BLOG

Előbújt a mormota

írta: turner ; 2010.02.25. 08:15 · 1 trackback

Mindig is lehetett sejteni, hogy Gyurcsány nem adja fel olyan könnyen, hogy fogjuk őt még látni közszerepelni. Íme néhány jel, amiből biztosan lehet következtetni visszatérésére:

A kivonulás

Már a lemondásánál lehetett érezni, hogy döntése ideiglenes. Soha egy szóval nem mondta, hogy végleg eltűnik a politikai közéletből, mindössze arra célzott, hogy a stabil parlamenti többség útjában áll...

Bár döntése némileg váratlan volt, mégis érthető, hisz ilyen népszerűség mellett értelmetlen politizálni. A hatalmat viszont nem adta át (juszt se) az ellenzéknek, még akkor sem, ha az ország döntő többsége ezt várta volna. Ehelyett kinevezett maga helyett egy anyámasszony katonáját.

Helyettes No.1

Bajnai egyáltalán nem nevezhető markáns személyiségnek. Nincs ló, jó a szamár is alapon, hosszantartó miniszterelnök keresgélés után tolták be. Gyurcsány már nem merte elvállalni a sokadik "csomag" levezénylését, hisz valószínűleg végleg a süllyesztőbe került volna.  (A pártelnöki posztot -minden bizonnyal ideiglenesen- könnyen rásózta Lendvaira, hisz Ildikó élete célja -az örök fiatalság után- a pártelnöki pozíció.) Ferink tehát előre gondolkodott és odatolta Bajnait boxzsáknak.

Helyettes No.2

Hülye lenne Ferenc miniszterelnök-jelölt lenni, persze, hogy talált maga helyett még egy balekot. Nem tudom mit kaphat Mesterházy a szolgálataiért, de akármit is nyilatkozik, tudja jól, hogy nem lesz miniszterelnök.

Valószínűleg azzal is tisztában van, hogy Feri underground kampányt folytat az MSZP helyi szervezeteinél, ahol azt ecseteli, hogy milyen kegyetlen ellenzék lesznek ők. Feri tehát tudja, hogy a választáson narancsos bukta lesz a fő fogás, ellenzéki szerepre készül, tehát garantált a visszatérés.

Az első (félig) nyilvános szereplés

Eljutottunk oda, hogy Gyurcsány kimozdult kuckójából, felkelt a hosszantartó téli álomból és megejtette első, félig-meddig nyilvános szereplését (szívmelengető képek itt). A hallgatóság odáig volt érte, igaz az átlagéletkor 88, de a vastaps biztosan jót tett Feri önbizalmának.

Lényeg a fokozatosság

Gyurcsány nem ront ajtóstul a házba, szépen, fokozatosan fogunk egyre többet kapni belőle. Az igazi visszatérése az új kormány megalakulása után várható. Minden bizonnyal csökkeni fog a Fidesz népszerűsége, hisz -hála az MSZP-nek- nem várhatunk mindent elsöprő gazdasági felemelkedést. Feri ezt a népszerűség csökkenést fogja meglovagolni, erre készül, amióta látványosan hátrébb ült a Parlamentben. Egy szóval: kivár.

Kérdés már csak az, hogy mennyire látják őt a választók szívesen. Emlékeznek-e majd néhány év múlva, hogy Feri mit hagyott maga után...? Emlékeznek-e majd az őszödi beszédre? Emlékeznek-e majd, hogy az egy zártkörű rendezvényen elhangzott, kiszivárogtatott beszéd volt és elhiszik Ferinek, hogy az egy őszinte beismerés? Jó lenne ezeket a dolgokat észben tartani...


Olvass tovább: Gyurcsány: ocsmány férfiatlanság bélyege Orbánon


szólj hozzá : kampány mszp gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr391788474

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi köti össze a Nokiát az SZKP XX. kongresszusával? 2010.02.26. 11:24:38

Mikor a mai cikk aprópóját képező hülyeség után kutattam a hálón, feltett szándékom volt politikamentes témát keresni, mert akármilyen szórakoztatóak tudnak lenni honatyáink, egy idő után jóból is megárt a sok, és meg kell vallani hogy bohócnak egész j...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása