BLOG

Magyarország a válságkezelő világbajnok!!!

írta: turner ; 2010.01.20. 08:00

Bizony, egyesek szerint azok vagyunk, kár, hogy ezt mi melós, adózó állampolgárok nem vesszük észre. Azt hiszem megszületett a 2010-es országgyűlési választások kampányának legnagyobb lódítása. Nyakó Istvántól származik ez a kurva jó aranyköpés:

"A nagy elemző cégek felállva tapsolnak a magyar kormány munkájának, válságkezelésünk eddigi teljesítményének."

Felállva mi? Nyakó akkor még nem tudta, hogy másnap az Indexen megjelenik a hír: "Egyre kevesebbet ér a fizetésünk." Ez még így önmagában nem is lenne akkora kaland (sajnos ezt mindenki tapasztalhatja) de gyönyörű szép grafikonokat is mellékeltek a hírhez. Szemezgessünk:

Először is nézzük a reálkeresetek alakulását a válság kezdetétől 2009 decemberéig. Mindenki felállhat és tapsolhat!

 

Éves lebontásban ugyanez:

Persze, volt már  ennél rosszabb is, főként amikor MSZP kormány volt hatalmon.

Most jöjjön az, ami után az elemzők visítva tépik saját hajukat, mint a tinik hajdan egy Beatles koncerten:


Itt még nincs vége. Vannak itt még gyönyörű aranyköpések:

"...Magyarország a válságkezelés és a költségvetési kiigazítás világbajnoka, nálunk lehet elsőként euró az erre várakozó országok közül, és mi mutatjuk meg a recesszióból kivezető utat."

A válságkezelés világbajnoka, mi mutatjuk meg a recesszióból kivezető utat? Komolyan nem tudom, hogy a sírás vagy a röhögés miatt kell zokognom... Hogyan kell egy országot kivezetni  recesszióból...? Hát így...? Kevesebb fizetés: kevesebb állami bevétel. Kevesebb munkahely: sokkal kevesebb állami bevétel. Sírva kérem Európát, ne vegyenek  rólunk példát! Hogy miért? Hát ezért:

(Forrás: KSH)

Szinte zuhanunk a leejtőn, míg az EU kezd kimászni a gödörből. Lényeg, hogy világbajnokok vagyunk...

Azért kíváncsi lennék melyik az a nagy elemző cég, amelyik felállva tapsol a szakértőválságkezelőpolihisztor kormányunknak. Tény: nem ment csődbe Magyarország. Na de ez ekkora dicsőség?


2 hozzászólás : kampány mszp pofátlanság

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr851686283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jpmjpm 2010.01.20. 19:55:26

Fogunk mi még cifrábbakat hallani, a kampány még csak most kezdődött!

És tudjuk, hogy a szocik nem tudnak a földön maradni ha a hazudozásról van szó, választások elött pedig még erre is rátesznek egy lapáttal.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása