ütne a költségvetésen? Nem hinném.

Szekeres most már magasról szarik a honvédelemre -ahogy azt tette eddig is- inkább pártpolitizál, azaz: régi jó szoci taktika szerint mindent lefikáz, ami a Fidesszel kapcsolatos.

Ezek soha sem változnak meg...


42 hozzászólás : pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr832016928

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Viktor, monnyá le! 2010.05.20. 10:24:26

Viktor monnyá le! Igen! Máris látható és tapasztalható, hogy nem vagy képes az ígéreted betartani, amire "szerződtünk" a forradalmi szavazófülkék árnyékában! Kaptál kétharmadot? Kaptál! Kaptál hideglelést a csontvázaktól, kaptál lehetőséget

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacsguszti68 2010.05.20. 09:22:37

1.) Szekeres ugyanazt csinálja, mint ami az elmúlt években (évtizedekben) a magyar belpolitikát jellemzi: minden szar, amit a másik csinál. Ezt a hozzáállást egyszer és mindenkorra fel kellene számolni, pártállástól függetlenül.

2.) a devizahiteleseken én sem segítenék (nekem is van, nem kevés, és néha nekem is nehézséget jelent a havi részlet átutalása) De: mindenki azért ugrott bele annak idején a devizahitelekbe, mert a havi törlesztőrészlet jóval alacsonyabb volt, mint a forinthiteleké (egy 10 milliós hitelnél és 15 éves futamidőnél ez - banktól függően 20-25 ezer Ft különbség is lehetett) Annak idején ki segített a forinthiteleseken? Senki. Most a forinthitelesek kárára miért kellene a devizahiteleseket kisegítenie az államnak?

3.) A cafeteria rendszer megadóztatását magam is rossznak tartom. Jelentősen visszaveti a belföldi turizmust, és az egyéb kapcsolódó szolgáltatások forgalmát. DE: jelentősen szűkíteném a felhasználási területeket. Hülyeségnek tartom például, hogy üdülési csekkel már Internet előfizetést, mozijegyet, sétarepülést és hasonló baromságokat lehet igénybe venni.

4.) Szekeres tünjön már el a magyar politikából. Menjen Borsodba gátat erősíteni (verjék le cöveknek)

Asszem 2010.05.20. 09:28:15

Azt az apró kis pontosítást tenném, hogy ez nem _szoci_ taktika, hanem ellenzéki viselkedés.

ferike00001 2010.05.20. 09:28:55

Azzal együtt, hogy Szekerest egy levedlett fitymabőrnek tartom, és az elvtársairól sincs sokkal jobb véleményem, a mindennek a fikázása tipikus ostoba fideszes módszer ostobáknak, legalábbis ami az elmúlt 8 évet illeti. Tudod: Szijjártó, zemberek, stb.

Kopi Luwak (törölt) 2010.05.20. 09:31:59

Na azért amikor a Fidesz még az árvízért vagy egy vonat és autó összeütközéséért is az MSZP kormányt tette felelőssé, akkor jobban röhögtem.
Nem, nem vagyok maszop bérenc, egyszerűen mindkettőt egyformán rühellem, és lenézem azokat, akik most rájöttek, hogy az egyik kupac szar büdös és isteni csodát várnak a másik kupac szartól.

Bellagio 2010.05.20. 09:36:20

Ennek tenyleg nincs koze partokhoz, inkabb a mindenkori ellenzekre igaz.

Most peldaul maj meg kell tanulnia a Szijjartonak, hogy ne mindenert a kormanyt hibaztassa :)

csorsza 2010.05.20. 09:45:03

Azt' Iminek miből is lett a frissiben elkészült, többszintes tihanyi kasztellója (kétes építési engedélyezési körülményekkel, természetvédelmi területen...)? Biztos ő forinthitelt vett föl az építkezéshez, azért nem akar a köcsög devizahiteleseken segíteni...

sárkányfő 2010.05.20. 09:47:54

Szekeres egy pénisz, de azért 8 év ilyen Fidesz-ellenzékiség után - amikor más se ment 7/24, hogy minden szar amit a szocik csinálnak -, azért, khm, kicsit erős "régi jó szoci taktika"-nak nevezni az esztelen görcsös fikázást.

