BLOG

Az EMESZPÉ szavazói

írta: turner ; 2009.12.08. 08:00

Megkezdte az MSZP Budapesten (hol máshol) a nagy utcai kampányát. Nem tudom, hogy lennék-e egy aktivista helyében (nem sok dolga lehet), vagy nem (ki tudja milyen szitkokat kell kiállnia), az tény, hogy bizony-bizony vannak még akik mindenképpen a szocik mellé fogják tenni az X-et. Íme néhány típus közülük:

A biztos pártválasztó:

Ha az összes MSZP-s politikust tettenérnének, amint vesztegetési pénzt vesz át, illetve az összes előzetesben ülne, ő akkor is az MSZP-re szavazna. Semmi nem tántoríthatja el, ha maga Gyurcsány adna egy sallert akkor is only MSZP! Reggelente az "Igen, igen" kezdetű nótára kel, ha ideges, meghallgatja az Internacionálét.

A nyugdíjas:

 

Nem meglepő, hogy rájuk szavaz, hisz élete nagy részét az átkosban élte. Miattuk politizál még Kovács László, Botox Ildikó, számukra ezek a politikusok a kapcsok '89 és a mai nap között. Titkon azt hiszik, hogy a Kádár-korszak visszatér, lesz még olyan, mint a kommunizmusban. Legtöbbjük elvakult Gyurcsány-fan, mindent elhisznek neki, még azt is, hogy az ég zöld.

"Csak a Zorbánt ne!" típus:

Teljesen megetették azzal, hogy Orbán Hitler reinkarnációja, hatalomrakerülése esetén rosszabb lesz itt, mint Irak legsötétebb korszakaiban. Woodoo babát szurkál, melyen Orbán arcképe látható.

Másik típus amely azt sem tudja miért, csak simán utálja Orbánt. Azért szavaz az MSZP-re, mert úgy gondolja az a kisebbik rossz. Szelektív a memóriája, emlékszik az Ezüsthajó és a Happy End Kft-re, de nem emlékszik sem a Kulcsár, sem a Zuschlag, sem a Hunvald-ügyekre. Sok mindenben úgy gondolkozik, mint a "félős" típus, de őt inkább a gyűlölet, nem pedig a félelem hajtja az MSZP felé.

A "titkos" szavazó:

Együtt szidja a haverokkal, kollégákkal a szoci kormányt, de titkon mégis az MSZP-re szavaz. Ő is a szíve legmélyén még bízik a Kádár-korszak reneszánszában. Mindaddig titkoban marad kiléte, míg nem nyer a párt. Ha mégis az MSZP győz, ünnepelve dalol valamelyik kampányközpontban.

A fiatal "mer a Gyurcsány a király" típus:

Egyre inkább kihalóban, de itt-ott megtalálható ez a típus. 2006-ban voltak a legtöbben, fogalmuk sincs a politikáról, csak Gyurcsány felgma, nagyszájú stílusát ismerik, ezzel tudnak azonosulni.

"1 szavazat háromezerért" típus:

Sejtések vannak eme típus létezéséről. A szóbeszéd szerint néhol feltűnnek, főleg kisebb falvakban, illetve nagyvárosokleszakadt negyedeiben élnek. Magasról fosnak a politikára, oda szavaznak, ahonnan megkapják a 3 ezer Ft-ot. Kajajegyet is elfogadnak.

Az utolsó pillanatban biztossá vált pártválasztó:

Mindvégig bizonytalan, de az utolsó pillanatban az utcai, plakát, tévés, rádiós kampány hatására bedől. Elhiszi, hogy nem is volt olyan szar ez a nyolc év, és mostantól már csak felfelé mehetünk. elfelejti, hogy a gázért 3-4x, a villanyért 2x annyit kell fizetni, miközben a fizetése évről-évre csökkent, hogy az EU-ban nálunk köszöntött be elsőként és a legdurvábban a gazdasági-pénzügyi válság és minden bizonnyal nálunk tart a legtovább...

(A képek illusztrációk!)


5 hozzászólás : mszp humor

A bejegyzés trackback címe:

https://kiforditott.blog.hu/api/trackback/id/tr701582068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azértmertcsak 2009.12.08. 19:20:43

meg szavaznak még ugye :

a klientúra, azok családja

a mutyipajtik, akik mindenféle állami cégek fizetési listáján vannak, de az életbe senki se látta őket

a heti 7es műsorvezetői

Téglagyári Megálló 2009.12.08. 19:56:38

Egy tavaszi posztom:

A szocializmus gyermekének fő jellegzetessége a politikai nézetei és hogy ezeknek hatására illetve ellenére hogyan ikszel a választás napján. Mert hallhatunk tőle sirámokat a kormány teljesítményéről, elég hosszan, de a választófülke mélyén működésbe lép a számítástechnikából jól ismert default, azaz alapértelmezett érték: [mszp]. Csak az entert kell megnyomni.

reakcio.blog.hu/2009/03/31/a_szocializmus_gyermekei_avagy_a_default_rol

A posztod remek, jól rímel az enyémre! A képek meg magukért beszélnek.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.12.08. 20:15:11

@azértmertcsak: Heti Hetes műsorvezetői :D Ez jó -és mennyire igaz :)
@Téglagyári Megálló: Köszönöm, tényleg rímel :)

iMan 2009.12.09. 16:47:39

Miközben utaztam a buszon, azt kellett hallanom,hogy a cigányok arról beszélgetnek,hogy jött hozzájuk egy luxusverda devla,kiszállt belőle egy "aktivista" és megígérte a cigányoknak,hogyha a MASZOP-ra szavaznak jövőre kapnak egy 5ezrest.Családtagonként!.Meg egy autót is(Itt a trükk! Jogsit meg nem...)! Aztán meg azt vitatták meg,hogy akkor legalább nem kell kurvának adni a lányokat,és majd autóval mehetnek a szemétdombhoz kukázni...
Sajnos itt tartunk.

Keresel valamit?

Az alábbi ügyes kis program segítségével kereshetsz a blogon:

Így se? Értesíts egy kommentben, vagy e-mailben hogy utánajárhassak!

süti beállítások módosítása