Pontosítok. Nem kicsit, nagyon. Mondhatnám durva... Véletlenül megfeledkeztél" arról a pártról, amelyik ráeresztette SZP-et erre a szerencsétlen országra?
Nem vádoltak még téged túlzott fideszes elfogultsággal?

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy reméljük az szocik nem ott folytatják, ahol a fidesz abbahagyta, mert az maga az agyhalál.

A devizahitelesek meg folyamatosan sokkal jobban jártak (de még járnak most is), mint a ft hitelesek, ne sajnáljuk már őket annyira...

kacsa65 2010.05.20. 10:08:18

@ferike00001: messzemenőkig egyetértek. Ha most a szocik ugyanezt a bunkó paraszt módszert vetik be, az csak őket degradálja arra a szintre, amit most a kemény többség fog képviselni.

gabor.voros 2010.05.20. 10:16:14

Azért a devizahitelek forintosításával, ne hidd azt hogy jobb lenne neked.

Ajánlom figyelmedbe pl ezt:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=3&i=133331

winghealer 2010.05.20. 10:18:55

Ha valaki (feltehetőleg) egy eszmerendszer (jelen esteben jobboldali/konzervatív) elkötelezettje az tényleg azzal jár, hogy kritikátlanul hallelújázik minden őfélék baromságra és kritikátlanul okád akár a legütősebb ideára is ha az a másféléktől jön. Az ilyen mentalitásu politikusok és szavazók az ország koporsószög gyártói.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.05.20. 10:28:42

@gabor.voros: Ez a cikk nem arról szól, hogy lehetne segíteni a devizahiteleseknek, hanem arról, hogy lehetne még több lóvét tolni a bankoknak.
Itt az volna a lényeg, hogy a bankok is részt vállaljanak a deviza buktából, mert jelenleg kurvára csak keresnek rajta!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.20. 10:32:04

érdekes, hogy a Fidesz - mondjuk ezen belül különösen a milliárdos Szijjártó - folyamatos szegényekértaggódása-kormányfikázása nem zavart ennyire.

gabor.voros 2010.05.20. 10:34:01

@newtehen: ebben abszolult egyet értek. de ettől függetlenül egí tömeges devizahitel forintosítással, eléggé kemény forintlejtmenet is párosúlna. Ami persze lehet egy bizonyos szempontból a kormány érdeke, már ami az export termelést illeti, viszont elég kemény drágulással is járna, amiből az egyszerű hiteles nem hinném hogy pozitivan keveredne ki.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2010.05.20. 10:34:59

A témához: amikor erős volt a forint és a további erősödésekor a devizahitelesek jól jártak, SENKI, DE SENKI (talán még te sem) nyígott, hogy lesz még ennek böjtje.

felnőtt, felelős állampolgárok döntést hoztak, kockázatot vállaltak, és most, amikor kiderült, hogy felelőtlenek voltak, ELVÁRJÁK, hogy az állam segítsen rajtuk. (Lakásom, kocsim CHF, tudom miről beszélek.)

Kádár népe.

lev davidovics 2010.05.20. 10:44:33

@idelle: jah, az államnak egy vasa sincs, azt mind tőlem-tőlünk veszi el.
Namármost: az adómból konszolidáltuk a Postabankot, stb.bankot.Ebből volt a nokiás dobozba. Alagút épült a síkságon és -csak a kiegyensúlyozottság kedvéért - készült a Bánk bán film, forgatott az Ezüsthajó. Nem sorolnám tovább. Most megmentjük vele a devizahiteleseket, kifizetjük azoknak a kárát, akiknek nem volt lakásbiztosításuk, egyébként meg folyamatosan fenntartjuk az ilyen-olyan egészségügyet (kockázatközösségben :D), amibe lényegesen kevesebben tesznek be, mint akik kivesznek.
Arra gondoltam, hogy kivárnék még egy picit, aztán lassan a családban kezdeném meg az azonnali és nagyarányú adócsökkentést, legfeljebb a kenyér-tejen az ÁFA maradna....
Húsz év megmentős történetei után ez talán nem is lesz önzőség...!?
"Ha azért vagyunk, hogy folyton Másokon segítsünk, akkor minek vannak a Mások?"

Kassian 2010.05.20. 10:48:09

Szekeres Imre sajnos pont ugyanazt csinálja, mint amit a fidesz csinált az elmúlt 8 évben. Legyen szó bármiről, amit a kormány csinál, az csak rossz lehet.

Ez Magyarország. A konstruktív ellenzékiséget azt hiszem még nagyon sokáig tanulnunk kell.

Kassian 2010.05.20. 10:51:47

@idelle: Abszolút igazad van. A legnagyobb gond még mindig az, hogy az emberek mindent "fentről" várnak. A kormány oldja meg a hitel gondjaim, adjon munkát, adjon kaját, segélyt stb.
Azt kellene végre megérteni, hogy ennek 89-ben közfelkiáltással vége lett.

lev davidovics 2010.05.20. 10:53:39

@Kassian: Régen a Közel-keleten egy kicsi szekta szakállas figurája valami ilyesmit mondott: amit akarsz, hogy mások cselekedjenek veled, te is azt cselekedjed másokkal. Ez oda-vissza érvényes, olvasatom szerint.

lev davidovics 2010.05.20. 10:55:13

Közel-Keleten (javított verzió) :-)

gauche caviar 2010.05.20. 10:58:16

meg szerencse, hogy a Fidesz egy geci konstruktiv ellenzek volt 8 even at, es mindenhol szenvedelyes es szakmai vitakat folytatott, hogy a parlament ele kerulo tervezetek a leheto legjobbak legyenek, es nem utasitott el mindent elbol amit csak a kormany ele rakott.
Oriasi szerencse, hogy a Fidesz nem tartott nepszavazasokat ultra populista temakorokben, es nem okolta a kormanyt meg a rossz idoert is (vagy a napsutesert is...)
Mert hogy ugye az egeszseg nem uzlet, es ne a Zemberekkel fizetessek meg, nomeg egyebkent is....

pffff

2010.05.20. 11:02:13

Sz. I. mélyen nézzen magába és HALLGASSON! Továbbá vissza a pénzt, amit kisíboltak a párttársai - és semmi baj nem lesz a gazdaságunkkal. Csak ez a pénz hiányzik belőle!!!

moophlander 2010.05.20. 11:08:27

@Kassian: Az MSzP nek tudsz olyan dolgát, ami volt annyira normális, hogy legalább egy "na ez talán használható alap" jelzőt megilletett volna? Ja egy volt az EVA, de azt is azért találták ki, hogy a sok bizottsági helyért stb. járó lóvét, amit nem lehetett ceruzákkal leköltségelni alacsony adóval futtathassák maguknak! Aztán mikor rájöttek, hogy ezzel sokan járnak jól, mindjárt elkezték megemelni....... Szóval ez is olyan, hogy maguknak csinálták, csak véletlenül sokan jártak jól vele az elején!

herut 2010.05.20. 11:16:24

Szekeres Imre számomra teljesen hiteltelen,tök mindegy mit pofázik,mit nem.Remélem elmossa a történelem , csakúgy elvbarátai azon hányadát,akik csak nyerészkedtek,mutyiztak,amolyan régi "pártember" módra.Emlékezünk,hogy a Kádár-érában nekik járt a gépkocsi vásárlás,nekünk öt-hét évet kellett várni,ugyanez vonatkozott az üdülésre,lakásra,egyetemi felvételire,pacal,banán vásárlásra,ittas vezetésre,stb..Legyen már vége elvtársak!!!Most a csendes megszűnés ideje van...!

Fenehorizont 667 2010.05.20. 11:19:35

deafideszis, deafideszis, deafideszis
hülye, tipppikus de ezisaztcsinálta-mentalitású magyar faszok vagytok mind :)
8 év (inkább írnék 62-t) után mégis mi magyarázza, hogy a fidesz kormányzással foglalkoztok állandóan? meg hogy ellenzékben nem volt konstruktív...persze. jól bevált "szoci" retorika ez, hogy az ellenzék miatt ment tönkre az ország, merhogy saját felelősség, az áááá, dehogyis.
minden a hülye, ostoba, devizahiteleket felvevő, pazarló, semmennyire sem toleráns és felvilágosult nép miatt van.
meg persze az ellenzék miatt, mert ha azok konstruktívak, akkor az autopályaépítkezéseken se lopnak el maszoposok 100 milliárdokat, meg a hagyó is visszaadja inkább a nokiásdobozt, hogy nehogymár őt korrumpálják itten :D

az ezzel a baj, hogy a tanyán kapálgató mamika se veszi már be, csak az "értelmiség"-ünk, meg egy pár hülye kommentelő :D
szerencse, hogy kevesen vagytok.

BALTAZÁR 2010.05.20. 11:21:19

Ez úgy gondolom nem MSZP-Fidesz probléma. Az ellenzék dolga a világon mindenhol az, hogy bírálja a kormányt és minden intézkedésének, ötletének megtalálja a gyenge pontját, rámutasson ellenérvekre stb...
Nincsen olyan intézkedés aminek ne lennének ellenérdekeltjei. Az ellenzék dolga pedig az, hogy ezeket felfedje, még akkor is ha ehhez húsz év alatt nem szoktunk hozzá.
Ez persze sokszor idegesítő, de jobb lesz hozzászokni.
Ezt csinálta (csinálja) minden ellenzéki párt, minden országban ahol demokrácia van.
Talán el tud valaki képzelni egy kormányintézkedést aminek nyomán az ellenzék így kiállt fel:
"Ez igen, bravó. Ezt mi sem tudtuk volna jobban csinálni! Éljen a kormány."

Fenehorizont 667 2010.05.20. 11:21:37

@gauche caviar:
úgyvan, hülyegyerek, fizettessék meg inkább az emberekkel, amit a kajmán-szigetekre lapátoltak, mi? :D

lev davidovics 2010.05.20. 11:25:04

@herut: Imi szerintem is gáz, de: most már van, aki kpért vesz BMV-t, van, aki meg 5-6 évet vár az autójára (futamidő:-)), lakásra sokan többet, felvételi - ne is beszéljünk róla, ittas vezetésről meg annyit, hogy bizonyos típusú-színű autókat jelentékenyebb dolgokért sem állít meg a rendőr. Csak nem ez az oligarcha-dolog van? Na, akkor ez valóban minőségi csere volt 20 éve!

BALTAZÁR 2010.05.20. 11:26:43

Egyébként a devizahitelesek "megsegítése" meg egy baromság szerintem. Anno amikor sokan nyakló nélkül adósodtak el mondván, hogy erős a forint jelentős hasznot húztak ebből. Szóba sem került (jogosan!!) az hogy az állam segítse meg a szegény forintban eladósodott polgárokat.
Miért én fizessek az adómból annak aki jó pár évig haszonélvezője volt valaminek aminek most kell megfizetni az árát.
Az egy más kérdés, hogy a bankok -jó szokásukhoz híven- igencsak nagyot kaszálta és kaszálnak azóta is ezen a bolton. A magatartásuk visszataszító, ezen talán lehetne törvényekkel változtatni de állami pénzen adósságokat konszolidálni egy baromság úgy ahogy van.

moophlander 2010.05.20. 11:27:55

@gauche caviar: Nem akarok személyeskedni, de ha nem szóltál volna, talán bölcs maradtál volna!

Magóg napján (törölt) 2010.05.20. 11:28:25

Ez a szekeres aki alatt maffia lett a hadsereg?
A helyébe meghúzodnék egy sarokba bebaszva mielött rohadtul megtalnak az ugatásért.

lev davidovics 2010.05.20. 11:29:19

@fenehorizont: kicsit olyan ez, mint a kricsmiben, mikor hozzák a számlát. Most akkor ki fizessen? Vagy reklamáljuk meg a számlát? Vagy csak mondjuk, hogy nem fizetünk? Vagy összedobjuk és megállapodunk, hogy legközelebb ki-ki alapon megy? Rendben, ne az emberek fizessék: másoljunk húszezreseket, csak sajna anyámnak jövő hónapban azt viszi a postás nyugdíjként. Egyéb jó ötlet?

csorsza 2010.05.20. 11:29:28

@idelle: ey jogos. Senkinek nem tartottak pisztolyt a fejéhez, h adósodjon el tízévekre...

Bruti · www.facebook.com/Brutistandup 2010.05.20. 11:34:33

Ez az alkesz szekeres ugyanolyan gáz, mint szijjártó volt az elmúlt években. És itt nem arról van, szó, hogy ki milyen szimpatizáns. mocskos féreg mint.

moophlander 2010.05.20. 11:35:15

A devizahitelek még mindig jobbak, mint a forint. Ha csak az árfolyamkockázatot kellett volna megfizetni, azzal még minden devizahiteles kiegyezne! A bankok emeltek, ha gyengült a forint ez természetes. Csakhogy mikor erősödött a forint, akkor nem csökkentettek, legfeljebb nem emeltek és az "emelkedett a kezelési költség, a kamat, meg az apám fasza is", dumával jöttek, csak nehogy csökkenteni kelljen és mivel egyoldalúan módosíthatták a szerződést "bőnyálas"-ra voltunk ítélve!

Fenehorizont 667 2010.05.20. 11:40:46

@lev davidovics:
egészen véletlenül abban nem gondolkodsz, mint megoldás, hogy kicsit felelősebb kormányzással (nem is kell olyan sokkal felelősebb, csak olyan átlag módon korrupt), évek alatt próbálják betömni azt a kurvanagy lukat, amit 62 év lopása hagyott?

Fenehorizont 667 2010.05.20. 11:43:21

@fenehorizont:
bár ez hosszútávú megoldás lenne, azt meg a dijalektikus materjalista agya nem képes befogadni. :D

lev davidovics 2010.05.20. 11:44:20

@fenehorizont: Dehogynem, itt csak a miből a kérdés, ismétlem: az államnak nincs pénze, tőled meg tőlem veszi el.
A 62 meg nekem pont 96. Mindkettőt azért gondolom, mer túl öreg vagyok már.

Hasse 2010.05.20. 11:50:49

Gazdasági témában olyan ember véleménye, akinek a szuperbruttó hatására csökkent a jövedelme figyelmen kívül hagyandó.

moophlander 2010.05.20. 11:55:28

Szekeres a maszop polihisztora! Még szerencse, hogy nincs űrkutatási minisztériumunk! Szekerest már kinevezték volna oda és a Nap "vörösrefestésére" tett javaslatát is elfogadná a szoci bagázs, azzal a kiegészítéssel, hogy középen "sarló-kalapács" sormintának kell futni! :D

Fenehorizont 667 2010.05.20. 11:56:28

@lev davidovics:
persze, hogy tőlünk veszi el, ez nem kérdés. ezért nincsen soha olyan, hogy egy államnak elfogy a pénze. az már viszont kérdés, hogy a beszedettből mennyit lopnak el, és utalnak maguknak egy tetszőleges adóparadicsomban nyitott számlára.
az elmúlt évtizedekben szerintem annyit loptak, hogy azt földi halandó el sem tudja képzelni. csak a jéghegy csúcsának a kis tetejét mutogatják itt a bkv-nál a szerencsétlen, balfasz hagyó esetével.
ha ez a ternd változik, és a régi banda takarodik végre innen a picsába (börtönbe - bár ez idealizmus, a temető biztosabb és jobb hely), és a helyüket csak átlagos, kelet-európai módon korrupt, nem a régi földesúri-mentalitású, mindent azonnal, a pillanat hevében, maradéktalanul ellopó emberek veszik át, már jobb lesz. akkor a tőlünk beszedett pénzből esetleg marad is valami.
legalábis én ebben bízok.

lev davidovics 2010.05.20. 11:59:30

@fenehorizont: Próféta legyél! Az a baj, hogy az anyám 30 éve ezt mondja.... :-)

Fenehorizont 667 2010.05.20. 12:09:22

@lev davidovics:
szegény...én még csak 2-3 éve égek a változás lázában :D
remélem megéri, hogy egy kicsit lássa az igazát.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása